icon

Zvykne vaše dieťa umývať chodbu v bytovke?

alissawhite
10. jún 2019

Ahojte ľudkovia, mám otázku: Ako doma pomáhajú vaše deti? Poslali by ste ich umyť chodbu ( ak bývate v bytovke) ? Keď ste boli mladí, nikdy vás rodičia neposlali umyť chodbu??
Ja som totiž ako dieťa pravidelne umývala chodbu a nielen ja ale všetky deti z nášho vchodu.
Mne totiž bolo práve totálne vynadané, ako môžem poslať 14ročného syna umyť chodbu..mám tlak asi 200 pretože prišli susedia ( manželský pár asi 75 roční) že chcú najprv so mnou po dobrom predtým ako zvolajú domovú schôdzu kde sa bude prejednávať ako môj syn umýva chodbu..a môj syn si dáva záležať, najprv pozametá, potom poumýva, tak ako keby som to upratovala ja. Ja už neviem či chodia v bielych rukavičkách to po víkendoch kontrolovať po všetkých susedoch či iba po nás ale strašne ma to vytočilo. Očividne nemajú čo iné na robote alebo ja neviem, ja mám tri deti, najmladšie rok a pol, potom dcéra prváčka a syn deviatak takže sa nenudím, môj muž chodí na týždňovky takže keď konečne na víkend pride domov chceme si spraviť aj výlet, nie celý víkend rozmýšlať že treba umývať chodbu. Včera večer sme sa vrátili z výletu, no nie úplne po tme, o nejakej šiestej, ja som išla robiť večeru, potom okúpať deti, malého dať spať a pomedzi to som nachystala metlu, vedro a mop najstaršiemu nech zatiaľ poumýva. Akože koľkokrát som si všimla že niektorí susedia neumývajú vôbec, a práve sa vedľa nás nasťahoval mladý chalan čo už pol roka prerába ale chodbu ešte neumyl a viete si predstaviť ten bordel z prerábania? Ale vždy som to umyla nech sa nám to nevláči to bytu..povedala som to teraz susedom a oni na to veď ale on tu ešte nebýva..jaaj takže špiniť to tu môže aj keď tu nebýva ale umyť už nie?
Mám sto vecí čo by som susedom chcela ísť povedať lebo ma až chveje od zlosti ale nechcem sa rozčúliť ešte viac, najmladší mi spí, tiež mám svoju robotu nie sa tu teraz dve hodiny rozčuľovať, ale keď ich stretnem ešte im svoje poviem

Strana
z5
rogerkafedererka
10. jún 2019

My sme 7-poschodová bytovka a tiež máme upratovanie spoločných priestorov rozdelené po týždňoch. U nás by upratovanie nejakou firmou neprešlo, lebo starší susedia radšej porobia sami ako dať pár eur navyše. A bežne u nás upratujú aj pubertiaci, aj chlapi, aj starší, aj mladší. Nevidím v tom žiadny problém... 😉 a chalan sa aspoň naučí, že ho nebudú celý život obskakovať. 😉 Môj muž umýval v čase, keď som bola pracovne vyťažená, ja umývam teraz, keď som na materskej a plánujem do toho zapojiť aj naše deti, keď vyrastú. A hádať sa, že prečo sa to umylo v piatok, keď sa to malo v sobotu... no comment. Vždy mi bola prednejšia rodina a čas strávený s ňou ako upratovanie... Susede to treba s pokojom v hlase vysvetliť. 🙂

rogerkafedererka
10. jún 2019

A ešte som chcela, že ma strašne vytáča ten postoj - ty si ženská, ty tu budeš s metlou a handrou chodiť, budeš variť prať, aby si náhodou muž a deti nezlomili necht. Veď ich treba len obskakovať a do úst im rovno dávať ... 😉

123sofia123
11. jún 2019

No mam 23 a co si pamatam tak tu chodbu umyvam snad od 13 a urcite lepsie ako mamka lebo ta ma toho moc ta to ma tak za pol hod.kdezto ja som sa s tym vzdy kaslala vela ..nikto nikdy nefrflal a to tu byvaju len starsi ludia

bagre
11. jún 2019

ahoj, no tak teraz som nepochopila že čo ich vytáča.. či to, že "týraš" syna, alebo to že to robí chalan a tým pádom to musí byť odfláknuté... ale to je jedno, - z tých vecí čo si o nich písala sú to očividne ľudia, ktorí sa nudia a baví ich takéto správanie.
To, ako sa tvoj syn postavil k tejto robote je super, a verím že to vedel umyť pekne. Ja by som ale tiež viac umyť nešla... Som zvedavá ako umývajú tí 75 roční ľudia podlahu...určite sa všade leskne...
U nás to robili jeden čas ženy z nejakej firmy - ale to teda vyzeralo... hrôza. A len tak medzi rečou ja osobne nevidím zmysel v podlahe umytej tak že by som si mohla jedlo na ňu rozložiť.
30 rokov som bývala v paneláku, a hoci som ju v dospelosti ja alebo muž riadne umyla, nikdy som nesledovala keď som vošla do chodby či je umytá, ako je umytá, či sú stupaje lebo prší, či sú niekde chumáče prachu - asi mám čo iné robiť ako si z tohto spraviť náplň dňa.
Asi by bolo treba susedovcom dať najavo odkiaľ pokiaľ... majú svoj život, nech si riešia ten..
A vážne by ma zaujímala tá schôdza zvolaná kvôli tomu že chalan umýva podlahu aby bolo čisto...

babls5
11. jún 2019

U nás umýva asi 12 ročný chalan vyzerá to katastrofalne smeti zámerne zametie pod schody a ja mam službu po nich takže mam vždy nervy... Kolko krát to ani nevyzerá ako umyté vôbec.. Už som to aj povedala ale majú na salame. ... A k tvojmu prípade pokiaľ to umyje a vidíš ze je to v poriadku myslím ze taky 14rocny už je veľký a môže takto pomáhať ja by som sa od susedov nedala dirigoval určite

kovalovapetra
11. jún 2019

U nas je tak, že každý týždeň zmyva jedna rodina a jak deti sme bežné umývali chodbu 🙂

pohodickasrandicka
11. jún 2019

@alissawhite odpovedaj na toto stručne a za svojím si stoj. Nikto nemá právo určovať kto z domácností službu urobí. Je urobená.

sabca99
14. jún 2019

Aj u mňa je to bežné @kovalovapetra. Podľa mňa deti treba učiť tomu 🙂

lulula1990
14. jún 2019

@alissawhite pozri je to o ľuďoch, celé. To že tvoj syn umýva chodbu v 14tich rokoch je úplne normálne, správne, učí sa mame pomáhať, čo je super - neskôr to bude robiť svojej manželke 🙂 nevidím na tom absolútne nič zle, skôr by si mali brať z teba príklad, väčšina pubertiakov totiž tu chodbu neumýva, takže vidieť že má vo vás dobrý príklad. Ja som chodbu neumyvala 4 mesiace - mám 4 mesačne bábo, ktoré hodne plače, takže susedky sú chapave a umyjú za mňa.

ladybug138
14. jún 2019

My sme s bratom umyvali tiez chodbu, striedali sme sa... Susedom by som povedala, aby sa starali o seba a syna nechala dalej umyvat... Ale inak upratovacia sluzba je super, my to mame vo vchode zahrnute do najmu, ja nerada umyvam i doma, nie to este v cinziaku hahaha 😁

Strana
z5