icon

Išli by ste na svadbu bez detí?

4. sep 2025

Ahojte išli by ste na svadbu kde nie sú pozvané vaše deti len vy? S tým že dieťa mladomanželov bude jedine dieťa prítomné na svadbe?

anonym_314ccf
4. sep 2025
@anonym_7880cc

áno,áno,áááánooooi
tu všetky nadovšetko milujú svoje deti a úplne najviac keď ich nevidia

@anonym_7880cc takyto extrem tu vobec nie je ale to ze jedna matka je tak premotivovana ze si nevie predstavit ist sa zabavit a nerozmyslat o detskych ockach lebo decku musi vesat na nos ze ide niekam bez neho je extrem

martinka13
4. sep 2025

Áno.

anonym_6f9061
4. sep 2025
@anonym_314ccf

@anonym_7880cc takyto extrem tu vobec nie je ale to ze jedna matka je tak premotivovana ze si nevie predstavit ist sa zabavit a nerozmyslat o detskych ockach lebo decku musi vesat na nos ze ide niekam bez neho je extrem

@anonym_314ccf Nehanbim sa za to, ked uz ma spominas, a nie nepojdem na svadbu bez dietata a ani bez muza. Ano som premotivovana matka s malym dietatkom.

petulda333
4. sep 2025
@anonym_autor

@petulda333 ty si si dobre uletela😄 ja by som išla v pohode bez dieťaťa bola by som len rada že konečne vypnem trochu aj ja. Ale na svojej svadbe žiadne iné deti okrem svojho nechcem lebo bola som na svadbe s deťmi a mne sa to nepáčilo všade pobehovali, liezli nám popod nohy, stále na nich bolo treba dávať pozor, kričali no proste vyrušovalo ma to.

@anonym_autor nemam pocit,ze som uletela. Nebola by si prva urazena. A z popisu to znelo tak,ze si host. Ak si nevesta,smelo do toho. Pisala som vyssie,ja uplne respektujem rozhodnutie. A boli sme aj bez deti a bolo to super

petulda333
4. sep 2025
@biba_18

@petulda333 ale bola to ich svadba a oni to chceli mať s dymom bez detí ... čo je na tom??

@biba_18 pamatas na temu o tom,ze ci su saty vhodne na svadbu? Niekedy v juli to bolo. Ja som tam pisala aj dala fotku,co tejto neveste vadilo. Moje takmer cele bordove saty s kuskom bielej latky. Pisali sme si tam spolu komenty... A oni mali celkovo viac toho...snazili sa mat tip top svadbu ale bol to chaos ktory potom nezvladli a bolo peklo...

biba_18
4. sep 2025

@petulda333 tak ale to už bola premotivovaná nevesta 😂

petulda333
4. sep 2025
@biba_18

@petulda333 tak ale to už bola premotivovaná nevesta 😂

@biba_18 ano,to bol extrem. To som zazila prvykrat,xy podmienok a to som fakt tolerantny clovek

nyusika
4. sep 2025
@petulda333

@biba_18 pamatas na temu o tom,ze ci su saty vhodne na svadbu? Niekedy v juli to bolo. Ja som tam pisala aj dala fotku,co tejto neveste vadilo. Moje takmer cele bordove saty s kuskom bielej latky. Pisali sme si tam spolu komenty... A oni mali celkovo viac toho...snazili sa mat tip top svadbu ale bol to chaos ktory potom nezvladli a bolo peklo...

@petulda333
preboha 😀 😀
tak ale, uznaj, niektore zeny maju jediny zivotny sen - vydat sa 😀 😀 😀

vroni
4. sep 2025

Nie, nešla. Nijako by som sa neurazala ani netrucovala, ak by pozvali len nás bez detí, svadobný pár má právo pozvať koho chce. A ja mám právo pozvanie prijať alebo odmietnuť. A svadbu bez detí by som odmietla.

anonym_f4f306
4. sep 2025

@anonym_autor aj my sme boli presne takto pozvaný bez detí. Nechcela som ísť, doma sme museli nechať 2 a 4 ročné deti. Na miestne ma čakal šok, bolo tam asi 20 detí od pár mesačných po školákov. Mne tvrdili, že tam nebude pre deti priestor, preto bude svadba bez detí. Na mieste však bola vedľa hlavnej budovy aj vedľajšia s kuchynským kútikom pre matky s deťmi a izbami pre deti ... Veľmi sa ma to dotklo, takže tam skončila aj zábava a hneď po prvej večeri sme šli domov. Nechcela som tam robiť dusno, nechala som to tak, ale dodnes to mrzí, prečo práve moje deti vylúčili z akcie a samozrejme to aj ovplyvnilo vzťahy v rodine.
Takže, keď niekomu vadia moje deti, nech ma nikam nevolá, bodka.

nevenka
4. sep 2025

Tak pokial by to bola svadba nejakych kamaratov, tak by sme asi bez deti v pohode sli, lebo deti by strazit niekto mohol. Ale keby bratranci, sesternice, povedali, ze nie s detmi, tak by sme nesli, lebo by nemal kto strazit deti.
Sesterka teraz bola na svadbe, mali ju doma na zahrade, deti v bazeniku, na fotkach deti v plavkach. S detmi mladomanzelov. Su svadby rozne a rozni ludia.

nevenka
4. sep 2025
@anonym_f4f306

@anonym_autor aj my sme boli presne takto pozvaný bez detí. Nechcela som ísť, doma sme museli nechať 2 a 4 ročné deti. Na miestne ma čakal šok, bolo tam asi 20 detí od pár mesačných po školákov. Mne tvrdili, že tam nebude pre deti priestor, preto bude svadba bez detí. Na mieste však bola vedľa hlavnej budovy aj vedľajšia s kuchynským kútikom pre matky s deťmi a izbami pre deti ... Veľmi sa ma to dotklo, takže tam skončila aj zábava a hneď po prvej večeri sme šli domov. Nechcela som tam robiť dusno, nechala som to tak, ale dodnes to mrzí, prečo práve moje deti vylúčili z akcie a samozrejme to aj ovplyvnilo vzťahy v rodine.

@anonym_f4f306 fuuu, ale toto je extrem....

petulda333
4. sep 2025
@nyusika

@petulda333
preboha 😀 😀
tak ale, uznaj, niektore zeny maju jediny zivotny sen - vydat sa 😀 😀 😀

@nyusika to zas ano 😁

henka123123
4. sep 2025

Ja by som sla bez nich aj keby boli vyslovene pozvane

sticker
evcagabi
4. sep 2025

Ano

anonym_b1eb81
4. sep 2025
@anonym_f4f306

@anonym_f4f306 Presne, aj moj nazor. Ja akceptujem rozhodnutie mladomanzelov, ak si nepraju na svadbe deti, tak moje rozhodnutie je zas bud sa prisposobim alebo podakujem za pozvanie a na svadbu nepojdem. Ale taketo selektovanie, ktorej kamaratky ci sesternice dieta je hodne toho aby sa svadby zucastnilo a ktore nie, by sa ma tiez dotklo,

autor
4. sep 2025
@anonym_f4f306

@anonym_f4f306 tak toto zas nie to je hrozne ponizujuce. Neviem si predstaviť že jednej sesternici deti povolim a druhej nie (keďže píšeš že to bolo z rodiny). To fakt neviem na základe čoho si vybrali možno asi že tie deti im boli bližšie ako vaše ale teda nemali vám to prezentovať ako že to bude svadba bez deti. To je klamstvo. Mali vám povedať pravdu že deti tam budú ale že vás pozývajú bez deti aby ste sa mohli rozhodnúť či prísť či nie. Možno aj tí ostatní len nerešpektovali ich prianie svadby bez deti a aj tak ich dovliekli. Ale to zas pochybujem že by sa ich našlo až 20... Ja by som pozvala všetkých bez deti a ak by to niekto nerešpektoval a aj tak prišiel s dieťaťom ja by som asi bola schopná požiadať ho nech odíde neviem🤷🏼‍♀️

anonym_122fee
4. sep 2025

@anonym_autor áno boli sme kolegyni-bez deti,Jej blízka rodina bola s detmi.Za mna to bolo ok.

marsmykkok
5. sep 2025
@anonym_6f9061

Ja si priznavam, ze som v tomto mierne mozno aj trosku viac na hlavu, ale nehanbim sa za to. Na svadbu by som bez nasho dietata a ani manzela nesla. Mozno aj zalezi na veku deti. Ja mam male dieta, rad tancuje. A ani si nechcem predstavit, tie jeho ocka ake by boli smutne, keby mu poviem, ze my ideme sa zabavit a tancovat na svadbu a ty nejdes. Takze aktualne bud vsetci traja, alebo svadba bez nas. Ani manzel by bezo mna nechcel ist na niekoho svadbu.

@anonym_6f9061 trocha chorý postoj a nie ok. Ako ak napríklad pôjdeš do práce a na obed budete mať napríklad paradajkovú omáčku ktorú tvoje dieťa miluje radšej sa nenaješ a budeš hladná lebo tvoje dieťa ju nemá a miluje ju? Asi nie, urobíš mu ju doma a rovnako si môžete zatancovať doma alebo na nejakej akcii detskej spolu a dieťa o nič nepríde. Netreba robiť zo svojho dieťaťa až taký kult. Ja tu požiadavku chápem, lebo dnes každý okresáva hostí a zase je iné ak napríklad pozvú 70 ľudí a z toho sú 2 malé deti a iné ak skoro každý pár čo ho pozvú má 2-3 malé deti a malo by tam byť detí viac ako dospelých, to proste by som ani ja nechcela, lebo to nie je svadba potom, ale škôlka alebo jasle.

anonym_0114bd
5. sep 2025

Nešla by som lebo nemám kam dať deti a samé ich doma nenechám.

nekonecna_katastrofa
5. sep 2025

@anonym_autor keby som mala stráženie tak áno. Aj keby boli deti vítané, hľadala by som možnosti ako ísť s manželom len sama.

cacianka
7. sep 2025

Pamätáte sa je vyjadrenie jednej matky, že jej dieťa bude mať traumu, ak neuvidí nevestu, lebo deti nie sú pozvané ?

januska2
7. sep 2025

Ja by som isla. Konecne si to užila a nebehala.stale.za detmi 😁😁😁😁

tiumen
7. sep 2025

Išla by som, prečo nie? Aj tento rok sme boli na svadbe, syn mohol ísť s nami ale máme rozum a dali sme ho strážiť starým rodičom 😆😆

gerrwie_girl
7. sep 2025

Radšej sa spýtaj,či by som sla s dieťaťom 🤣🤣🤣

bonboniera
7. sep 2025
@cacianka

Pamätáte sa je vyjadrenie jednej matky, že jej dieťa bude mať traumu, ak neuvidí nevestu, lebo deti nie sú pozvané ?

@cacianka ja si pamatam aj na vyjadrenie ze svadba je HLAVNE zábava pre deti 😂

ivik4
7. sep 2025

Ja sa pamatam na poznamku od jednej ze ked neberies dieta na takuto akciu, vola sa to studeny odchov.
Na to nezabudnem 😄

bonboniera
7. sep 2025
@ivik4

Ja sa pamatam na poznamku od jednej ze ked neberies dieta na takuto akciu, vola sa to studeny odchov.
Na to nezabudnem 😄

@ivik4 jezis jasne, toto tiež 😂😂😂

gerrwie_girl
7. sep 2025
@bonboniera

@cacianka ja si pamatam aj na vyjadrenie ze svadba je HLAVNE zábava pre deti 😂

@bonboniera preboha to kto povedal taku perlu? 😀😀😀

hederamonstera
7. sep 2025

Jezis ano🤣