icon

Je 48 eur za svadobný catering primeraná cena?

3. máj 2026

Ahojte, chystáme svadbu, cca 100 ludi. Vyberáme catering, manželovi strana ale nesúhlasí s výberom vraj sa to neplatí. Je to najlepší catering v celom okolí ale cena medzi 45-50 na osobu plus návleky, podtácky, koláče, voda, výzdoba atď. Aký je váš názor na to?

Strana
z2
anonym_002a06
3. máj 2026

@anonym_autor rozhoduje ten, kto plati

patka06
3. máj 2026

primeraná cena

autor
3. máj 2026
@anonym_002a06

@anonym_autor rozhoduje ten, kto plati

@anonym_002a06 platíme každá rodina za svoju stranu

anonym_9e627b
3. máj 2026

Aký máte rozpočet? Dajte si ho a podľa toho sa zariaďte, rozhodnite sa kde ušetriť, kde nie... 40-50€ na osobu by som kľudne rátala, ale záleží čo všetko v tom je, bez koláčov a nealka sa mi to zdá dosť...

anonym_4b02ba
3. máj 2026

Tak ak to neni svadba podla tvojich vlastnych predstav a druha strana ma takto naozaj,co povedat.Neni to tvoj den,lebo keby bol nikto by do toho nemohol ani ceknut,ale kedze si to cele nehradite,maju co do toho rozpravat.
Ja by som to hradila sama s muzom a ten den by bol podla mna a iba mna.Ani muz by mi do toho nerozpraval.

sendy1977
3. máj 2026

cena, je OK

zuzinka888
3. máj 2026

Ci je cena ok je otazne kedze nevieme co za tu cenu ponuka. 1 hlavne jedlo, 2 hlavne jedla, kava.......

abbey1
3. máj 2026

@anonym_autor Záleží, čo všetko ten catering obnáša. Nikto z nás tu nie je jasnovidec.
Ďalšia vec je, že keďže si náklady nehradíte vy sami, musíte nájsť kompromis pre obe strany, alebo ak trváte na tejto spoločnosti, môžete doplatiť rozdiel v reálnej cene a sume, ktorú je druhá strana ochotná zaplatiť

anonym_29ff5b
3. máj 2026

A čo je v tej cene ? Lebo catering je široký pojem.

anonym_a39e05
3. máj 2026

Platíš to ty s nastávajúcim? Potom ok. Platia to rodičia? Budeš sa musieť prispôsobiť rozpočtu rodičov.

anonym_bc1a4f
3. máj 2026

@anonym_autor nenapísala si čo cena obsahuje. Cena može byť ok, ale teda môže to byť pre rodičov ženícha fakt nákladné. Ktovie akú svadbu by ste si zvládli zaplatiť ty s manželom. Či by ste pozývali 100ľudí, ak by to šlo z Vášho vrecká. Ja osobne nerozumiem svadbám o 100 luďoch. Za dva týžde každý zabudne, že bol na nejakej svadbe. Tie peniaze by som inak využila ako zaplať 5000€ za jedlo. 🙂

anonym_002a06
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak keď si to neplatíte sami, musíte robiť kompromisy. Mali ste spraviť menšiu svadbu vo svojej réžii a mohlo byť po vašom.

anonym_daf80e
3. máj 2026

@anonym_autor napis co ta cena zahrna. mne sa to zda ok. ak ale hostinu platila rodicia podla poctu hosti na svojej strane, budes musiet robit kompromisy. vela zavisi aj od miesta konania svadby. ak by to bolo ale na ukor kvality jedla, tak radsej by som znizila pocet hosti, 100 je uz naozaj dost.

autor
3. máj 2026
@zuzinka888

Ci je cena ok je otazne kedze nevieme co za tu cenu ponuka. 1 hlavne jedlo, 2 hlavne jedla, kava.......

@zuzinka888 predjedlo, polievka, hlavné jedno a bufetové stoly

biba_18
3. máj 2026

ok. a keď s tým nesúhlasia - aké majú riešenie oni?

zuzubb007
3. máj 2026

Podľa mňa normálna cena, dnes jedlo s polievku v reštaurácii, mimo menu bežné stojí od 15-20 eur jeden obed, + ešte bufetove stoly a daka výzdoba, normálna cena, jedna sa o to čo to chces ty tak, ak áno, druhá strana nemá do toho čo, nechápem to Vám platia rodičia svadbu?????? Ak nemám svoje peniaze na svadbu tak nerobím žiadnu

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
3. máj 2026
@zuzubb007

Podľa mňa normálna cena, dnes jedlo s polievku v reštaurácii, mimo menu bežné stojí od 15-20 eur jeden obed, + ešte bufetove stoly a daka výzdoba, normálna cena, jedna sa o to čo to chces ty tak, ak áno, druhá strana nemá do toho čo, nechápem to Vám platia rodičia svadbu?????? Ak nemám svoje peniaze na svadbu tak nerobím žiadnu

@zuzubb007 Rodičia, moji aj jeho platia tú časť cateringu preto, že práve oni trvajú na tom, že tam musí byť toľko ľudí, lebo tu je to tak zaužívané. Viem, poviete mi, že je to moja svadba a mám si vedieť povedať, ale tu sú proste zvyky iné. Samozrejme,.keby si to platím sama nepozývam rôzne tety, bratrancov atď...

zuzubb007
3. máj 2026
@anonym_autor

@zuzubb007 Rodičia, moji aj jeho platia tú časť cateringu preto, že práve oni trvajú na tom, že tam musí byť toľko ľudí, lebo tu je to tak zaužívané. Viem, poviete mi, že je to moja svadba a mám si vedieť povedať, ale tu sú proste zvyky iné. Samozrejme,.keby si to platím sama nepozývam rôzne tety, bratrancov atď...

@anonym_autor fúha, no u mňa by žiadne zvyky a trapošiny neprešli, nechápem ako si môžeš dať takto rozkazovať, ja som si sama organizovala svadbu, rodičia a spol už len prišli, absolútne nič neriešili, hneď som si zrušila odčepčenie, zrušila starejsieho a podobne, neznášam také klasické trápne svadby, a komu sa nepáči nemusí na svadbu ísť, potom ti budú rozkazovať aj s deťmi, treba ich pokrstiť lebo sa to patrí a podobne drísty

1011990
3. máj 2026

Tak potom je ta cena ok. Ja som mala svadbu v 2019 a platili sme za cloveka 50€.

anonym_92dfd5
3. máj 2026

Tu sa zase bude vydavat nesvojpravna osoba...to kde sme, aby mi rodina diktovala, kolko ludi mam mat na svadbe? Zase mi nieco unika😵‍💫

linduska86
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nech manželova strana uvarí guláš 😂

autor
3. máj 2026
@zuzubb007

@anonym_autor fúha, no u mňa by žiadne zvyky a trapošiny neprešli, nechápem ako si môžeš dať takto rozkazovať, ja som si sama organizovala svadbu, rodičia a spol už len prišli, absolútne nič neriešili, hneď som si zrušila odčepčenie, zrušila starejsieho a podobne, neznášam také klasické trápne svadby, a komu sa nepáči nemusí na svadbu ísť, potom ti budú rozkazovať aj s deťmi, treba ich pokrstiť lebo sa to patrí a podobne drísty

@zuzubb007 tak ale v tomto sme sa asi úplne nepochopili, ja vôbec nie som proti týmto tradíciám. Všetky zvyky mať budeme, mne sa to neskutočne páči. A mali by sme ich aj pri 50-60 ľuďoch, ktorých by som volala len ja, a budeme ich mať aj pri tých 100

autor
3. máj 2026
@anonym_92dfd5

Tu sa zase bude vydavat nesvojpravna osoba...to kde sme, aby mi rodina diktovala, kolko ludi mam mat na svadbe? Zase mi nieco unika😵‍💫

@anonym_92dfd5 áno, slušnosť ti uniká. Mne to nevadí, ak rodičia chcú a sami povedali, že to zaplatia, mne tam tá rodina nevadí, veľké svadby sa mi páčia. Len konštatujem, že ak by netrvalo na tom, že to zaplatia nemala by som problém zaplatiť to ja, ale pre menej ľudí.

anonym_daf80e
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor cena je ok. tak potom sa treba spytat svokrovcov, co konkretne chcu vynechat z toho jedla aby sa ta cena znizila. ale mne by sa to nepacilo, lebo samozrejme ak si napozyvaju vela ludi, tak to aj nieco stoji a potom chcu tu sumu niekde stlacit, uz za aku cenu..

anonym_478109
3. máj 2026
@anonym_92dfd5

@anonym_92dfd5 ty si pekná furia. Co ti je vlastne do toho? Staraj sa o seba a nie o druhých.

luccys
3. máj 2026
@anonym_daf80e

@anonym_autor cena je ok. tak potom sa treba spytat svokrovcov, co konkretne chcu vynechat z toho jedla aby sa ta cena znizila. ale mne by sa to nepacilo, lebo samozrejme ak si napozyvaju vela ludi, tak to aj nieco stoji a potom chcu tu sumu niekde stlacit, uz za aku cenu..

@anonym_daf80e Tiez mi to tak pride. Svokrovci si napozyvaju sesternice z 3.kolena ale chceli by, aby to cele stalo 10 e na osobu.

anonym_478109
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_92dfd5 áno, slušnosť ti uniká. Mne to nevadí, ak rodičia chcú a sami povedali, že to zaplatia, mne tam tá rodina nevadí, veľké svadby sa mi páčia. Len konštatujem, že ak by netrvalo na tom, že to zaplatia nemala by som problém zaplatiť to ja, ale pre menej ľudí.

@anonym_autor super. Urob si takú svadbu aká sa ti páči. Nepočúvaj tu zakomplexovane ženy, ktoré by chceli aby si mala takú svadbu akú si prajú ony. Extrém toto.

anonym_f389be
3. máj 2026

V dnešnej dobe som za svadbu o dvoch svedkoch a nie pozývať kadekoho z piateho kolena čo som v živote nevidela.
A mohli by sa naši aj ich postaviť aj na mihalnice

anonym_92dfd5
3. máj 2026
@anonym_478109

@anonym_autor super. Urob si takú svadbu aká sa ti páči. Nepočúvaj tu zakomplexovane ženy, ktoré by chceli aby si mala takú svadbu akú si prajú ony. Extrém toto.

@anonym_478109 Vsak ona by si urobila svadbu, aka sa jej paci, ale manzelova rodina ma vacsie slovo ako ona😃

Strana
z2