Zvyšujú sa ceny potravín na Slovensku?
Aj Vám sa zdá že to ešte viac všetko išlo hore?
Dnes som bol v obchode a za 4 základných veci ktoré mali byť podľa Fica lacné, som platil 9,80 za 4 veci!!! A platy stále rovnaké žiadne zvýšenie mzdy nič.
Áno zvyšujú a potkan fico dlho nemal tlačovku o drahých potravinách. To je podozrivé.
@sevrin dočkaj času, jak hus klasu. Ked sa minu ine temy, pride aj na toto, len musis vyckat. Vsak si nevybucha vsetky esa v rukave co ma.
@filipjohns mzda ti už budúci mesiac pôjde dole. Nakoľko budeš odvádzať viac. Čiže nízke platy - vysoké ceny
@tetapetra toto platí len pre podnikateľov ja niesom podnikatel
počkať... to akože fakt si niekto myslel, že ceny pôjdu dole? 😃😃😃 a to ešte ani nezačali poriadne zdražovať.
ja som skôr zvedavá na tie plače, keď ľuďom prídu výplaty za január.
@filipjohns ale odvedies viac zo svojho príjmu. Aj ty aj tvoj zamestnávateľ
@filipjohns nesledujem ceny, tak neviem, o kolko menej platime za potraviny oproti minulej vlade, ale ficko s pelem slubili lacne potraviny a mier, tak je vsetko v poriadku. A okrem toho sa da beztrestne nakradnut do 700€, resp. za nizku pokutu, kto ma taky luxus?
@filipjohns Bohužiaľ, aj tom Anglicku ceny potravín vystrelili. Vždy som vláčila domov plný kufor. Teraz som už prestala, až na pár drobností.
To je velka skoda! Ja som sa uz tesila na lacne potraviny, benzin, dostupne byvanie, pokoj a celosvetovy mier ✌️ Stale cakam a nic z toho 🙁 Co tie billbordy o lacnych potravinach? Zeby ten Pelle s jeho sefom Ficiakom klamal do telky? Tomu sa mi nechce verit!
@filipjohns ale nie s ich výplatami
@larinka552 oni sa len pýtali, či chceme lacnejšie potraviny 😄 odpoveď ich už nezaujíma.
@filipjohns počkaj keď naberie na obrátkach transakcna daň, ako ceny porastu. Tak čo národ chcel, to má.🤔
@knieza_pribina pockat! Takze to je len velke nedorozumenie, chapem to spravne? Lebo nikto im nedal vediet nasu odpoved, ze ano chceme! A oni su v tom omyle, ze my nechceme 🤦🏻♂️ Povedzte im to niekto prosim, nech to opravia, ze ano chceme tie lacne potraviny! Urcite s tym nebude problem ✌️
@filipjohns v Anglicku su ceny potravin ovela nizsie ako na SR
@larinka552 Ale zase čo treba uznať, tak Pelle je na tej fotke ľúbivý. Čiže keď matky samoživiteľky budú žuť suchý rožok, aby mohli deťom dopriať niečo lepšie a nutrične vyváženejšie, môžu sa pokochať pohľadom na tohoto nášho "bachelora".
@marsmykkok neviem, ako u Vás, ale u nás šiel hore aj alkohol. Napr. bazový sirup, ktorý stál 2,30 stojí 3,50 a to je obyčajný lidlácky a víno, ktoré stálo 4,30 stojí 5,50 čiže rovnaký nárast. Ostatný alkohol neviem porovnať lebo to nekupujem.
Inak k tym cenam v potravinach pred pár rokmi (3-4) nosil môj potraviny zo Slovenska do Švajciarska lebo u nás boli o veľa lacnejšie, teraz nosí opačne zo Švajčiarska na Slovensko. Ma skoro vykotilo minule v Lidl, keď som videla, že ich obyčajná mliečna čokoláda, ktorú som kupovala na pečenie ako polevu za 0,60 € stojí 1,60 tuším.
To už aby človek fakt pozeral letáky a kružkoval, čo sa kde oplatí. Ceny sladenych napojov hore, ale cukor za 0,70€ .
K tomu maslu v pondelok som kupila v Lidl s apkou 200g za 1,24 82% a nie polske. Čiže fakt sledovať akcie a čo ušetrime na potravinách minieme na benzine pri obiehani obchodov.
@sisska96 @lllaila Alebo nekupovať originál Granko, ale taký ten neznačkový ekvivalent (v Lidli a Kauflande mávajú v takej žltej hranatej krabici), nejaký zásadný rozdiel v kvalite tam veľmi nevidím, a Granko beztak vyrába už globálny Mondelez či ktorá korporácia, žiadna česká tradičná kvalita (podobne ako Lentilky sú dnes podľa všetkého len prebalené Smarties).
@lllaila si mi pripomenula, ze v Lidli som cez vikend videla 500 g Granko za necelych 6 € (!!!). Som myslela, ze odpadnem. Nech si ho nechaju. Dakujem, neprosim, zaobideme sa bez Granka za 6 eciek. Stravila som v obchode asi nasobok casu ako kedysi, hladala som ku vsetkemu co som chcela nakupit lacnejsie alternativy, citala som zlozenie a sledovala ceny. Uz ked aj Lidl bude drahy, ostane nam asi pockat si na Biedronku.
no na tie sladkosti dobre privalil cenu, na Slovensku budu mat zeny najkrajsie postavy🤣

@vanilkovazmrzka veď ako inak...
Toľko potenciálu pre Slovensko...