Martinus: Zažite knižné putovanie naplno
Zakladám tému na pomoc s udalosťou od Martinusu 🙂 každoročne sa na to teším 🙂
Prvá postava ľahučka - uhádnuteľná z prvej indície 🙂
Ako, nech sa Martinus nehnevá, ale to je podraz dať v jednom týždni až 2 fantasy 😀 Dve by bohato stačili za celú súťaž, alebo keď už tak veľmi musia, tak 4. Nevedia dať radšej viac krimi, pokojne aj ženských románov, mládežnícka literatúra, rozprávky (tento rok nebola ešte žiadna), povesti, poéziu, horor (niečo napr. od Kinga), klasiku, viac zo súčasnej beletrie, aj to sci-fi radšej, ale fantasy... To je taký žáner, že ľudia ho buď milujú alebo neznášajú a určite nepatrí do bežného literárneho povedomia/vzdelania. Ak je niekto na tej škále, že fantasy sa oblúkom vyhýba a ani mu nenapadne zobrať ktorúkoľvek takú knihu do ruky, tak proste... Dve za týždeň je fakt príliš, keďže radšej mohli siahnuť po množstve iných žánrov. Asi martinusácki autori patria práve do tej skupiny, čo fantasy miluje 🙂
Nemám šajnu...Doteraz som dala všetko
Dnes tma.
@niky7777777 som v tom s tebou, tiez casto volim ako prvu, komplikovanejsiu cestu 🙂
yena13 ďakujem pomohlo
Ahojte, vôbec sa nechytám ani podľa vašich napovied, napíšte mi prosím niekto odpoveď do správy, ďakujem ❤️
Tak tu by mi pomohla napoveda 🙈
@10zabka dej knihy sa odohráva v Londýne, hlavná postava je detektív, občas si vypije, fajčí, prišiel o kus nohy a jazdí na modrom BMW. Kniha je vydaná pod mužským menom, ale je to pseudonym slávnej autorky o jednom malom čarodejníkovi.
(teda aspoň dúfam, že som obrázok dešifrovala správne 🙂 , keďže to neukáže, či človek tipol správne alebo nie)
Jeej minuly rok sa hladala hlavna postava tejto knihy
Toto dáme všetci na prvú 😅
@floren ja veru nie 🙈 nejake napovedy? 🤔
Na prvu a zobralo mi anglicky nazov
Dnes to už jednoduchšie ani nemohlo byť
Tiež tento žáner nie, mne stačilo raz dávno vidieť😲....... autor knihy👌.
@ketrin2106
@ketrin2106 kniha od autora hororov,velmi znameho

No ako, priznávam, to mi napadlo prvé, tá správna odpoveď, ale hovorím si, že to asi nie :D A tak som hľadala nejaké miesto v Epose o Gilgamešovi, reku, to vzadu, to je dávny starovek (takú mali predstavu vtedy) a tá smrtka a ten vyplazený jazyk, reku, to je určite Gilgameš, čo hľadal nesmrteľnosť. Toľko miest odtiaľ som skúšala a nič. Musím si už konečne uvedomiť, že knižný svet znamená, že ide vyslovene o fantasy/sci-fi, nie reálne miesto. Čím viac rozmýšľam, tým viac sa zamotám, prvé intuitívne bolo správne :D Ale od autora som nič nečítala, opäť, nie je to moja šálka.