Chceme svadbu, ale som veľký introvert
Ahojte. Chceli by sme s partnerom svadbu avšak ma to veľké ALE. Ja na svadbu ako takú nie som. Veľa ľudí, hostina, prvý tanec, čepčenie proste nič z toho. Som silný introvert takže je to jasné.
Svadbu chcem ako formalitu keďže sme spolu dlho máme deti.. len som sa k tomu neodhodlala keďže hlavne jeho rodina je zvyknutá na úplne iné svadby.
Proste len nejaké klasické biele šaty, ísť na úrad najbližšia rodina ( rodičia, starý rodičia, súrodenci). Potom ísť možno domov a tam si posedieť (niečo ako malá oslava napríklad).
Mala ste to takto niektorá ? Ako to brala rodina ?
Viem že niektoré ženy majú svadbu ako rozprávky a oni sú tie princezné- kráľovné ale fakt nato nie som.
Áno viem že ma to nemusí trápiť čo si kto myslí ale tak zaujímaju má nejaké vaše skúsenosti pri takejto " svadbe"
no tak zoberze dvoch najlepsich kamosov a vybavte to na urade a potom rodine povedzte ze sice zobrati uz ste ale chcete to este s nimi oslavit jednym obedom.
ano maličké svadby sú bežné
priprav sa na odpor lebo to je zvyk .. ja tiež rozbijanie tanierov a tieto zvyky som nemusela tak sme ich mali vynechane a teda tie kecy okolo toho , keby som vedela urobime maličku s obedom a mám ušetrene aj prachy aj nervy
Sesternica sa vydavala na urade (2 svedkovia a koniec) a ja planujem nieco podobne, ale budu tam aj rodicia a surodenci. Potom obed v restike a cau. Co hovori rodina, ti moze byt fuk. Podla mna je aj smiesne, ked zije niekto spolu x rokov a ma deti, a potom sa ide cepcit, ze vraj odchadza z rodicovskeho domu a "stava sa zenou". Aha😄
Mali sme to tak, par tyzdnov pred porodom, takze urad, potom domov kde sme objednali misy a rozne oblozene mnamky, kolaciky, nieco sme porobili sami, ja som si vylozila nohy, kecali sme a bolo nam super. Mala som pekne uplne jednoduche kratke svadobne saty za par €. Boli len rodicia a surodenci s detmi, 15 ludi. O rok na to sme oslavu 1. narodenin syna urobili taku vacsiu a pozvali sme celu blizku rodinu (do 30 ludi) a akoze sme dooslavovali aj tu svadbu. Najlepsie co sme mohli urobit, ziadne velke svadby s kravinami a najma kopec usetrenych penazi, co isli na byt 😁
@anonym_autor my sme napríklad mali klasickú svadbu ale vynechali sme všetky tie tradície ako čepčenie atd, tortu som krájala sama niekedy o pol 11 večer 😂 začala sa topiť a muž uspával dieťa. Úprimne prešla takmer dekáda a stále naši hostia opakujú, že by sme mohli zopakovať, lebo si to užili. A to sme z Oravy, kde sa “ctia” všetky tradície ale absolútne nik nemal problém, že sme si to urobili po svojom a všetci si to užili 😊.
Urob tak, ako je vám najlepšie, vôbec nerieš, čo si myslia druhí. Keď sa im nepáči, nech nechodia 😂
Mne sa velke svadby s tymi tradicnymi somarinami vobec nepacia a nepytala som sa na nazor nikoho 😃. Sprav si svadbu aku chces , bude to Vasa svadba
Neviem o nikom kto by sa pohorsoval
My sme ako tiež na úrade ,20min. a koniec,najkrajšia svadba na akej som bola
ja som mala svadbu v kostole potom pohostenie v restike rodicia surodenci krstny rodicia a domov. ani kameramana sme nemali a vobec o nic som neprisla. sprav si ju taku aku chces ty nie niekto iny, najma ak spolu zijete a mate deti
ako vidíš, nie je to nič strašné 🙂 tiež sme mali malú svadbu - mali sme posedenie v salóniku a pomerne skoro sa to rozpustilo, hostia zďaleka išli domov ...
Nemala som cepcenie, ani rozbíjanie taniera ani nič podobné. O polnoci som bola už odlúčenia v posteli
Keď už máte deti by som z toho žiadny "cirkus" nerobila. Hlavne nerozumiem keď si pár ktorý má už deti dáva urobiť čepčenie (snímanie vienka z hlavy je znakom čistoty a to už teda žena - matka asi veľmi nie je 😀)
My sme tiež mali len malú svadbu, spojili sme ju s oslavou narodenín nášho syna. Do polnoci sme boli s rodinou, potom sme vybehli do mesta s kamarátmi.
Keď už máte deti by som z toho žiadny "cirkus" nerobila. Hlavne nerozumiem keď si pár ktorý má už deti dáva urobiť čepčenie (snímanie vienka z hlavy je znakom čistoty a to už teda žena - matka asi veľmi nie je 😀)
My sme tiež mali len malú svadbu, spojili sme ju s oslavou narodenín nášho syna. Do polnoci sme boli s rodinou, potom sme vybehli do mesta s kamarátmi.
@anonym_b27011 je to možné ako hovorím tak. Nie som na tieto svadby tak ani neviem poriadne kedy sa to cepcenie robí. Viem že ho robia na svadbách tak som ho len spomenula
si uz dost velka a mas uz vlastne deti, naozaj stale riesis co povie rodina? urob si podla tvojich predstav, ani by ma nenapadlo reisit co na to povedia nejake tetky, ujkovia, ani len moji rodicia.
ja som mala velku svadbu aj ked som tuzila po malej - ale to bol kompromis medzi mnou a manzelom (on tuzil po velkej), len kvoli rodine by som vobec nesaskovala.
@anonym_b27011 je to možné ako hovorím tak. Nie som na tieto svadby tak ani neviem poriadne kedy sa to cepcenie robí. Viem že ho robia na svadbách tak som ho len spomenula
@anonym_autor tak napríklad mala som normálnu svadbu, všetko je to o tom čo chces ty, žiadne čepčenie som nemala, jednoducho som na začiatku povedala, že toto určite nie strašne sa mi to nepáči, tak isto som nemala klasického starejšieho s rečami čo sa mi vrcholne prídu silene trápne ,mala som didžeja čo zároveň vie aj atmosféru spraviť a dáke tri hry a tancovačka a bola som spokojná uplne, a čo povie rodina máš na háku, keď chces správ len obed a hotovo nikoho do tvojej svadby nič nieje
Bez ohľadu na povahy máte s mužom právo urobiť si svadbu po svojom. Nie ste povinní zavďačovať sa širokej rodine, kamarátom či známym. V tomto smere veľmi pomáha, ak si veci organizujete sami, najmä za vlastné a nečakáte od hostí, že vám na daroch oplatia pozvanie k stolu.
Ja pochadzam z velkej rodine, kde su bezne velke svadby, ale uz asi 3 sesternice mali mini svadby, kde sme len dostali oznamenie, ze xx.yy.zzzz sme sa v kruhu najblizsich (rodicia, svedkovia, niekde uz aj spolocne deti) vzali. Bratranec dokonca pozval rodicov a surodencov na grilovacku a tam im ozmalili, ze pred 3 dnami sa vzali (po 20 rokoch). Boli tam len oni dvaja a ich dve dcery. Mne to pride uz pomerne bezne.
My sme sa brali na dovolenke, len dvaja. Potom sme urobili doma gulas/gril party s rodinou. Za mna najlepsie rozhodnutie.
@anonym_autor ako ti tu už poradili, urob si svadbu podľa tvojich predstáv...my sme mali tiež malú svadbu pred 20 rokmi (obrad v kostole, rodinné posedenie v salóniku, s hudbou, vydržali sme až do 10-tej večer 😁) a nikto z našej širokej rodiny nebol urazený a to sme ani nemali deti, po svadbe sme všetkým poslali oznámenie, že sme sa vzali ...😊 ...myslím, že nikto sa nebude urážať, je to vaša vec a vaše rozhodnutie 😉 a keď uz máte aj deti, asi bude mala svadba ako rodinná oslava výbornéá voľba
Ak nechceš čepcenie, súbor atď tak nerob. Nie je to povinnosť ani ja som nemala, svadbu sme mali ešte pred deťmi.
Sesternica iba poslala oznámenie že minulú stredu sa vzali a bolo. Bratranec mal na chate dokopy do 20 ľudí, žiadne formality, ani mi sme neboli pozvaní. Ďalšie sesternica mala (s 2detmi )v kostole a potom posedenie v reštaurácii cca 15osob.
Úprimne ti napíšem že mi naskakujú zimomriavky keď si pomyslím na svadby v rodine kde bolo 15O hostí, čepcenie, súbor, premietanie, stupidné hry a ohňostroj.
Úplne ťa chápem, aj ja som introvert a klasická svadba je pre mňa nočná mora. Takže ak by nejaká bola, tak len ja, partner a 2 svedkovia /ak by nemuseli byť svedkovia, tak by neboli ani tí/, na úrade, v normálnom civilnom oblečení /načo mám vyhadzovať peniaze za svadobné šaty pre 10-minútový obrad/ a po obrade pôjde každý domov.
rozhodne si urob svadbu, akú chceš ty, nerobíš to pre rodinu, príp. pol dediny, ale pre seba. Navyše, nič proti tradíciám, ale čepčenie, teda "privítanie" dievčaťa medzi ženy mi pri žene, okolo ktorej počas čepčenia pobiehajú jej deti, mi príde ale že ozaj smiešne... Navyše, pre mňa je malá svadba oveľa príjemnejšia, intímnejšia, milšia - a to som extrovert
Ak nechceš čepcenie, súbor atď tak nerob. Nie je to povinnosť ani ja som nemala, svadbu sme mali ešte pred deťmi.
Sesternica iba poslala oznámenie že minulú stredu sa vzali a bolo. Bratranec mal na chate dokopy do 20 ľudí, žiadne formality, ani mi sme neboli pozvaní. Ďalšie sesternica mala (s 2detmi )v kostole a potom posedenie v reštaurácii cca 15osob.
Úprimne ti napíšem že mi naskakujú zimomriavky keď si pomyslím na svadby v rodine kde bolo 15O hostí, čepcenie, súbor, premietanie, stupidné hry a ohňostroj.
@anonym_b6f4e7 zabudla si na holubice 🙂, sláčikové trio, autobus a EČV Mladomanželia 🙂
Urobte si takú svadbu aká vyhovuje vám dvom nie rodine
Presne ako ti píšu, spravte si svadbu akú chcete vy, je to váš deň.
@anonym_b6f4e7 zabudla si na holubice 🙂, sláčikové trio, autobus a EČV Mladomanželia 🙂
@cacianka to u nás nemal nik. Ale jedny mali naraz kapelu aj dj-ja ale ledva sa k slovu/hre dostali lebo pred každým chodom saihlodlho recitoval starejsí,premietali videlo z posledných 12 rokov čo boli ženích a nevesta spolu(výlety, dovolenky) ďalšie video z ich detstva, potom bolo kvízy pre mladomanželov, o nejaký čas kvízy pre hostí s cenami. Potom som šla.domov uložiť deti a nechcelo sa mi vrátiť. Mužovi som povedala že som zastala pri deťoch. Ale lietal a kameroval dron, o22:00 bol.ohnostroj, ďalšie hry,nebola som ani na redovom tanci našťastie. Po polnoci doniesli pečené prasiatko(nevesta je vegánka)Po jednej som sa vrátila pre muža a svokrovcov, mladomanželia akurať odovzdavali každej rodine jednu lipu. 150cm strom zasadený v kvetináči. 90%hostí býva v byte neviem kam ho dali. Nás skončil u svokrovcov údajne vykapal.
Prepáč, ale cepcenie atď... vážne? Keď spolu žijete roky a máte deti?? Vie rodina aj symboliku týchto zvykov,alebo to vyžadujú len preto,lebo sa to robí?
Mali sme to tak isto, ja nie som rada stredobodom pozornosti a nikdy som si nepredstavovala svoj svadobný deň ako obrovskú párty a seba ako princeznú. Ale u nás nie je tradícia veľkých svadieb, u muža rovnako. Mali sme obrad v kostole u kňaza, ktorý nám krstil dieťa pred tromi rokmi, potom posedenie pre najbližšiu rodinu, samozrejme jedenie, pitie, torta, výslužky. Ak sa to niekomu nepáčilo, tak do očí nám to nepovedal a čo si mysleli mi je jedno. My sme si to užili, finančne nás to nezruinovalo a myslím, že sme ten krok oslávili. A o asi tri týždne sme urobili chatu pre kamarátov, sme vo veku, keď už väčšina má deti, tak tie sa vyblbli a keď sa detí "zbavili", tak sme potancovali a potiahli do piatej ráno.
@cacianka to u nás nemal nik. Ale jedny mali naraz kapelu aj dj-ja ale ledva sa k slovu/hre dostali lebo pred každým chodom saihlodlho recitoval starejsí,premietali videlo z posledných 12 rokov čo boli ženích a nevesta spolu(výlety, dovolenky) ďalšie video z ich detstva, potom bolo kvízy pre mladomanželov, o nejaký čas kvízy pre hostí s cenami. Potom som šla.domov uložiť deti a nechcelo sa mi vrátiť. Mužovi som povedala že som zastala pri deťoch. Ale lietal a kameroval dron, o22:00 bol.ohnostroj, ďalšie hry,nebola som ani na redovom tanci našťastie. Po polnoci doniesli pečené prasiatko(nevesta je vegánka)Po jednej som sa vrátila pre muža a svokrovcov, mladomanželia akurať odovzdavali každej rodine jednu lipu. 150cm strom zasadený v kvetináči. 90%hostí býva v byte neviem kam ho dali. Nás skončil u svokrovcov údajne vykapal.
@anonym_b6f4e7 to bola skôr ironická poznámka. tá svadba čo píšeš, bolo skôr Televarieté a Ein Kessel Buntes cirkus Humberto, ako svadba
@anonym_b6f4e7 to bola skôr ironická poznámka. tá svadba čo píšeš, bolo skôr Televarieté a Ein Kessel Buntes cirkus Humberto, ako svadba
@cacianka ja by tom pomenovala ako: Utrpenie
A ešte také drobnosti na dámskej toalete boli v košíkoch vložky, tampóny, silonky a pod. Neviem čo všetko bolo na pánskom ale syn doniesol ukázať kondóm s príchuťou bubble gum

@anonym_autor mali sme svadbu v kostole, gratulácie pred kostolom a išli na spoločný obed. Jedine čo sme mali bolo krájanie torty. Žiadny tanec, nic... Hostia boli vlastne len rodina + svedkovia