Zvyknete upratovať v nedeľu?
Zvyknete upratovať v nedeľu? Bývam v bytovke chcela by som vysávať ale neviem či s tým musím čakať do zajtra
V sobotu upratujem,v nedeľu oddychujem,vyletujem.
Už minimálne z úcty k susedom by som nevysavala,nekosila celé poobedie trávu.
Ja som jediný krát v živote vysavala v nedeľu a to len preto, že sa v piatok maľovalo, v sobotu dával muž naspäť poličky, ešte niečo vrtal a už večer som vysávať nechcela, tak reku povysavam doobeda, a už mi suseda trieskala a to som vysavala len obývačku, nie cely byt 🤷♀️
V bytovke určite nie. Je to od vás poriadne sebecké. Vysávanie, vŕtanie...toto je podla mňa maximálne netolerantne správanie sa v bytovom dome. V rodinnom dome si rob čo chceš aj o jednej ráno, ale v bytovke by sa mali dodržiavať nepísané pravidlá. Cez týždeň sa vrta vždy v nejakom byte, v sobotu tiež, tak aspoň tu nedeľu nech je kľud a ticho.
Samozrejme to nemôžme porovnávať s prípravou obeda (klepanie reznov, mixér, vysávač ak niečo rozbijeme....)
Ale našťastie u nás v bytovke to dodrziaval každý. Neviem si predstaviť, aby to bolo inak. Mali sme vždy šťastie na skvelých susedov.
Nie nie, musíš čakať do budúcej soboty 😬😬
Samozrejme, že mô9.. Ja bývam v paneláku a vysávanie susedov vôbec nepočujem.. A keby aj.. Snáď sme ľudia a sme uzrozumení s tým, že bývame v paneláku.
@simona20201309 povedz mi rozdiel v hlučnosti mixéra a vysávača ktorý zapneš tak na desať minút. Dokonca si dovolim tvrdiť ze vysávač je menej hlučný ako ten mixér, pripadne robot. Sebecká si akurát tak ty a poriadne. Teba by som za susedu teda určite nechcela.
A viac počujem, keď suseda v nedeľu ráno o 8 klepe rezne.. To by sme naozaj nesmeli robiť nič, ani chodiť.
Upratujem bezne aj cez nedelu, sviatky atd
Co koho ma zaujimat co robim u seba v byte
@danielinaa rozdiel je v nevyhnutnosti robenia tych veci. Aky je rozdiel medzi vrtackou a mixerom. Rovnako ti moze tou vrtackou drbat do steny o 6 rano a 21:50, pripadne ked ti pride v nedelu navsteva. Ide o to eliminovat tie veci.
Samozrejme, snad mi nebudu susedia “diktovat” kedy si mam upratat. Ak to vyjde na nedelu, tak nedela 🤷🏻♀️
Myslím,že sa divne zbehla celá tema.
Ja osobne si nedeľu vážim natoľko,že chcem byť s rodinou,mať slávnostný nedeľný obed,ísť poobede niekam, oddychovať. Tiež celý týždeň pracujeme,ale nedeľu si strazime. Tu to nie je o jednej várke práčky,či mixér,či dajme tomu 20min kosenia trávy,či o to,že žena potrebuje nutne povysávať po deťoch chrumky,či po návšteve .
Ide o to,že sme každá inak nastavená.
Doba je uponáhľaná,všetko sa zlieva dokopy,sviatok,piatok,či Vianoce,či bežný víkend,či čokoľvek. Všetko sa relativizuje.
Chvalabohu,ze sme každý nastavený inak.
A pracovná vyťaženosť s tým nič nemá. Toto je o nás.
Vysavam kazdy den ak treba aj 2 krat...a ked som bola v bytovke aj sople som dietatu vysavala aj kazdu hodinu ak trebalo
ja nie...ale ľudia bežne vysávajú...
Samozrejme, upratujem vtedy, keď mi to časovo vyjde. Aj v nedeľu. Bežne vysávam, periem aj niekoľkokrát.
Keď som pred rokmi týždeň čo týždeň učila aj v sobotu, upratovala som v nedeľu. Bývala som v paneláku a nikto neriešil, či periem, vysávam a pod., tak ako som neriešila ja, či niekto iný perie, vysáva, umýva podlahy v nedeľu...
@terezka1947 z úcty k susedom? A keď vysávas v sobotu a vedľa spí sused po nočnej je to ok? Vaši všetci susedia oddychujú v nedeľu či čo?
Ano upratujem aj v nedelu.
@elizita pozri,urob si nedeľu akú chces ty. Ja si ju robím ako chcem ja.
Ano v byte som kludne aj v nedelu rano. Nevidim rozdiel hluku mixter, klepanie reznov a vysavac. 😉 A bezne vrtali v nedelu vtedy 😂
Jasné, zakázané to nie je. Ja plánujem na veľkonočné sviatky maľovať izbu 🤣
@terezka1947 ja že mi odpovieš na čo som sa pýtala.. ale je mi to v podstate suma fuk že si niekto nevie obhájiť svoj nazor
Jasne, ze sa moze. V dnesnej dobe su spotrebice celkom tiche, nikdy by mi nenapadlo hnevat sa, ak by som pocula pracku aj o polnoci. Ved je to tlmeny zvuk, a vysavac ani nehovorim. Navyse, byt sa da povysavat do 15 min s prehladom, to nikto nemoze namietat, ze je to nejake extra dlhe rusenie. Vrtat by som nutne nevrtala ale aj to, jeden srob znesie kazdy. Je hrozne, ze vobec nadtym ludia rozmyslaju, nie sme v minulom storoci otrokmi bytovky. Kazdy nech si robi co chce, pokial to neprekroci medze. Mne by jedina vec vadila a to keby pocujem basy a otriasali by sa mi pohare z niekoho hlasnej hudby, inak mi niv nevadi.
@terezka1947 toto je zmyslanie z minuleho storocia... Otras.. Kazdy nech si robi, co chce. Co my mame s tym, ze vy chcete pokojnu nedelu? Niekto v nedelu maka v praci, niekto ma volno, nedela ako kazdy iny den
Sice bývam v dome, ale upratujem, keď mám čas a som doma, takže napríklad aj v nedeľu. U nás bežne vrčia kosačky aj v nedeľu, ľudia si potrebuju porobiť… kým to nie je v noci, je to Ok. A to hovorím ako človek, čo robí nočné a doobeda, keď sa snažím vyspať je často ruch a obzvlášť cez vikendy…
@elizita svoj názor si viem obhájiť.
Nedeľa bola odjakživa deň pokoja,kľudu. Všeobecne.
Ako mám obhájiť tvoju otázku na spánok po nočnej?veď tu nejde o ten spánok,ale o podstatu nedele.
Každý ju začal v posl.dobe prežívať inak.
Ok,je to jeho voľba. Kto chce upratovať,nech upratuje.
Kto si chce užiť nedeľu ako speci dňa v týždni,užíva si ho.
@prosimopomoc pozri,nikde som v nijakom príspevku nenapísala,že mi vadí,že niekto v nedeľu niečo robí.
Kľudne nech si robí kto čo chce,či v nedeľu,či na štedrý deň,či kedykoľvek.
Písala som,že pre mňa je nedeľa deň kľudu a JA nerobím nič,čo nemusím.
Že ty to máš inak,je tvoj pohľad a je to ok,keď to tebe vyhovuje.
@terezka1947 Naozaj nie všetci majú nedeľu oddychovú. Napr. môj manžel včera doobeda prišiel zo služby po nočnej a dnes už zase od poobedia slúži. Takže nemajú všetci len kasický týždeň ako ty 5+2.

áno, práve sa perie a umývam okná, pretože cez týždeň nestíham a včera popŕchalo. Verím, že zajtra bude pršať. Tak, ako vždy, keď umyjem okná 😀