icon

Zmestí sa 5-miestne auto pre tri deti?

thirstymonk
5. aug 2024

Cauko, tri deti vojdu do klasickeho 5 miesteneho autaz ci nevojdu? Dva budu na podsedaku uz a jedno vo vajicku. Aby som vedel, ci staci normalny automobil, alwbo treba 8 miestny? Dakujem

natinka36
5. aug 2024

@thirstymonk tak potom gls, to mas 7 miestne 😄

thirstymonk
autor
5. aug 2024

@natinka36 nechcem 7 miestnu krabicu

betulinka1
5. aug 2024

@thirstymonk skoda superb a nie len vojdú ale maju aj kopec miesta na nohy

maximiliana
5. aug 2024

@thirstymonk skor na tu krabicu nemas... to je naozaj bezpecne auto, ale ani v takom neuhras dva a pol rocne dieta na podsedaku... je to vrcholne nebezpecne a nezodpovedne...

thirstymonk
autor
5. aug 2024

@maximiliana ja nemam ani na trabanta momentalne. A co? Keby som aj stovkami rit utieral, aj tak si krabicu nekupim.

palicka
5. aug 2024

@thirstymonk pokiaľ uvažuješ Kiu, tak jedine sorento. Do sportage 3 sedačky nedáš. Ak uvažuješ investovať do bezpečnosti auta, kašli na podaedaky, bez autosedacky. Ak ti je zbytočná bezpečnosť, pozri sa na praktickosť. Pohodlie deti pri cestovani, keď si majú v spánku kam oprieť hlavu… je na nezaplatenie. Ideál, ak sa dá aj trošku nakloniť, náš cybax ide… Myslím, že so Sorentom budeš spokojný.

sasesoe
5. aug 2024

@thirstymonk záleží ako kde ich chcela voziť. Teoreticky vajíčko môžeš dať i dopredu. Alebo normálnu sedačku. Len podsedak by som dopredu nedávala (ale i dozadu je to riziko). Ideál prísť so sedačkami do salónu a vyskúšať na konkrétnom aute. Na FB je skupina Deti v aute a opakovane sa tam rieši i táto téma.

thirstymonk
autor
6. aug 2024

@palicka 3 sedačky ani davať nebudem. 6 ročny už davno sedi v podsedaku a kym bude tretie, tak už aj druhe bude v podsedaku 🙂

emma022
6. aug 2024

Aj 3,5 ročné dieťa stále patrí do sedačky, nie na podsedák. Čudujem sa aj matke detí, že toto dovolí 😢. Je to nezodpovedne a nebezpečné

darinelainey
6. aug 2024

Aj som vlastne chcela poradiť ale všetko ofrfleš tak radšej počkám kým nám poradíš ty 🤣 ja mám hnusnú krabicu v ktorej si veľmi draho a pohodlne vozím riť.

lalala94
6. aug 2024

@thirstymonk ty budeš mať tretie dieťa? Raz som ťa zachytila v jednej téme, ktorá bola o tom, či v domácnosti kričíme na deti a tak trefne si tam opísal našu domácnosť, že som až rozmýšľala, či náhodou nie si môj manžel. 😂 Každopádne gratulujem a pevné nervy. 😅

brona235
6. aug 2024

@thirstymonk my smemali ford mondeo a nevosli nam dozadu tri deti. Teraz mame citroen c4 picasso a ako rodinne auto je super. Deti maju vzadu dost miesta.👌

thirstymonk
autor
6. aug 2024

@lalala94 dakujem hehe 😇

thirstymonk
autor
6. aug 2024

@emma022 ked som ja mal 3,5 roka, ziadne sedacky, podsedaky, dokonca ani pasy, ba ani hlavove opierky neexistovalo a tyvole, prezil som 😳 asi to bolo nezodpovedne prezitie, darmo.

yanni
6. aug 2024

@thirstymonk ano prezil.Ale kolko bolo na cestach tych aut? A kolko takych silnych ako je teraz? Ani taky velky transport cez Slovensko nebol, ako je teraz. Teraz ma jedna rodina casto aj 2-3 auta, volakedy nemala kazda rodina auto. Kupujes nove auto, ktore je vybavene vselijakymi bezpecnostymi srackami a 6 rocne dieta posadis na podsedak? POdsedak ma len tu funkciu, ze dieta sedi vyssie aby mu nesiel pas cez krk. Inak ziadna ochranna funkcia.

A k autu. Ake auto potom chces? Vsetky tu dane navrhy si osomral. Ja vozim uz viac menej len dve deti: takmer 6 a 9 rokov. 6 rocna sedi dokonca este v protismere, 9 rocna na plnohodnotnej sedacke (nie nie je liliputanka). Mam velke 7 miestne Galaxy. To auto budem jazdit, pokym sa nerozpadne, kedze sa uz nevyraba. Kupovane nove pre 5timi rokmi. Ked nechces velmi velke, tak sa obzeraj aspon po takom, ktore ma vzadu 3 plnohodnotne sedadla. Inak nikdy nebudu mat decka dobry komfort. Moji rodicia si teraz kupili novy VW Touran, tam sa ti v pohode zmestia dokonca aj 3 protismerne vedla seba. Ale ti nechces vyhodit vela prachov ani na auto, ani na bezpecne sedacky pre deti, tak radsej nekupuj ziadne a jazdite busom, vlakom, bicyklom.

emma022
6. aug 2024

@yanni on chce, aj to 2,5 ročné posadiť na podsedák 😕

sisa_s
6. aug 2024

@yanni v inej teme zistil, ze "nevyzmyka stat", takze podla mna ani nove auto nebude 😀 😀 kaslat na bezpecnost, hlavne, ze usetri
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/ako-co-najlepsie-vyuzit-socialny-system/#post-88003018

emma022
6. aug 2024

@sisa_s bože, trápne mi je zaňho 🤦🏻‍♀️

terezia323
6. aug 2024

@thirstymonk my máme doma KIA Ceed sw a nevojdú dozadu tri sedacky. Podsedák na isofix, sedacka na isofix a tretie vo vajíčku musí byť vpredu. Medzi dve sedačky dozadu sa dá v pohode sedieť dospelému človeku

thirstymonk
autor
6. aug 2024

@terezia323 dakujem za odpoved. Konecne nieco k teme. Keby som si sem prisiel po radu ohladom bezpecnosti, tak pochopim, ja sa pytam, ci vedla seba v pohode vojde vajko a dva podsedaky. Nic viac, nic menej.

natall113
6. aug 2024

@thirstymonk si na internete, základáš verejnú diskusiu, musíš rátať s každým názorom a zjavne o bezpečnosti nevieš nič takže je na mieste dať radu

yanni
6. aug 2024

@sisa_s moje nervy. Zmykat stat.

lucia245
6. aug 2024

@thirstymonk na tri sedačky treba 7-miestne auto. Keďže prvoradá je bezpečnosť detí, každá sedačka, musí mať Isofix. A také tri do iného ako 7-miestneho nevojdu.

yanni
6. aug 2024

@lucia245 bezpecna nedacka nemusi byt na isofic. Isofix prvotne vymysleli, lebo pri pasovom pripinani vela ludi robilo/robi chyby a tiez aby pripadne menenie sedaciek z auta do auta bolo rychlejsie. Najbezpecnejsie sedacky su protismerne s o svedskym Plus testom (co najdlhsie v protismere) bez ohladu na to, ci su s isofixom alebo nie. Tiez v autach s tromi plnohodnotnymi sedadlami v druhej rade nie je problem pre tri sedacky. Dokonca, ako som uz pisala, ziadny problem ani pri troch reboarderoch. Pri troch detoch nepotrebuje automaticky 7 miestne auto. Aj ked, podla veku deti, je to niekedy vyhoda, ak sa napr. hadaju atd, ich "rozkuskovat".

hiro
6. aug 2024

@lucia245 O bezpecnost deti v autosedacke sa nemusis bat nech je akakolvek. Pozri si spravy - ani si nespominam kedy vacsia buracka skoncila inak ako ze rodicia / dospeli vsetci mrtvi a deti v autosedackach prezili.

yanni
6. aug 2024

@hiro Len to musi byt plnohodnotna sedacka a dieta riadne zapasane. Nie ze maju decka (videla som neraz) pas len cez brucho, popod pazuchu a neviem este ako. Plus tie podsedaky, to uz davno mali zrusit.

palicka
6. aug 2024

@thirstymonk och, čo ti na to povedať… radšej už nič. Fakt idea porovnávať dobu spred 25 rokov (cca) na cestách a teraz? Tak si kúp Škodu 100 alebo Zigulak, tam sme sa kedysi vozili aj 4 vzadu… len oproti chodili len Škody, Lady, pripadne ešte tak trabanty…

tiezjedna
6. aug 2024

@lucia245 nie je pravda. Sú aj 5 miestne autá, ktoré majú vzadu tri plnohodnotné sedačky.

dzejsik
6. aug 2024

@lucia245 Touran napr ma 3 isofixove sedadla v druhej rade - v pohode tam mame jednu od 105cm, jednu protismerku a vajicko, vsetko na isofixoch

tini27
6. aug 2024

@fairyy prosím ťa, aké si zmestila do superba? Lebo momentálne tam máme 2, z toho jedna má tú otáčaciu základňu a do stredu nedám ani podsedák :/