icon

Akú záložku používate v knihách?

buberova
16. sep 2025

Pekný večer prajem. Akosi mi pri čítaní ubehli myšlienky a začala som sa zamýšľať, aké majú ľudia záložky v knihách. Podelíte sa o tie vaše? Sú "na úrovni" alebo je to len bloček z pokladne, ktorý vám náhodou prišiel pod ruky?
Prosím zločincov, ktorí si ohnú stránku tam kde skončili, aby sa radšej nepriznávali 😂😂

buberova
autor
17. sep 2025
@dusankomoj

@buberova moja mamina občas používala bankovky 🤣 nieje to tak dávno,čo mi z dlho nečítanej knihy vypadla desaťkorunová bankovka. A ja osobne záložky nepoužívam. Naučila som sa zapamätať si stranu,lebo môj tato sa vyžival v kanadských žartíkoch a bežne záložky posunul o pár strán dopredu, alebo dozadu. Chýba mi to .

@dusankomoj toto ma pobavilo, to je výborný žartík 👌🏼😆

buberova
autor
17. sep 2025

Veľmi pekne vám ďakujem za vaše komentáre, výborne som sa pobavila 🤭

anonym_3be657
17. sep 2025

@buberova hocijaky papierik co mam zrovna po ruke alebo obcas byva ku knizke pribalena zalozka. A niekedy proste len barbarsky polozim knihu otvorenu “dole hubou” 😃

mimikarol
17. sep 2025

Dcéra keď mala 8r mi poslala pohľadnicu, bola vtedy u mojich rodičov. Pohľadnica má možno aj 50r, našla ju u našich na povale. Dala som si ju do laminovačky a napísala som si aj dátum nech viem ako dlho ju mám

tanalyn
17. sep 2025

Moja záložka bola na úrovni iba niekedy raz dávno, keď bola nová. Teraz vyzerá ako keby vojnu prežila. Ale používam iba ju. Žiadne papieriky, bločky a neviem čo, to mi vadí 😅

simsalabim
17. sep 2025

Ak citam papierovu knihu, tak hocico, co mam po ruke. Ale vacsinou uz pouzivam citacku a ta si pamata, kde som skoncila, v kazdej jednej knihe 😂

ovecka31
18. sep 2025

Hocico.. papierik.. nepouzita vreckova.. niekedy aj normal zalozka.. mame aj magneticke ale tie mi nesadli..

beronsche
18. sep 2025

Ja používam záložky, ktoré mi vyrábajú deti. 🙂
Ale často mám knihu "zacviknutu" lampickou na čítanie (taká tá do stipcom).

mooonika1975
18. sep 2025
@buberova

Za seba pridávam magnetickú mačaciu, ktorá už má čo to za sebou 😂

@buberova ta ke rozkošná

mooonika1975
18. sep 2025

Mám svoju obľúbenú, ale keď nie je po ruke, tak hocičo. Kníh mám rozcitanych viac, to preto . Teraz čakám na skriptá, tak čítania bude pomenej 😛😁

beronsche
18. sep 2025
@eeffka

To sim tu jediny knihomol co pouziva utrzok toaletaku? 🤣

@eeffka 😂😂 musím priznať, že už aj ja som takú záložku mala...

bezmena001
18. sep 2025

Keď sme boli zo školy v Zoo Zlín, tak som tam kúpila tieto :
🦩 -> pre mňa
🐅 -> pre môjho priateľa

gerrwie_girl
18. sep 2025

Takéto kórejské mam doma. Su kovové.

klaridka
18. sep 2025

Starý cestovný preukaz po synovi 😉

no1990
18. sep 2025

Ja používam väčšinou odtrhnutý kúsok toaletného papiera. Alebo si založím knihu prebalom ak ho má.

7trisha7
18. sep 2025

Ja som zalozky akosi stale stracala…😂 az mi deti vyrobili zalozky a na tie davam pozor, su tam dve pod sebou len vidno iba vrchnu😅☺️

vevesh
18. sep 2025

Ja nemam rada, ked sa na knihe tvoria take "odstupy" po zalozkach ci nedajboze zvrchu vidno, kde bola zalozka zacvaknuta. Cize moje zalozky musia byt tenke - vyhovuju mi tie z martinusu, aj obalka z knihy je super -raz lava strana, raz prava strana, zalozky z ahmad cajov, tenka krabicka z liekov, karton zo sponiek a tak.

gerrwie_girl
18. sep 2025
@vevesh

Ja nemam rada, ked sa na knihe tvoria take "odstupy" po zalozkach ci nedajboze zvrchu vidno, kde bola zalozka zacvaknuta. Cize moje zalozky musia byt tenke - vyhovuju mi tie z martinusu, aj obalka z knihy je super -raz lava strana, raz prava strana, zalozky z ahmad cajov, tenka krabicka z liekov, karton zo sponiek a tak.

@vevesh ja mam napríklad taku kovovú tenucku ako som vyššia dala, ale nikdy mi tam nic neostalo. Na knihy si dávam extra pozor, dokonca ich nerada požičiavam lebo ked vidím ako niektori ludia listuju tak sa o nu bojím 😀.

jana_eyre_2
18. sep 2025

To je nádherná téma.. ja používam darček od dcery, ktoru mi dala na narodeniny.. ale najčastejšie si pamätám číslo strany a knihu zatváram bez záložky.. poprípade sa zacitam v texte a vyhodnotím, co už som čítala a čo nie..

jana_eyre_2
18. sep 2025
@mooonika1975

Mám svoju obľúbenú, ale keď nie je po ruke, tak hocičo. Kníh mám rozcitanych viac, to preto . Teraz čakám na skriptá, tak čítania bude pomenej 😛😁

@mooonika1975 to si ako moja dcéra, ona má zväčša aj 5knih rozcitanych, to ja napríklad nedokážem 😅 ja sa vždy sústredím na jeden príbeh a potom sa z neho dlho dostávam (rozumej, rada nad ním premýšľam a až potom môžem čítať niečo iné..)

galganka
18. sep 2025

...jedna z mojich najobľúbenejších a najpoužívanejších je táto, ak ju vidno na fotkách. Je to tenké kovové pierko a na konci je ručne vyšívaná ozdoba. Kúpila som ju na Cypre od mega zlatej babicky6, ktorá ich vyrábala na trhu. Ešte mám kovového jednorožca, čo trčí hore z knihy od manžela a potom od detí vyrábané. Mala som aj takú, čo vyzerala ako sáčok čaju, ale už sa rokmi rozpadla.

mooonika1975
18. sep 2025
@jana_eyre_2

@mooonika1975 to si ako moja dcéra, ona má zväčša aj 5knih rozcitanych, to ja napríklad nedokážem 😅 ja sa vždy sústredím na jeden príbeh a potom sa z neho dlho dostávam (rozumej, rada nad ním premýšľam a až potom môžem čítať niečo iné..)

@jana_eyre_2 mam take rôzne knihy, ako príbeh, literatúra faktu, plus životopis, plus motivačná. To sa dá medzi nimi preskakovať . ❤️

mooonika1975
18. sep 2025
@galganka

...jedna z mojich najobľúbenejších a najpoužívanejších je táto, ak ju vidno na fotkách. Je to tenké kovové pierko a na konci je ručne vyšívaná ozdoba. Kúpila som ju na Cypre od mega zlatej babicky6, ktorá ich vyrábala na trhu. Ešte mám kovového jednorožca, čo trčí hore z knihy od manžela a potom od detí vyrábané. Mala som aj takú, čo vyzerala ako sáčok čaju, ale už sa rokmi rozpadla.

@galganka nádherná je

galganka
18. sep 2025
@mooonika1975

@galganka nádherná je

@mooonika1975 tú som musela kúpiť. Aj s pridanou hodnotou ručnej výroby.

adka3321
18. sep 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 tiez som to tak dlho mala, ze iba jednu knizku. Ale momentalne mam rozcitane aj 2-3. Jednu papierovu, ktoru citam vecer ked deti spia, jednu v citacke, ktoru citam, ked uspavam mladsiu dcerku (s podsvietenym displejom, lahko sa drzi v ruke oproti klasickej knihe, nemusi byt svetlo zaznute) a este pocuvam audio knihu ked robim nieco ine 😀

mamatroch
18. sep 2025
@sszuzu8

Záložku nemám vždy si pamätám kde som skončila. Ale keď niečo zaujme nejaký citát alebo časť textu dám si tam sponku 😃🤗

@sszuzu8 ja ked ma zaujme nieco na stranke, ohnem si spodny roztek. Tam, kde som skoncila, si ohnem horny roztek strany 🥴 ...som knizny zlocinec 🙃

cacianka
18. sep 2025
@mamutka

@buberova ja používam hocijaký papierik, už aj ten utrzok toaletaka bol 😁
Ale stále si pamätám ako kedysi dávno bol niekde rozhovor s pani čo pracovala v knižnici. Ta vraj už v knihách našla všetko. Čo ju napr šokovalo, to bola dobre ozuzlana bravčova koza, taky pásik čo ostal zo slaniny 🤣 to už je teda sila 👀

@mamutka podobne, za mojich 30r v knižnici všeličo. Lístky z dopravy, MHD, vreckovky, kúsky wc papiera, baliaceho papiera, pohľadnice, šnúrky, obrázky, kusy novín,
kožu a bankovky nie , škoda 🙃

sszuzu8
18. sep 2025
@mamatroch

@sszuzu8 ja ked ma zaujme nieco na stranke, ohnem si spodny roztek. Tam, kde som skoncila, si ohnem horny roztek strany 🥴 ...som knizny zlocinec 🙃

@mamatroch podľa mňa je iné keď si človek ohne stránku v knihe ktorú miluje než keď človek knihy ničí hádže s nimi hodí ich niekde na povalu kde ich zožerú chrobáky 😃 ja si aj zvýraznim v knižke za to je asi doživotie 😃 ale je to moja kniha kus môjho srdca roky ma sprevádza a vždy sa k tomu vrátim. 🩷🩷🩷🌱 Keď som pri bazéne čítala tak som si rožky ohynala tiež. Záložka nebola k dispozícii 😃

beronsche
18. sep 2025
@mamatroch

@mamatroch omg.. áno, si knižný barbar.. 😂

mentolka12
18. sep 2025

Moja mamina je velky fanusik knih a tak jej vnuk (moj syn) vyrobil a odvtedy len tu od neho pouziva ❤️