Ako prekonať strach zo šoférovania v neznámych mestách?
Dobrý deň, mám vodičák už osem rokov, šoférujem len tam, kde to poznám a celkom mi to ide. Nikdy som sa neodhodlala ísť do veľkých miest typu Bratislava, Banská Bystrica a tak ďalej. Lenže ma to dosť obmedzuje, lebo do Bratislavy poslednú dobu musím chodiť často. A veľmi by mi pomohlo neriešiť spoje. Existuje niekto taký, kto by ma vyslovene brával do veľkých miest? Niečo ako tie kondičné jazdy alebo tak, či tam to tak nefunguje? Naozaj nechcem ísť sama, lebo to by som narobila veľa škody. Nemám nikoho, kto by bol ochotný. Mám v rodine veľa dobrých šoférov, žiaľ nikto na toto nemá čas a chuť.
@anonym_autor ist jednoducho ,križovatka je len križovatka
BB fakt nie je veľké mesto
ešte by som dodala, aj keď zle odbočíš na križovatke nepanikár, odbočiť sa dá aj na druhej 😂 najhoršie je strhnúť volant 🤔
Zial aj ja to tak mam.Mam len par miest,ktore odsoferujem lebo cestu poznam. BB nie je tazka a som rodáčka odtiaľ.Ale pred Zvolenom mam rešpekt,lebo tie cesty nepoznám. Takze ja ako Štiavnicanka chodím len trasy BB,ZV,ZH a Partizanske.Vsade tu mame doktorov,tam musí. Pri neznamych miestach mi robi problem sledovat cestu aj značky. Nejak som sa zmierila s tym,ze na viac nemam,ze mi to nie je danne.. Radsej chodim na istotu ako nas alebo niekoho ohrozit.
@anonym_autor Tak ja od začiatku chodím aj do iných miest, prejazdila som skoro celé Slovensko, BB, Nitra, Trenčín a podobné mestá za mňa pohoda, pred Bratislavou mám rešpekt trocha, ale bola som aj tam už. U mňa je problém trochu slabší orientačný zmysel, teda aj s navigáciou trvá dlho kým sa rozkukám a bojím sa že obmedzím premávku alebo sa stane že si odbočku všimnem neskoro a neodbočím. V tvojom prípade mi ako riešenie príde ísť do Bratislavy autom niekde na kraj mesta a dohodnúť si kondičné jazdy v nejakej bratislavskej autoškole, trasy ktoré v Bratislave chodíš a budeš mať väčšiu istotu a aj zistíš, že aj v Bratislave sú rovnaké cesty ako inde a rovnako sa tam jazdí.
Práve v tých väčších mestách sa šoféruje ďaleko lepšie -hlavné úseky. Všade sú semafóry, nemusíš riešiť, kto ma kde prednosť, hľadieť na značky atd 🙂. Jedine čo ti môže robiť problém sú električky - tie ich zvláštne semafory, k tomu si naštuduj pravidlá a je po probléme. BB je úplne bežné mesto. Na “trénovanie” stačí pre začiatok ale potom odporúčam väčšie - BA, Brno, Praha,… 🙂
@anonym_autor ja jazdím vsade s gps, aj po meste, kde bývam. Nikdy neviem, kedy sa kde co preraba a budem musieť ísť trasou, ktorou nepoznam, tak aby som vedela kade ist.

zaplať si rovno kondičné jazdy v autoškole v danom meste, ktoré nepoznáš, ak sa bojíš 😁 pomôže ti to zorientovať sa a strach prekonáš rýchlejšie 🙂