Zrušenie zmluvy so Slovakia Energy

natynka128
6. mar 2013

Ahojte mamičky, chcela by som sa na vás obrátiť s mojim problémom. Nič príjemné a sama nechápem, ako som niečo také mohla urobiť, keďže zvyknem byť v takých veciach dosť opatrná. V skratke, včera som podpísala zmluvu s tými idiotmi zo Slovakia Energy, kde ale figuruje meno mojej mamy, keďže je majiteľkou bytu, ale môj podpis. Potom som sa spamätala, lebo som si o nich ponachádzala samé zlé veci, chcela som to zrušiť, volala som tam a mám zo zákona právo do týždňa bez udania dôvodov zrušiť zmluvu. Dnes som to bola poslať, doporučene, aby som si bola istá, že to prevzali. Obávam sa toho, lebo oni sa majú vyjadriť do 30 dní a určite ma nechajú čakať celú dobu a aby ma dovtedy neodpojili od našich dodávateľov VSE. Má nikto podobné skúsenosti? Resp. vie mi pomôcť nejaká mamička právnička? Ďakujem pekne.

sissy27
6. mar 2013

@natynka128 a kto je písaný ako odberateľ el. energie u VSE? ty alebo tvoja mama? ak tvoja mama, tak tvoj podpis je úplne bezpredmetný, nakoľko zrušiť zmluvu môže len pôvodný odberateľ, resp. niekto, kto má na to notárom overené splnomocnenie... takže ak je elektrina písaná na tvoju mamu a podpis tvoj, tá zmluva by vôbec nemala byť platná, skús kontaktovať aj VSE, aby neakceptovali dokumenty podpísané tebou...

natynka128
autor
6. mar 2013

No, odberateľka je ona, všetko je písané na ňu, ja tu mám len trvalý pobyt u nej. Dnes som písala žiadosť o to zrušenie zmluvy za ňu, aj som sa zase za ňu podpísala, lebo už som vôbec nevedela, čo mám robiť, ona je momentálne v zahraničí. Asi tam za volám, aby to neakceptovali, že som žiadala o zrušenie aj tak neplatnej zmluvy. Ako to takto môžu akceptovať, že to podpíše niekto úplne iný ako na koho je zmluva. A ešte fakt nepríjemné veci som počula na tú "firmu".

klincek
6. mar 2013

Ak si od zmluvy odstupila hned na druhy den, je nepravdepodobne, ze by stihli zrealizovat zmenu dodavatela. Osobne si myslim, ze tych 7 dni pockaju pri kazdej zmluve, ktora bola uzavreta "podomovym" sposobom, prave kvoli moznosti odstupenia.
A nemaju sa ti k comu vyjadrovat, pravo odstupit od zmluvy do 7 dni od jej uzavretia mas zo zakona, oni to mozu akurat tak akceptovat (pokial bola zmluva uzavreta u teba doma prostrednictvom zastupcu, to je ten "podomovy sposob"). Ak ti poslu spat nejaku dohodu o ukonceni zmluvy alebo nieco podobne, uz nic nepodpisuj (robia to dost casto tak, ze ta dotlacia k podpisaniu dohody o ukonceni zmluvy, za to je ale 100 eurova pokuta-a je to hnusna finta, lebo ak stihnes odstupit v lehote 7 dni od uzavretia zmluvy, na take konanie nie su opravneni). Odstupenie je jednostranny pravny ukon, stihla si to v zakonnej lehote a tym to pre teba konci. Len si odloz kopiu toho listu aj s podacim listkom.

Vlastne ked citam pozorne, ta zmluva nie je ani platna, kedze si ju podpisala bez splnomocnenia a suhlasu tvojej mamy. Ale ak ti odpisu nieco v tom zmysle, ze tvoje odstupenia akceptovali, tak uz s nimi dalej neries. Ak by s tym mali problem, nech im napise mama a riesi to v tom zmysle, ze zmluvu uzavrela neopravnena osoba. Pochybujem, ze by si to trufli nechat tak..
A odporucila by som v kazdom pripade ti zavolat na zakaznicku linku sucasneho dodavatela a informovat ho o tom, co sa stalo a zistit, ako to dalej riesit. Vacsinou im staci poslat mail na zakaznicke centrum s opisom situacie a s vyjadrenim, ze chces (teda mama) byt aj nadalej ich klientom. Ak uz aj Slovakia Energy nejake kroky k zmene podnikla, povodny dodavatel to moze stale zvratit.

natynka128
autor
6. mar 2013

@sissy27
@klincek - Ďakujem vám baby, trošku ste ma ukľudnili, lebo ma to celé celkom znervóznilo, ale hlavne som nahnevaná sama na seba :/. No nič, už budem zase o niečo múdrejšia, viac porozmýšľam 😉 . Určite teda podniknem okrem toho ešte nejaké kroky a zavolám aj súčasnému dodávateľovi. A klincek, to oni tak ešte potom posielajú nejaké pokuty, svine, veď na to máš naozaj zo zákona nárok 😨 . To ja už nemám slov na to, čo sa dnes deje všetko...

sissy27
6. mar 2013

@natynka128 pri zmene dodávateľa elektrickej energie podpisuješ vlastne splnomocnenie novému dodávateľovi, aby podnikol všetky kroky za teba súvisiace so zmenou... ale keďže ty nie si klientom VSE, tak tvoj podpis na takomto splnomocnení a tvoje údaje nemôžu byť pre nich akceptovateľné - to by znamenalo, že ja takto môžem suseda prehlásiť kam chcem 😉 ak máš s mamou aj rozdielne priezvisko, tak už vôbec by to nemali akceptovať... pre istotu im ale zavolaj a informuj ich, myslím, že je aj v ich záujme, aby ti vyšli v ústrety a jednoducho papiere od tej firmy neakceptovali...

klincek
6. mar 2013

@natynka128 no ak stihnes odstupit od zmluvy do 7 dni od uzavretia, tak nesmu, ale je mozne, ze to skusia. preto hovorim, ze ak si to stihla, tak na to nemaju pravo a uz nic viac nepodpisuj.
ale ak by si to v tej lehote nestihla a spamatala by si sa az neskor, tak v zmluve mas urcite ustanovenie o tom, ze je mozne kedykolvek ukoncit platnost zmluvy na zaklade dohody, a za to uz je zmluvna pokuta, vacsinou to byva tych 100€.
uz sa netrap, ti smradi vedia, ako na ludi, a kazdy mame obcas zatmenie🙂, tak to vyuziju. ale urcite to treba doriesit do konca, nic nezanedbaj, aby neboli problemy do buducna.

lubenka131
6. mar 2013

no ja som tak krava tiez podpisala zmluvu z energie 2a bojim sa toho jak cert kriza...a zevraj sa to uz nedalo zrusit...jedine po 6 rokoch...:-/ tak teraz budem trpnut 6 rokov ci bude vsetko ok

natynka128
autor
7. mar 2013

@klincek No to s tým zatmením máš pravdu, už som volala aj distribútorom, vedia o nás, čiže by to malo byť všetko ok 🙂

@lubenka131 A to komu si sa takto upísala? Ale veď to nie je možné, že na 6 rokov??!!???

lubenka131
7. mar 2013

@natynka128 energie2 je to mozne je to v zmluve ze som podpisala zmluvu na 6 rokov...a potom bud alebo....☹

marta567
27. máj 2013

natynka128, ako si dopadla s tým zrušením? ja som tiež urobila tú istú blbosť, akurát s tým rozdielom, že som majitelka a podpisovala som ju sama za seba, a tiež to radšej chcem zrušiť.

dryada13
31. máj 2013

Vsetkym, ktorí maju podobne otazky a hladaju odpoved:
1. ak podpisete zmluvu s novym dodavatelom a rozmyslite si to, podla zakona mate 14 pracovnych dni na odstupenie od zmluvy. Tuto lehotu musi novy dodavatel dodrzat. Je jedno, ci podpisujete s obchodnikom, alebo priamo na pobocke dodavatela.
2. dodavatel podpisuje zmluvu na zaklade dolozenych dokladov, ako napriklad vyuctovacej faktury. Podpisuje s opravnenou osobou, pripadne poverenenou osobou, inak je zmluva neplatna.
3. na zmluve sa uvadza vzdy odberatel, na koho je zmluva u povodneho dodavatela. V pripade kupy bytu, prenajmu, je uvadzany novy najomca ci kupujuci, avsak sa priklada doklad o kupe ci najomna zmluva. Inak moze dojst k zamietnutiu zo strany povodneho dodavatela, ktory vo svojom systeme na uvedene odberne miesto eviduje inu osobu a cely zmenovy proces zamietne.
4. zvacsa monopol zasiela vsetkym klientom, u ktorych novy dodavatel zaziada o zmenu, papiere s pravom na storno zmenoveho procesu a vypoved novemu dodavatelovi. Klient moze podpisat, avsak upozornujem, ze zmluva s novym dodavatelom sa tymto nerusi. V pripade marenia zmenoveho procesu u noveho dodavatela si novy dodavatelia maju pravo uplatnit sankciu.
5. zmenovy proces trva cca 1 mesiac- ak mate na dobu neurcitu, inak podla zmluvy
6. podla zakona, ma klient pravo odstupit od zmluvy aj na zaklade zmeny obchodnych podmienok a cennika. Kazdy rok Urad pre regulaciu sietovych odvetvi (URSO) schvaluje nove cenniky pre vsetkych dodavatelov a tie musia byt uverejnenie na strankach jednotlivych dodavatelov minimalne mesiac pred ich ucinnostou. Su uverejnene aj na stranke URSO. Klient ma pravo odstupit od zmluvy pri zmene uvedenych podmienok a ceny.
7. toto energeticke odvetvie je chranene statom, takze aj keby dodavatel skoncil, odberne miesta automaticky prechadzaju ku monopolu a ten im musi dodavat 3 mesiace a pocas toho si klient moze najst noveho dodavatela, alebo ostat u monopolu.

Teda, ak ste aj podpisali na X-rokov, nie je povedane, ze tam musite zotrvat pocas celej doby. Naviac, ako tak pozeram cenniky monopolov, ostatni dodavatelia su nissi, cize je tam mozna uspora.

jirinka11
16. aug 2013

@natynka128
je neuveritelne, aka hysteria je okolo predajcov elektriny. Evidentne velky dodavatelia urobili dobru pracu, kde cely narod nahovorili na to, ze kazdy iny dodavatel je podvodnik. Ved kazdy ma zo zakona pravo od zmluvy odstupit do 14 pracovnych dni od jej podpisu. Naviac prave tato spolocnost Slovakia energy robi zpetne natelefonovanie a pokial zmluvu nepotvrdite, s preregistraciou nic nerobi. Len vyziaduju zaslat odstupenie pisomne, aby storno neurobil hocikto - napriklad povodny dodavatel.

samponisko
19. nov 2013

Dobrý deň chcel by som sa vyjadrit k predajcom elektriny.Sme u SLOVAKIA ENERGY/predtým sa volali ENERGO CENTRUM/každý rok tam musím behat aby som vydokladoval že platím zálohy.Ak nie tak zaplat znova.A ročné vyučtovanie
je v takých dátumoch aby vždy jedna záloha z roka nemohla byt zarátaná.Uz od nich definitivne idem prec naspat do elektrarni.

pisatel
20. nov 2013

Slovakia energy...od začiatku len samé problémy,na začiatku za mesiac boli schopní poslať 5 rôznych platieb splátok ..neskôr si ich stále bezdôvodne zvyšujúú,do roka aj tri rôzne výšky splátok,po upozornení,,že som mal preplatky a prečo sa teda zvyšujú splátky ,vraj oni to tak majú rozpočítanééé.....a to už sa vôbec nedá hovoriť o nejakej lepšej cene..pretože ked som to porovnal s SPP..tak je to tuším presne rovnakéé..až na nejakú tú tisícinu..takže žiadnych 9% ako slubovali,,na to treba rýchlo zabudnúúť..prežijem tam ešte ten rok a padám od nich k firme..ktorá to bude mať zakotvené rovno v zmluve,lebo už ma nebaví tam stále vyvolávať a počúvať odkazovač.. 😲

danielka159
25. jan 2014

Dobrý den. Len sa tu všetci plašite navzajom 🙂 nasa cela rodina ma slovakia energy a a sme nadmieru spokojny 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Energeticke centrum existovalo, malo vselijake problemy nevracali peniasky. Slovakia energy to odkupilo a nieje to jedina firma ktoru odkupili. Je jasne že ludia ktory su nespokojny tak sem pisu, a co su spokojny tak sem nepisu preco tu nieje 300 000 komentarov od spokojnych zakaznikov? :D jaj slecny a dámy 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ja som spokojna a nebojim sa nicoho mate od 2009 moznost si vbrat dodavatela 🙂 ale to vy uz najskor neviete, necakane :D

danielka159
25. jan 2014

@lubenka131 mas moznost odstupit od 1.1. ...kazdy rok sa vydava novy cenik komodít. ked ti daju zlavu energie2 -15% a na novy rok to klesne na 5%, to znamena ze porusili zmluvu a ty mozes odstupit od zmluvy... mna slovakia energy vratili do povodneho stavu pod zse a spp

lubenka131
25. jan 2014

@danielka159 uz som v ZSE a SPP dakujem

lubenka131
25. jan 2014

@danielka159 a druha vec je ze samozrejme ze som neni spokojna uz len s toho dovodu ze platim celych 12 mesiacov(resp platila som) a za prve neposielaju vyuctovanie jak maju a platim viac ako bolo povedane...napr v novembri sme mali mat vyuctovanie je koniec januara a ja doteraz nemam ani vyuctovanie a ani preplatok....len to odkladaju a stale sa vyhovaraju a dokola ta ista pesnicka ze to doposlu...posielaju to asi postovym holubom...toto sa mi v ZSE a v SPP nikdy nestalo!!! keby som tam nenarobila bordel ani mi tu zmluvu neukoncia...keby tu bol niekto spokojny tak by to uz davno napisali....koho som sa pytala kazdy na to nadava nestretla som sa s ani jednou spokojnou odpovedou!!

lubenka131
25. jan 2014

@pisatel presne s tymi zalohami som mala to iste...nakricala som na nich a skratili mi zmluvu zo 6r na 1r a odisla som a uz v zitvote pred domom nechcem vidiet ziadneho debilneho predajcu....odvtedy tu este jeden bol ale som ho poslala do p...teplych krajin....velice mi hovoril ze to robi zlavu az jednu mesacnu splatku pritom to nakoniec bolo vlastne to ze som platila cely rok vkuse a pri vrateni preplatku tam bola zaratana vlastne ta jedna zaplatena.....cele zle

pisatel
30. jan 2014

@lubenka131 - dík za súhlas..nejde mi vyslovene o návrat späť k pôvodným dodávatelom..ale o dodržanie zmluv a nastavených podmienok a splátok..čo sa v slovakii teda nestalo,takže snád si nabudúce lepšie vyberiem 🙂

lslniecko
19. feb 2014

😔 😔 😔 som sklamana ako sa musim po smrti mojho manzela stretat so samymi prekazkami a problemami aj zo strany ENERGY SLOVAKIA.najskor som mala nedoplatok a potom za 5 dni,ked som sa pytala ako to bude s preplatkom tak ze mi ho nemozu dat,lebo moj nebohy manzel uzavrel s nimi zmluvu.Nakoniec som bola toho nazoru,že pojdem do ZSE.Po tych 5-tich dnoch mi prisiel preplatok a tu nastal ten kamen urazu.Styria operatori a každy mi hovoril nieco iné.Ja som bola zufala,lebo najskor,že mi daju mesiac aby som si naśla iného dodavatela,potom mi pisomne oznamili,že mi za 4 dni odpoja elektrinu.Pritom inkasom pravidelne predplatby odchadzaju do S.E.Ja som za tieto dni myslela že skolabujem,ale nakoniec mi pomohli a spravili so mnou zmluvu ako nový zakaznik pre odberne miesto.dedičné konanie stale nemam.Este som bola prekvapene aj odpovedou operatorky zo ZSE,z´e najbliźšie si osobne moźem prestup k nim vybavit až v Trenčine a to by trvalo až do aprila.Mala som taku zlost na tuto našu spoločnos´t že mi bolo do plaću.HORSIE sa mi zda,źe sa chovaju k platićovi ako k tomu ćo si neplati,tomu aspon napíšu upomienku.Musim však povedat aj kladne,potom mi volali celý priebeh,že to bude v poriadku aby som sa netrápila.Nemá to nikdo ĺahké na tomto svete,ale ten prístup k človeku by mal byt peknejsí ved nikdo nevie ako raz bude potrebovat pomoc.Hlavne pevné nervy.

fasa1
19. feb 2014

Ahojte.Su to k...y o......e.

niqolcek4
25. feb 2014

Ahojte, so spoločnosťou SLOVAKIA ENERGY máme skúsenosti už aj my...... pred pár dňami som prišla k starým rodičom na návštevu a videla som ich, ako niečo veľmi naliehavo hľadajú. Tak som sa dozvedela, že tam bola jedna pani, ktorá im urobila novú zmluvu na elektriku a plyn a že potrebujú nájsť posledné vyúčtovanie alebo čo, pretože si pre to príde. Tak som sa potešila, aspoň budem oboznámená čo aké zmluvy im ide robiť. Samozrejme som hneď pochopila o čo ide, babke, dedkovi som povedala, aby to nepodpisovali....NIE oni mali vlastnú hlavu a podpísali.... hneď ako tá pani odišla som im prečítala zmluvu( "nebojte sa to neprestupujete do inej spoločnosti, to je stále tá istá iba má SR dodávateľov"), prečítala recenzie na nete a bolo im to jasné. Na druhý deň sme poslali odstúpenie od zmluvy, ktoré najprv neakceptovali, ale zmluvu potom zrušili. Včera som sa od babky dozvedela, že tá dôveryhodná pani, ktorá im chcela len dobre, aby platili málo a ušetrili im TROŠKU pozmenila aj dátumy na zmluve, vraj aby neboli takí starí.....Takže o serióznosti tejto spoločnosti si môže každý urobiť svoj názor 😉

zuzulkazu
25. feb 2014

@niqolcek4 ahoj, ked ta pekne poprosim, neposlala by si mi vzor toho vasho odstupenia od zmluvy? ja tiez potrebujem poslat, dik mic 🙂

jarmila82
28. feb 2014

Ja by som tiez poprosila link

miroslavec
1. mar 2014

Ked to citam je mi z Vas na smiech.... mam tiez Slovakia Energy a vobec nemam problem bol u mna mladik dal mi ponuku povedal som si ze vyskusam a bez problemov. Jasne ze neusporim vyplatu ale o nieco to mam lacnejsie aj mi viac vratili napriek plateniu 12 mesiacov.
Uz len podla tychto komentarov strasite sa uplne zbytocne a same si to komplikujete . Ja som zatial spokojny .Otca nahovorili davno na centrum a uz to prebrali Slovakia Energy a som nakoniec rad ze aj on ich ma.

vodadaren
26. mar 2014

Ja som taka tapa tiež som to podpisala ateras chcem pisat ozrušenie, len neviem čo im tam mam napisat a ako to všetko sformovat ak mi niekto poradi budem mu velmi vdačna,nech by to napisal sem ako by malo vyzerat to odsupenie od zmluvy velmi pekne DAKUJEM

vodadaren
26. mar 2014

bol by nikto taky dobry a poslal mi vzor na odstupenie od uzavretej zmluvi sSlovakia Energy velke DAKUJEM

masielko9
6. apr 2014

@niqolcek4 aj ja by som pekne poprosila o link toho odstupenia 😒 dakujem 😉

janago
6. apr 2014

ja som to tiez podpisala,ze ,,lakanie,,na zlavu , chodia nam stale nedoplatky skoro kazde 3 mesiace, vo VSE sme nikdy nemali nedoplatok, takze zmluva je uzavreta na 2 roky a cca 2 mesiace pred tym viete dat vypoved,resp.odstupit od zmluvy . Co aj urobím. Asi stačí zajst do Elektrarni,ze chcete tam ist a oni automaticky zrusia a poslu vypoved do Slovakia Energy. Ale neviem ci je dobre mat aj plyn aj elektrinu v VSE