icon

Život ženy bez detí

barborkark
26. apr 2013

Nájdu sa tu žienky, ktoré nejak netúžia po deťoch? Je jedno z akého dôvodu.. Alebo aj túžia, ale majú strach?
Alebo jednoducho len premýšlajú a uvažujú, že síce mať možnosť priviesť na svet dieťa je krásne, ale nie je to nutné a človek má predsa slobodnú vôľu..
Prosím, aby neprispievali žienky, ktoré túžia po bábatku a nechápu alebo nerozumejú ženám, ako ja..
😉

libka1
9. máj 2014

@sunshineka @trin222 toto neberte ako rypanie prosim, som naozaj len zvedava... Co vas priviedlo na tuto stranku ktora sluzi hlavne matkam? Aspon ja som sa sem teda dostala ked som bola tehotna a hladala som odpovede na niektore svoje otazky.

mackova11
9. máj 2014

@barborkark ako vidím si už tehotná, tak sa z toho dieťaťa možes velmi tesit.

sheila72
9. máj 2014

Aj ja som si všimla, že zakladateľka má napísané že čaká bábo...tak teraz neviem. A to že na starobu nechce nikto zostať sám je podľa mňa dobrý dôvod, prečo mať deti, pokiaľ budú dobre vychované tak určite budú rodičov/rodiča aspoň navštevovať. Osobne si neviem prestaviť, že by som bola na staré kolená sama, manžel a kamarátky tu už nebudú, ale deti áno...

erjona
10. máj 2014

@barborkark Mas pravdu, nie su jedinym zmyslom,,, zivot sa nekonci narodenim dietata, prave naopak, zacina, dieta je ale prioritou tvojho zivota, to zistis, po narodeni tvojho baba,,, zena si vie aj karieru spravit, napriek detom,,, ja studujem a mam 2 drobcov doma,,, takze vsetko sa da,,, vies si aj s kamoskami vyst na kavu atd,,, no a kolko lasky dostanes od tvojho dietata, to ti nevie poskytnut ziadne zvieratko,,, lebo to babo je tvoje 😉

atrami
10. máj 2014

Neodsudzujem Ťa. Ono to príde. Mala som 33 a 3 deti. Kamarátka mi vysvetlila, že deti nemá lebo sa stretáva s ľuďmi, ktorí deti nemajú a nejako si to neuvedomovala. Dnes má 2 dcéry. Ak to má prísť, tak to príde. Skôr odsudzujem ženy, ktoré nemajú deti, lebo to vraj ide do peňazí alebo sa obetuju partnerovi. Deti sú dar a pokračovaním nášho života.

ammellia
10. máj 2014

@atrami preco ich odsudzujes? Zi a nechaj zit.

atrami
10. máj 2014

@ammellia nedsudzujem ženy, ktoré nemajú deti lebo tak cítia, ale ak Ti vykalkulujú koľko dieťa stojí do roka alebo nemá deti, lebo partner zakázal, pritom ona deti chce, to je na mňa moc. Ak mi povie, nechcem dieťa lebo to tak cítim, to beriem. Nie každý vidí život v materstve.

zuzana76
10. máj 2014

@sheila72 mne zase pride egoisticke mat dieta len kvôli tomu, aby som tu na starobu nebola sama, dnes dost vela deti zije daleko od svojich rodicov, aj v zahranici a nenavstevuju sa tak casto

ammellia
10. máj 2014

kazdy ma svoje dovody a fakt nechapem, ze to niektori ludia musia riesit. Ja sa nad tym vobec nepozastavujem.

sheila72
10. máj 2014

@zuzana76 však akože neni to jediný dôvod samozrejme. Ale ja by som nenechala rodičov samých, to mi zas príde egoistické od detí. Že rodičia im venujú všetko a oni sa nakoniec na nich vybodnú, ako keby už boli nepotrební, patriaci do starého železa...

gaja78
10. máj 2014

Mam jednu znamu, ktora deti radikalne odmietala, aj s priatelom sa kvoli tomu rozisla, lebo ten deti chcel.... no a teraz ma zdravotne problemy, lekar jej oznamil, ze mozno nebude moct mat deti a prave teraz jej to doslo luto, aj preto plakala. Tak si myslim, ze podvedome kazda zena tuzi mat tieta. Nemusi to byt prave teraz, v tomto momente, ale mozno raz......

erjona
18. máj 2014

@gaja78 Ja som mala tiez kamosku, co nikdy nechcela mat deti, len zvierata preferovala - proti tomu nic nemam, ja mam tiez rada zvieratka a od malicka sme mali macky a psov,,, len teraz ma 2 a hned po roku ich mala a co sa stalo? Tak zarytu maminu, ako je ona, hadam ani nepoznam, zije len pre tie deti, nechodi nikam, len pri detoch je,, ale aj tie deti izoluje od okolia,, takze ono to je vzdy zajimave, ako sa ti ludia pomenia, ked drzia to svoje dieta v naruci,,, 😀 😀 😀 😀

sasenka303
9. sep 2014

ja Vas zeny nechapem,mozno tato tema nepatri sem suhlasim kedze je to forum o mamickach a detoch ale preco zase a zase a znova odsudzujete zeny ktore sa rozhodli nemat dieta. Zase same poucovania, rady a preco mat deti nechapem Vas ved je to kazdeho nazor !!! Nech si zije kazdy tak ako chce a ako si zvoli ale myslim si ze zeny ktore sa rozhodli nemat deticky budu stale obvinovane a neuznavane keby bola doba kamenna tak by ste take zeny asi ukamenovali Hanba Vam kritickam.
Krasny pohodovy vecer .)))))

meluela
9. sep 2014

Nech si kazdy robi co chce, len by to chcelo nejako zohladnit v socialnom a odvodovom systeme .. lebo dnesne transfery rodinam s detmi a smiesne danove bonusy su nic oproti tomu kolko rodiny s detmi stracaju na uslej mzde, poplatkoch na vzdelavanie a co nase deti budu platit na ako-take opatrovanie starych osamelych dochodcov popri starostlivosti o nas, kedze dnesny dochodkovy system sa rozpadne.

Ale myslim ze aj tak kazdy kto ma deticky hoci je to s nimi niekedy dost tazke vie ze to stoji za to 😉

simca06022011
9. sep 2014

Myslím, že už aj zadávateľka témy si to rozmyslela 🙂)) A teda, ja vidím vo svojom okolí niekoľko žien, čo svoje "nepotrebujem deti ani chlapa", veľmi oľutovali (všetky majú 45-60rokov) ... a čas sa nedá vrátiť späť... jasne, sú také čo v aktívnom živote majú svoj smer a ciel a nechýba im nič, ale časom sa môže stať čokoľvek... aj moje rovesníčky to odkladajú ako sa dá.. a keď ich nasmerujem na koníka, nech si pozrú, že čím staršie tým môžu byť problémy väčšie tak už trošku menia farbu, aj keď nepovedia, že zmenili názor 🙂)) ALe všetci sa dorpacujeme k niečomu... 🙂))

sasenka303
10. sep 2014

Vidite baby zase len to svoje hucite, ja mam kopec znamych co maju deti a len sa stazuju podla mna sa oni zakryvaju za to ze uz to nemozu zmenit .DDDDD ale v pohode stale chcete presviedcat o svojom nazore neskutocne...

stankabk
10. sep 2014

@barborkark Ahoj, chcem len zareagovat na to, ze mat dieta po 35 je blbost. Trochu ma to pobavilo, lebo ja som sa narodila, ked mala moja mama 36r....a doteraz hovori, ze sa vdaka tomu citila dlhsie mlada

sasenka303
11. sep 2014

Ano stankabk ma pravdu je to jedno kedy mate deti ci v 25 alebo 37 ked sa niekto an to citi nech ma ked sa niekto neciti nech nema ja neodsudzujem ani jednu variantu nech si kazdy robi ako chce, ludia ja tak budu stale riesit a strat sa bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee

amouramour
11. sep 2014

ja sice dieta mam, zivot s detmi je pekny, ale aj bez nich sa da plnohodnotne a pekne zit;)vobec to neodsudzujem, skor mi pride horsie ak ma zena kopec deti a nevie sa o ne postarat...to je nezodpovedne

horana
11. sep 2014

@sasenka303 Urcite je aj skupina kriticiek, ktore pripadne nerozhodne este viac svojim fanatizmom posilia v nazore ze radsej mozno ani nie.
Len k tomu stazovaniu na deti som chcela. Je to take frflanie typu narodny sport, aj ja som si na deti v istych obdobiach zivota pofrflaka teda poriadne a casto aj pofrflem, ba dokonca sa kludne priznam ze som aj obcas uvazovala ci by mi nebolo lepsie bez nich, to v obdobi kriz, ktorym sa temer ziadna nevyhne, kedy to zatazenie je enormne na nejakom poli a berie zene viac nez dava, berie zo zivotnych zasob, sily. Ale v koncovke je to je nieco ako ked obcas frflem na chlapa, na robotu, ...ale nakoniec si tak nejak vzdy uvedomim ten paradox ze s detmi je sice niekedy tazko, ale bez nich je este tazsie. A potom zase prijdu krasne chvile, kedy je s detmi super a vsetko je zabudnute a vsetko je ako ma byt a citim ze toto nepoznat by teda bola sakra skoda. Pochybnosti su bezne vo vsetkom a kto ich nema ukazuje skor ze je prilis jednoduchy nez co ineho...A teda napriek tomu ze netvrdim ze zena nemoze byt stastna bez deti, moze, ba dokonca sa mi to zda taky slobodnejsi zivot , ale tak je na tom zaujimave ze:
a) ja som taku este nestretla, resp. vsetky bez deti co poznam maju take nieco v pozadi akoby im chybalo, ci si to priznaju ci nie, je to jasne citit pre okolie, su take akoby nenaplnene, mozno existuje mizive percento kde pud chyba uplne a to je skor biologicka vada, ale vacsina zien nematiek je vnutorne akoby ochudobnena, vyprahnuta. Navonok mozu mat lahsi zivot a aj slobodnejsi, ale je to take jalove, ako ostat trcat akoby vo faze dietata, je to akoby proti jej biologickemu nastaveniu. Je to ako jablon, najprv zije sama pre seba, cuca korenmi ziviny z pody, prevlada princip brania si, to je stupen dietata, ked ale dozreje a vykvitne, je na case zarodit plody, a "obetovat" tak cast seba ako vysledok pochopenia. Ked by jablon len kvitla a kvitla, ale plody by vydat nechcela, bola by divna, taka zaseknuta. V istom obdobi zivota pocitime potrebu davat. A zistime ze to je este len super, aj ked tej este len kvitnucej jabloni to moze pripadat ako zaciatok konca, zahuba, kedy das zo seba, postupne snad aj vsetko..a preco? Nuz to pochopi len ten kto do tej faze dosiel.
b) bolo by pekne keby s tym zeny co nemaju deti dokazali byt vyrovnane a viest plnohodnotny zivot bez nejakeho takeho zadneho trapenia sa ktore casto ani sami sebe nepripustia, ale ono je to tak, priroda nas zeny v tomto pekne podfukla. Nakolko nam nedava moc na vyber, casto az po detoch a splneni si tejto funkcie da aky taky ten pocit naplnenia a slub ze uz presla si tym, a moze sa posunut dalej vo vnutornom vyvoji. Ako aj zena nematka moze sa v zivote naplnit ale byva to tazsie, ooomnoho tazsie.

Detne zeny v pozorovani bedetnych su casto navonok utrapene, znicene, neupravene, vyzeraju akoby ten osud im nalozil viac nez su schopne uniest, ale je to len vonkajsie zdanie. Ziadna by to v skutocnosti nevymenila uz naspat za bezdetny zivot, nie preto ze by sa take nieco bala pripustit ako nejaku ruhacsku myslienku ale preto ze ten stupen vnutorneho vyvoja sa tym upgradoval. Niektora to zvlada lepsie, ina tazsie, konieckoncov nie je to brnkacka, nic cenne v zivote sa neziskava lahko, je to casto boj, a z kazdeho boja sa ziskavaju jazvy, ale az ked to clovek ziska, vidi to predchadzajuce z ineho pohladu, z odstupu a vidi co ma teraz a co bolo predtym a napriek stazovaniu, lebo je to tazke, by nemenili. Ono sa to velmi tazko opisuje, ale tak to skratka je.Uprimne. Nie preto ze by chceli tym bezdetnym zlamat kridla a ujarmit ich podla svojho vzoru. Ale materstvo ma potencial, viac nez co ine, taky jednoduchy a zakladny ale velmi silny, pochopit a posunut sa v zrelosti o uroven vyssie.

Ked sa pozrieme na tickerik zakladatelky tejto temy a to co v uvodnom prispevku pisala pred vyse rokom a teraz uz tiez caka babetko, je to take mile, kto vie o com je rec, tak sa len vnutorne ticho v dobrom pousmeje 😵

guinevre
11. sep 2014

@barborkark Aj ja to tak citim, ze zalezi od okolnosti, a dieta by som si urcite nerobila len preto "lebo je na to najvyssi cas". Mam rada deti vo svojej rodine, mam s nimi super vztah, navzajom sa zboznujeme, ale mat svoje, to mam trosku asi aj strah, a velka zodpovednost, zmena priorit. Vobec neosudzujem ludi ktori sa jednoducho na to necitia, je to viac fer ako si robit deti z nespravnych ("pokus" zachovat vztah, a pod.) dovodov. Ale MM chce, a kedze fungujeme spolu dobre a lubime sa, tak asi jedno by som skusila a uvidime jak to pojde 🙂

sasenka303
Autor odpoveď zmazal
lina129
11. sep 2014

Zakladatelka tejto temy caka kazdu chvilu babatko 😉 asi zmenila nazor 🙂

sasenka303
Autor odpoveď zmazal
sasenka303
Autor odpoveď zmazal
danjelca
2. okt 2014

@sasenka303 sasi a ty co robis na mk??

sasenka303
Autor odpoveď zmazal
katrinka8
6. okt 2014

@horana - krásny príspevok 🙂 Neviem presne povedať čím, ale pre mňa také večerné zamyslenie - pohladenie pre dušu, ďakujem 🙂

vesnoj85
14. nov 2014

@barborkark
Mať dieťa po 35 nie je blbosť. Poznám viacero žien, čo sa stali matkami okolo 40ky a sú to nesmierne spokojné a vyrovnané ženy.

marianne1
14. nov 2014

Ja si skor myslim ze kazda zena tuzi mat deti, problem je ale ten, ze niektore sa citia na ne pripravene v 18stke a niektore povedzme az po 40tke a kedze uz po 35tke su tehotenstva rizikove zda sa mi ako keby sa zeny vnutorne burili a tym viac este nechcu, kedze po 35tke sa do od nich uz viac menej ocakava.