icon

Zlo v Prahe spôsobilo tragédiu s 11 obeťami

21. dec 2023

... vedela som, ze to bude zle, podla prvých správ, ale 11 obetí... 💔

Strana
z7
alickapusinka
21. dec 2023

preboha strašne že TI rodičia už nikdy neuvidia svoje deti .Strašne to mu asi muselo poriadne drbnúť v bedni. 😢Mohol seba zabiť a nevinných nechať žiť.😢

tehulka2011
21. dec 2023

@alickapusinka TI rodicia

pkgirl30
21. dec 2023

to je neskutočné , svet je hore nohami 😢pokoj ich duši 🙏

alickapusinka
21. dec 2023

@tehulka2011 hej rýchlo píšem ako tatar opravím

bloger
21. dec 2023

Hrozné tiež som to počul v novinách. Už pomaly ako v USA.

annm81
21. dec 2023

Praha má tento rok smutné Vianoce. Asi si nikto nepredstavoval, že sa udeje ešte niečo horšie ako pár dní dozadu.

bloger
21. dec 2023

@andreakotesova Napriek tomu si stojím za tým čo som napísal. Tam je toho nepomerne viac.

777januska777
21. dec 2023

@bloger takéto nič nehovoriace a zbytočne komentáre úplne dehonestuju obete. Nestačí vyjadriť úprimnú sústrasť, bez komentovania a hodnotenia?

januska12323
21. dec 2023

10 obetí + 1 mŕtvy útočník, on si za to bez prepáčenia môže sám.

bloger
21. dec 2023

@777januska777 Hodnotil som nejako ten útok či osobu strelca? Odpovedal som úplne normálne.

lilope
21. dec 2023

@777januska777 ktorá veta z tých dvoch dehonestuje obete?

lubkovaandrejka
21. dec 2023

@777januska777 nijako obete nedehonestoval. Je to uplne strasne,co sa stalo. A to, ze sa to deje v USA pomerne casto je holy fakt. Mne to tiez napadlo ako prve. Nerozumiem, preco sa ta to tak dotklo.
@bloger

queen_mary
21. dec 2023

Preboha, vam hrabe? Deje sa to vsade vo svete, nielen v usa. Ako sorry ale este sem toto tahat, chori ludia ste.

annm81
21. dec 2023

@queen_mary Je zbytočné sa rozčuľovať. Deje sa to síce všelikde, ale zriedkavo. V US je deň, kedy žiadna masová streľba nebola, skôr výnimkou.

luliu
21. dec 2023

Viac ako 15 obetí

petronelag
21. dec 2023

Teraz som si o tom čítala na českom Blesku, tak tam píšu že pravdepodobne ráno zastrelil aj svojho otca. Píše sa tam o 10 obetiach + on, ale aj tí ťažko zranení /9/ ešte možno všetci neprežijú.

bosorkabb
21. dec 2023

Strelec sa inšpiroval strelkynou z Ruska. Tých konfliktov je v Rusku dosť na školách tak ako v USA. Nemajú si co vyčítať.
Útočník v Prahe bol Čech. Rozhodol sa sám že ide cielene niekoho zabiť.
Úprimnú sústrasť vyjadrujem všetkým ktorý tam stratili niekoho blízkeho.

radacak
21. dec 2023

😞 strašné

jaskolka
21. dec 2023

Hrozne niečo...Ze už je 15 obetí na životoch 😢😢

domkakvet
21. dec 2023

Lebo ludia si robia zle a nevedia si vzajomne odpustat, pochopit jeden druheho a neodcudzovat, potom ludom z toho prepne.

zuzinapipina
21. dec 2023

zarazaju ma niektore komenty, a teraz absolutne nejdem ospravedlnovat tento otrasny a ohavny cin. Ale presne ako ked skocil ten student v bratislave tusim zo strechy. Podporovali ho v tom spoluziaci, normalne ho vyzivali aby skocil. a potom sa strhla vsade skoro diskusia, ze tej a tej dotycnej praju smrt. o co su lepsi nez ona? Tak hovorim o tej jednej co ho najviac sikanoval aby skocil, a budu tu ludia nadavat na nu a presne tak isto sikanovat a priat smrt. Tu si treba uvedomit, ze aj tento chlapec, co spachal tento hrozny cin, musel byt extremne zraneny, musel mu niekto velmi ublizovat, a asi aj ublizoval jeho otec mozno, ked jeho zabil ako prveho, aby dokazal spachat nieco taketo. Prv nez ma tu ukmenujuete( uprimne mi je jedno aky budete mat na mna nazor) ale len zlo plodi dalsie zlo, a len zraneni ludia zranuju dalej. treba sa s detmi viac rozpravat, neututlavat ich emocie, nepotlacovat a nezakazovat, lebo deti este nechapu vsetkemu, a ak sa to cele detatvo potlaca, zial niekde to potom vybuchne. a toto je jasny priklad toho, ked dokazal takto velmi ublizit, co vsetko musel mat v sebe nahromadene. je mi to velmi luto, strasna bolest, ked si to uvedomim ako matka, ale mne je luto aj toho co to spravil, aku bolest musel niest roky aby bol tohto schopny. a potlacat to, kiezby to tak bolo aby rodicia objali svoje deti kazdy den a kazdy den sa spytali na pocity svojich deti. viac si ich vsimali ci ich nieco trapi. Ak tu niekto spomenie ako bolo kedysi dobre, hlavne to omielane minule storocie, absolutne nesuhlasim. pretoze kedysi sa nehladelo na pocity deti a vlastne ani dospelych, nesmelo sa o emociach rozpravat a pocas vojen vlastne sa zial ani nedalo,a teraz su tu su odozvy… zastarala a nefunkcna vychova, ze ja som rodic a dieta je nikto, nema sa plakat, lebo placu iba slabi, nema sa vycnievat, lebo je to zle, a uz vobec sa nema hnevat, lebo aj hnev je vlastne prejavom slabosti a zlyhania. a vsetko je to vlastne iba nepravda. a tak sa to potlaca a prejavi sa takto. Je mi to cele luto a verim, ze sa tymto aj ked smutnym prikladom v rodicoch, ktori neberu ohlad na pocity svojich deti, nieco otvori a zacnu sa zaujimat ❤️

777januska777
21. dec 2023

@lubkovaandrejka
@lilope
@bloger také veci sa dejú všade, ta veta je taka problémová, vyvoláva rozporuplné reakcie, lebo označuje len jednu krajinu, kde sa to deje a zbytočne môže niekoho uraziť. Také veci sa podľa mňa nehodia ku reakcii na tragédiu. Ved také tragedie nás majú spájať a nie rozdeľovať. Takze takáto veta zas vyvola zbytočne vášne a hnev a to ubližuje najmä pamiatke obetí.

bloger
21. dec 2023

@777januska777 Nemyslel som to vôbec zle. Len ma to napadlo v súvislosti s tou udalosťou. Myslím, že baby vyššie to pochopili. Nechcel som sa nikoho dotknúť.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
777januska777
21. dec 2023

@bloger verím, že nie. Ja som ti napisala, ale druhý pohľad ako to ľudia môžu vnímať a už je to tu cítiť aj u iných uzivateliek, ze sa ich tvoja veta dotkla a nahnevala. Preto si myslím, ze aspoň pri takejto tragédii je vhodné sa vyhnúť takýmto vetam.

777januska777
21. dec 2023

@chodec15 prosím ta nevieš čo bola príčina, mohlo to mat množstvo dôvodov.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
andigab
21. dec 2023

@bloger všetko čo je ruské, je automaticky zlé, najhoršie. Bez selekcie, vlastného názoru preberajú názor podľa tv a bulvárnych denníkov.

Strana
z7