icon

Kedy je najvhodnejšia doba na svadbu?

Včera o 06:40

Ahojte. Chcem sa poradit s tymi, ktore maju realnu skusenost. Prosim tie, ktore pridu len rypat a spekulovat, nech sa zdrzia.
Mame na vyber svadbu bud v 8.mesiaci tehotenstva, po roku od narodenia babatka alebo po troch rokoch. Co je najlepsie?
Vsetko ma svoje plusy aj minusy.
Momentalne som v 7.mesiaci a je mi super, ako od zaciatku tehotenstva. Po roku od narodenia mi to pride, ze nic ine by som nerobila, len bola pri malej a pride mi to celkom skoro, no a po 3rokoch mi to uz pride ako daleko.
Upozornujem, ze kazdy, kto tu zacne rypat a spekulovat a vymyslat si scenare, preco svadba nebola skor, tak bude vyhodeny z diskusie. To nie je totiz predmetom otazky. Dakujem

anonym_5b90b2
Včera o 07:32

brali sme sa keď mala 2,5 dcérka boli sme spolu dlho pred dieťaťom takže ja som to nebrala tak že sa musíme rýchlo vziať lebo som tehu... chcela som, že keď pôjde do škôlky nech sme rodina nech máme všetci jedno priezvisko.. aj na papieroch kt.budem vypisovať do škôlky... mali sme malú svadbu v kostole, obed v reštaurácií a potom posedenie na záhrade... dcérka nebola ani v kostole 😅 celý čas sa hrala s deťmi pred kostolom... obed zvládla OK ... na záhrade sa vybláznila.. teraz si dopraj pokoj, v roku pokiaľ by to bola malá svadba by si to dala tiež podľa mňa a v troch tiež🙂

anonym_f13113
Včera o 07:35
@anonym_autor

@anonym_f13113 super, dakujem pekne za pohlad na vec. Ako som pisala, ja mam bezproblemove tehotenstvo, ani raz mi nebolo zle, neboli ma chrbat, nie som vobec unavena, preto som uvazovala aj nad verziou to zbuchat teraz pred porodom. Ale o ten rol to teda celkom dava tiez zmysel

@anonym_autor úplne chápem .. každopádne každá varianta ma svoje + a -

ankare
Včera o 07:37

@anonym_autor asi pred narodenim dieťaťa

anonym_66c1d5
Včera o 07:44

@anonym_autor syn mal rok a 9m, keď sme mali svadbu. Úplne super to bolo, zabavila som sa aj ja, aj muž, každý pridal ruku k dielu z rodiny a povenovali sa. V 8m by som sa úprimne bála, že všetko naplánujeme a nestihneme - čo by v mojom prípade naozaj tak bolo (rodila som 36tt a druhé v 37tt).

anonym_d81e92
Včera o 07:51

Z praktického dôvodu pred svadbou. Určite nie po roku. My sme sa ale s manželom brali keď mala dcerka 4 roky. A zase 3 ročná nemá tety, sesternice, bratrancom atď že by ju zabavili? My sme o našej počas svadby ani nevedeli, všetci ju chceli mať, ona nechcela byť ani s nami a užívala si spoločnosť iných. Ale my sme mali mali svadbu.

mullerova46
Včera o 07:52

@anonym_autor podľa mňa vo 8. Je to.prakticke aj kvôli papierovackam po narodení

anonym_9ffed5
Včera o 07:55

8 mes.ak teda nechceš mať aj spomienky ako dieťa už bolo súčasťou svadby/lebo aj to ma svoje čaro
Ale ja by som sa zas bala, či náhodou nebude chcieť priskoro ísť na svet, keď sa budete baviť bez neho😀

doux
Včera o 07:57

V 8. mesiaci. Ak sa predsa len rozhodneš pre svadbu neskôr, po narodení dieťaťa, buď rozumná a daj dieťaťu zatiaľ (dočasne) svoje priezvisko.

anonym_14d9fd
Včera o 07:59

Pred porodom. O 3 roky ani nemusite byt spolu.

anonym_ee9e16
Včera o 08:18

Chce si ťa zobrať alebo vymysla? Buď chcete byť manželia alebo nie. Takto to môžete odkladať a kalkulovať do nekonečna a svadba nebude nikdy. Je to len na tebe kedy chces mať svadbu a ako sa ty budeš cítiť. A tiež ci to je o vás dvoch alebo o tom že si tehotná a treba sa zobrať.

extra
Včera o 08:19

My sme mali svadbu s ročným synom, mali sme malú svadbu, 35 hostí a všetko v poriadku 💙

lenka_matko
Včera o 08:24

Záleží ako sa cítiš teraz a o akú veľkú svadbu ide/ neviem si osobne pretancovať celu noc v takom vysokom štádiu tehotenstva, ale každá to mame inak. S ročným určite nie, mal tak brat a boli viac pri malom ako na svadbe.s 3 ročným neviem povedať, záleží od dieťaťa.

danica2711
Včera o 08:35

@anonym_autor tak najlepšie by bolo bývalo pred splodením dieťaťa, ale čo už. Ja by som volila svadbu teraz, malú, jednoduchú - len aby som sa vyhla všelijakým administratívnym otravnostiam. Takú veľkú svadobnú hostinu, akú len budete chcieť, si môžete usporiadať neskôr, to už uvidíte sami, kedy sa vám to bude hodiť

abbey1
Včera o 08:36

@anonym_autor Svadba, taka klasická, ideálne pred dieťaťom. Vieš, ako sa hovorí. Postáv dom, zasaď strom, sploď dieťa.
Po narodení dieťaťa by som urobila maličkú svadbu s rodičmi, súrodencami a svedkami. A čo najskôr. Už by som určite nerobila veselicu.

simsalabim
Včera o 08:44

Cim skor, este pred narodenim dietata.

januska12323
Včera o 09:03

@anonym_autor chcete aj všetko okolo toho alebo vám stačí sobáš na úrade?

tykat
Včera o 09:03

@anonym_autor podla toho ako si nastavena? chcete velku svadbu, poriadne si ju uzit? Ak ano tak kludne aj po 3 rokoch aj po 6tich. Zabezpec si na svadbu pre dieta aupairku - taku co sa postara aj zabavi len tvoje dieta, aby ty si sa mohla venovat hostom a poriadne si uzit.
Ak citis ze to chces teraz tak chod do toho teraz. Ale ked si v 7.mesiaci tak to je uz aj neskoro nieco zabezpecovat nie? Mozno ak by to bola len malicka svadba tak ano, da sa. Nieco ako oslava. Obrad, obed v restike alebo zahradna party s cateringom tak do 10-15ludi.
Hlavne aby si sa nenechala do niecoho dotlacit co nechces.

autor
Včera o 09:34
@januska12323

@anonym_autor chcete aj všetko okolo toho alebo vám stačí sobáš na úrade?

@januska12323 vsetko okolo toho. Snubenec chce

autor
Včera o 09:36
@extra

My sme mali svadbu s ročným synom, mali sme malú svadbu, 35 hostí a všetko v poriadku 💙

@extra tolko hosti by sme aj my planovali. A maly bol kde?

autor
Včera o 09:37
@anonym_14d9fd

Pred porodom. O 3 roky ani nemusite byt spolu.

@anonym_14d9fd dobre moja 😅😅😅😅

autor
Včera o 09:37
@doux

V 8. mesiaci. Ak sa predsa len rozhodneš pre svadbu neskôr, po narodení dieťaťa, buď rozumná a daj dieťaťu zatiaľ (dočasne) svoje priezvisko.

@doux o to sa nestaraj, ake dam priezvisko

sense
Včera o 09:43

Ak sa cítiš dobre a nemáš problémy tak v 8 mesiaci keďže 36ludi je malá svadba. Veď nemusíte byť do rána. My sme mali naši do cca polnoci. A budete už svoji. Nebude treba určenie otcovstva.
Sesternica mala veľkú svadbu keď malo dieťa asi 7-8mesiacov. Dieťa bolo kľudne. Počas obradu spalo, počas večere bolo v sále pri rodičoch , potom mali izbu v mieste kde bola svadba tak sa vsetcia z rodiny po troche prestriedali. Ďalšia sesternica mala keď mala ich dcéra takmer tri roky a to bolo všetko len nie svadba ako sa patrí , dieťa sa počas obradu hádzalo o zem , nedalo sa utíšiť, babka musela vyjsť s dieťaťom von (malo akurát fáz vzdoru), mladomanželia sa v kľude nenajedli lebo dieťa so vyžadovalo nonstop pozornosť atď.

anonym_096002
Včera o 09:45
@anonym_autor

@anonym_eacff8 jasne, chapem tvoj pohlad. Ja som v minulosti uz jednu svadbu mala, viem,co to obnasa a viem, ze pre mna planovanie a organizacia svadby bola velmi jednoducha a bezstarostna. Taktiez samotna svadba bola bez stresu a to nebola mala.
A vobec ma nestrasi myslienka dat dieta na jednu noc do opatery rodicom napriklad, to by ma vobec nestresovalo.
No uvidim teda, jak sa rozhodneme nakoniec, asi to nebude idealne ani teraz, ani o rok, ani o tri 😅

@anonym_autor len zas tvoji rodicia si svadbu neuziju, ked budu babo opatrovat

anonym_73e627
Včera o 09:46

@anonym_autor volila by som v 8 mesiaco. Vydávala som sa tehotná a preferujem to takto. Výhody- neriešiš starostlivosť o dieťa. Fakt teraz môj v období vzdoru, to ma ide šľahnúť keď ideme niekomu na oslavu a nie riešiť svoju svadbu. Navyše som preferovala, že sa nám dieťa narodilo ako manželom.

januska12323
Včera o 09:55
@anonym_autor

@januska12323 vsetko okolo toho. Snubenec chce

@anonym_autor tak čím skôr, s dieťaťom je všetko ťažšie. Plus radšej minieš peniaze naň a nakoniec žiadna svadba nebude.

extra
Včera o 09:57
@anonym_autor

@extra tolko hosti by sme aj my planovali. A maly bol kde?

@anonym_autor veď s nami, mali sme svadbu v kostole 😁

drianaa
Včera o 10:05

Ja som mala náročné dieťa - kým bol mladší, mal zdravotné problémy, 10 mesačný musel ísť na menší zákrok - len ateróm, maličkosť, ale zaberie ti to týždne na predoperačné vyšetrenia, zákrok, hojenie, kontroly . Doteraz nemá rád vôbec oslavy, veľa ľudí, je to hanblivý introvert, nenútim ho do ničoho, svadbu s ním by som si “neužila” v žiadnom veku. Hocikedy, aj keď sú úplne pohodové, aj tak netušíš, čo sa kedy vyskytne, takže ja by som si svadbu urobila do narodenia dieťaťa, ak by to bolo možné

anonym_cb38ab
Včera o 10:09

Cim skor.Mne sa sice nevesta s bruchom v bielych šatach nevelmi pači.čisto vizualne myslim teraz.,ale ide o dieta.nech ma rodinu ako ma byť.Tie odkladane sobaše castokrat ani nikdy sa neudejú.

natalka13
Včera o 10:12

kto tu ma skusennost so svadbou v 3 tvojich terminoch a vie porovnat? asi nikto.

komir63
Včera o 10:13

@anonym_autor Hlavne treba vybrať sobotu, kedy nebudete prať. 🙂