Žltý lístok v schránke (doporučený list)
Potrebovala by som poradiť, v schránke som si našla žltý lístok (doporučený list). Potrebovala by som zistiť, čo v prípade, že si ho neprevezmem na pošte v stanovenej lehote? Bude sa považovať za doručený? Alebo ako to vlastne funguje? Najlepšie niekto, kto niečo podobne riešil a zistil si info. Ďakujem🙂
@kamajka jasne, verim tomu, videla som aj horsie 😁 potom si to po sebe vzajomne na poste nevedia precitat
@mk1111111111 to je už opakovane doručovanie, pri 1.neuspesnom pokuse sa nechá modrý lístok s dátumom a časom kedy znovu bude pokus o doručenie. Keď na 2.raz nedoruci, vypíše žltý lístok a hodí do schránky. A nie všetky doporučene majú opakovane dorucovanie
@pjana No, ja som mala tento scenar. Poslala som gynekologovi vyradenku doporucene. Volala mi ofucana sestricka, ze co som im to posielala, ze ich postar nezastihol a oni si po to nepojdu, ze pri tej poste sa neda zaparkovat a nech im to poslem do mailu len. Tak som poslala mailom a podacie cislo zasielky som sledovala. Furt to bolo na poste. Po uplynuti lehoty 18 dni mi to prislo spat, ze adresat si to neprevzal. Len mi to hodili do schranky. Nemusela som platit nic navyse. Aj toto je pridana hodnota priplatku za doporucene postovne, pride to spat
vrati sa odosielatelovi ako nedorucena
@gertrudaosem ak je uložený na pošte tých 18 dní bude sa považovať za doručený..je to tak pri niektorých inštitúciách... napríklad úrad práce ak je uložené považuje sa za doručené a môžu tá napríklad vyradiť z evidencie...ale keď by sa vrátil hneď ako adresát neznámy (napríklad)tak ho vyradiť nemôžu...pracovala som na pošte a napríklad pri týchto zásielkach (úrad práce to takto robili)lebo keď má trvalý pobyt na tej adrese aj keď tam nebýva ,musí ostať uložený ten list.
Ahojte dnes mi prisiel zlty listok a nemam vypisaneho adresata ani podacie čislo, len napisane GLZ. Nič nečakám. Poštu už dnes nestiham, az zajtra po praci a som strasne zvedava čo to je😅Nestretli ste sa s tym? Dakujem
@pjana Prosim ta, preco by sa stracal?
Pokial ide o vypoved, staci, ze to je dorucene, nie prevzate.
Vyhybat sa takymto zasielkam sa nevyplaca, evidentne vies, od koho to je
@petuska652 To bude nieco, co nie doporucene, ale nezmesti sa do schranky

@pjana Zo zakona sa zasielka povazuje za dorucenu, aj ked ju adrsat neprevzal.