icon

Život s dospievajúcimi deťmi

nelicefo
13. aug 2011

Ahojte maminky 🙂 Zakladám túto tému aby sme sa podelili o náš každodenný život s dospievajúcimi človiečikmi..🙂 Je to búrlivé obdobie a my neraz strácame nervy pri ich výchove 😉 Môžeme sa podeliť o rady,názory ako na nich.Taktiež i trápenia či už so školou,flákaním sa po vonku atď. 🙂
P.S.adminovia bola by som rada ak by ste túto témičku nezamkli 🙂 (viem že je tu téma o pubertiakoch,ale už dlho dlho do nej nikto neprispel,možno sú už v súkromnej téme,preto som vlastne založila túto tému aby sme sa aj my "mladšie" koníkovky mohli podeliť o starostiach ale i radostiach,a aby sa to tu rozprúdilo) 🙂

ivage
13. jan 2012

@dazdovka ahoj som tu nova a neda mi nereagovat na tvoj prispevok. Mam podobny problem, mam 3 dcery (15, 11 rokov a 3 mesiace) a najstarsia dcera tiez ziarli na babatko. Uplne ju odmieta, nechce sa jej ani dotknut, neoslovi ju ani menom, ignoruje ju. Ona je vsak introvert, neda sa s nou normalne porozpravat, lebo sa nechce o nicom so mnou bavit, vacsinou travi cas vo svojej izbe. Myslela som, ze ju to casom prejde, ale zatial nevidim vacsiu zmenu v jej spravani. Ak mal alebo ma niekto podobny problem, privitam kazdu radu, ako reagovat.

dazdovka
15. jan 2012

@ivage Ahoj a vitaj 🙂 vidis, ja sama dost tazkopadne kluckujem vychovou, totiz moja pubertacka sa obcas sprava trochu ako psychopatka, ja len kukam ako puk na jej sceny, ked sa rano zurivo cese, alebo ako si pastuje stehna, ze su tucne a odmieta ist do skoly kvoli tomu, obcas si aj trieskala hlavu o stenu... puberta mojej cicuš je trestom za vsetky moje stare aj buduce hriechy 😝
Mas to isto dost narocne s dvoma pubertackami a mrnatkom, dufam ze sa to zlepsi. Inac, aj moj bratranec mal pri dvoch dcerach 17 a 15 rocnych aj mrňátko. Tá starsia sa postavila k tomu ako mamina, zastupovala prakticky vzdy mamu ked bolo treba a ta druha dcera krasotina nikdy krizom slamy neprelozila, tiez babatko ignorovala a bola schopna sa on akurat zaujmat, ked dostalo nejake darceky, ze pozrela, ci nieco dobre, teraz neviem ako s nimi vychadza, je odstahovana od 18-tich rokov v zahranici. To bude asi v povahe ☹
Drzim Ti palce, nech sa kocka zmieri, je to asi pre nu tazke...

filipal
15. jan 2012

@dazdovka sranda, ze si dcerka pastuje stehna! to je dobre na chudnutie, ci co? 😀

dazdovka
15. jan 2012

@filipal 😀 skor to odporucam na psychiku, tak sa jej hadam aj trosku ulavilo, ale chutne stehienka ako Beyonceee ma furt

filipal
15. jan 2012

@dazdovka 😅ja to fakt nechapem. je to zubna pasta? 😝

dazdovka
15. jan 2012

@filipal 😀 😀 😀 ona si ich päsťuje

filipal
15. jan 2012

@dazdovka 😀 😀 😀 teraz vidno aka je dôlezita diakritika! 🙂

mimikyky
16. jan 2012

@filipal
@dazdovka čo urobí pár znamienok 😀
ahojte kočky 😉

sisaha
16. jan 2012

@dazdovka
@filipal 😀
ja som hned vedela o co ide, moja dcera to robila asi mesiac, kym som jej vysvetlila, ze takto si urobi akurat modriny...To je asi vseobecny navod na chude stehna na ZŠ? v kazdom pripade..uz to nerobi a radsej chodi na treningy na plavanie 🙂

andrea78
19. jan 2012

ahojte

nemáte tip na báseň pre siedmačku na hollého pamätník? čo sa učia vaše baby približne v tomto veku (6. - 8. ročník)?

nelicefo
autor
20. jan 2012

@andrea78 Ahoj. Naša sa učila dievčenské romány...napr. Twilight sága...aj tento r. sa to ide učiť 😉

lussy23
20. jan 2012

@andrea78 ja síce nemám deti, ale ako školáčka som sa zúčasnovala takýchto recitačných súťažíí. A akrát v tom 7ročníku som recitovala Zuzanku Hraškovie. =)

nelicefo
autor
21. jan 2012

@lussy23 pokiaľ si dobre pamätám tak tú mala min. rok v učebnici literatúri (7.ročník) a hovorili že oni si z učebnice vyberať nemôžu 😝 😕

svetielkoand
21. jan 2012

@andrea78 zalezi ci sa jej lepsie uci poezia alebo proza, poeziu moze skusit P.O.Hviezdoslav - zbierka Zlate klasy zeme, Milan Rúfus - rozne zbierky basni, Jan Smrek, Rudolf Dilong ...

lussy23
21. jan 2012

@nelicefo my sme takéto pravidlá nemali. No na každej škole je to inak. 😕

nelicefo
autor
22. jan 2012

@lussy23 presne tak. Na každej škole je to inak 😕 😉

nelicefo
autor
22. jan 2012

@mimikyky Teba som tu dlho nevidela. Ako sa mávaš? 🙂 A čo decká?? 🙂 🙂

mimikyky
22. jan 2012

@nelicefo Ahojček 😉 Majki je práve chorý, vysoké horúčky včera mal až 40,6 presne o takomto čase, vraj angína, tak mu dali ATB....baby vymýšľajú o 106 😀 včera sa hodinu fotili!! kozy, ten bordel potom v izbe 😝 a puboš bol v noci robiť na plese podnikateľov, a krásne si zarobil tak sa vytešuje a špekuluje, kde to obúcha...

A Vy ako??

mimikyky
22. jan 2012

@andrea78 tak aj nás čaká tento problém, a sme úplne bezradné 😢

lussy23
22. jan 2012

@mimikyky prajem Majkimu skoré uzdravenie

andrea78
22. jan 2012

@mimikyky vybrala som od Mihálika - Jesenná láska (napadlo ma to hneď, keď ma poprosila o pomoc s výberom, je to ľahko naučiteľné, známe, ale principiálne a pôvodne to báseň je), ale neprešlo to z dôvodu, že ukážka je v učebnici, o tom, že učiteľka má v podmienkach výberu to, že sa to nesmie vyskytovať v učebnici som nevedela, kázala jej nájsť niečo iné

takže po dnešnom popoludní strávenom pri hľadaní som našla Neskorú jeseň od Rúfusa. vyzerá fajn, celkom dobre zapamätateľná, pozri si ju 🙂 zajtra jej ju ukáže, či konečne vyhovuje

...nám ide o to, aby splnila povinnosť naučiť sa niečo (v jej prípade je to vždy poézia), nechce ísť reprezentovať, chodila od prvého ročníka každoročne, po minulom už nechce , takže sme hľadali niečo, nad čím by nestrávila týždeň učenia. knihy od takýchto autorov doma nemám, len detské básne, nie pre teenagerov, hľadala som len na nete, do knižnice sa kvôli tomu prihlasovať nebudeme. ja som sa vždy učila prózu, jej sedí poézia.

všetkým kočkám, ktorí sa snažili pomôcť mi s výberom ďakujem 🙂

mimikyky
22. jan 2012

@andrea78 moje baby tiež chodili stále reprezentovať, a staršia to vzdala takým spôsobom, že sa jeden rok raz pomýlila naschváľ, aby jej dali pokoj, a bola druhá, tak bola "za vodou"
a mladšia -teraz 7.ročník, chodila aj s prózou-povesti, aj poéziou Hviezdoslavov, tak si vyberá už 2roky schválne blbé básničky 😀

@lussy23 ďakujeme 😉

mimikyky
23. jan 2012

@andrea78 tak večer som sa dcéry pýtala, či nepotrebuje náhodou báseň do školy, a ona že "ups" skoro som ju dorazila, ťapu jednu 😀 a tiež nemôžu mať to, čo je aj v učebnici 😝 skúsim pozrieť tú Neskorú jeseň 😉 dnes ide do knižnice, a som zvedavá, čo na to učiteľka

svetielkoand
23. jan 2012

@andrea78 rufus sa fakt super uci 🙂 ja som chodila reprezentovat len preto, ze som sa uliala zo skoly, dokonca na strednej sa mi podarilo aj na tri dni (celoslovenske kolo kralove sahy) 😀

norita
30. jan 2012

Ahojte žienky už som sa tu dávno nedostala čo vám budem hovoriť Vianoce, Silvester a hneď sme sa učili na písomky aby to vysvečko dobre vyzeralo ale tuším to ani nepomohlo. Jaj neviem po kom je ta moja puberťačka ja som taka vôbec nebola. Ale už viem prečo sa hovorí, že dcéry sú po oteckoch. U nás to sedí na 100%...

nelicefo
autor
4. feb 2012

Ahojte kočky. 🙂

No čo aké majú naši puboši vysvedčenie? 🙂

miawa
7. feb 2012

Zdravím všechny maminky školáků 🙂

Dnes jsem trochu rozšířila nabídku e-shopu pro Základní školy. Jednou z novinek je vlak s vyjmenovanými slovy (na fotce). V e-shopu jsou i kartičky s násobilkou, příklady do 100 a další věci.

Všechno najdete v kategorii Základní škola http://www.../6-1-Zakladni-skola

nina55
19. feb 2012

@irriss PRECO SI SI VYMAZALA foto

titkovamiriam
20. feb 2012

Ahojte dlho som tu nebola lebo u nas doma taka pohodicka no idem sa pochvalit Michalom,dal sa armwrestling-pretlacanie rukou a v sobotu mal prvu a hned medzinarodnu sutaz

http://www.armwrestling.sk/ a vysledky z jeho menom:

Men's Juniors Left Hand 80 Kg
1. Kadlec, Matúš (AWK Cerveník) 10 Pts.
2. Glod, Dominik (AWK Prešov) 7 Pts.
3. Mercimek, Ali Can (TUR) 5 Pts.
4. Dužek, Maxim (AWK Senec) 4 Pts.
5. Toth, Lajos (HUN) 3 Pts.
6. Hanko, Viktor (Gymnázium Lipany) 2 Pts.
7. Demir, Mustafa (TUR) 0 Pts.
8. Orsos, Csaba (HUN) 0 Pts.
9. Horváth, Patrik (AWK Senec) 0 Pts.
10. Valuš, Erik (AWK Prešov) 0 Pts.
11. Roman, Daniel (AWK Rabca) 0 Pts.
12. Šmondrik, Patrik (AWK Prešov) 0 Pts.
13. Titko, Michal (AWK Ivanka pri Dunaji) 0 Pts.
14. Kolárik, Patrik (AWK Cerveník) 0 Pts.
15. Kočiš, Erik (AWK Ivanka pri Dunaji) 0 Pts.
16. Svetlošák, Ľubomír (AWK Rabca) 0 Pts.
17. Murín, Marián (AWK Zvolen) 0 Pts.
18. Matejkovič, Marek (AWK Cerveník) 0 Pts.
Men's Juniors Right Hand 80 Kg
1. Kadlec, Matúš (AWK Cerveník) 10 Pts.
2. Hanko, Viktor (Gymnázium Lipany) 7 Pts.
3. Dužek, Maxim (AWK Senec) 5 Pts.
4. Mercimek, Ali Can (TUR) 4 Pts.
5. Roman, Daniel (AWK Rabca) 3 Pts.
6. Valuš, Erik (AWK Prešov) 2 Pts.
7. Šmondrik, Patrik (AWK Prešov) 0 Pts.
8. Horváth, Patrik (AWK Senec) 0 Pts.
9. Kolárik, Patrik (AWK Cerveník) 0 Pts.
10. Titko, Michal (AWK Ivanka pri Dunaji) 0 Pts.

škoda že sa rozhodol neskoro a nedokazal schudnuť do nižsej kategorie,no veľmi sa mu ta pacilo 😉

nelicefo
autor
20. feb 2012

@nina55 @irriss je v nemocnici 😔