Aký je váš názor na lab diamanty?
Aký máte názor na lab/blood diamanty? Myslím si že každú chvíľu príde žiadosť o ruku, ale bojím sa, že priateľ bude chcieť ušetriť. Úprimne mám voči lab diamantov nejaký svoj názor a zaujíma ma ako to vidíte vy.
Otvoriť ústočka a úprimne dospelo povedať, čo sa Ti páči a čo nie. A už sa nebudeš musieť báť. Tak málo stačí-komunikovať. Aj môj vie presne, čo sa mi páči a naopak na akých veciach mi vôbec nezáleží.
@anonym_autor ktorá ružička tu je ???? Larva ????
@parvinka0001 Veľmi inteligentné, ale podľa toho čo očividne pozeráte ani nič iné neočakávam :D
@parvinka0001 Veľmi inteligentné, ale podľa toho čo očividne pozeráte ani nič iné neočakávam :D
@anonym_autor stačí mi ukážka a budeš taká istá ako oni .
@anonym_8d11a9 ďakujem za komentár, presne takto to cítim aj ja.
@anonym_autor ked uz investuje, tak prirodny, fakt cenovo to vychadza rovnako, moj muz ma normalne zobral do zlatnictva, kde mi kupil
@anonym_autor ked uz investuje, tak prirodny, fakt cenovo to vychadza rovnako, moj muz ma normalne zobral do zlatnictva, kde mi kupil
@anonym_8d11a9 ďakujem
@parvinka0001 keď makáš celý život aby tie €€€€€€€ boli, tak áno, dovolíš si mať preferencie €€€€€€€
@anonym_autor nerieš snubák, ved si za svoje €€€ môžeš kúpiť celodiamantovu obrúčku a budeš mať aj/aj, podľa svojich predstav.
Ja ani neviem, či sa v bežných klenotníctvach tie lab diamanty ponúkajú - ak skončí partner v kamennej predajni, tak možno nad lab diamantom nebude ani uvažovať. Zas ani tie “prave” diamantové prstene nestoja obličku, pokiaľ neočakávaš najdrahší prsten z ponuky… keď máte taký pevný a pekný vzťah, tak mu normálne VOPRED povedz, čo by ta potešilo.
Ja potrebujem aby moje lesklé sklíčka boli vyťažené africkými deťmi. Bez utrpenia to nejako nie je ono.
Len tak pre srandu: Takmer všetky diamantové bane boli pôvodne vlastnené spoločnosťou De Beers (kartel) a ich marketingový tím spojil diamanty s láskou a zásnubami. "Diamanty sú večné" je doslova slogan tej firmy pre ich produkt. Mali monopol na šutre a začali vydierať ľudí aby zaplatili čo najviac za kamienok, aby ukázali ako moc ľúbia partnerku. Tie "bežné", malé diamantíky v prsteňoch sú bežné a vyťaží sa ich 30 ton ročne.
Osobne si myslím že diamant nepotrebujem, aj napriek tomu že nejaká firma chce od partnera aby mi ukázal ako moc ma ľúbi - číselne, v eurách. Ktoré idú im do vačku. A tiež laboratórne sú čistejšie, bez inklúzii a nedokonalostí. A tým pádom lesklejšie. A tiež si myslím že kebyže mi niekto ukáže diamant a vyrezané sklo, tak by som nebola schopná rozoznať ktoré je ktoré. A keďže v tom nevidím rozdiel, tak to pre mňa nemá moc hodnotu. Ak už musí byť nejaké lesklé sklíčko, ja mám radšej farebné.
@anonym_autor Nech uz ti vyberie akykolvek, robil to v tej najlepsej viere, ze robi to spravne zivotne rozhodnutie. Nepokaz to meditaciou nad nesmrtelnostou chrusta. Tvoj prsten nikoho nezachrani.
@beata_k nezachrani a hlavne nikoho nezaujima ...ak teda nie je nejaka samozvana influ
Prave diamanty postihuje prave v priamom prenose presne taky isty osud ako prirodny lad (kde zo severu zamrznutych jazier v USA vyvazali lad uskladneny v podpalubi obaleny pilinami az do Indie bohatym britom co bol brutal flex) o dvesto rokov ten isty osud prave perly (vylovene nahodne potapacmi v arabskom mori) / vyfarmovane perly . A dnes diamanty. Prirodny sa nicim nelisi od laboratorneho (iz aj primesi a inkluzie ti tam daju ake chces) a ceny oboch su vo volnom pade ktory sa len tak nezastavi. A certifikaty ti vytlaci deBeers aj tri ked chces
Prave diamanty postihuje prave v priamom prenose presne taky isty osud ako prirodny lad (kde zo severu zamrznutych jazier v USA vyvazali lad uskladneny v podpalubi obaleny pilinami az do Indie bohatym britom co bol brutal flex) o dvesto rokov ten isty osud prave perly (vylovene nahodne potapacmi v arabskom mori) / vyfarmovane perly . A dnes diamanty. Prirodny sa nicim nelisi od laboratorneho (iz aj primesi a inkluzie ti tam daju ake chces) a ceny oboch su vo volnom pade ktory sa len tak nezastavi. A certifikaty ti vytlaci deBeers aj tri ked chces
@anonym_autor Dokazes rozoznat pravy diamant od lab diamantu? Pochybujem. Pochybujem ze dokazes rozoznat diamand od zirkonu. Tak ako 99% ludi okolo teba. Je to falosna bublina iluzii ked si myslis ze je dolezite vediet ake kamene su v prsteni. Budes to kazdemu vysvetlovat ze to je prirodzeny diamant?
Je to mrhanie peniazmi kupovat prave diamanty. Priatel urobi dobre ak sa rozhodne setrit.
@parvinka0001 tak on si neuvedomuje, že takéto veci sú pre mňa dôležité, ako chlap to nevie pochopiť.
@anonym_autor neverim , že nie si troll, taketo veci su pre teba dolezite ? Čo sa chces predvadzat pred kamaratkami s prstenom? Ježiš.. je to len šuter.. nemaj povesť zlatokopky, kup si taky prsten sama
Ja som svoj prsteň stratila, naplakala som sa až až 😪😪 ale nie pre jeho hodnotu, ale pre citový vztah už máme obrucky spolocne, takže mam taku tu nahradku zaplatanu dieru
Ja som vysloveve povedala ze chcem radsej lab lebo JE TO TO ISTE, rovnake chemicke zlozenie a fyzikalne vlastnosti. Nezozonas to ani ty ani nikto iny. Toto nie je investicia (ty ho nekupujes na zarobok ze ho raz predas ale len ako vec pre seba). Radsej lacnejsi vacsi lab ako prirodny drahsi/mensi/skaredsi. Zamna rozuzmne miesto na “usetrenie”. Aj ked ja to ani nevnimam ako usetrenie ale proste rozumnu volbu.
Aby si sa vyslovene tohto “bala” pred zasnubami… hmm😧necudujem sa ze ti tu nakladaju
A hlavne si treba uvedomit ze vstupujes do manzelstva… neviem si predstavit mat pred muzom tajne tuzby a nazory a nepovedat o nich- ved on ti nevidi do hlavy. Raz ked chces nejaky konkretny druh prstena tak mu to povedz, ine riesenie neexistuje. Cim skor treba opustit mindset ze ti vidi do hlavy. Jedine ze by ti bolo trapne pvoedat, ze sa bojis ze chce na tebe usetrit. Ale vidis , mozno podla nazorov, ze mozno je len rozumny.
Ja vnimam lab diamant ako moderny, prakticky, ale mna neoslovuje. Pacia sa mi v sperkoch prirodne kamene. Ide o symboliku a tradiciu, ze vznikal mnoho rokov atd.
Zasnubny prsten je osobny, emocionalny predmet, nie investicne aktivum, cize je legitimne sa rozhodovat podla toho aky mas z neho pocit.
@majus2323 každý má iné problémy
@anonym_autor nuz, tak mu povedz, ked mate harmonicky vztah, ze sa bojis, ze Ti nekupi diamant a ze chce na tom setrit, zdover sa mu. To sa v harmonickych vztahoch robi predsa...🤔
mám prsteň s prírodnými diamantmi. chcela som obyčajný strieborný a odvliekol domov biele zlato s diamantmi 🤦🏼♀️ čo ja som ani nevedela, vytešovala som sa zo svojho krásneho nového strieborného prsteňa. až kým som ho nešla dať čistiť spolu s ostatnými. skoro ma šľahlo 😏 no ale nosím ho spolu so striebornými prsteňmi ktoré majú namiesto kamenného očka živicu… 😂
@anonym_autor Nechaj ho, nech vyberie sam, mozno je to jeho posledny samostatny vyber a rozhodnutie😝
@anonym_autor som vydatá 18 rokov a fúúú, predstav si, nemám v snubáku diamant, ale zirkón. Mám sa s ním rozviesť, lebo "šetril" . Na jeho mieste by som si asi hľadala inú partnerku, ktorá nbude riešiť aký kameň má v snubáku.
No..ja ani nemam snubny prsten, iba obrucku (vydata 28 rokov), takze taketo debaty su mi uplne cudzie. Ale neda mi - nejaky kamen v prsteni nie je pre vztah podstatny. Podstatne je vediet komunikovat medzi sebou a dokazat sa dohodnut - mat podobne hodnoty. A to moze taka debata o tomto kameni tiez ukazat.
Plytčina s hustým, mazľavým blatom. To mi autorka evokuje.
@anonym_autor Bez ohľadu na to, čo ti tu popísali ohľadom zlatokopky...
ja sa vyjadrím sa k tvojej otázke. Laboratórne diamanty sú dosť drahé, teda iba o niečo lacnejšie ako prírodné. Za mňa teda, keby som mala dať €€ za laboratórny, radšej si trochu priplatím a kúpim šperk s prírodným. Raz darmo - originál je len jeden 🙂
Ak to porovnám ako investíciu, tak prírodným diamantom bude vždy stúpať hodnota, laboratórnym určite nie. Tie vznikajú rýchlo a masovo.
Len tak mimochodom - snubák mám so zirkónom a povedala som "áno" 😉
Sme spolu už 38 rokov a nejaké tie diamanty predsa len prišli, postupne s vekom. Takže pokiaľ ti ten prsteň dá od ❤ a úprimne, neriešila by som to. Nechaj to naňho. Žiadny šperk ti nezaručí stabilitu vo vzťahu.
Nepoznám rozdiel medzi originál a laboratornymi diamantmi. Je to len uhlie, ktore malo tie správne podmienky. Mne by to bolo jedno
ja sa vyjadrím sa k tvojej otázke. Laboratórne diamanty sú dosť drahé, teda iba o niečo lacnejšie ako prírodné. Za mňa teda, keby som mala dať €€ za laboratórny, radšej si trochu priplatím a kúpim šperk s prírodným. Raz darmo - originál je len jeden 🙂
Ak to porovnám ako investíciu, tak prírodným diamantom bude vždy stúpať hodnota, laboratórnym určite nie. Tie vznikajú rýchlo a masovo.
Sme spolu už 38 rokov a nejaké tie diamanty predsa len prišli, postupne s vekom. Takže pokiaľ ti ten prsteň dá od ❤ a úprimne, neriešila by som to. Nechaj to naňho. Žiadny šperk ti nezaručí stabilitu vo vzťahu.
@anonym_efe582 Prirodnym diamantom hodnota klesa uz desat rokov v kuse
No ja osobne by som nieže diamant, ale ani vôbec žiadny prsteň nechcela. Neznášam prstene, len by mi zavádzal niekde v šuplíku 😄
Môj manžel zarába približne 10.000€ mesačne v čistom po daniach a veľmi by som sa nahnevavala, keby minul na snubný prsteň celý svoj mesačný zárobok - Toľko k tvojmu názoru na "ušetrenie". Dnešné ženy sú strašne rozmaznané na hlúpostiach.
Pre predstavu: snubný prsteň stál cca 2000€, čo je 20% prijmu, takže ak by zarábal napríklad 3000€ mesačne, neminul by viac, než cca 600€.
kamoška dostala prsteň za 5000€ s "pravými" diamantami. Rozisli sa a prsten jej ostal. Šla do založne, že ho založí - pochodila viacero miest. Všade jej ponúkli okolo 700-900€ max.
Ja chcem len laboratórny, žiaden prírodný. Ťažba prírodných diamantov by mala byť zakázaná. Tí ľudia riskujú životy aby nejaká panička mohla nosiť "pravé" diamanty. Jediný rozdiel medzi lab grown a blood diamantom je ten, že pod mikroskopom vidno označenie že to bolo vyrobené v labáku. Inak majú presne tie isté vlastnosti chemicko-fyzikálne s lepšou cenovkou na lab grown diamante.
Inak chudák tvoj frajer. Keby vedel čo má doma možno si aj rozmyslí tú žiadosť.. Strašne trápne, že si na takýchto kktinách potrpíš
Ja mam sperky s prirodnymi diamantmi a pri dalsich planujem ist uz len do lab diamantov, ak sa bude dat - kvoli etike a ekologii.
@anonym_efe582 "originál je len jeden" Veď ich ťažia tony ročne. Rovnako aj s hodnotou.... len to klesá a reálne to nemá žiadnu resale hodnotu. V záložni ti za to dajú zlomok predajnej ceny a kde to chceš predávať? Na bazoši? Tu, na modrom koníkovi? Dáš 1000€ za kameň, nedostaneš naspäť ani 100€. Šperk nie je investícia. Keď už chceš kupovať investíciu v kovoch, tak je investičné zlato. Šperk predáš iba s masívnou stratou a o kamene nie je záujem vôbec.
Zbytok tvojej myšlienky je fajn a pravdivý. Len teda že celá idea hodnoty kameňov je nafúknutá bublina a marketing. Tie drobné čriepky v šperkoch hodnotu nemajú a nikdy mať nebudú. Kúpna cena vysoká, ale predajná o ničom.

ja som dostala nedavno prsten s diamantom, mam prirodny diamant, inak tie laboratorne diamanty su rovnako drahe ako prirodne, ale evokuje to mne, ze to nie je proste ono, tak som rada, ze mam original z prirody s certifikatom
@anonym_8d11a9 ďakujem za komentár, presne takto to cítim aj ja.