icon

Je 10-ročný vekový rozdiel veľký problém?

11. aug 2026

bol by pre vas velky vekovy rozdiel, ak vas bezdetnu 37 rocnu oslovi chlap sice zaujimavy, ale 47 rocny tiez bezdetny?

anonym_e16e69
11. aug 2026
@anonym_d199c8

@tilly Väčšia pravdepodobnosť je to u starych ako u mladých.Vek nieje len číslo ako tu si zeny casto myslia😁

@anonym_d199c8 nie je vacsia pravdepodobnost u starych, zalezi od cloveka, vsetko je individualne. Mame susedov, obaja 60+, on je strasne aktivny, fit a vyzera velmi mladistvo a jeho zena mu nestiha, je z neho unavena, vlaci ju po dovolenkach, turach, a jej sa uz nikam nechce. Ten by zvladol aj o 20 rokov mladsiu v pohodicke

anonym_917cde
11. aug 2026

@anonym_autor ahoj, vôbec to nie je veľa.
Mám známych so 14-rocnym rozdielom a klape im to úplne v pohode . Záleží iba na tom, ako si rozumiete, či máte nejaké SPOLOČNÉ ZÁUJMY
(bez toho to nemá zmysel).
Dvaja ľudia vo vašom veku predsa nemusia zostať sami. Nedaj sa odradiť a smelo do toho.
Keď to nevyjde, aspoň to skúsite. Svadba nemusí byť hneď...... veľa šťastia!

2691
11. aug 2026
@anonym_cf5b20

Za mna je to velky rozdiel najma na starobu ken on uz bude stary dedo tam sa ten vekovy rozdiel ukaze viac.

@anonym_cf5b20 ženy starnú rýchlejšie

2691
11. aug 2026
@anonym_89366a

@anonym_autor akoze mam 53 a mat pri sebe 63r chlapa by som teda nechcela. Ale ja som ovplyvnena mojimi rodicmi, tam bol tiez takyto rozdiel a bolo to velmi citelne, mama pri otcovi uplne zostarla, nebol jej vobec oporou, ani partakom, ani nazorovo sa nezhodovali, on sa narodil este pred II.sv vojnou, mama tesne na konci vojny. Neviem ci to ma nejaky vyznam.
Ja som v mladosti mala uplny blok voci starsim chalanom, bola som ochotna tolerovat max.2-3 roky rozdiel.

@anonym_89366a .. skrátka si nerozumeli, tak to mamu ničilo..

anonym_cf5b20
11. aug 2026
@2691

@anonym_cf5b20 ženy starnú rýchlejšie

@2691 a nedochadzaju im ani suvislosti zjavne ale nevadi, uz som si zvykla na tejto stranke.

domkakvet
11. aug 2026

@anonym_autor zaujimalo by ma preco este nikoho nema.

malalienka85
11. aug 2026

zaležalo by od konkrétneho muža ale myslím že by mi to nevadilo

anonym_77019d
11. aug 2026

Je to velky rozdiel vo vztahu.Nechcela by som v starsom veku deda po svojom veku, hanbila by som sa.Co mame v okoli 60-70+ hroza.Chlapi zanedbaní, plesati, sedivi, koza stara.cest vynimkam, tych neni vela.

cimage
11. aug 2026

Ja mam v okoli opacne vztahy, zeny su starsie o 8-10r a klape to. Ak si rozumiete, tak je to jedno kto je starsi a o kolko.

anonym_87f462
11. aug 2026

@anonym_autor za mňa nie, môj je o 11 r starší a žiadne problémy. Iné by bolo keby mal o 20 r viac

anonym_476421
11. aug 2026

U nas to problem nie je. Moj muz je o 10 rokov. Ja 38 on 48. Ale on sa o seba stara a stale je duchom mlady 😆

anonym_89366a
11. aug 2026
@2691

@anonym_89366a .. skrátka si nerozumeli, tak to mamu ničilo..

@2691 ale vela to suviselo aj s vekom, otcovi sa nechcelo aktivnejsie zit. Vzdy bol unaveny. Co pamatam vsade sme chodili s mamou, ucila nas bicyklovat, plavat, korculovat. Otcovi sa nechcelo. Pamatam ked mi cital rozpravku vzdy zaspal. Bol velmi pasivny. Vzdy ho nieco bolelo, vzdy mu nieco vadilo, nemal rad taky sviezi humor. Ja mam vekovy rozdiel spojeny s tymto aj ked to mozno bolo povahou.
Mne prisiel strasne stary, otupely, podriemkavajuci, vzdy spominal stare casy. Ked som bola mensia zavidela som kamaratkam ked ich otcovia brali na vylety, do kina, na vodu, na bike, hocikam na ihrisko, v nedelu na futbal a na pivko. Ja si mojho otca pamatam ako sedel v kresle a pozeral telku, alebo lezal na gauci. Ked sa s nim mama povadila tak nas odviezol k vode, tak sedel pod stromom a cital noviny a potom nas odviezol domov. Nebil nas, nesekiroval, asi aj zarobil, aj sa okolo vyskytoval, ale akoby tam nebol. Ked nas stryko zobral so svojimi detmi na zmrzku alebo na bazen tak som si predstavovala ze je moj otec.

anonym74
11. aug 2026
@anonym_89366a

@2691 ale vela to suviselo aj s vekom, otcovi sa nechcelo aktivnejsie zit. Vzdy bol unaveny. Co pamatam vsade sme chodili s mamou, ucila nas bicyklovat, plavat, korculovat. Otcovi sa nechcelo. Pamatam ked mi cital rozpravku vzdy zaspal. Bol velmi pasivny. Vzdy ho nieco bolelo, vzdy mu nieco vadilo, nemal rad taky sviezi humor. Ja mam vekovy rozdiel spojeny s tymto aj ked to mozno bolo povahou.
Mne prisiel strasne stary, otupely, podriemkavajuci, vzdy spominal stare casy. Ked som bola mensia zavidela som kamaratkam ked ich otcovia brali na vylety, do kina, na vodu, na bike, hocikam na ihrisko, v nedelu na futbal a na pivko. Ja si mojho otca pamatam ako sedel v kresle a pozeral telku, alebo lezal na gauci. Ked sa s nim mama povadila tak nas odviezol k vode, tak sedel pod stromom a cital noviny a potom nas odviezol domov. Nebil nas, nesekiroval, asi aj zarobil, aj sa okolo vyskytoval, ale akoby tam nebol. Ked nas stryko zobral so svojimi detmi na zmrzku alebo na bazen tak som si predstavovala ze je moj otec.

@anonym_89366a to co opisujes bolo povahou, proste bol lenivsi-pasivny cely zivot a nemalo to nic s vekovym rozdielom

anonym_89366a
11. aug 2026
@anonym74

@anonym_89366a to co opisujes bolo povahou, proste bol lenivsi-pasivny cely zivot a nemalo to nic s vekovym rozdielom

@anonym74 neviem ja som sa narodila ked mal 40r. a pamatam si ho len takto, tj. mozno od jeho 45tky. Ale v tom case boli tito starsi muzi uz taki usadlejsi. Moje rovesnicky mali otcov mladsich aj o 15rokov. To bola uplne ina generacia. Pamatam ked som prisla za kamoskou a jej otec mal doma pusteny ModernTalking z kazetaku. To bol pre mna uplne iny svet. My sme kazetak ani doma nemali a moj otec netusil o modernej hudbe vobec nic.

0silvia0
11. aug 2026
@anonym_89366a

@anonym_89366a u nas takato bola mama, presne ako popisujes. A to bola o 2 roky mladsia od otca. Otec sa nam venoval, chodil s nami na vylety, mama doma odpocivala, bola stale unavena. Teraz maju 70+ a tento temperament im zostal. Toto nie je o veku, ale o zivotnom nastaveni.

anonym_1b0e9b
11. aug 2026

@anonym_autor exmanzel mal o 9 rokov viac..bolo to citit mal pocit mudrejsieho a stale sa vyvysoval. Nedalo sa to zniest. A ano je to uz taky ujko.

ria_sprout
11. aug 2026

Ja teda neviem ženy kde sa vy pohybujete, ale ja som obklopená 50tnikmi (sama mám 50 až za 6rokov) a teda žiaden nie je nejaký panko s pupkom a bol by starý. Poznám aj 60tnikov čo sú normalne mlado pôsobiaci chlapi - dnes predsa ľudia v tomto veku vyzerajú úplne inak ako to bolo v 80tych rokoch. Pokiaľ to nie je nejaký asocial, ľudia vyzerajú a myslia normálne mlado aj v takomto veku. A že či by to bol premna problém? No neviem už 20rokov som manželkou muža ktorý má o 10r viac ako ja. Ja by som zase nechcela mladšieho, ale tak každý ako sa rozhodne

ria_sprout
11. aug 2026
@anonym_1b0e9b

@anonym_autor exmanzel mal o 9 rokov viac..bolo to citit mal pocit mudrejsieho a stale sa vyvysoval. Nedalo sa to zniest. A ano je to uz taky ujko.

@anonym_1b0e9b to ale nebolo vekom ako sa k tebe choval.

tilly
11. aug 2026
@anonym_d199c8

@tilly Väčšia pravdepodobnosť je to u starych ako u mladých.Vek nieje len číslo ako tu si zeny casto myslia😁

@anonym_d199c8 hmmm, väčšia pravdepodobnosť to môže byť, ale pravidlo to určite nie je. Veď aj tu na ml je kopec diskusií na tému, môj muž nechce nikam chodiť a to sú mladí chlapi. To bude skôr o povahe ako o veku.
Moji rodicia sú rovnako starí a moja mamina by cestovala, môjmu otcovi sa už moc nechce, ale ide. Majú trošku pred 80.

mimachicha
11. aug 2026

@anonym_autor a koketujes aj s tou myslienkou, ze ked to bude klapat, budete mat spolu deti? Mozno od veci otazka, len rozmyslam, ze kym by "doslo" na dieta ci by som chcela 50 rocneho otca pre svoje dieta...

anonym_a4d96f
11. aug 2026
@anonym_77019d

Je to velky rozdiel vo vztahu.Nechcela by som v starsom veku deda po svojom veku, hanbila by som sa.Co mame v okoli 60-70+ hroza.Chlapi zanedbaní, plesati, sedivi, koza stara.cest vynimkam, tych neni vela.

@anonym_77019d ..."plesati, sedivi, koza stara..." si myslis ze tvoj starnut nebude ? Ze muzi plesateju, sediveju aj koza starne...no to si snad vedela, nie ? Ved je to prirodzene starnutie a nie zanedbanie predsa.

tilly
11. aug 2026
@domkakvet

@anonym_autor zaujimalo by ma preco este nikoho nema.

@domkakvet presne. Toto by mi bolo divné, že 47 ročný chlap a sám. Prečo

anonym_7c95bb
11. aug 2026
@anonym_77019d

@anonym_77019d no veku 60-70+ okrem toho zanedbania to je asi fyziologicky dané nemyslíš? Čo myslíš, ako budeš ty vyzerať? Môže síce žena podstupovať plastiky, zákroky, farbiť vlasy a neviem čo všetko, ale každý tak raz skončíme, ak sa dožijeme...

anonym_1b0e9b
11. aug 2026
@ria_sprout

@anonym_1b0e9b to ale nebolo vekom ako sa k tebe choval.

@ria_sprout asi mas pravdu

catherin4
11. aug 2026

To sa este da. Moj je starsi o 8,5 roka

fairyy
12. aug 2026

@anonym_autor ak sa mam vzit do tej situacie zalezalo by od toho ci mam 37 a chcem este deti ...ak ano tak ich nechcem so 47 rocnym .... ak by sa nam totiz nedarilo alebo to trvalo aj dva tri roky znamenalo by ze budem mat 40 a on 50 ... nesla by som do toho ...ak deti uz nie, vekovy rozdiel nehra ziad u rolu

zuzubb007
12. aug 2026

Ten vekový rozdiel by ani tak nevadil, ako by vadil ten dôvod prečo je 47 ročný starý chlap stále corgoň, skôr by som sa zamyslela nad tým, že bude taký trošku chybový kus, treba zvážiť či takého chceš a či vôbec chces dakedy deti

anonym_40807c
12. aug 2026
@anonym_e16e69

Uz tu pisu krasavice mladice ktore nechcu starych dedov, no vtipne, len blbe je to, ze vacsinou zeny v mojom okoli su tie, ktorym sa nikam nechce, len varia a pecu a sedia na riti doma pred telkou a ja ked vidim rovesnicky par, casto ta rozkysnuta teta vyzera ako mama toho rovesnika. Tu toho zeny popisu...
@anonym_140dab presne, tiez mam tuto skusenost. Muzi 50tici mladistvi fesaci a zeny 50ky tetky

@anonym_e16e69 Aj ja som si všimla že ženy v mojom okolí ostali ako povedať lenivé nič sa im nechce nevládzu, najlepšie len doma sedieť. Ja mám pomaly 40 a niekedy sa cítim ako 20 ročná. Môj manžel má o 6 rokov viac a už vidím že nevládze toľko. Koľkokrát keď niekam ideme a deťmi tak radšej ostane doma že nevládze. A keď sme sa spoznali tak 6 rokov rozdiel sa mi zdalo v poriadku, no čím sme starší on už toľko nevládze a ja by som ešte behala, mám kopec energie.

anonym_16b96c
12. aug 2026
@anonym_cf5b20

Za mna je to velky rozdiel najma na starobu ken on uz bude stary dedo tam sa ten vekovy rozdiel ukaze viac.

@anonym_cf5b20 Netusis, aky na starobu bude, nie všetci starí chlapi sú ufrflani, neznesiteľni.

anonym_16b96c
12. aug 2026
@anonym_40807c

@anonym_e16e69 Aj ja som si všimla že ženy v mojom okolí ostali ako povedať lenivé nič sa im nechce nevládzu, najlepšie len doma sedieť. Ja mám pomaly 40 a niekedy sa cítim ako 20 ročná. Môj manžel má o 6 rokov viac a už vidím že nevládze toľko. Koľkokrát keď niekam ideme a deťmi tak radšej ostane doma že nevládze. A keď sme sa spoznali tak 6 rokov rozdiel sa mi zdalo v poriadku, no čím sme starší on už toľko nevládze a ja by som ešte behala, mám kopec energie.

@ak v 46tich rokoch "nevládze" ísť s tebou von, problém bude inde. To je predsa chlap v najlepších rokoch.