icon

Zrušenie zmluvy so Slovakia Energy

natynka128
6. mar 2013

Ahojte mamičky, chcela by som sa na vás obrátiť s mojim problémom. Nič príjemné a sama nechápem, ako som niečo také mohla urobiť, keďže zvyknem byť v takých veciach dosť opatrná. V skratke, včera som podpísala zmluvu s tými idiotmi zo Slovakia Energy, kde ale figuruje meno mojej mamy, keďže je majiteľkou bytu, ale môj podpis. Potom som sa spamätala, lebo som si o nich ponachádzala samé zlé veci, chcela som to zrušiť, volala som tam a mám zo zákona právo do týždňa bez udania dôvodov zrušiť zmluvu. Dnes som to bola poslať, doporučene, aby som si bola istá, že to prevzali. Obávam sa toho, lebo oni sa majú vyjadriť do 30 dní a určite ma nechajú čakať celú dobu a aby ma dovtedy neodpojili od našich dodávateľov VSE. Má nikto podobné skúsenosti? Resp. vie mi pomôcť nejaká mamička právnička? Ďakujem pekne.

jp1
21. okt 2015

Ahojte. Je to užiernicka spoločnosť. 3/4 zmlúv sú podpísané niekym iným.
Posielajú upomienky jednu za druhou. Pritom ani neviete za čo tá upomienka je .
Najhoršie však na tom je , že upomienky zasielajú úplne na inú adresu a pre istotu čo najďalej od Vás.Potom ich po niekoľkých 8 mesiacoch napadne zavolať Vám na to číslo ktoré im celé tie mesiace bilo
v zmluve do očí. Osobne som podal už dve sťažnosti. Asi ma bude čakať súdny proces , nakoľko sa mi financie nevrátia. Budem požadovať odškodné a zrušenie licencie. Ahojte a nič nepodpisujte ani vy ani Vaši známi. 🙂 😎

iveta7211
30. okt 2015

Dobrý den chcel, by som sa pridat do diskusie o Slovakia Energy . My od tejto spoločnosti odoberame energie už 2 roky .. To čo slubovali aj dodržali , stale platime menej a menej rok čo rok . Viem že niektory ludia maju aj problemy ale vačšinou si za ne možu sami .. Ked daju zle udaje , alebo strae faktury, alebo dedicke konania , prepisy atd.. Každy rok k nam chodi pracovnik čo nam uzatvaral zmulu na kontorlu či mame realene preplatky atd.. mali rpavdu že ZSE si učovali nehorazne palky .. A ked neverite "takymto podomovym predajcom ".. ved nosia certifikaty , vysačky kde su telefonne čisla tak čo si ich neoverite hned pred dverami ako som to spravil ja .. My sme spokojní 😉

iveta7211
27. dec 2015

@iveta7211 ja k celej tejto kauze len tolko ze su to podvodnici ktory najimaju ludi aby robili zmluvy moja znama pre nich robila 4 mesiace a dostala zaplatene 200e.su to len sprosty uzernici ktory zarabaju len na seba a tym ktory robia za nich robotu nedostanu zaplatene.to je moj nazor .a tie telefonne cisla co uvadzaju tak nikto ich nezdviha.su to skurveny podvodnici 😀 😀

avgustus
29. dec 2015

fotoportrét
obchodak Tááákže som tu, vyznám sa do energetiky a spolupracoval som aj so Slovakia energy a úprimne od srdca, ten kto chce mať problémy so slovakia energy tak ich mať bude, rovnako ako ich bude mať s energie2, čezom alebo dominantom. Je to v hlave. Obehol som vela terénu a slovakia energy má neskutočne vela spokojných zákazníkov. Samozrejme stretol som aj pokutovaných ako ste tu viacerí a tí si vždy za tú pokutu mohli sami. A navyše zmluva čo není telefonicky zverifikovaná sa vráti obchodnému zástupcovi alebo je automaticky stornovaná, čiže vám všetkým, čo ste to podpísali volali a tam vám povedali že meníte dodávatela, tak tu neplačte. Na slovakiu by som tak moc ako vy nenadával, v RWE máte rovnakú cenu ako u SPP a ešte vám aj pošlú nezmyselnú kartu výhod- 8€ štvrtročne, Energie2 vám naparia 6ročnú viazanosť, Čez vám zníži mesačnú splátku ked ste mali nedoplatok a platíte ho nie na pošte ale v COOP jednota, Magna, tá je v pohode a SPP vám dá na elektrinu zníženú cenu na JEDEN ROK a potom platíte viac ako u SSE, čiže tak. A u každého alternatívnca (aj SPP elektrina) platíte 12 krát ročne a ten systém nieje zlý. takíto hlod som dávno nepočul vraj slovakya energy ma kopu spokojnych zákaznikov pekná blbosť ja som najnespokojneši zákaznik už to na rok končí a vracam sa k milačikovi zse

avgustus
29. dec 2015

ja milujem iba zse mojeho jediného a najdrakšieho dodávateľa nikoho iného nechcem ani na eletriku ani plin 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 to si všetci ktorí sa hráte na mojeho miláčika západoslpvenskú energetiku zäpametajťe raz a navždy kto príde inak oblečení ako moj miláčik hneť ho pošlem domov nič so mnou nevybaví pokial neni zo zse či spp 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

samo_blaho
29. dec 2015

niekto už silvestruje asi 😀

avgustus
31. dec 2015

v zse som z eletrikou ešte plyn a bude to ok ani sem nechodte vi ostatní zbytočné všetko žalujem dodavateľovi a budem žalovať na vás inak slovakya energy sa tu moc páči už som ich tu videl jedenásť krát skoro ma z toho paklo len mi zazvonte hneť sa to zse dozvie dnes bol u mna môj miláčik drahí zo zse dám mojemu miláčikovi aj plin už to vie v avguste vipoved letí k slovakya energy nikoho okrem zse nechcem jasné vráte sa všetci domov k zse vašemu milačikovi alebo k spp jedos jeden malí juj to je jedováté ti pracovníci aj zse už im vadí a preto im dám priučku a zse dostane aj plin toto nie drahé spp toto robyt nebudeš moj drahí poklad 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

avgustus
31. dec 2015

mam rada aj spp ale proti sebe nepôjdu to im nedovolím tam maju falošnich plinárov a eletrikarov biť medzi sebov sa teda nebudú a teras to drahé spp pociti mám ich moc rád ale toto si miláčik zapametá 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

eroska88
7. jan 2016

@dohna Ahoj, ako si dopadla s odstúpením od zmluvy? Ja trubka som to dnes tiež podpísala, ale už mám aj vypísaný formulár na odstúpenie. Posielala si to doporučenie, aby si mala papier? Prišiel ti od nich papier, že je zmluva zrušená? Nemusela si platiť pokutu 120 e? Ďakujem.

eroska88
7. jan 2016

@wivus ahoj, ako si dopadla pri odstúpení od zmluvy? Boli nejaké problémy? Tiež zajtra posielam odstúpenie.

wivus
8. jan 2016

eroska88 ziadne problemy neboli. vypisala som, poslala a hotovo. ziadnu pokutu som neplatila nakolko som to stihla v limite.

mata26011981
9. jan 2016

ma niekto ze platoil 120e deaktivacny poplatok slovakia energy

mata26011981
9. jan 2016

@ala7782 a vratili vam tych 120 mne prislo to iste dakujem

ala7782
9. jan 2016

Nie nevratili lebo som zostala v ZSE...Uz im neverim.Aj tento tyzden u mna zvonila nejaka pani s panom zas to iste oblbovanie a napokon mi tvrdila ze vtedy este ani neexistovali.Takze neviem co za bordel tam maju

samo_blaho
9. jan 2016

načo sa s nimi bavíte, poviem že nemám záujem a dovi dopo dopi..

adriazab
Autor odpoveď zmazal
mata26011981
11. jan 2016

@adriazab ved anija nenechem menit len mam platit deaktivacny poplatok 120

adriazab
Autor odpoveď zmazal
ifinka33
17. jan 2016

@natynka128 ahoje,chcem sa spytat,ze ked si zrusila zmluvu so slovakia energy,ci si platila nejaky ten poplatok a odstupenie od zmluvy....ak mozes tak mi napis na ifinka@pobo.sk

mata26011981
18. jan 2016

jasom neporusila zmluvu len zmluvu mam este v spp ktora mi konci 1.aprila 2016 preto som nemohla prejst knim

nikoletka9245
26. jan 2016

Slovakia energy mam uz asi 2 roky som velmi spokojna .... Preplatky mi chodia minimalne o 20 € vyssie ako v ZSE a SPP ... Nie su to ziadni podvodnici ako ich tu osočujete.. Maju velmi milych OZ tak sa toho nebojte a kludne si zmente dodavatela menite len fakturanta nie distributora 🙂

ladyanne
27. jan 2016

tých OZ by som sa zase tak moc nezastávala, predsa len nikdy neviete kto vám príde domov a nedávno som zistila že ich posielajú všetky firmy a nie len z energetiky, ale inak súhlasím že Slovakia Energy ponúka lepšie podmienky.

olivia43
29. jan 2016

Ja som podpísala zmluvu so SE vo februári 2015. Ten pán aj mne tvrdil, že spolupracujú so ZSE, ktorá naďalej zostane dodávateľom, len to ceny a platby pôjdu cez SE. Keďže som mala pôvodnú zmluvu viazanú ešte na rok a pol, spýtala som sa, či to nie je problém. Vraj nie, lebo ide len o nejaké ich vnútorné organizačné zmeny a dohody/takto nejako, celkom presne si to nepamätám/. Tak som si preštudovala podmienky, ceny a keďže som bola presvedčená o výhodnosti, podpísala som. Samozrejm e o polroka mi prišla odpoveď od ZSE, že kôli viazanosti zmluvy nie je možná zmena. Tak som volala do SE, v čom je problém, keď tvrdili, že všetko vybavia. Vraj sa nemám báť, všetko bude OK. A potom odrazu v septembri mi od nich prišiel list aby som okamžite obratom poslala ďalšie splnomocnenie, inak to vyhodnotia ako nespoluprácu a porušenie podmienok. Volala som tam. Medzitým u mňa došlo k majetkovým a rodinným zmenám, elektrinu u ZSE prepísal na seba manžel, keďže SE sa nemala k ničomu. Samozrejme sme predtým volali so SE - ich odpoveď že áno môžeme urobiť prepis na manžela a keby chcel SE, tak sa máme ozvať. Nechceli sme - a tak mi prišiel list o porušení podmienok. Telefonovala som opäť a tentoraz som sa dozvedela, že mi poslali faktúru na deaktivačný poplatok 120 eur. Mne nič neprišlo, len po Vianociach výpoveď zmluvy s porušením podmienok a to bez nejakej faktúry. Podala som hneď telefonicky sťažnosť za niekoľkonásobné podávanie nesprávnych informácií už od počiatku podpísania zmluvy. Samozrejme, v telefóne mi pán prisľúbil okamžitú písomnú odpoveď obratom. Neprišla. Zato dnes mi prišla rovno upomienka na 120 eur so splatnosťou o 2 dni. Tak tomu vravím seriózne jednanie! Ja som pôvodne chcela brať elektrinu cez nich, ale zmenila sa situácia. Neviete, ako sa vyhnúť tej pokute? Je vôbec takáto zmluva platná?

olivia43
29. jan 2016

@joshs15
Dobrý večer. Mám rovnaký problém ako ste riešili vy. SE odo mňa žiada deaktivačný poplatok, hoci som reálne nemohla k nim prejsť kôli viazanosti zmluvy so ZSE. Ako ste to doriešili? Majú alebo nemajú právo žiadať poplatok 120eur. Poraďte prosím. Už som im aj niekoľkokrát volala, ale vyhrážajú sa, že k tomu pridajú aj sankčné poplatky podľa cenníka.

mata26011981
30. jan 2016

@olivia43
@olivia43 dobry presne ten pripad som mala stale som volala musite zaplatit deaktivacny poplatok budu chodit upomienky ja mam viazanost v spp do 1.4 a potom prechadzam do slovakia enwrgy a potom mi vratia tych 120€ ale je to odnich neferove pytat az tolko

olivia43
30. jan 2016

@mata26011981
Ďakujem za odpoveď. Problém je však aj v tom, že ja som už prepísala zmluvu v ZSE na manžela. Samozrejme, že som predtým volala do SE, či je to možné, aby nenastali problémy. Ich odpoveď bola, že je to v poriadku a keď sa manžel tiež rozhodne pre nich, aby sme sa ozvali. A v tom je ten háčik. Ja už nie som odberateľom u žiadneho dodávateľa energií. SE Nepodávajú pravdivé alebo úplné info, to potom zavádza. Keď som sa na tento telefonát odvolávala, povedali mi, že ho "práve nemajú k dispozícii" a všetko prešetria. Ich odpoveďou bola upomienka, bez predchádzajúcej faktúry - rovno upomienka. Tzn. v mojom prípade ide o viacero nezrovnalostí zo strany spoločnosti SE, a napriek tomu žiadajú odo mňa zaplatiť. Potrebovala by som poradiť, či je vôbec moja zmluva za týchto okolností vôbec platná, prípadne či SE neporušila zmluvné podmienky. Podľa mňa určite áno, len to musím mať nejako právne podložené.

mata26011981
30. jan 2016

Ak ste volali a vsetko je oka a teraz pytsju odvas 120€ a prejdete knim slovakia ci. Ostavate v zs a pidpisovali ste znluvu s so slovakia

olivia43
31. jan 2016

@mata26011981
Pytaju deaktivačný 120 za porušnie zmluvy, ktorú som s nimi uzavrela - asi aj pre to, lebo teraz je zmluva v ZSE na manžela, takže už nemôžu urobiť zmenu na základe zmluvy, ktorá bola pôvodne na moje meno. Nechápem to, lebo ešte pred zmenou som im volala, čo sa chystám urobiť, aby som sa vyhla práve prípadnej pokute. Vtedy mi pracovník SE povedal, že nebudú problémy, lebo vraj k prepisu zatiaľ nedošlo. No tak som spravila zmenu a tu zrazu - porušenie podmienok a zaplať 120.
Samozrejme, že po týchto vyhrážkach manžel určite SE nechce.

mata26011981
31. jan 2016

dobry ale vy ste nic nepodpisali s slovakia energy

mata26011981
31. jan 2016

@olivia43 presne v septembri aj mne prisiel papier zaplatit 120 e a ko sa vola ten pan so slovakia