Zvyšovali sa ceny v Kauflande a Tescu?
To zasa zvyšovali ceny Kaufland/Tesco? Nič som nekúpila a 100€ fuč 🤬😡
Niektore ceny isli dole, takze neviem co si nakupila
No ovocie a zelenina sú fakt drahé...no dole išli vajcia, olej, syry. Ono je to asi 50/50...niečo sa zvýšilo, niečo znížilo
ja teda znizovanie cien fakt neregistrujem, max sezonne ovocie/zelenina... ale inak tiez velmi pod 100E nenakupujeme.
@katkaseiner maslo, mlieko, vajicka, cukor, oleje a tuky, uz aj maso postupne zlacnuju.
@katkaseiner môj referencny výrobok je smotana na šľahanie bez karagenanu (pilos) a tá išla dole o 10 či 20 centov.. 🤪
Ale áno, vo všeobecnosti su potraviny drahé.
Tak záleží, čo si nakupovala… My sme minule urobili celkom veľký nákup pod 100e. Takže nemôžem povedať, že som “nič” nekúpila. A inokedy je nám nákup aj za 200e málo…
@viestta tak ja asi nakupujem uplne v inej krajine...sice muz nakupil v utorok za 60e ale teda takmer nic co zvykneme...za mna stale pridraho
Aj mne sa zda. A to som sa tesila na lacnejsie potraviny od socialnej vlady.🙄 No nic. Mozno nabuduce.
@katkaseiner nikde netvrdim, ze je u nas lacno, ale to, ze niektore potraviny su aktualne za nizsie ceny ako pred rokom ci dvoma je fakt
@viestta mlieko 1,5% už bolo lacnejšie. Už som v akcii kupovala 0,47€ dokonca aj za 0,45€. Teraz v akcii 0,59€. Mlieko jednoznačne zdraželo.
@jankalukasova mlieko bolo pred dvoma rokmi bezne za 99 centov, teraz je pod 70 aj bez akcie. A ano, kedysi bolo aj pod 60 centov.
@viestta beriem v úvahu len obdobie od začiatku covidu, následne začiatok vojny atď. Proste už bolo za nižšiu cenu. Ostatné potraviny išli poniektoré dole, niektoré hore ale zrovna to mlieko mám odsledované.
@stanulienkat A ty si si nevšimla, že od volieb letia ceny potravín dole? 😂
U nás je problém ze musíme všetko bezlaktozove a tam teda dole nešlo nič. Poondeny syr tvrdý pod 3€ je akurát tak sen, keďže nemáme záhradu a mame deti veľa peňazí dávam do zeleniny a ovocia. Zje sa všetko ale už som sa nasrd.... poriadne. Lebo mať kúpené veci na víkend za 100€ už je strašne cez a v pondelok znova na nákup. Mäso som kúpila len kurča v zľave 🤨 cista na ..... krajina. Ak chce človek dopriať decku ta akurát tie jablká. Za mňa není normálne ze 10ks paradajok cez 2 €, uhorka pomaly 1€, mlieko pomaly 2€, polka chleba pomaly 2€, maslo malé 2,39€ 🥺 bežné potraviny olej, múka, cukor ma nezaujímajú to nám vydrží dlho. Ale zasa ovocie, zelenina, chlieb .... to je extrém. Minule karfiol malý 3 €🤦♀️
@jankalukasova bavime sa o tom, ze kedysi boli lacnejsie alebo o tom, ze uz sa ceny znizuju? Nemyslim si, ze by ceny mlieka este nejak vyznamne klesli, pretoze vstupy na jeho vyrobu neklesaju.
Autorka, bezlaktozove vyrobky nikdy neboli lacne. A ano, je to cena za ich spracovanie. Ovocie a zelenina? Jablka sa od septembra skladovali, cize uz je to vyse pol roka, tie naklady na skladovanie sa odrazia v cene. To iste zelenina, zemiaky kupujes vacsinou to do sa uskladnilo vlani v jeseni. Paradajky su este stale bud dovoz alebo zo sklenikov, to sa odrazi v cene. Ale za chvilu uz budu mat aj paradajky sezonu.
@viestta je otázne co je cena za ich spracovanie keď vyrobcovia/distribútori vedia v kľude polku masla predávať aj za 1,49€ určite na tom stratový niesu. Osobne nakupujem len potraviny zo Slovenska nemám dobre skúsenosti napr s paradajkami z iných štátov väčšinou tie sú úplne bez chuti. Som zvedavá o koľko pôjdu paradajky dole lebo som si nikdy nevšimla žeby išli dole tak aby si jeden povedal ze super nakúpim. A o trhoviskach na zeleninu- nemám dobrú skúsenosť ceny +/- rovnaké, chuťovo porovnateľné s tými z obchodu....
tak za 10 paradajok, ktoré aj mimo sezóny chutia ako paradajky a nie, že majú len červenú farbu, dám bežne podstatne viac ako 2€... Ja kvôli dcéru zase nakupujem veľa vecí bezlepkových, a nemám pocit, že by sa zdražovalo. Ceny sa skokovo zdvihli už dávno, odvtedy sú to skôr malé výkyvy.
@viestta reagujem na komentár: "maslo, mlieko, vajicka, cukor, oleje a tuky, uz aj maso postupne zlacnuju" a konštatujem, že mlieko už bolo od toho rapídneho zdraženia na cca. 1€ lacnejšie ako je dnes. Že mlieko je potravina, ktorá povedzme v poslednom roku nezlacnela ale naopak opäť zdražela a súhlasím, že pravdepodobne dole ani nepôjde, skôr naopak.
@viestta napr. oleje, maslo a podobne, skutočne poklesli a tu cenu v poklese si relatívne držia. Ale... Pečivo, rovnako ako mlieko za posledný rok pokleslo ale opäť išlo s cenou hore.
Zdá sa mi, že tie základné maslo, múka, jogurty, syry, smotana, olej išli dole, mäso išli dole.Vyssiu cenu som si všimla pri olivovom oleji.Ale na výslednom účte nejakú úsporu nevidím🙂ovocie, zelenina sú vysoké.Ja som kupovala v Lidli tie šaláty vo vanicke rukola, miešaný a tie idú len vyššie a vyššie detto prášky na pranie, avivaze
Určite ceny išli dole, stále to nie je žiadna sláva ale určite lepšie ako pred rokom.
mäso zlacnelo? Kde? Mlieko? kde? aké tuky zlacneli? Oleje hnusné 1eurové nekupujem,ktoré zlacneli??
@rozculena ja vnimam to zlacnene maso, pred rokom som stale musela kupovat kuracie prsia za 6,90-7,50€ za kg, teraz su stale v akcii vsade za 4,50€.... hovorim o beznom Lidli, Bille...
Nič nie je drahé, len ty málo zarábaš…
Moja obľúbená veta, prepáč😅🤷🏼♀️…
@missviolet ja kupujem iba welfare chov,a kuracina šla hore,nie dole....
napr. nepodstatné keksíky ked vidím horálku za 69centov, alebo milu za 79... centov tak mi je blbo....viem nemusíme to kupovať a reči tomu podobné....

Ja mam skor pocit ze ceny sli dolu. Maslo, olej muka, cukor su urcite lacnejsie ako pred rokom rokom a pol.