icon

Mám pozvať rodinu na druhú svadbu?

veva30
29. sep 2025

Ahojte. Prosím, poraďte. Som rozvedená a s novým partnerom sa plánujem zosobášiť. On bude pozývať svoju rodinu, kamarátov ale neviem, či mám aj ja svoju rodinu pozývať ( teda okrem najbližších mama, otec, surodenci), keď už raz mne boli na svadbe? Ďakujem.

really8
29. sep 2025

@veva30 chces ich tam ano, nechces tak nie. Vyriesene. Nemas zac

anonym_e1a796
29. sep 2025

Podľa mňa tam nemusí byť tvoja rodina, aj tak vás tam už bude dosť ... Ale urob ako ty chceš.

anonym_db7d7c
29. sep 2025

@veva30 Ani ty tam nemusíš byť, veď už si raz mala svadbu

anonym_0462bf
29. sep 2025

Koľko ľudí plánujete pozvať? Ak on pozve 50 a ty nikoho bude to vyzerať blbo. Ak 10 tak pozvi rodičov a súrodencov pár spoločných kamarátov alebo aj nikoho

janinah
29. sep 2025

No a čo,ze už boli 2x svadba,2x dary😀
Na to nie je pravidlo.urob ako chceš.

melanta
29. sep 2025

Mimo rodičov a súrodencov sa predsa pozývajú ľudia, s ktorými sa pravidelne stretávaš, rada s nimi tráviš voľný čas a rada sa s nimi zabávaš. Ani na prvej svadbe som mimo rodičov a brata nemala nikoho iného s rodiny, pretože voľný čas trávim s priateľmi a nie širšou rodinou. Takže pozývaj ľudí, s ktorými chceš stráviť svadobnú zábavu. Nepozývaj nikoho iba preto, že je rodina. A je úplne jedno, či ide o prvú alebo piatu svadbu.

januska12323
29. sep 2025

Pozvať alebo nepozvať môžeš koho chceš.

mandzula
29. sep 2025

Pozývaš ľudí, ktorí sú pre teba dôležití - na prvú, druhú aj piatu svadbu.

anonym_4491d4
29. sep 2025

Divna logika - ked som chcela aby so mnou ti ludia boli, ked slubujem lasku az za hrob, tak asi by tam mali byt aj druhykrat

sisska96
29. sep 2025

Prečo nie? nechápem

lenka_matko
29. sep 2025

@veva30 kamarátka mi raz spomínala že ide 4 x na svadbu sesternici 😀 môžeš pozvať koho chceš a je jedno vi už ti na svadbe boli

tiezjedna
29. sep 2025

Ja by som nepozývala... Ale tak ja by som ani do druhej svadby nešla. Ty urob ako cítiš a ako sa dohodnete s nastávajúcim. Žiadne pravidlo na to neexistuje.

anonym_44112e
29. sep 2025

Nie, ani ty tam nechoď...

anonym_1f7df2
29. sep 2025

@veva30 Veď to je preboha o tom či chcem malú svadbu a pozvem len blízkych. Rodičia, súrodenci, alebo veľku a všetkých. To musíš ty vediet s budúcim mužom.

anonym_1f7df2
29. sep 2025

@veva30 My sme mali jednu a chceli sne len svedkov a deti, ale potom som to zmenila a nikdy by som to mojum neurobila ,že bez rodičov ,súrodencov. Ale bolo nás len cca dvadsať .

betulinka1
29. sep 2025
@melanta

Mimo rodičov a súrodencov sa predsa pozývajú ľudia, s ktorými sa pravidelne stretávaš, rada s nimi tráviš voľný čas a rada sa s nimi zabávaš. Ani na prvej svadbe som mimo rodičov a brata nemala nikoho iného s rodiny, pretože voľný čas trávim s priateľmi a nie širšou rodinou. Takže pozývaj ľudí, s ktorými chceš stráviť svadobnú zábavu. Nepozývaj nikoho iba preto, že je rodina. A je úplne jedno, či ide o prvú alebo piatu svadbu.

@melanta konecne niekto ako ja 😉. Moja babka to nevedela predychat. Ze preco pozývam cudzich ludi a nie vsetky tety a bratrancov s sesternice a neviem koho z rodiny. Ze je to hriech 🙈🙈🙈. Tak som jej povedala, ze babka smola, pozývam najbližšiu rodinu, lebo pre mne rodina nie je o krvi ale o tom, kto so mnou zije moj zivot dobrom aj v zlom. Nebudem volat ludi co som nevidela aj 5 rokov. Ale myslim, ze to nerozdychala do smrti.

osky
29. sep 2025
@anonym_4491d4

Divna logika - ked som chcela aby so mnou ti ludia boli, ked slubujem lasku az za hrob, tak asi by tam mali byt aj druhykrat

@anonym_4491d4 lasku az za hrob slubovat druhy krat.....

Sory,mna to rozosmialo

osky
29. sep 2025

@veva30 osobne by som uz pozyvala naozaj len tu najblizsiu rodinu.a ludi,s ktorymi sa rada a pravidelne stretavas,ktori su pre teba pri takejto veci doleziti.
Ved na svadbe som napr.ja mala celu obrovsku siroku rodinu....urcote by som ich vsetkych nepozyvala znovu

tetapetra
17. okt 2025

@veva30 kebyze sa vydávam znova,tak by som už známych a rodinu nevolala,bolo by mi to blbé. Zavolala by som už len rodičov a súrodencov

ankare
17. okt 2025

@veva30 ak Ty chceš, pozvi. Kto bude chcieť, príde.

simca06022011
17. okt 2025

@veva30 nevidim vobec ako dovod to, ze uz ti raz na svadbe boli :D to akoze ked idu raz na svadbu blizki, tak druhykrat ist nemaju? Zase mne by bolo dost blbe byt na svadbe s muzovou rodinou a moja by bola doma... :D je to oslava vas oboch myslim, spolu.
Druha vec je ak ich tam nechces.. = a to mozes pozvat najblizsich, alebo aj siroku rodinu, kamaratov, alebo aj nikoho... vzdy je to len na tvojom vybere. Povinnost pozyvat kohokolvke nemas.

anonym_94fdd6
17. okt 2025

Ja som vydata treti krat,prva svadba 120ludi,platili rodicia,lebo sa to patri,boli tam ludia ani neviem ako sa volali.Druha,mala boli len rodicia,a kamarat s priatelkou ziadne tety nikto,ta bola strasne narychlo koli chorobe rodica vyzeralo to dost zle a chcel mat dieta na poriadku,cestou do saly som chcela utiect,bolel ma zaludok mala som pocuvat co mi telo chce povedat.Tretia,konecne podla mna,okrem brata nemam nikoho.Takze mojou rodinou su tri kamaratky,ktore tam boli a za poslednych par rokov mi je jedna ako mama a dve ako sestry.Muz mal len brata a kamarata co mu bol za svedka.Takze ako chces,je to uplne na tebe.