Zlacnie jedlo v reštauráciách?
Ahojte, ako to bude podla vas?
Mali by podniky zlacniet jedla, kolace atd?
Nechcem byť zlá, ale len idiot uveril, že keď klesne DPH na par základných potravín, tak ze celková cena bude nižšia 🤣🤣 mne je normálne do smiechu z toho. Ale dúfam, že to najviac pocítia ti, ktorí týchto dementov volili.
naozaj táto otázka ? Reštaurácie nie sú charity 😏 vidím, že vláda smerovala svoje “argumenty” správne, lebo niektorí ľudia si nevedia dať dve a dve dokopy
Tak napr Kaufland mal v decembri kuracie prsia akcia 4,90 teraz 5,70 v akcii takže asi tak
@evansova tak zijes v bubline. Doma pecies a varis zo surovin, ktore zdrazeju, na elektrine/plyne, ktore zdrazeju.
@onedaynick ja už vážne neverím, že voliči koalície sú až tak jednoduchí...jej sa to proste netýka, tak je všetko v poriadku.
Veď ona nechodí do reštaurácie - bodaj by chodila, keď za večeru s vínom pre dvoch zaplatí od sedemdesiat eur vyššie...a na to títo ľudia proste nemajú.
Drahé oblečenie ? Jej to nevadí, nepotrpí si na "značkové"... Veď nakúpi v sekáči
Cestovanie je drahé ?
Nevadí, na záhrade im je dobre, kam by chodili
Štúdium je drahé ? Nemám na krúžky ?
Nevadí, aj u nás sú dobré školy a načo by deti študovali ? Remeslo má zlaté dno
Dlho sa čaká na lekárske vyšetrenia ?
Za to môže predsa Matovič
Atď atď atď
A popri tom všetkom z duše nenávidia ľudia, ktorí sa snažia mať lepšie, pracujú na sebe, makajú, študujú...a títo istí ľudia sú tak veľkorysí k zlodejom typu Fico - tomuto sociálnemu demokratovi doprajú úplne všetko to, čo závidia iným ľuďom.
Tomuto sa povie paradox ako sviňa divá...
@nyusika Mám tiež lacný lístok na vlak ako zťp, nezávidím nikomu ani to cestovanie zadarmo, nech si majú, či študenti ako prilepšenie alebo dôchodcovia nech nesedia len doma. Ale vždy čo má zaráža ak sledujem ľudí-dôchodcov, že idú na výlet a nesú si vodu z domu, rožky z domu, banány z domu, ruksak ako keby išli na týždňovku, pritom idú na výlet do mesta, ok možno im je drahé niekde malinovka v kaviarni alebo jedlo v reštaurácii, ale na každom rohu je coop jednota, billa, tesco, kúpim tam vodu a nejaké pečivo. študenti toto napríklad nerobia. Ja tiež chodím s crossbody malou kabelkou a najem sa niekde a vodu kúpim v potravinách alebo v DMke. Pričom ide o páry čo žijú spolu a teda neverím, že nemajú pár centov na vodu v obchode alebo pečivo ak majú dôchodok spolu napríklad 1200 eur. Ešte keby vdovy, rozvedení a tak pochopím, z jedného dôchodku sa ťahá život ťažko. Proste extrémna šetrnosť, peniaze v ponožkách a ak majú aj výhody, ekonomiku nepodporia, hoci na to majú.
@marsmykkok oni majú dá proste zásoby, ako keby vojna mala prísť.
A sú tak vychovaní, že ísť do kaviarne/reštaurácie je niečo ako hriech - slušní ľudia to nerobia
@44janica44 tak na take kolace by som im kaslal. Ciste zneuzivanie. Hadam nerobia kartel, a konkurencia zdrazuje menej
Čo ja kupujem tak slaninský chlieb má fajn cenu v Tescu, 1,17 eur, býval istú dobu aj okolo 1,50 eur, polievková koreňová zelenina bola tiež 1,50 a je 1,35 tuším. Ale stále zelenina a ovocie sú drahé riadne,.rovnako aj šunky, mäso, takže je to na nič.
@nyusika ty si nepoucitelna.😁 Ty sa volicom snazis logicky argumentovat? 😁 Co ti to napadlo? Fico a Kapitan povedali, ze je lacnejsie, tak je lacnejsie a basta. Nijaki progresivni liberali im tu predsa nebudu praskat ich bubliny. A do kaviarni a restauracii chodia naozaj len liberalni slnieckarski povalaci. 😁
@stanulienkat veď hej...ale možno aspoň jednej zasadim chrobáka do hlavy.
@nyusika tolko optimizmu.....
@nyusika uprimne, restauracie vyuzivame iba na vyletoch, po turistike ked ideme von na cely den. V praci mame jedalen, nebyvame v meste, som generacia 45+ nie sme dako zvyknutí sa stravovat po restauraciach. Takze raz zacas mi teda nevadi, cemy uz v 2024 boli vysoke, mali sme problem 2+1 dieta sa najest za 40€.. Skor mi vadilo pivo na Zamkovskeho chate za 8€ napriklad a to bolo pred zdrazenim 😁
U nás? Nesranduj, čo raz zdrazelo, zlacniet už nezlacnie.
Nie, nič nezlacnie. Veď choď do restiky/obchodu/ku kaderníčke a napíš nám vlastnú skúsenosť. Ja mám zatiaľ takú, že zdraželi okrem potravín aj napríklad cestovné lístky či poštovné. Keď budeš mať ty nejakú pozitívnu, daj nám vedieť.
@44janica44 to je tak uz davnejsie a nie je to ziadny mis mas :DDD jedine co budu mat starost, na zaciatku kym si vsetci ponastavuju polozky na spravne dphcky.

Ja sice nepracujem v gastre, ale v kancelarii. Mame prenajate kancelarske priestory v business centre. Za posledne 2 mesiace (ked ratam ze posledny list mal datum 30.12.2024) nam poslali 5 listov so zvysenim cien elektriny. Pomaly kazde 2 tyzdne poslali dalsi. A to je len elektrina, zvysuju sluzby, vodu, samotny prenajom, proste vsetko.
Ja sa vobec necudujem, ze vela podnikatelov zatvara prevadzky, lebo to proste nevedia utiahnut, lebo ak zvysia ceny, tak tam ludia prestanu chodit. Niektore shopping centra uz teraz zivaju prazdnotou, ze polka prevadzok zavreta a vypratana.
Tak je uplne irelevantne pytat sa, ze ci pri znizeni DPH na URCITE druhy potravin budu restiky a kaviarne mat lacnejsie jedla/napoje/zakusky.