icon

Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?

27. júl 2024

Už dlhšie sa zamýšľam prečo sú všetky knihy ktoré vyhľadávam drahšie v Martinuse aj o 5-6€ ako v iných e-shopoch. Pridávam aj konkrétny príklad.

Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?
bessie12
27. júl 2024

@beronsche
@klementinka58 na bux.sk som videla takéto výpredaje.
http://bux.sk/uputavky/leto-2024/
Sú tam rôzne ceny. Pod /od 1€ a vyššie. Aj keď toto mi skôr ako výpredaj nepripadá. Každopádne dajú sa tam knihy zohnať veľmi lacno a sú to nove knihy.

beronsche
27. júl 2024

@bessie12 jaaj toto vlastne poznám..
Ale nikdy som si tam nič nevybrala, plus majú hroznú stránku, zle sa mi tam hľadá.. 🙃🙃

danyelia
27. júl 2024

@klementinka58 @beronsche No tak pardon, že som sa sprchovala a neodpíšem v sekunde 😃 Chcela som len poradiť, ale veď kupujte si tie predražené Martinusácke 🤷🏼‍♀️

beronsche
27. júl 2024

@danyelia prečo ten podráždený ton?

bessie12
27. júl 2024

@beronsche je to tam veľmi chaotické. Ťažko si tam vyberám knihu a nakoniec aj tak kúpim niekde inde 🤷‍♀️

klementinka58
27. júl 2024

@danyelia ved kupujeme aj nadalej 🙂 Mne cena nevadi, a zas z vypredajov tam tie tituly co hladam ani nemaju, kedze novinky moc v akcii nie su

liz_lemon
27. júl 2024

@jancejance ake zlavove kody myslis? hadam nie, tie ze 3 EUR zlava pri nakupe nad 19 EUR a 2 EUR pri nakupe nad 15 EUR, lebo to su velmi smiesne zlavy

danyelia
27. júl 2024

@klementinka58 Bux je veľké vydavateľstvo a predpokladám, že majú ,,milión,, výtlačkov kníh a preto si môžu dovoliť predať ich po 2 € ako by im mali zostať na sklade...Ja si radšej kúpim novú nečítanú knihu od nich za 2€ ako z Martinusu poškodenú a čítanú za 7,50 €...Veď to je u nich bežné, pri hocijakej knihe.

klementinka58
27. júl 2024

@danyelia ved kazdy ma to svoje oblubene 🙂 Mne vyssia cena nevadi, rada ich podporim, kvalitou sluzieb nemaju konkurenciu

danyelia
27. júl 2024

@beronsche Nie som podráždená, len tu bola narážka, že ,,neodpisujem,,... tak som vysvetlila 🙂

danyelia
27. júl 2024

@klementinka58 Veď jasné, ja si zase radšej kúpim viac kníh za menej peňazí, som spokojná aj s ich tzv. službami, ráno objednám a na druhý deň mám knihy doma...

majka2959
27. júl 2024

Tiež som nad tým rozmýšľala. Ak si chcem kúpiť nejaké knihy, porovnám si ceny, prípadne zadarmo poštovné nad určitú cenu. Často u mňa zvitazili Pre školy, Bux, Literama alebo Megaknihy. Taktiež dosť nakupujem aj z bazárovych portálov, kde sú knihy často iba raz prečítané, vo výbornom stave a lacnejšie ako v kníhkupectvách.

bessie12
27. júl 2024

U mňa má Martinus jedno obrovské plus za to, že posielajú aj do iných krajín. A myslím, že milovníci kníh, ktorí nežijú na Slovensku, ale chcú si kúpiť knihy ( napr. na Vianoce ako darček alebo len tak pre radost ), tak tuto možnosť určite ocenia.

danyelia
27. júl 2024

Teraz som len narýchlo mrkla, napríklad kniha Úsvit v Amsterdame na Martinuse 9,43 € a Bux...1 €! Tak hádajte, kde si ju radšej kúpim a koľko ušetrím 😃

danyelia
27. júl 2024

Ďalej kniha ,, Neznámy v našej spálni,, Martinus 14,90 € 😱 Bux 1,90 €...No nie, isto si ju nekúpim v Martinuse a môže mať super služby a servis a neviem čo ešte 🤪

liz_lemon
27. júl 2024

@danyelia ale Bux.sk patri Ikaru, takze v tych ich vypredajoch su vacsinou len knihy z Ikaru

danyelia
27. júl 2024

Kniha ,,Krásne zlá,, -v Martinuse za 15,90 € 😲 Bux - 1,90 € 😉 Veď porovnajte samé...

autor
27. júl 2024

@danyelia pozrela som teraz a zaujala ma táto kniha pre deti. Na Martinuse 10,90 🫢

danyelia
27. júl 2024

@liz_lemon Sú tam aj iné, napr.Príroda, Stonožka, Rebo...Ikar mám rada, takže v pohode

danyelia
27. júl 2024

Veď o tom presne hovorím, aké obrovské rozdiely sú v tých cenách 🫣 A tá knižka vyzerá super, pozriem aj ja pre deti 😄

majka99999
27. júl 2024

Ja kupujem v Martinuse, lebo kazdy rok dostanem poukazku na Mikulasaa alebo na Den deti alebo aj aj (nikedy je vstupenka do kina). Inac kupujem preskoly.sk, casto to tam byva najlacnejsie alebo aspon z tych lacnejsich, rychle dorucenie + osobny odber Petrzalka zdarma.
Takze ak potrebujem knihu za 2 dni za dobru cenu, tak u nich, resp. ked si ucitelka vymysli, ze povinne citanie a na Martinuse je za 12, preskoly za 10 a mozno na megaknihy za 8,50, tak preskoly, lebo viem, ze ze ked ju potrebuju o tyzden na hodinu, tak ju bude syn mat. Martinus teda, ked mam kupon a nechcem kupit nic take konkretne, browsujem po ich stranke, klikam na odporucania a zrazu mam 5 knih v kosiku a mam - 20 eur z nich, tak to som s tym v pohode, necham poslat do Alzaboxu alebo idem osobne.

luchab
27. júl 2024

Nastastie existuje konkurencia 😉.
Ale na Martinus aj tak nedam dopustit. Zajdem do kamennej predajne a predavacky vzdy ochotne poradia s vyberom. U nas je Martinus v nakupnom centre, takze predavacky pracuju aj cez vikendy, priplatky musi niekto zaplatit 😉.

deniseee
27. júl 2024

Na rozdiel od inych e-shopov si Martinus drzi aj kamenne predajne, vacsinou na vychytenych miestach s drahym prenajmom priestorov a predavacmi, ktori vedia poradit a nie su tam len na okrasu, pripadne na nablokovanie nakupu. V samotnych obchodoch si mozes sadnut, vybrat si viac knih a prezriet si ich, ci ti vyhovuje styl pisania (to z popisu v e-shopoch nezistis), pripadne si tam mozes v kaviarni aj sadnut, deti sa ti pri vybere tiez zabavia a netvaria sa otravene, skor im vadi, ked ich taham uz prec ja. Toto je dovod, pre ktory predpokladam, ze maju vyssie ceny, kedze maju aj vyssie naklady ako e-shopy, ktore nemaju ziadne kamenne predajne, nemusia platit ludi v nich ani drahe prenajmy ci vybavenie predajni. Velmi mi tiez prekaza u niektorych e-shopov zle vyhladavanie, neprehladnost, chybajuci popis a podobne. Osobne vyuzivam sluzby roznych e-shopov a predajni. Ak hladam konkretnu knihu a presne viem, co chcem a nepotrebujem to vidiet vopred, vyberiem si sluzby e-shopu, kde je cena najnizsia. Ak potrebujem pomoct, pretoze hladam knihu pre niekoho ineho a mam len hmlistu predstavu, necham si radsej poradit od predavacky v kamennej predajni a zaplatim za tieto sluzby viac. Ak hladam knihu, ktora bola vydana pred 10, 20 ci viac rokmi a potom uz nie, logicky sa obraciam na antikvariaty. Niekedy objednavam aj priamo z vydavatelstva, niekedy aj v predpredaji, ak na nejaku knihu nedockavo cakam. Zboznujem knihy, citam vela a mam rada aj ebooky. Je pre mna fajn to vsetko kombinovat, ako prave potrebujem.

srdeenko19
27. júl 2024

Ja som objednávala dlhé roky z Martinusu, každý mesiac pár kníh. Ale tiež sa mi zda už dlhšiu dobu "drahý"
Teraz som pár x objednala z Gorilla a som veľmi spokojná, oveľa lacnejšie, rýchle dodanie.

autor
28. júl 2024

@plnenapaprika kilometrový článok a čo také úžasné urobili? Že majú koše na triedený odpad? Vau

autor
28. júl 2024

@plnenapaprika a keď už sme pri tej ekológii, nie je lepšie objednať z internetového kníhkupectva, ktorý má jeden sklad a nie x prevádzok, kancelárie atď.?

nelca0510
28. júl 2024

Kupujem tam hlavne vo výpredajoch alebo vtedy, ked má vyjsť nový titul na ktorý čakám a vtedy si príplatim aj za kuriéra - dokonca poslali knihu o pár dní skôr ako malá.buy reálne vydaná.
Páči sa mi ich stránka,Wish list a hlavne to množstvo kníh.

0silvia0
28. júl 2024

Martinus ma super zakaznicky servis, my do kniznice bezne knihy tiez nakupujeme casto z martinusu. Odborne z inych obchodov.

mullerova46
28. júl 2024

@liz_lemon ťahali sa naše mail mesiac a pol a už som to vzdala