Zrušenie zmluvy so Slovakia Energy
Ahojte mamičky, chcela by som sa na vás obrátiť s mojim problémom. Nič príjemné a sama nechápem, ako som niečo také mohla urobiť, keďže zvyknem byť v takých veciach dosť opatrná. V skratke, včera som podpísala zmluvu s tými idiotmi zo Slovakia Energy, kde ale figuruje meno mojej mamy, keďže je majiteľkou bytu, ale môj podpis. Potom som sa spamätala, lebo som si o nich ponachádzala samé zlé veci, chcela som to zrušiť, volala som tam a mám zo zákona právo do týždňa bez udania dôvodov zrušiť zmluvu. Dnes som to bola poslať, doporučene, aby som si bola istá, že to prevzali. Obávam sa toho, lebo oni sa majú vyjadriť do 30 dní a určite ma nechajú čakať celú dobu a aby ma dovtedy neodpojili od našich dodávateľov VSE. Má nikto podobné skúsenosti? Resp. vie mi pomôcť nejaká mamička právnička? Ďakujem pekne.
@mata26011981
Ja som taká rozčúlená, že mi to už nemyslí. To meno je na zmluve. Ak som to dobre rozlúštila P. Végh sa volá.
Moj sa volal sevcik keby som vedela ze du tske problemy nic neriesim uvidime v maji mi maju vrati t desktivscny piplatok 128
Chcela by som vas poprosiť tiež o link na odstupenie od zmluvy zo Slovakiou.Svokra to tiež podpisala od konca roku 2016.oklamali ju aj som tam volala ale nepomohlo to povedali že ak chceme od zmluv odstupiť mame za každe odberne miesto zaplatiť 120 eur.
@majocka8 zrusenie zmluvy je 14 dni
@majocka8
Právo na odstúpenie od zmluvy bez udania dôvodu môžete využiť do 14 dní. Potom neskôr už len na základe podmienok, ktoré sú v zmluve, inak platíte poplatok 120 €. A ak to nie je napr. pre zmenu cien ale z iných dôvodov, ide to veľmi ťažko. Vždy si nájdu dôvod, prečo nebudú súhlasiť a ak niečo podniknete, porušíte podmienky zmluvy pre "aktívne úkony, ktoré viedli k zmareniu úkonu pri zmene dodávateľa". Takže ak stíhate do 14 dní a ste o tom presvedčená - do toho.
@olivia43 Dobrý deň, ak som váš príspevok dobre pochopila, tak ste podpísala zmluvu slovakia energy, kde ste usúdila, že máte lacnejšie energie a podľa toho čo ste čítala bolo všetko v poriadku, ale potom vám zo ZSE poslali to, že nejde odísť, čo je nezmysel, vždy môže od zmluvy odísť, nič menej väčšinou tým vzniká akási sankcie, preto by ma zaujímalo čo vám zse povedali a aké sankcie chceli od nich, pokiaľ ide o slovakia energy, ak s nimi porušíte zmlúv, tak sankciu platíte, nič menej to je u každého zmluvného vzťahu, ale vy píšete, že ste previedla energy od zse na manžela teda ste od slovakia energy energie neodoberali, inak to funguje tak, že pokaľ podpíšete zmluvu s iným dodávateľom, tak môžete sa dohovoriť, na to aby počkal než vás púšťa od bývalého dodávateľa a teda nemôžete nič platiť. Možno som hlúpa , ale moc tomu čo ste napísala nerozumiem, príde mi že to nedáva zmysel.
Ludia zamyslite sa nad tym trosku . Samozrejme ze ked ste podpisali zmluvu so Slovakia Energy tak potom nepodpisujte uz papier so ZSE lebo prave tedy vam daju pokutu lebo samozrejme ze porusite zmluvu a dostanete pokutu so Slovakia Energy
nikoletka9245 ja mam ten pripad ze som podpisala zmluvu s o slovakiou energiu asom tam nakolko mam viazanost s zse asom platila 120 ale ze vraj mi ho vrati spet
@mata26011981 bohuzial ale to nebola chyba Slovakia Energy ale ZSE
Tiez boli u nas a ponukali nam lacnejsiu energiu...mame 2dom s dvoma supisnymi cislami. A TERAZ DAVAJTE POZOR!!! PO TROCH MESIACOCH MI PRISIEL SEK NA ZAPLATENIE POKUTY 240€ - (120€ ZAJEDEN DOM) ZE SOM NESPLNIL OBCHODNE PODMIENKY NA PREVOD ZO ZSE NA SLOVAKIA ENERGY..VOLAL SOM IM ZE KDE JE PROBLEM...PROBLEM BOL V TOM ZE SOM MAL ZMLUVU SO ZSE NA 1ROK..TAK SME SA DOHODLI ZE IM POSLEM ICH SPLNOMOCNENIE ESTE RAZ NA PREVOD ALE ZE MAM ZAPLATIT POKUTU A PRI PREVODE MI TO ODRATAJU Z FAKTUR..S TYM SOM NESUHLASIL ZE DAM 240€ DO LUFTU LEN TAK NA NIEKOLKO MESIACOV..PO CASE A ODOSLANI SPLNOMOCNENIA MI ZACALI CHODIT UPOMIENKY 1-2-A PRED ODPOJENIM (SAMOZREJME S POPLATKAMI ZA UPOMIENKY).. VOLAL SOM TAM ZE CO TO MA ZNAMENAT..ZE SAK ESTE NIESOM ODBERATEL..NEPOMOHOL SOM SI NIJAK..PRISIEL CAS NA PREVOD ODBERATELA..VOLAM ZNOVA ZE CI UZ SOM U NICH..NIEEE SAK SME NEMALI VASE SPLNOMOCNENIE!!!! COOO? PROSIIIM? SAK SOM VAM POSLAL AZ 2 KRAT? NAM NIC NEPRISLO. PO 2ROKOCH UPOMIENOK A NIEKOLKYCH POSLANYCH SPLNOMOCNENI MI PRISIEL MAIL APS HOLDING ZE MAM OKAMZITE KONTAKTOVAT ICH PRACOVNIKA A VYROVNAT DLH 413€ AJ S POPLATKAMI!!! A DOST!!! S MANZELKOU A ZNAMIMI SME SA PORADILI A DOHODLI ZE NAVSTIVIM PRAVNIKA..(MEDZIM SOM IM SAMOZREJME VOLAL A VYSVETLOVAL ZE NIE SME NA VINE ,ZE SI TO MOZU OVERIT NA ICH "ZAZNAMENANYCH" HOVOROCH S NAMI..ZE SME ZASLALI SPLNOMOCNENIA A KOMUNIKOVALI SME S NIMI..6-8KRAT..) MIMOCHODOM ZAZNAMI O HOVOROCH VAM NEDAJU ANI NEPREHRAJU IBA SUDNOU CESTOU!!!!!!!!!!!..PRI NAVSTEVE A VYSVETLENI U PRAVNIKA (NEBOL TO ZIADNY ZNAMI)..SA TOHO UJAL ..TAKZE ZHRUBA O PAR TYZDNOV (MEDZICASOM MI PRISLO ASI 8 VYHRAZNYCH MAILOV A ASI 10SMS O OKAMZITOM KONTAKTOVANI A SIAHANI NA PLAT..ATD..) MI VOLALI Z PRAZSKEHO tel.c. ZE STORNOVALI MOJU POHLADAVKU VOCI SLOVAKIA ENERGY.. VAZENI KED MATE PODOBNY PROBLEM TAK HLAVNE NIC NEPLATTE ANI UPOMIENKY!!! RADSEJ NAVSTIVTE NEJAKEHO PRAVNIKA!!! ZA PORADENSTVO U PRAVNIKA JE ASI CCA 10€ .. A PODARILO SA MI VYHRAT NAD ZDIERACMI !!!
@domjan dobry vever podobny problem som platila deakt piplatok 120 e lebo tie chodili upomienky vraveli ze mi ich vratia ties ma viazanost v zse
Pravnik mi vravel ako prve ,ze chyba je platit co i len 1cent .(uznavate tym ze maju pravdu) ...ked mate pocit ze ste v prave a ze ste neporusili obchodne podmienky neplatte nic..
Tak ja nam viazanost spp az po vypovedi mozem prejst knim podpisala som snimi alesom neplatila lebo este stale som v spp tak preto som platila 120 a le to nie moja chyba vedeli ze som tam v spp
@mata26011981 v mojom pripade tiez vedeli o viazanosti do septembra (to bolo este 9mes.)..problem bol v tom ze po9 mes. som stale nebol prevedeny do slov.energy a ked som tam volal ze preco tak ze nemali odo mna splnomocnenie (pritom som ho v aprili a potom dodatocne este aj v auguste posielal ((lebo som im volal ci je vsetko pripravene na prevod )) len som nemal potvrdenie ziadne z posty..odporucam ti preto zistit v slovakia energy ci maju vsetko co potrebuju na prevod..keby si im posielala este dodatocne splnomocnenie tak ho posli doporucene s !potvrdenim!
@erikule Ahoj..ja som len chcel prejst do sl.energy avsak ked sa im nepodarilo nas prepisat tak zacali pytat zmluvnu pokutu..atd..nevravim ze iny nemozu byt spokojny len je drzost pytat od nas peniaze za nic..resp.zato ze nas nepustila zapadosl.energ.. mam 12 mailov a 9sms upozornujucich a vyhraznych od aps holding(slov.energy) suma na uhradu 411€ s poplatkami ..??? Tie maili a sms ked si precita bezny clovek (to som aj ja) tak ma strach to nezaplatit..vdaka kamaratom som vyhladal pravnika ktory im napisal par teplych slov a zrazu to nemusim platit? Pravnika musim ale radsej dam pravnikovi (135€) ako zdieracom 411€..verim ze maju aj spokojnych zakaznikov..ale co to potom skusaju na niktorych?(pokuty a zastrasovanie)
@domjan ved ajasom chcela prejst knim ale ked mam este zmluvu s tsmtymi kazdy drn pisali volsli len aby som zsplatila deaktivacny poplatok ze oni mi ho vratia
Prosim každeho kto stretne niekoho so slovak energy aby mu aspon vynadal...
Tak ako oklamali mojich rodicov a ako ich idu okradnut o stovky eur, to snad musi byt trestne.
Varujte vsetkych blizkych pred touto podvodnickou čvargou.
@mata26011981 ja som nezaplatil..a zacali chodit upomienky ..najprv prva ..druha a tretia pred "odpojenim"? Za co? Sak neberiem el ener..su to hajzli ..po dvoch rokoch upomienok a niekolkych poslanych splnomocneni ma neprehlasili..preco sak ja som mal u Zse viazanost iba na rok!!! Takze keby som zaplatil tak tie peniaze uz neuvidim..k...y!
@mata26011981 mne prisiel pappier ze mam zaplatiti 120e pokutu a chodi mi kazdu chvilu noa upomienka ze mam zaplatiti 128e volali mi z sa to bude stale stupnovat a uz to pojde na vymahacske a ze splatkovy ak chcem mam zaplatit 5e teraz rychlo a potom sa dohodneme na splatkach tak neviem ci amm alebo nemam platiti ci bude problem ak nezaplatim
@janett2222 zdravim vas presne mne tak prislo 120€ potom 128 tak som zaplatila stale mi volali ale ze mi to vratia spet lebo v aprili mi konci viazanost v spp a potom som unich a vtedy by mi mali vratit tak dufajme
no ja teraz som sa dohodla na splatkach ved nemam scoho to uhradit a zaplatila som 50e a ze 200e to uz robi spolu neako im rychlo rastu uroky krista a este 3x po 50e musim ja k nim nepojdem som spokojna zo zse
@mata26011981 Matka hlavne si to odsleduj ci to preslo..a informovala si sa akou formou ti to vratia? Peniazmi alebo odberom?
@janett2222 ked nie si este u nich nemala si platit ani cent..viem ,vyhrazaju sa hajzli...pokial si spravila vsetko co chceli (zmluva,splnomocnenie..ale si este viazana v zse) netreba im nic platit..ale ked raz nieco zaplatis a nemaju pravdu tak zaplatenim ju uznavas..to vela ludi a ani ja to nevieme..povedal mi to pravnik..hajzli sl.ener. sa prizivuju na nas..nikto z nas nema peniaze navyse..keby si to dala pravnikovi stalo by ta to cca 70€..viem aj to je dost ale lepsie pravnikovi ako zdieracom..
ja som sa ale nehalaoklamat podomvemu chujovy co chodil a tak som podpisala a presla k nim ale nebola som tam dlho a vratla som sa spet do zse a hned d nich ze musim zaplatit pokutu hladala som na nete ci nieco nieje ze sa to nemusi latit alebo take daco a nic som nenasla no viem ze do 14 dni je to bezplatne ale uz si nepamatam kedy som od nich presla
@domjan tkze neviem ci to mam platit alebo nie lebo ze sa to posuva na exekucne atak a v piatok mi volala jedna ceska od nich ak zaplatim 50e tak uz len potom 70e a dnes ze 130e -70e spolu 200e kukam ze kazda inac vravite kokokos
@janett2222 aj mne volali cesi..najprv slusne a potom natvrdo ze cito zaplatim lebo mi "beda". Navsteva ich pracovnika siahnutie na plat atd.. janet si stale zse? Len sa im nepodarilo uplatnit prevod? Ak si stale zse a nebrala si od nich ziadnu energiu tak ja by som urcite neplatil..daj vediet
no som v zse ja som behom chvile presla spet do zse lebo sa mi to nezdalo tak som poziadala zse aby som isla k nim a oni za mna spisali vypoved do slovakia energ a poslali im to a uz len od se mi dosiel dopis za pokutu tak neviem co mam robit ziadnu elektrinu som ani nemohla stihnut od nich cerpat

@mata26011981
Bohužiaľ, už neviem. Bol tu pred rokom. Aj sa predstavil, ale nepoznačila som si jeho meno.