Znásilnené dievčatá v reedukačnom centre a štát nekoná
Je toto vobec mozne? Precitajte si blog Natalie Blahovej, poslankyne NR SR, co sa deje v nemenovanom reedukacnom centre v tychto chvilach na Slovensku ☹ Len pre silne povahy 😒
@lucinka511 ale vsak ja nepisem,ze je to OKa myslím že tam už ani nerobí,len miprijde scestny ten článok,ktory popisuje veci úplne inak a zaujato
@salfusco vies ona mohla byt aj slapka na N ale to neopravnuje toho zamestnanca porusovat. pracovnu zmluvu...fakt tobtizmusel hyt nejaky uchylak s neplnoletymi.fuj
@jajka257 nezastavam sa terapeuta,ma byt vyhodeny,ale nepaci sa mi,ako je verejnost v tomto pripade zavadzana a ako robia z Natalie chudinku dokonca brutalne znasilnovanu,co je blud a z ostatnych dobre ze nie vrahov.
Cela kauza je stavana na tom,ze Nataliu opijali zmesou alkoholu a Tramalu a v ustave bola nakazena pohl.chorobou.Pricom tu chorobu mohla kludne chytit este v casoch,ked ficala na drogach a nebola v ustave,ale toto uz nikto nepovedal,vsetci obvinovali lekarov,ze nepodali oznamenie,asi vedeli preco...tato kauza je vedena jednosmerne..
@lucinka511 k matke som sa nevyjadrovala a ani nebudem, preco to urobila, to nech si riesi ona sama so svojim svedomim, to nie je podstata problemu
potom, ako sa jej dievca zdoverilo, chcela konat, podat trestne oznamnie, len po navsteve riaditela s jeho p. manzelkou od toho upustila, nikto nevie, preco tak urobila, tu si to moze kazdy len domyslat
@avirka ale jedno trestne oznamenie podala aj samotna Natalia a to na matku a otcima.
dievca bolo umiestnene do ustavu s cielom napravy, namiesto toho bol spachany trestny cin, sex terapeuta s maloletou, toto mali riesit kompetentne organy, a ked to matka chcela riesit, riaditel s manzelkou sa postarali o to, aby sa tak nestalo
ked matka aj napriek prislubom riaditela zistila, ze sa nic nezmenilo, zacala konat, a padlo viacero oznameni na sud, a kedze sudy na SVK konaju vzdy v zaujme deti (sarkazmus), doteraz tento pripad nebol vyrieseny, preto sa kauza dostala von
a to, ako sa tu niektore vyjadrujete k 14-rocnej ako stetke a pod., ak su taketo najdu aj medzi socialnymi pracovnickami, potom len dufajte, ze raz nebudete musiet svoju situaciu riesit prave s takymito pracovnickami
@mamulka211 evidentne tu vo veci bolo viac, ako je prezentovane, ale nic to nemeni na tom, ze trestny cin spachany bol a ze toto zariadenie ma toho na rovasi viac
@lucinka511 nielenze porusovat pracovnu zmluvu, ale aj zakon
@avirka 14 mala ked zacala s drogami,teraz ma viac,vyzera na 19 😀
@mamulka211 toto uz nestoji za dalsi komentar
@avirka tento pribeh je cely zly.cele zle komanie.nebolo podniknute nic v prkslech zneuzivanej.
Ale ako prva a to na zaciatku zlyhala matka a zlyja opakovane.ked dceru poslala na zneuzivanie druhy krat. Asi vztah matka a dceta boli odzaciatku zle,inak si neviem vysvetlit preco ju tam poslala opat.to ze tam bol riaditel a ze to chceli riesit.nie je argument.bolo evidentne uz pred navstevou riaditela.ze sa tam nikdy asi nic neruesilo a do takeho zariadenia ju poslal 2 x .ani sa tej Natalii necudujem. ze sa s nou potom pohadala a utiekla.nanestastie na jej ukor.
@lucinka511 takze obratenie sa na socialnu pracovnicku v pripade problemu je chybny krok? na co potom socialne pracovnicky su?
@avirka na zaciatku mozno nie.lenze ja by som decko do takeho zariadenja len preto.ze fajci travu nedala ako matka by som si najskor s nou urobila sama poriadky.co sice ide tazsie ale da sa to!!! matka asi na to nemala cas a ani nervy a supla ju do zariadenia .do kt ju supla..ale ok stane sa chyba .ved nechcela to pre dceru zle..len ked vedela ze ju tam znasilnuju.a posle jubtam opat? toto uz je viacej ako podivuhodne. asi vztah dcery a matky bol zly.namiesto riesenia problemu zase zlyha.
A ti kecy s riafitelom a tak nl.ja by som tam decko po takej skusenosti nedala ani keby prisiel sam riaditel.
Sicialne pracovnicky.no co vidno aspon ako to na S k funguje.ale to je vsade s tymisoc pravovnickami takto. ci pri rozvodovych konaniach.vsade
@lucinka511 to dievca bralo aj pervitin..na to su uz rodicia zvacsa prikratky
@kaja73 ja som zatial citala o trave ale aj keby bralo. druhykrat by som ju po skusenosti so znasilnenim uz neposlala.
@lucinka511 druhy krat ju tam poslala socialka..aspon ja tak viem..ze brala pervitin spomina ona samam na videu co bolo na markize..
@lucinka511 skutocne nejdem nikoho sudit, ani matku, ani dceru, nevidim v tom zmysel
zmyslom je prave poukazovanie na chyby, ktore sa stali v systeme, ktoreho sucastou sme vsetci
@avirka ano ale na MK ich nevyriesime. okrem toho na SK sa len pise a nadavca ake ked ma ist do tuheho.zrazu kazdy doma sedi.ale to je pivaha slovakov.mame strach este stale pred instituciami a uradmi. a je to vsade.preto aj takato bezmocnost a ludia ako ti v tom zariadeni to budu nadalej zneuzivat.
jéééjdanenky....ešte to tu nevykapalo? Ani nemusim čítat 10 stran lebo stale dokola o tom istom... 😀 😀
@sardinka336 a preco by malo???
@mamulka211 myslis zeby pani Blahova riskovala svoju reputaciu tym, ze takto vyhodi do eteru , nieco o com nieje presvedcena a na co nema dokazy? Rozhodne nepochadza dievca z pohodovej uvedomelej rodiny a aj ked fetovala - jej matka to riesila ako vedela- v podstate v prvom kroku spravne... tam ju zneuzil (sex s psychicky nie uplne ok osobou- ved sa lieci, a on ju "vydieral") personal, ktory by mal byt kontrolovany... zneuzil jej situaciu, psychiku, aj ked opomenieme , ze trebars mala 15... rozhodne chyba jedinca aj zariadenia. To ze ju tsm matka poslala opat spat je istoa aj tym , ze uverila ze dcera v tom nemusi byt uplne "nevinne" ale zas a opat- zneuzitie zlej psychiky stale dietata! robit zo 14 rocnej kurvu a teda pomaly ospravedlnovat koterapeuta z toho co spravil?! dalsia vec- isto si ako 15 rocna uzivala s radostou tvrdy sex do stadia poskodenia maternice... dalsia?! ze zrazu sa nespomina tramal? co do riti v taktomo zariadeni robi samotny chlast? tam by mali byt zakazane aj rumove pralinky!
@zergei Ona ,ako to slusne povedat..asi sexovala 😀 prvu ligu uz davno predtym,nez sa dostala do toho centra, brala pervitin a marisku,nefetovala. Tam sa asi aj nakazila pohl.chorobami a Blahova? Pocula som na nu nazor,ze rozumie len Dobry den a Dovidenia...neriesim nic viac...
@mamulka211 sebaprojekcia je riadna svina...
mam taky pocit z tvojich komentarov - ked sudis 15rocne dievca s nizkym IQ ako dlhorocnu stetku - ze ani ty nemas vnimanie sexualneho spravania uplne v normale.
rozdiel medzi nami ja v tom, ze ja z teba teraz nebudem robit k...vu.
@mamulka211 inak, ja netvrdim, ze Natalia je nevinna, ale veci nie su len cierne alebo biele. ze aj s niekym spala pred 15 a dobrovolne, moze znamenat zlu vychovu, nizsie IQ.
nemusi to byt hned stetka prvej ligy
@stevvvka rozdiel medzi nami je,ze mne je tvoj nazor lahostajny 😀, stojim si za svojim tvrdenim
Neviem potvrdiť, či všetko v tom príbehu je pravda, ale som ochotný veriť, že väčšina hej. Ale aj tak pochybujem, že to otrasie dôverou mnohých k dobrotivému štátnemu systému, veď vždy keď sa niečo stane, tak sa len volá po väčšej regulácii. O tom sa už ale málokto dozvie, že ak sa raz niekto dostane do mlynu tohto systému (kde sa úradníci navzájom kryjú), tak ho to zomelie. Tak ako keď raz sa súdom rozhodlo o umiestnení do tohto zariadenia, tak už takmer niet toho boha, čo by to dokázal zmeniť.
A ešte postreh, nikde som tam nepočul o otcovi toho dievčaťa, ktorý ak by bol čo k čomu, podnikol by niečo aj "mimozákonnou" cestou a tá matka tiež zrejme ktovieaký lumen nebude. Ak nedokázala nejako pohnúť dcérou bez pomoci sociálky, a ešte ju na začiatku napadlo tak hlúpe "riešenie" ako dať ju do "polepšovne", tak sa nečudujem, že nebola schopná nič súce podniknúť ani neskôr.
A ešte k nadpisu "Znásilnené dievčatá v reedukačnom centre a štát nekoná" - práve že koná, ale inak ako by si slušný človek predstavoval. A Tomanová, tak tá by sa mala odobrať radšej na (večný) odpočinok, pri takých vyjadreniach.

Prečo urážate tieto dievčatá? Lebo zišli z cesty a dostali patričnú " profesionálnu pomoc " ???? Ked vidím že žena, matka, vypustí z úst takéto slová, tak fakt neviem čo si mám myslieť o tom centre....Nenachádzam slov, radšej končím, lebo slová ktoré sa vo mne vynárajú nepatria na forum ani verejnosť...