Odoslaný balík obyčajne, bez potvrdenky
Prosím vie mi niekto poradiť .
Posielala som pondelok knihy ako obyčajný list a pani mi dnes pise ,že ho stále nema .
A ja neviem ako to mam riešiť .
Keďže potvrdenie žiadne nemám .
Teraz si myslí ,že som nič neposlala .
Ďakujem
Tiež som posielala obyčajne a balík jej nedošiel. Vrátila som jej cenu, lebo som omylom poslala obyčajne, hoci ona chcela doporučene. Ale ja mám zase pocit, ten balík jej došiel a ona skúsila, či jej peniaze vrátim.
@huxy, je to riziko len a len tvoje. Našťastie sa väčšinou obyčajne posielajú len "prkotiny", ale keby prišlo k dokazovaniu, tak by si ťahala za kratší koniec. Máš doklad o odoslaní? Nemáš. Má kupujúca doklad o platbe? Má. Čo máš napísané v podmienkach nikoho nezaujíma.
Prečo by mal nedoručenú zásielku riešiť admin? Na to máme iné inštitúcie.
Posielajte a nakupujte, ako vám to vyhovuje, len tu potom nenariekajte... 🙂
@novana no dobre ale ked je kupujúci lakom si doplatiť 70 centov za doporučenu zásielku prečo to ze nepríde musí byť chyba predávajúceho. Jediná chyba je teda v tom ze sa na to dá ukecať.
Zrejme brigádnici nedoručili oznámenie o uložení zásielky do schránky. U nás na sídlisku vraj hodili do jednej schránky žlté lístky z celej ulice... Išla by som na poštu robiť vietor. Osobne aj mailom ich treba naháňať. Teda to kupujúca musí ísť robiť samozrejme... akože ak to nebola vec za 100 eur, to ani nestojí za reč... ja si nechávam všetko posielať obyčajne, keby sa to aj stratilo, je to pár eur.
@ivka1282016 nedokazes. Nech sa pani ide pytat na postu, ale nie na balik, ale list, mozno list vacsich rozmerov, mozno jej zabudli dat zlty listok al cosi... ja som tak uz 2x dohladala zasielku, len musi byt ochotna pracovnicka a nie prilis velka posta. Ty teraz tiez nemas dokaz, ze ona "neklame" mohlo jej dojst a tvrdi ze nie....
Zas stalo sa mi aj,ze klasicky list 1triedou poslany dosiel cca po mesiaci al dvoch...
@novana takú chybu uz neurobím . Poučila som sa teda dobre . Chcela som jej vyhoviet ,no som teda dopadla . Dúfam ,že to príde napokon dobre
Posielala som dve knihy v hodnote 13€ s poštou .
Hovorím ,posielala som Prvý krát obyčajne ,vždy Posielam doporučene .
No clovek sa učí na vlastných chybách ,ale tak poslala som to v pondelok tak to ešte príde .
@huxy a z akého dôvodu by nemali riešiť bazár na MK? Tu sa nemusia dodržiavať zákony? Naozaj tu nie sú mamičky, ktoré bez oprávnenia vo veľkom predávajú tovar z druhej ruky, kdejaké nove predražené "handry" z Ázie atď.? By zaplakali, a MK, ktorý ponúkol priestor, s nimi. Stačí, aby sa našla "dobrá" duša a ver, že by sa nikto nesmial. Poznám server, kde sa pokute navyhol jeho vlastník, ani niektorí predajcovia. Polícia môže prevádzkovateľa serveru dokonca požiadať aj o vymazané inzeráty atď. Ale kde niet žalobcu, niet ani sudcu. Jasné, že sa toto netýka mamičiek, ktoré občas predajú tričko po svojom drobcovi.
Pokiaľ si pani priala obyčajne poslať je to jej problém keď neprišlo ja vždy upozorním že za nedorucenie si zodpovedá sama zatiaľ sa mi nestalo že by neprišlo
@dominika6 mne pani na pošte za priehradkou nedovolila odfotiť nimi označený balík, že to už je len v ich réžii a vec pošty. Skúsila som viackrát, nikdy mi nedovolili fotiť môj balík v priestoroch pošty. Takže som nepochodila. A potvrdená, čo som zaplatila poštovné.... No s tým by som u kupujúcej tiež asi nepochodila, veď poslať som mohla hocičo hocikomu a nie jej. Takže posielam len doporučene a mám doklad nielen pre seba, ale aj pre kupujúceho.
@ivuska6 zatiaľ to su len 4 dní tak had budúci týždeň príde
A potvrdenka, čo som....
@ivka1282016 uvidíš raz čo som posielala obycajne tak mali skôr ako doporučený hneď na druhý deň aj som sa čudovala
Necitala som odpovede, stalo sa mi nieco podobne, zial, tu pomoc nie je, za volbu obycajnej posty zodpoveda kupujuci sam, v mojom pripade to malo vsak stastny koniec, balik sa po tyzdni na poste nasiel a bol odoslany prijemcovi. Drzim prsty
Aj ja som jednej poslala obycajne, lebo doporucene nechcela, a balik prisiel az po viac ako tyzdni, na poste mi povedali, ze to je uplne normalne
@mirabelalka s týmto ja problém nemám,my máme ústretové tety 😀..kludne odfotím..
@ivka1282016 ahoj no ako dorazil balík ?
@lubik87 ešte ,že stále nič .
Nechápem.kde by sa stratil.
Ešte je to krátko na to, že bol balík poslaný obyčajne. Mne už aj doporučene 1. triedou putovala zásielka 5 dní...Takže žiadnu paniku. Z 98% by mal balík dôjsť, ja si veľa vecí nechávam posielať obyčajne a aj mnohí, keď chcú, im pošlem obyčajne (samozrejme, napíšem im k podkladom k platbe, že je to na ich zodpovednosť). Určite sa treba ísť každý deň pre istotu opýtať na poštu, či tam zásielka neprišla (to musí ísť kupujúca na svoju poštu, samozrejme zisťovať). Len ja som mala raz (už je to hádam aj zo 6-7 rokov) skúsenosť, že som si tiež nechala poslať obyčajne jednu knihu a tá mi neprišla (ono to cítiť cez obal, čo v tom asi tak je), bolo leto, boli tam brigádnici zatupujúci na pošte, stále sa striedali a tak... vtedy som to oželela, len ma to mrzelo (ani nie tých pár eur, ale tú knihu som zháňala a tešila som sa na ňu)... ale žiadna dráma sa nediala 🙂
ja si fotim vzdy zabalene baliky , ked zabudnem odfotit doma tak ich fotim na poste ked ich podavam za okienko. Aj tak je to sice spochybnitelne ale aspon viem ze z mojej strany bolo vsetko ok (nepomylila som sa v adrese)
@happygirl no už to trva 3 týždne .
@eli321 posielala som.prvý krát obyčajne ,vobec ma nenapadlo to odfotit,škoda uz budem múdrejšia nabudúce
@ivka1282016 takyto system posielania je riziko aj pre predajavuceho aj pre kupujuceho. ak si tento typ postovneho zvolila a zaplatila kupujuca, neriesila by som to na tvojom mieste.. ty tiez nemas ako zistit, ci jej to naozaj prislo alebo nie.
@radostka veď to ,že nezistim ci jej to.prišlo .
Ale dohodli sme sa že ak je to do 15 nepríde pošlem jej polku sumy .
Pani nevyzerá ze by klamala komunikujeme doteraz ,ale ak ho.ma doma a vezme odomna aj tak.peniaze ,tak to uz je na jej svedomi .
@ivka1282016 neviem, nesledujem už túto komunikáciu moc, ale jednoznačne...pani si žiadala poslať obyčajne. Ty si poslala, tym to pre teba zhaslo. Nič by som jej nevracala..to kde sme..
Ja dosť často posielam obyčajne našťastie nebol žiaden problém, ale potom ako som si dnes našla baliky hodene pri bráne tak si rozmyslim aj ako budem nakupovať..

@novana ja mam v podmienkach uvedene,že za zásielku odoslanu obycajne neručím. Akože neobstoji to,že to chcela obycajne? To je vždy na riziko kupujúcej,ak to vyslovene tak chcela. A nikto,ani admini nebudú riesit taketo "nedorucenie"