icon

Zrušenie zmluvy so Slovakia Energy

natynka128
6. mar 2013

Ahojte mamičky, chcela by som sa na vás obrátiť s mojim problémom. Nič príjemné a sama nechápem, ako som niečo také mohla urobiť, keďže zvyknem byť v takých veciach dosť opatrná. V skratke, včera som podpísala zmluvu s tými idiotmi zo Slovakia Energy, kde ale figuruje meno mojej mamy, keďže je majiteľkou bytu, ale môj podpis. Potom som sa spamätala, lebo som si o nich ponachádzala samé zlé veci, chcela som to zrušiť, volala som tam a mám zo zákona právo do týždňa bez udania dôvodov zrušiť zmluvu. Dnes som to bola poslať, doporučene, aby som si bola istá, že to prevzali. Obávam sa toho, lebo oni sa majú vyjadriť do 30 dní a určite ma nechajú čakať celú dobu a aby ma dovtedy neodpojili od našich dodávateľov VSE. Má nikto podobné skúsenosti? Resp. vie mi pomôcť nejaká mamička právnička? Ďakujem pekne.

janago
6. apr 2014

@vodadaren janago ja som to tiez podpisala,ze ,,lakanie,,na zlavu , chodia nam stale nedoplatky skoro kazde 3 mesiace, vo VSE sme nikdy nemali nedoplatok, takze zmluva je uzavreta na 2 roky a cca 2 mesiace pred tym viete dat vypoved,resp.odstupit od zmluvy . Co aj urobím. Asi stačí zajst do Elektrarni,ze chcete tam ist a oni automaticky zrusia a poslu vypoved do Slovakia Energy. Ale neviem ci je dobre mat aj plyn aj elektrinu v VSE

memena
9. apr 2014

@danielka159 prosím poraďte mi,mala som 1-ročnú viazanost s Energetickym centrom,ktoré odkúpila Sl.Energia,viazanosť mi skončila,ale zostala som ďalší rok,teraz chcem odísť a pýtajú120 E deaktivačný poplatok.Bola som za právnikom-povedal neplatiť-nie je to v zmluve,ktorú som podpísala,ale SE tvrdí,že v zmluve to nie je,ale je to na internete,aj od Vás pýtali peniaze?
😝

adrika40
9. apr 2014

Dobry den 🙂 aj ja by som vas rada poprosila o link na to odstupenie alebo aspon nieco kde by som mohla najst nejaky vzor 🙂 vopred pekne Ďakujem 🙂

memena
12. apr 2014

@danielka159 a nemusela ste platiť deaktivačný poplatok 120 E?

ala7782
15. apr 2014

Ahojte mamičky tak aj ja sa pripájam k diskusii SLOVAKIA ENERGY.Ten pán čo u mňa zazvonil mi vysvetlil,že je zo ZSE a že majú po Novom roku akciu,že ponúkajú odberateľom akciuo 8% lacnejšiu elektriku ak podpíšem novú zmluvu s ich novou slovenskou pobočkou.Že sa pre mňa nič nemení a ostávam stále v ZSE.Tak som to podpísala.Prešiel mesiac a mne stále nedošli žiadne papiere tak som tam volala a že oni mi ešte nevedia nič povedať,že sa to stále spracováva.Na ďalší mesiac mi došli papiere zo ZSE,že aby som nerušila s nimi zmluvi že mi dajú ešte väčšiu zľavu a rôzne výhody.Vtedy mi svitlo,že ma dotyčný pán oklamal aby ma získal ako nového klienta.Nahnevalo ma to a zmluvu som s nimi zrušila a ostala v ZSE...A odrazu sa mi po 3 mesiacoch ozvali listom,že mi posielajú faktúru za zrušenie zmluvy.Faktúra došla s pokutou vo výške 120€ a splatná bola do druhého dňa.Ešte som sa s takýmto niečim nestretla a volala som im vysvetlila ako ma ich peedajca oklamal no spravodlivosti som sa nedovolala a ani pri tom ze odkedy sa faktúry vystavujú zo splatnosTou nasledujúcwho dňa po doručení.

ala7782
15. apr 2014

@memena Ano odo mňa poplatok Ziadali a zo splatnosťou nasledujúceho dňa po doručení faktUry na sumu 120€

memena
16. apr 2014

@ala7782 aj ste to zaplatili?

ala7782
16. apr 2014

Áno zaplatila som lebo keď som tam volala a sťažovala sa na ich nekorektný postup zaslania faktúry s úhradou do nasledujúceho dňa,tak mi povedali,že to musím zaplatiť lebo ak nie pošlu mi upomienku a ak to ani potom nezaplatím ďalšiu pokutu.Tak som im povedala čo si o nich myslím a zaplatila som.Dnes som posielala sažnosť mailom ich riaditeľovi predaja a všetko som mu opísala ako ma ich predajca oklamal a ako odo mňa neprávom dostali 120€ zo splatnosťou nasledujúceho dňa.Došla mi odpoveď,že ich firma postupovala v zmysle zákona a tak som im odpísala že oni ako firma možno postupovali v zmysle zákona ale ich predajca ma podviedol a to v zmysle zákona nieje že podvodným spôsobom odo mňa získal podpis zmluvy a že som z nich sklamaná a pohoršená lebo sa neprávom obohatili.No ďalšia odpoveď mi už neprišla...

ala7782
16. apr 2014

@memena pripísala som odpoveď pod Vašu otázku

yessinka1
17. apr 2014

Toto čo som tu všetko čítala ma prinutilo sa sem zufalo prihlasit.
Ako može niektorá z vás osočovat firmy či obchodných zástupcov ktorý pre nich pracujú a už vobec si tu vymýšlat,že pri VSE alebo ZSE ,ste nikdy nemali nedoplatky a teraz máte už len z logického rozmýšlania musíte vediet,že alternatíva je vždy a vždycky bude výhodnejšia ako to čo štát pridelil,keby nedošlo k privatizácii o ktorej podla mna tretina z vás nevie tak by sa to dnes nedialo. Osobne mám doma Slovakia Energy a nemožem na nich povedat zlé slovo,už len preto že všetko čo chcem vybavit možem cez telefon pravidelne mávam preplatky a tochto roku som mala 76,40 eur preplatok. To,že potrebujete v demokracii žit s názorov druhých,susedou,kamošiek atd čo sa tomu absolutne nerozumejú jediné čo vám k tomu vedia povedat sú to podvodníci. Najlachšie je hovorit o niečom čomu nerozumiem a takýmto štýlom zastaralých ludi prebiehajú večerné spravodajstvá koho kto odrbal a aká babička chudinka mala s tým problém,že musela ísř do banky vymenit variabilný symbol. Mali by ste sa zamysliet nad vecami ktorým nerozumiete alebo aspon pozerat nezavysle int, stranky ako napr. Totalmoney,sk aby ste sami videli,že alternatíva neni podvod a keby bol tak myslím,že URSO ( úrad regulačnmých sietových odvetvý by to nedovolil.

Prajem vám prijemné sviatky a viac rozmýšlania nad podvodmi.

lennyx
17. apr 2014

yessinka1

Ahoj yessinka velmi s tebou súhlasim. Nikomu nevadilo, keď nás v roku 2005 predali ako ovce nemeckým spoločnostiam, ktoré nám tu zdvihli cenu tak, že sme momentálne najdrahší v strednej európe a keď konečne príde niekto, kto to chce zmeniť tak sa nájde niekto ako vy a snaží sa spraviť zlé meno slušnej firme na základe Vašich nevedomostí.

yessinka1
17. apr 2014

Myslím si že to čo tu je popísané je obraz inteligencie typických Slovenských múdrych ludí ktorý sa rozumejú všetkému a potom to tak aj vyzerá. Nemám rada nespravodlivost a toto je nadmieru nespravodlivé voči firme ktorá je diskrétna a niaky ludia ktorý podpíšu zmluvu a potom tu vypisujú,že idioti atd.
Hitlerovský režim a sme všetci štastný no nie?
Nechcem nikoho urážat ale toto čo som si tu prečítala je volanie do prázdna znudených a neinteligentných ... ¨¨¨¨

magdasir
17. apr 2014

@niqolcek4
prosiiiiim, čo to píšeš za hlúposti??? že menili dátum narodenia aby boli akože mladší ??? 😅
veď by takto uškodili sami sebe, takáto zmluva by nemala šancu prejsť! ale gratulujem Ti, si mohla ušetriť Vašim nejaké eurá a na základe Tvojej aktivity teraz patria medzi skupinu ľudí, ktorý platia najdrahšiu elektrinu v Strednej Európe, tretiu najdrahšiu v EÚ a dokonca platia viac za elektrinu ako Japonci a tým dokonca vybuchla Fukušima... mám dve dcéry a syna, len dúfam, že ma takto nebudú "ochraňovať"!

lennyx
19. apr 2014

@magdasir
tak, aj ja pridám jeden link... je to síce graf na priemysel, ale potvrdzuje posledné príspevky 😉
http://www.euractiv.sk/fileadmin/user_upload/3_...

memena
20. apr 2014

@yessinka1 takže milá Yessinka som rada,že tak obhajuješ túto českú firmu,som rada,že je demokracia a ľudia si možu vybrať,našťastie v tej Vašej demokracii nemusím žiť /žijem v Nemecku a na Slovensku len platím elektriku za dom,mne nevadí firma,mne vadia ich praktiky a podvodný prístup k ľuďom,keď sa na niečo pýtam majú pravdivo odpovedať,tak to chodí v demokracii.Aspoň inde vo svete.A ja som sa pýtala,každý telefonista mi dal inú odpoveď,pýtala som sa aj na poplatky pri prechode inam,je predsa DEMOKRACIA,možem ísť inam,napr.pre lepšiu cenu....5 telefonátov-5 roznych odpovedí,ale vraj žiadne poplatky,podľa zákona možem meniť dodávateľa každých 6 mesiacov bez poplatku,ale realita je iná.To mi prekáža.Tieto praktiky.A ľudia na Slovensku sa nemajú šancu brániť.Inde by si to nedovolili,klamať,podvádzať....ale na Slovensku POHODA.....

yessinka1
22. apr 2014

@memena Krásne dobré ránko ti prajem,milo si ma prekvapila tým čo si napísala.Odhladom toho čo si napísala,že toto može byř len na Slovensku a pod. to beriem ale ver,že to prišlo s Ameriky táto moda a za nu možu naši poslanci.
A k tej zmene dodávatela,pravda je že ak chceš menit dodávatela po každej viazanosti alebo po dobe neurčitej ako sa rozhodneš tam nevzniká žiadny poplatok pokial niesi niekde inde viazaná alebo ku predošlému dodoávatelovi niesi dlžná nejaky nedoplatok ktorý len v tej výške čo si spálila musíš zaplatit,.¨

Ku komunikácii,neviem s kým si komunikovala,ale verím že sklamal ludský faktor niakej unudenej paní pri sluchátku 🙂

kanska
22. apr 2014

@lubenka131
Ahoj
tak isto mam problem zo zrusenim zmluvy je podpisana na 5 rokova poziadala som o prestup teda samozrejme ze ho nechcu schvalit - poslali mi dodatok - ze mi ponukaju lacnejsiu el.energiu a ak ho nepodpisem ta dostanem pokutu 120eur ? neviem nedostali ste nikto pokutu. A lubenka akosa ti podarili ich presvedcit o znizeni z 5r na 1r. aj moja zmluva je na 5r a podpisanim dodatku samozrejme mi ju predlzia na dasich 5r. Neviem ako postupovat zmluva je podpisana uz od r. 2012 zatial mi nerobili ziadne problemi teda akneberiem do uvahy ako bola podpisana zmluva, ? prosim vas poradte mi niekto uz som chcela prec ale ta pokuta no neviem ? dakujem

lubenka131
22. apr 2014

@kanska ahoj ja som sa im skratka povyhrazala lebo napr teraz som od novembra(odpis elektriky)do aprila cakala na preplatok jednoducho neplnili podmienky a ani ziadne spominane zlavy som nemala lebo mi bolo povedane ze vlastne jednu mesacnu zalohu usetrim a vratia mi ju vo vyuctovani ale to bol odrb nakolko som platila zalohy normalne plnych 12mesiacov a nie len 11 ked robia odpis to bol ten ich slavny odrb na usetrenej jednej mesacnej zalohe....

kanska
22. apr 2014

@lubenka131
no tak mne preplatok riadne vratili nebol problem len sa mi nepacia ich praktiky a ze zas mam podpisat dodatok tak som sa rozhodla ze pojdem k SPP aj ked nie su lacnejsi aj tak neviem ci tie ceny ktore oni maju zverejnene dodrzia. Stve ma ta 120eur-. pokuta neviem sa rozhodnut predsa su to tak 2 splatky ta pokuta neveim ci ist za pravnikom ci mi vobec pomoze. ?

lubenka131
22. apr 2014

@kanska to netusim ale urcite neni povinne podpisat dalsiu zmluvu...raz ked mam zmluvu na 5rokov napr a uplnynie 5r tak bud koncim alebo pokracujem nikto ma nemoze nutit a ani mi pokutu davat ked chcem skoncit

kanska
22. apr 2014

Dakujem pekne za radu. Uz teraz mi dvihaju tlak bojim sa co bude za 5r. 😠

ala7782
25. apr 2014

Tak ja doplnam prispevok k teme som tu spominala,ze aj odomna vymamili 120€ pokutu.Tak som poslala mailom staznost a dnes mi volali ze ak k nim teda naspat prestupim tak mi vratia pokutu ktoru som zaplatila a vraj to vybavia aj v ZSE aby som neplatila pokutu u nich.No neviem ci mam tomu verit ale zda sa mi to dost neuveritelne...Je lakave dostat spat 120€ ale obavam sa ze je tam aj tak nejaky chytak a napokon tym nic neziskam....

tera123
3. máj 2014

Keby boli taki velmi seriozni ti obchodni zastupcovia a poriadne by sa predstavili a nie sa schovavat za Sse ako to bolo u nas. Takto sa seriozna praca nerobi. A taku istu skusenost mam s modrym plynom tvarili sa ze zastupuju SPP a este pod zastitou starostu obce!!!..no neskutocne seriozne jednanie...velky bic a maly dvor....nech sa paci 😒

kaname
5. máj 2014

Dobrý deň.
S touto firmou máme tiež veeeľmi zlé skúsenosti. Momentálne to riešime. Nedávno nám domov prišiel papier, že meníme dodávateľa elektriny, tak tam otec volal, že čo to má znamenať a tam mu povedali, že podpísali zmluvu, ktorú pritom nepodpísali, navyše má to byť vedené na firmu, kt. má mamina a podpísaný otec...tak nám domov poslali kópiu zmluvy, podpísanú, ale nie ich podpismi...keď sme chceli zistiť s kým bola tá zmluva uzatvorená, tak nám to jednoducho nepovedali..vraj sa im majú poslať overené podpisy a potom sa môžeme súdiť...takže tak a aby nestačilo, tak vraj majú aj splnomocnenie od mojej matky a už si pripravujú aj plynárne... takže tak...

juraj09
22. máj 2014

mohli by ste mi poslat vzor na odstupenie od uzavretej zmluvi s Slovakia Energy, dakujem pekne

tanyan
12. jún 2014

dnes navštívil zástupca Slovakia Energy aj mňa. povedal, že je zo SSE a keďže som zostala u SSE, tak môžem ušetriť až jednu splátku ročne. pekne som si ho vypočula (a úprimne som sa vnútri miestami pobavila).
chcel vedieť akú mám tarifu - aby som ukázala faktúru. pochválil ma ako mám pekne usporiadané papiere. veľmi sa mu páčilo moje krstné meno. pozval sa dovnútra, lebo vraj potrebuje stôl, aby mi to vysvetlil. ukazoval mi papiere, ale čítal z nich on. tvrdil, že zostanem u SSE a faktúra mi bude chodiť od SSE, ale Slovakia Energy určí cenu za kWh a SSE mi podľa toho pošle faktúru. do obývačky vošiel manžel a po prvotnom šoku (myslel, že som doma sama) sa ho opýtal, či cvičí a či chodí behať. manžel povedal, že je futbalista, na čo pán zareagoval "môj strýko trénuje v BA dorast". muž sa trochu vyzná, tak sa ho opýtal na meno strýka, na čo pán zástupca zareagoval "nepamätám si meno, lebo už asi 4 roky sme sa nevideli". späť k obchodu - ďalej tvrdil, že cena v brožúrke je konečná a ceny v zátvorkách sú konkurenčné. skoro mu zabehlo, keď som mu ukázala, že priamo v tej brožúre je pod tabuľkou napísané, že cena v zátvorke je s DPH. keďže zo zásady nič nepodpisujem bez analýzy konkurencie alebo pod nátlakom, tak som sa mu poďakovala za info a povedala, že sa ozvem. odporučil ma na internet a info-linku. absolútne stratil záujem o môj podpis, vypýtal si pohár vody a odišiel.
uprednostňujem stabilitu a zodpovednosť s jasnými pravidlami. vypočujem si možnosti, ale keď vidím, že predávajúci nevie odpovede na základné otázky a nevyzná sa vo vlastných papieroch, tak určite vo mne nevzbudí dôveru. bolo mi jasné, že absolvoval školenie "ako komunikovať so zákazníkom", ale asi sa nesústredil ani tam ani pri štúdiu podkladov zamestnávateľa. jeho pokusy o konverzáciu boli priehľadné a neznalosť predávaného produktu očividná.

bk76
26. jún 2014

Pokial ste si rozmysleli prechod k novemu dodavatelo a chcete si byt isty, ze aj napriek vasmu odstupeniu od zmluvy nezacne z procesom treba pre istotu okrem odstupenia od novej zmluvy napisat aj povodnemu dodavatelovi. Ten v pripade, ze novy dodavatel poziada PDS o vykonanie zmeny dodavatela, vzniesie namietku voci danemu procesu a zakaznik je zichrovany z dvoch stran.
V pripade, ze ste odstupili od zmluvy v stanovenej lehote a aj napriek tomu doslo k zmene dodavatela, treba poslat podanie na URSO.

nemoxxl
27. jún 2014

Ahoje....Tu máte vzor na zrušenie zmluvy. http://slovakiaenergy.sk/Plugins/Pagebox/files/...

vikis5
30. jún 2014

ja krava blazniva som im nalatela tiez 27.6 som podpisala zmluvu doslova medzi dverami, ze ide sa menit logo SPP zostava ze sa meni len nejaky sprostredkovatel ci co, mala som hrnce na sporaku, maly nervozny, tak som to rychlo podpísala a ani som nerozmyslala...dnes podavam ostupenie od zmluvy, dufam ze s tym nebudu problemy lebo ma asi fakticky porazi z toho aka som sprosta