Zvyknete upratovať v nedeľu?
Zvyknete upratovať v nedeľu? Bývam v bytovke chcela by som vysávať ale neviem či s tým musím čakať do zajtra
@terezka1947 napísala že nič nerobis z úcty k susedom atď. Čiže keď tvoj sused robí,tak je voči tebe neuctivy. A potom tu píšeš že ti to je jedno čo kto robí 🤦
@elizita nie,nemyslím si,že môj sused je ku mne neuctivy,keď hocičo robí,je to jeho vec.
Písala som,že nič nerobím "aj z úcty" k susedom.
Neviem,čo ťa irituje na mojom príspevku.
Veď kľudne rob v nedeľu,čo chces ty.
Pokiaľ treba, tak áno 🙂
Ja neupratujem v nedelu, je to den odpocinku.
@danielinaa 😀 prečo by si ma za susedu nechcela? Ja by som ti predsa nehucala v nedeľu s vysávačom
Rozdiel je asi ten, že mixér hučí tak 1min, vysávač hodinu.
Mne naozaj prišlo totálne nevhodné keď sme boli v nedeľu gratulovať neteri a sused nad nimi vrtal.
Pracujem na služby, takze keď mám voľno tak upratujem.
Pre toto nemam pochopenie, upratujem, ked je chut, ziadne take, ze delim sviatky, nedele, vianoce a bla bla, periem a robim co chcem a kedy chcem, a nikoho do toho nic
nevyhovárajte sa na prácu, pracovala som v úrade v náročnej funkcii z rôznych dôvodov aj 12 hodín denne, deti mali do 10 rokov, potom aj viac ako 5 rokov v tej istej práci na inom pracovisku od pondelka do piatku. - príchod domov o 18 hod.. Nikdy v živote som nevysávala, neprala, nežehlila. nerobila v záhrade - kostol, oddych, výlet, návšteva príbuzných , jedine varila - som kresťanka
@simona20201309 môjmu synovi boli zhodou okolností gratulovať včera, v sobotu, takže keby niekto vysával či vŕtal, malo by mi to prísť nevhodné? Však ľudia sa stretnú vtedy, kedy im to vyhovuje a nie každému vyhovuje práve nedeľa.
@mijo53 ty si pracovala od pondelka do piatku a vikend si mala volny. Ale su ludia a nie je ich malo, ktori pracuju aj cez vikend alebo sviatok. Robia tak isto aj na zmeny. A to je rozdiel pracovat "len" 5 dni v tyzdni a pracovat bez ohladu na to ci je sviatok, prac den alebo vikend a este k tomu na tie zmeny. Nedela je pre vacsinu ludi a pre mna tiez den ako kazdy iny. A tiez som krestan.
Dnes tak isto - umyla som riad, vypratala chladnicku este mi ostava umyt podlahu, povysavat obyvacku, schody, atd .. No proste upratovaci den. Takze praca nie je vyhovorka.
@terezka1947 napisala si to naparádu... toto je len a len o luďoch. Nedeĺa nič sa nedelá..... takto ma to naučili a takto to praktizujem. Peknú sviatočnú nedeĺu prajem.
Autorka otázka je prečo sa pýtaš. Má to byť ďalšia téma na rozvirenie vášní katolibanci verzus zvyšok populácie?
Ak si od pondelka do piatku v práci a v sobotu na brigáde/návšteve/výlete kedy inokedy si máš doma spraviť poriadok?
Je rozdiel žiť ohľaduplne k druhým a prispôsobovať sa každému aby si sa náhodou nedotkla/neublížila/neurazila.
v nedeľu iba nesekáme trávnik, inak čo je treba, tak sa urobí... ale väčšinou je do free day, alebo sme niekde mimo...
My sme dnes robili ak v záhrade proste potrebovalo sa to dokončiť cez týždeň hlásia hnusne tak sa robilo dnes
@kristiii ako sa to tu už niekoľko krát spomenulo. Nedeľa.
Uoratujem vtedy ked treba a vyjde mi cas. Aj vysavam vtedy ked treba a nie kedy mi to susedia povola. Btw: dnes som vysavala uz 2x. Nebudem prekracovat bordel az do pondelka
@bessie12 no ty si nepraktizujúca kresťanka, riad jasné, že umývam po každom jedle. 5 dni som chodila na týždňovku, nechodila som každý deň domov, všetko som musela stihnúť v sobotu, na veľké upratovanie zobrať dovolenku, nedeľa u nás sa svätila, rodičov ap. všetko sme stihli, nehladovali sme, nechodili sme špinavý, výkrčený ap.
@mijo53 volny den mozu mat hociktory a nie iba vikend. Tie volne dni sa im mozu striedat. Raz v pondelok, inokedy v stredu a pod.
Ano u nas tiez bola na upratovanie sobota. Podla mna velmi blby zvyk. Upratovat sa ma vtedy ked treba alebo sa chce bez ohladu na to ci je to vikend, sviatok alebo pracovny den.
Maximálne povysávam keď dovarim a dam riad do umývačky . Nedeľu mám na odpočinok a výlety.
@mijo53 ano zive tvory, ale o tie sa treba starat a mat cas na to. Vycistit chliev, urobit a dat im zradlo. V priapde choroby zavolat veterinara. Alebo taka zahrada. Okopat, pohnojit, posadit proste starat sa o to. A este + ta domacnost a deti. Vsetko je to pomerne casovo narocne a najma vtedy ak chodis do prace.
Nie, v nedeľu nerobím hlučné práce. Ani nepracujem v záhrade, ani nenakupujem. Šesť dní v týždni mi na všetko spomenuté stačí.

@zuzanockamt môj manžel tiež ťahá služby,vždy 2t,2vikendy v tyzdni. Neviem prečo ste sa do mňa viaceré pustili.
Veď si robte nedeľu ako chcete,píšem niekde,že mi vadí,že niekto kosí,či umýva okna?
Ja všade píšem za seba,že pre našu rodinu sú sviatky a nedele rodinné a vzácne. Aj keď je jeden z nás v práci.