Zmestí sa 5-miestne auto pre tri deti?
Cauko, tri deti vojdu do klasickeho 5 miesteneho autaz ci nevojdu? Dva budu na podsedaku uz a jedno vo vajicku. Aby som vedel, ci staci normalny automobil, alwbo treba 8 miestny? Dakujem
My máme Kiu Carens a zmestili sme v pohode. Vajíčko Britax, autosedačku Britax a podsedak.
@thirstymonk ja som skoro neprežila, keď sa na Škode 105 v zákrute otvorili dvere a vyletela som z auta. Samozrejme, žiadne pásy ani sedačka.
Voziť také malé deti na podsedakoch je o hubu.
@thirstymonk citujem ta: "ja nemam ani na trabanta momentalne. A co? Keby som aj stovkami rit utieral, aj tak si krabicu nekupim."
A tretie dieta teda este nemas...
Ale chcel by si teda SUV... tak si ho kup, ked budu keše.
Takze zatial len sondujes... alebo ako
@basska_b Ano, sondujem. Zatiaľ sa rozhodujem, lebo mam možnosť od rodiny Toyotu Auris. 5 ročnu, 46 tisic najehane, vykon okolo 90kW, ale ma to dosť slaby kruťak, ja síce nejazdím ako pretekár, ale keď na to šliapnem, potrebujem, aby to šlo. Nieže pojdem do kopca na dvojke jak dilino.
Takže v hre je Kia Stonic, Opel Crossland, Kia Sportage, Toyota Auris... Ešte sa mi celkom pači aj Sufuzki Vitara, ale o tom aute veľa neviem, má ho bratranec a pochvaľuje si.
@palicka Ale veď kľud, ja nežijem v bratislave, kde ti električky jazdia pomaly po balkone. Tu, panubohu za chrbtom prejde pár áut. Stať sa môže hocičo, ale to sa môže vždy.
@thirstymonk z toho vyberu asi najpohodlnejsie sedenie pre deti by mal ten Opel a Toyota, pretoze maju zadne sedadla zhruba v rovine (stred nie je ako vyduty ostrovcek) a teda aj sediaci v strede bude mat vacsie pohodlie a aj tie sedacky/podsedaky sa ti budu lahsie davat … este treba omrknut ci je dost priestoru medzi stredom a zadnou klimou, aby do toho vecne nekopali
@dzejsik Okay, ďakujem za hint... pojdem asi pondelok do popradu tie auta okukať ;)
@thirstymonk to je najlepsie, aj si to odmerat ci sa realne zmestia tie sedacky
@dzejsik No pozrel som si zadne sedačky v opelu a ten stred je nejaký zdvihnutý...
Opel: https://mah.opeldealer.sk/contentimg/cars/cross...
versus
Kia: https://www.autosphere.sk/files/gallery/cars/86...
@thirstymonk v jednom operadlo, v druhom sedak, tak teraz co je nepohodlnejsie do buducna? 😁

@tini27 ziadne. Superb nema v strede plnohodnotne sedadlo. Ak tam aj natrepes tri vedla seba (su aj uzsie pokracovacie), tak je tazko zapinat. Este ak nie su na isofixe, daju sa koli zapasaniu poposuvat a potom naspät ale na isofixe neposunies.