icon

Začali ste jazdiť hneď po autoškole?

14. okt 2025

Ahojte zacali ste jazdit hned po autoskole ? Auto uz mam len zatia to tak necitim ze by som sla sama maximalne niekde do dediny jazdy som si uzivala v autoskole a zrazu prisiel strach 😅 neviem asi potrebujem iba nakopnut nechcem aby mi vodicak zapadol prachom mam 27 rokov.

Strana
z2
domka222
14. okt 2025

Len jazdi, aj keď zo začiatku s niekým. Ja som robila skúšky v marci. Od vtedy som nejazdila a už by som sama do auta ani nesadla.

katica06
14. okt 2025

Prepáč si na tej najhoršiej ceste, ak sa na to necítiš treba si zaplatiť kondičné jazdy, dcéra robila vodičák v auguste ešte chvíľu nemôže jazdiť sama, ale každý pravidelne

anonym_f17be4
14. okt 2025

Ja som 2 roky po autoskole a doteraz nejazdim. Niezeby som nechcela, dost dlho som hladala nejake auto, no potom sa zmenili plany a prestahovala som sa do BA, kde mi auto netreba. A financne by som to neutiahla s autom. Ale lakomim sa strasne. Najradsej by som jazdila.

sona96
14. okt 2025

Ja som sa tiež zo začiatku bála, jazdila som len dobre známe trasy, ktoré boli pre mňa "bezpečné" a mali do pár km. Postupne som sa osmelovala viac a viac. Hlavné neprestan jazdiť, lebo už nezacnes

natalusiiik
14. okt 2025

Moja uplne prva jazda po autoskole bola na druhy den od vyzdvihnutie VP a sla som s otcom, sama by som sa hned asi neodvazila.. druha jazda uz bola sama - na sestrinom aute lebo svoje som este nemala - skoncilo to tak ze sa mi po par metroch brutalne rozklepala lava noha a spojka nemala sancu tak davaj pekne odparkovat naspat🤣🤣🤣 ale potom uz som si kupila prve auto a nic take sa nestalo a odvtedy uz 9 rokov jazdim denne a chvalabohu zatial bez nehody, auto je moja tretia noha, soferovanie ma bavi a uz si zivot bez toho neviem predstavit 🙂 podla mna vacsina z nas mala nejaku krizu na zaciatku soferovania, to ale neznamena ze z teba nebude skvela soferka 😉

madeincssr
14. okt 2025

@anonym_autor ako prve auto je dobre kupit male skromne za 2-3 tis., aby este aj tento faktor (krasne nove/zanovne auto za vela penazi) nezvysoval tvoje obavy jazdit. Ale to uz zrejme radim neskoro no. Najdi si skuseneho znameho-spolujazdca (dobreho vodica a vludneho cloveka) a zacnite po vikendoch, po prazdnych cestickach a zvladnes to postupne. 🍀

snowflakenel
14. okt 2025

Ano,,hned

lindous
14. okt 2025

Čím dlhšie to budeš odkladať, tým menej sa na to budeš cítiť

ivik4
14. okt 2025

Ano a rovno na velkom SUV so synom vzadu. Odporucam ale jazdit sama najskor nie rusne dni a aj casy. Napr. Sobota nedela doobeda. Chlap vedla len znervoznuje zbytocne...

anonym_5b3e66
14. okt 2025

@anonym_autor ano jazdila som hneď. A rovno od vyzdvihnutia VP na diaľnicu

anonym_9346ca
14. okt 2025

@anonym_autor autoškolu som robila v 18tich, odvtedy som šoférovala 5x, je to už 12rokov a stále nejazdím. Neznášam to. Ani peňažne by som to neutiahla.

sasazu0000
14. okt 2025

@anonym_autor najskor som jazdila s manzelom a postupne aj sama, ako sa pise vyssie najskor zname trasy alebo mimo spicky, potom aj sama so synom, ak mam ist niekam, kde to fakt nepoznam, tak si pozriem google mapy alebo ak je cas, prejdem si to mimo spicky

olimuc
14. okt 2025

Ano … dostala som darom Embecku skaredu ako cesta do roboty 😂 ale nevadilo mi to. Asi po 3 mesiacoch ju ukradli 🤷‍♀️ na dalsie auto som sa zmohla po par rokoch … a to som sa musela “rozsoferovat” v Barcelone 🙈 po 3 mesiacoch smrti v ociach pohoda. Najlepsie sama … ked som sa stratila alebo robila nieco zle nikto do mna nevrtal … stratila som sa casto na navigaciu neboli peniaze a fungovat som musela … ale to uz je viac ako 20 rokov. Neboj sa, zober auto a skusaj cesty … nie zrovna v spicke … ale skusaj

joesvk
14. okt 2025

Jazdila som hneď po tých asi 3 mesiacoch autoškoly.
Ale na starom aute,ktoré by nevadilo,kebyže rozbijem.

autor
14. okt 2025

Chcem jazdit len si este neverim a mam pocit ze ma v autoskole nic nenaucili a to sa mi skusky podarili na prvikrat 😅

dota6
14. okt 2025

Ahoj, určite začni čím skôr. Ja som spravila vp v 26 rokoch a za volant som sadla až teraz v 34. S rešpektom a strachom som šla na kondičné jazdy. Stačili mi dve jazdy a šoférujem.
Ak by som stretla svoje mladšie ja, povedala by som si "neblázni a šoféruj" a odkazujem to aj tebe 😇

babababka
14. okt 2025

Ja som mala skúšku 15.decembra,o 2 mesiace sme kúpili auto,takže odvtedy.

tiezjedna
14. okt 2025

@anonym_autor ja som si už pre vodičák išla autom🙈😂 keby ma chytili, tak mi ho nedajú😂😂😂 odvtedy sedím v aute takmer každý deň. 28 rokov😉

nyusika
14. okt 2025

Ja radím začať jazdiť okamžite a sama.

guudy
14. okt 2025

Jazdit okamzite. Naco si si potom ten vodicak robila??

anonym_c35fcd
14. okt 2025

Nejazdila som 20 rokov🙈. Potom som dostala job kde je podmienkou aktivny vodic. Par jazd s manzelom a potom sup sama... behom 2 mes.som sama zacala jazdit BA, KE. Proste nedaj sa ovladat steachom a ked musis tak musis.

anonym_6b0820
14. okt 2025

Ja som si bola už vyzdvihnúť vodičák na aute a hneď voziť sa, neskutočne som sa z toho tešila. A to isté som spravila aj o 20 rokov neskôr, keď som si spravila A papiere, z polície rovno na jazdu. Treba najazdiť, čím viac tým lepšie, za každého počasia a nebáť sa ani väčších miest. Samozrejme postupne.

deninka233
14. okt 2025

@anonym_autor netráp sa, to je úplne normálne. Tiež som vyšla z autoškoly s pocitom, že nič neviem. Bude to ešte chvíľu dosť strašné (ten pocit) postupne to prejde. Ja už mám vodičák tri mesiace a už mám pocit, že už dačo aj viem. Ja som furt plakávala pred jazdami od nervov a po jazde tiež, na vyplavenie emócií aká som strašná, neschopná, dvakrát to skapalo, trikrát ma vytrúbili a raz som nedala blinker a to som šla len pre chleba…
Ináč mne sa inštruktor smial, lebo už na druhej jazde (asi po mesiaci kurzu) som už mala doma zaparkované vlastné auto, že načo tak skoro… nuž presne pre toto, lebo sa poznám, to už by som špekulovala a odkladala to a neviem čo…. takto som si dala spraviť zrýchlený vodičák za 48h a jazdila som prakticky hneď.

maddie1711
14. okt 2025

Áno. Hneď keď som prišla s čerstvým vodičakom, poslal ma vtedy ešte frajer (teraz už muž) natankovať a kúpiť mu cigarety na pumpu, lebo on nemohol odísť z roboty. Na úplne novom aute ešte s prevoznymi značkami. Vyklepaná ale išla som, hneď mi síce 3x po sebe sklapalo, lebo to bol benzín a na autoškole som jazdila na diesli. Od vtedy jazdím každý deň (už 15r) a nemám problém ísť kdekoľvek na čomkoľvek. Hlavne sa nebáť!

euka210
14. okt 2025

@anonym_autor treba hned jazdit. Ja som sa bala, tak spociatku sedel vedla brat.

niki35
14. okt 2025

@anonym_autor nejazdila som hneď po autoškole. Asi 7 rokov som nejazdila. Potom prišla tvrdá realita, presťahovala som sa do zahraničia do mestečka kde nie je MHD , začala pracovať no a trebalo sa nejak do tej práce dostať keďže na pešo som to mala viac ako hodinu a autom 10 minút. Musela som sa vzoprieť a začať a to ani nehovorím o tom že to bolo po ľavej strane čiže trošku extrém. Veľká škoda že som nejazdila od začiatku odkedy som spravila vodičák lenže nebolo mi to treba vtedy ešte, auto som nemala bola som len študentka. Ty keď máš auto odporúčam jazdiť hneď, rozjazdis sa, nebudeš mať potom už stres. Treba veľa jazdiť všade kde budeš mať možnosť. Ja už teraz ani neverím tomu že som z toho bola niekedy taká vystresovaná 🙂

anonym_26c929
14. okt 2025

@anonym_autor Ja som zacala pod dozorom a sama som nikdy ani nejazdila. A uz asi 3.rok ani nejazdim. Nejak som dostala strach. Este dialnica ma bavila. Nejde mi vsak parkovanie a v hlavnom meste sa bojim jazdit uplne.
No radim cim skor zacat radsej s niekym a uvidis, ako ti to pojde. Niekto tomu pride na chut.

jaaty
14. okt 2025

@anonym_autor dcéra (18r.) urobila vodičak presne pred týždňom, vodičak do ruky dostala vo štvrtok a odvtedy jazdi skoro denne. Ráno som ju vozila do školy, teraz sa odvezie a pred školou si presadneme. Čím skôr začne, tým lepšie. Dohodu máme, že minim 6 mesiacov bude jazdiť spolu s iným vodičom. Vodičak robila na manuály, jazdí sj manuál aj automat.

betulinka1
14. okt 2025

@anonym_autor v den, ked som dostala do ruky vodicak som musela ist do Prahy lebo tam mal ujo nehodu. Bola som jedina, ktora mohla ist z rodiny. Rok 1999 a v ruke mapa Prahy aby som trafila na adresu 🤣🤣🤣. Mama mi povedala iba jedno, chod tak ako sa citis, ked spravis po Prahe kiks, daj 4 blikacky a zastav. Si mlada, usmievaj sa a niekto ti pomoze 🤣🤣. Tak som sadla do Felicie a isla. Žiadny mobil som nemala. Do peňaženky som napisala telefónnu pevnú linku domov, keby nieco. Na hranici kupila diaľničnú znamku. Bolo to skvele. Jedine co bolo, ze som bola strasne unavena a cestu spat by som nedala. Cize sme prespali v Prahe a isli spat rano. Teraz ako matka nechapem ako ma mohli pustit na tej Felicii. zvladla som to a potom aj tak som chodila do Ba skoly na VS, cize to som chodila uz s plným sebavedomím, ze ked som dala Prahu na prvej samostatnej jazde ziadne mesto mi nerobilo problém. Ale ked sa bojis nechod za volant. Najprv jazdi s niekym.

marianarem
14. okt 2025

@anonym_autor Ja som jazdila hned a vela, ale nikdy som tomu neprisla na chut, vzdy som sa bala a casom akoby stale viac a nakoniec som to uplne nechala. Bola to pre mna zataz a stres a auto mi realne nikdy k zivotu nechybalo.

Strana
z2