icon

Zvyšujú sa ceny potravín na Slovensku?

filipjohns
22. jan 2025

Aj Vám sa zdá že to ešte viac všetko išlo hore?
Dnes som bol v obchode a za 4 základných veci ktoré mali byť podľa Fica lacné, som platil 9,80 za 4 veci!!! A platy stále rovnaké žiadne zvýšenie mzdy nič.

fantaghiro21
22. jan 2025

@vanilkovazmrzka veď ako inak...
Toľko potenciálu pre Slovensko...

sevrin
22. jan 2025

Áno zvyšujú a potkan fico dlho nemal tlačovku o drahých potravinách. To je podozrivé.

muchotrafka298
22. jan 2025

@sevrin dočkaj času, jak hus klasu. Ked sa minu ine temy, pride aj na toto, len musis vyckat. Vsak si nevybucha vsetky esa v rukave co ma.

tetapetra
22. jan 2025

@filipjohns mzda ti už budúci mesiac pôjde dole. Nakoľko budeš odvádzať viac. Čiže nízke platy - vysoké ceny

filipjohns
autor
22. jan 2025

@tetapetra toto platí len pre podnikateľov ja niesom podnikatel

majusqwa
22. jan 2025

počkať... to akože fakt si niekto myslel, že ceny pôjdu dole? 😃😃😃 a to ešte ani nezačali poriadne zdražovať.
ja som skôr zvedavá na tie plače, keď ľuďom prídu výplaty za január.

tetapetra
22. jan 2025

@filipjohns ale odvedies viac zo svojho príjmu. Aj ty aj tvoj zamestnávateľ

enmery
22. jan 2025

@majusqwa Žiadne plače, na stene je otázka na voličov smerohlasu, či sú spokojní a neľutujú svoju voľbu. Hneď prvá reakcia, že je spokojná a neľutuje. Na žiadne ďalšie otázky neodpovedala😀

17alexis
22. jan 2025

@filipjohns nesledujem ceny, tak neviem, o kolko menej platime za potraviny oproti minulej vlade, ale ficko s pelem slubili lacne potraviny a mier, tak je vsetko v poriadku. A okrem toho sa da beztrestne nakradnut do 700€, resp. za nizku pokutu, kto ma taky luxus?

abbey1
22. jan 2025

@filipjohns Bohužiaľ, aj tom Anglicku ceny potravín vystrelili. Vždy som vláčila domov plný kufor. Teraz som už prestala, až na pár drobností.

majusqwa
22. jan 2025

@enmery tak potom je všetko v najlepšom poriadku 😉 ja už fakt neviem, čo sa musí stať, aby niektorí ľudia otvorili oči.

romino
22. jan 2025

@lllaila granko a maslo su typicke polozky, ktore davaju pravidelne v akciach, vtedy treba kupit do zasoby. Nekupovat nahodne.
Vtedy su skoro za polovicu "plnej" ceny.

larinka552
22. jan 2025

To je velka skoda! Ja som sa uz tesila na lacne potraviny, benzin, dostupne byvanie, pokoj a celosvetovy mier ✌️ Stale cakam a nic z toho 🙁 Co tie billbordy o lacnych potravinach? Zeby ten Pelle s jeho sefom Ficiakom klamal do telky? Tomu sa mi nechce verit!

renesance80
22. jan 2025

@filipjohns ale nie s ich výplatami

knieza_pribina
22. jan 2025

@larinka552 oni sa len pýtali, či chceme lacnejšie potraviny 😄 odpoveď ich už nezaujíma.

kitycat
22. jan 2025

@lllaila vsak ale zase to su veci co ti chvilu vydrzia. Das lyzicku granka, trochu masla roztopis. Pol litra mlieka a hrncek krupice, zase taka hroza to nie je

Vsetko slo hore aj tu v Cechach

rikarika
22. jan 2025

@filipjohns počkaj keď naberie na obrátkach transakcna daň, ako ceny porastu. Tak čo národ chcel, to má.🤔

lllaila
22. jan 2025

@kitycat jasné, za normálnych okolností sa dá, ale my sme spali mimo domu a potrebovali si kúpiť všetko naraz, bez akcie. Až vtedy mi došlo, že ceny niektorých potravín sa ozaj zmenili.

larinka552
22. jan 2025

@knieza_pribina pockat! Takze to je len velke nedorozumenie, chapem to spravne? Lebo nikto im nedal vediet nasu odpoved, ze ano chceme! A oni su v tom omyle, ze my nechceme 🤦🏻‍♂️ Povedzte im to niekto prosim, nech to opravia, ze ano chceme tie lacne potraviny! Urcite s tym nebude problem ✌️

froneet
22. jan 2025

@filipjohns v Anglicku su ceny potravin ovela nizsie ako na SR

knieza_pribina
22. jan 2025

@larinka552 Ale zase čo treba uznať, tak Pelle je na tej fotke ľúbivý. Čiže keď matky samoživiteľky budú žuť suchý rožok, aby mohli deťom dopriať niečo lepšie a nutrične vyváženejšie, môžu sa pokochať pohľadom na tohoto nášho "bachelora".

lalenka33
22. jan 2025

@marsmykkok neviem, ako u Vás, ale u nás šiel hore aj alkohol. Napr. bazový sirup, ktorý stál 2,30 stojí 3,50 a to je obyčajný lidlácky a víno, ktoré stálo 4,30 stojí 5,50 čiže rovnaký nárast. Ostatný alkohol neviem porovnať lebo to nekupujem.

lalenka33
22. jan 2025

@weleda123 ja napriklad pijem len minerálku, ale naši pijú aj tie sladke vody a sirupy a kupujú ich aj taketo predražene. To maš ako s fajciarom. Fajcil, ked stala krabička 3€ , fajči aj ked stoji 6€ ( ceny som len trepla, u nas nikto nefajci)

abbey1
22. jan 2025

@froneet No bohužiaľ, uz veľmi nie. Boli časy boli.

lalenka33
22. jan 2025

Inak k tym cenam v potravinach pred pár rokmi (3-4) nosil môj potraviny zo Slovenska do Švajciarska lebo u nás boli o veľa lacnejšie, teraz nosí opačne zo Švajčiarska na Slovensko. Ma skoro vykotilo minule v Lidl, keď som videla, že ich obyčajná mliečna čokoláda, ktorú som kupovala na pečenie ako polevu za 0,60 € stojí 1,60 tuším.
To už aby človek fakt pozeral letáky a kružkoval, čo sa kde oplatí. Ceny sladenych napojov hore, ale cukor za 0,70€ .
K tomu maslu v pondelok som kupila v Lidl s apkou 200g za 1,24 82% a nie polske. Čiže fakt sledovať akcie a čo ušetrime na potravinách minieme na benzine pri obiehani obchodov.

hefo
22. jan 2025

@sisska96 @lllaila Alebo nekupovať originál Granko, ale taký ten neznačkový ekvivalent (v Lidli a Kauflande mávajú v takej žltej hranatej krabici), nejaký zásadný rozdiel v kvalite tam veľmi nevidím, a Granko beztak vyrába už globálny Mondelez či ktorá korporácia, žiadna česká tradičná kvalita (podobne ako Lentilky sú dnes podľa všetkého len prebalené Smarties).

enmery
22. jan 2025

@lalenka33 No ja neviem, čo všetci majú so Švajčiarskom. Keď si prerátam ceny potravín na ich priemerné mzdy a naše, je to nebo a zem. Okrem iného za rok 2024 bolo SK suverénne na čele čo sa týka cien potravín v porovnaní s Európou.

twinflame
22. jan 2025

@lllaila si mi pripomenula, ze v Lidli som cez vikend videla 500 g Granko za necelych 6 € (!!!). Som myslela, ze odpadnem. Nech si ho nechaju. Dakujem, neprosim, zaobideme sa bez Granka za 6 eciek. Stravila som v obchode asi nasobok casu ako kedysi, hladala som ku vsetkemu co som chcela nakupit lacnejsie alternativy, citala som zlozenie a sledovala ceny. Uz ked aj Lidl bude drahy, ostane nam asi pockat si na Biedronku.

zobaka
23. jan 2025

no na tie sladkosti dobre privalil cenu, na Slovensku budu mat zeny najkrajsie postavy🤣

lllaila
23. jan 2025

@twinflame no v ten deň v Kauflande stálo to granko 9,80 a to my granko nejeme, preto ma strašne prekvapila tá cena.