icon

Nočné hádanky v Martinus knižnom putovaní

dqqq
5. okt 2025

Ahojte, napadlo ma, že vytvorím túto ,,skupinu" kde si budeme pomáhať. Dnes o polnoci bude prvá hádanka.🙂

luhli
9. okt 2025

Dúfam, že toto je prvá aj posledná fantazy v tejto hre, lebo inak si budem myslieť, že táto hra je len pre veľmi mladých... My, ktorí máme už nejaký ten krížik na chrbte, fantazy nečítame! Ale aspoň že na Modrom koníkovi fungujú nápovedy, inak by som to neuhádla ani za 100 rokov. Najviac mi pomohla nápoveda hľadať na Martinuse v sekcii fantazy knihu so zelenou obálkou. Prelistovala som asi 5 stránok a našla som. Zadala som názov celej série a zobralo...

biba_18
9. okt 2025

@luhli juuuj, čo píšeš nie je pravda. tolkien napísal prvú knihu o hobitoch už v 1937 a pán prsteňov vyšiel v roku 54!

10zabka
9. okt 2025
@luhli

Dúfam, že toto je prvá aj posledná fantazy v tejto hre, lebo inak si budem myslieť, že táto hra je len pre veľmi mladých... My, ktorí máme už nejaký ten krížik na chrbte, fantazy nečítame! Ale aspoň že na Modrom koníkovi fungujú nápovedy, inak by som to neuhádla ani za 100 rokov. Najviac mi pomohla nápoveda hľadať na Martinuse v sekcii fantazy knihu so zelenou obálkou. Prelistovala som asi 5 stránok a našla som. Zadala som názov celej série a zobralo...

@luhli ale no... mám na chrbte určite viac krížikov ako ty a fantasy veru čítam 😉

anonym_645525
9. okt 2025
@luhli

aj ja čítam fantasy od puberty (som 50+)
@luhli

mimikas
9. okt 2025
@luhli

@luhli ja mam toez dobre cez 40 a fantasy milujem🤣🤣. Nie je to jediny zaner ci citam ale definitivne je najoblubenejsi

sulavikova
9. okt 2025

čo takto si písať len nápovede bez kritizovania ostatných?! Je to predsa Knižné putovanie a nie klasický MK, majte zábavu zo života a sem si skočte po pomoc. Btw. tento rok Martinus extrémne ľahký🙂

bashka80
9. okt 2025
@maya_hi

@bashka80 pomenovanie tých ľudí začína na G?

@maya_hi prepáč, iba teraz som videla tvoj komentár. Nezačína

lucsindam
Autor odpoveď zmazal
msnesquik
9. okt 2025

Akoze taketo knihy...zatial tie co boli, boli jednoduche, take dost zname, ale toto...uz minule som im pisala, ze vela fantasy a neznamych knih davaju

vavrosrobar
Autor odpoveď zmazal
anonym_9c4f6d
9. okt 2025
@sulavikova

čo takto si písať len nápovede bez kritizovania ostatných?! Je to predsa Knižné putovanie a nie klasický MK, majte zábavu zo života a sem si skočte po pomoc. Btw. tento rok Martinus extrémne ľahký🙂

@sulavikova minuly rok same fantasy, tento rok sme len na zaciatku, a opat… ja fantasy absolutne necitam, absolutne. Takze zase budem mat z kniznej sifry NIC a budem si len hladat odpovede v komentaroch. Fakt zabavne.
Ved je milion dalsich zanrov - cestopisy, romany, biografie, historicke romany, detektivky, trilery, beletria,… autori kniznej sifry poznaju asi len najmodernejsie fantasy… ved nieco historicke dat, starsie knihy.
Alebo je to zamer - ako prostrednictvom sifry urobit reklamu na tieto knihy. Inak tomu fakt nerozumiem.

sulavikova
9. okt 2025
@anonym_9c4f6d

@sulavikova minuly rok same fantasy, tento rok sme len na zaciatku, a opat… ja fantasy absolutne necitam, absolutne. Takze zase budem mat z kniznej sifry NIC a budem si len hladat odpovede v komentaroch. Fakt zabavne.
Ved je milion dalsich zanrov - cestopisy, romany, biografie, historicke romany, detektivky, trilery, beletria,… autori kniznej sifry poznaju asi len najmodernejsie fantasy… ved nieco historicke dat, starsie knihy.
Alebo je to zamer - ako prostrednictvom sifry urobit reklamu na tieto knihy. Inak tomu fakt nerozumiem.

@anonym_9c4f6d

Tak treba písať do Martinusu, my sme sa najviac zabavili, keď bola ešte odkrývaná maľba v kníhkupectve, vtedy bola aj klasika. Tieto AI pic sú extrémne ľahké.

roseania
9. okt 2025
@sulavikova

@anonym_9c4f6d

Tak treba písať do Martinusu, my sme sa najviac zabavili, keď bola ešte odkrývaná maľba v kníhkupectve, vtedy bola aj klasika. Tieto AI pic sú extrémne ľahké.

@sulavikova nie každý má možnosť chodiť do kníhkupectva.

lucinkak
9. okt 2025
@luhli

@luhli ďakujem, táto jediná napoveda mi pomohla lebo som už skúsila asi 100 kníh... túto vôbec nepoznám, hoci predošlé som dala na prvý šup 😊

sulavikova
9. okt 2025
@roseania

@sulavikova nie každý má možnosť chodiť do kníhkupectva.

@roseania veď to bolo tiež online a celá maľba v kníhkupectve😘

babkagabika
9. okt 2025

Ďakujem všetkým za komentáre, nakoniec z každého niečo a podarilo sa. No ale mne ju nezobrazuje zelenkastú, skôr ružovkastú

smejko
9. okt 2025

prosím vás, na to, aby človek vyhral, musí aj nakúpiť alebo stačí správne uhádnuť aby ho vyžrebovali ? Ďakujem

bloger
9. okt 2025

Tá hmla je perfektná pomôcka. Treba sa toho držať. Skúste si to napísať do vyhľadávača. A o aký žáner ide. Už to tu bolo písané. Viac neprezradím.

mooonika1975
9. okt 2025

A tie súťaže ešte iné, akože popri tom na ich stránke, to je kedy?

vlucifuk
9. okt 2025

Jemine, ja som až dnes v kníhkupectve zistila, že je znova rozbehnutá táto hra. Dodatočne som teraz v pohode dala predchádzajúce dni, ale dnes som nemala šancu. Fantasy ide mimo mňa. Ďakujem za nápovedy, veľmi ste mi pomohli.

pinkgirl
9. okt 2025

📍

lexi91
9. okt 2025

Pekný večer prajem môžete mi prosím poradiť, toho autora mi vôbec nechce nájsť a neviem si rady.

patka06
9. okt 2025
@lexi91

Pekný večer prajem môžete mi prosím poradiť, toho autora mi vôbec nechce nájsť a neviem si rady.

@lexi91 Hľadaj vo fantasy knihách, meteorologický jav je v názve - kniha sa nedá prehliadnuť

patka06
9. okt 2025
@mooonika1975

A tie súťaže ešte iné, akože popri tom na ich stránke, to je kedy?

@mooonika1975 cez víkend, býva bonus. Verím, že bude aj teraz

lexi91
9. okt 2025
@patka06

@lexi91 Hľadaj vo fantasy knihách, meteorologický jav je v názve - kniha sa nedá prehliadnuť

@patka06 ďakujem veľmi pekne za radu, už som na to prišla 🫂😉🤗

simca06022011
9. okt 2025

Inak chatGPT dava tieto napovedy raz dva :DDD

beronsche
9. okt 2025
@luhli

@luhli veď je už druhá.. 🤪 ja mám tiež pár x na chrbte a fantasy je môj top žáner.. 🙂

mandy6664
9. okt 2025

Dnes úplne ľahké, obrázok to úplne vystihuje

biba_18
9. okt 2025

@mandy6664 asi kompenzujú ten včerajšok 😂

elanor
9. okt 2025
@mandy6664

Dnes úplne ľahké, obrázok to úplne vystihuje

@mandy6664 ano, dnes az podozrivo lahke. v pondelok bude isto zase nejaka lakocinka ako vcera.