Na svadbu nechceme pozvať partnerov kamarátov, ktorých nepoznáme
Ahojte v priateľom mame v lete svadbu, finišujeme zoznam hostí obaja sme sa zhodli na tom ze nechceme pozvať +1 partnerov kamarátov ktorých nepoznáme/videli sme sa raz. Ja si z kamarátov pozivam len 3 kamošky všetky už vydate tam to beriem automaticky, priateľovych kamarátov co majú rodiny berieme tiež automaticky aj tých čo partnerky dlhšie poznáme...ale ma troch kamošov co nemaju stály vzťah, furt majú iné dievča a ja takých ľudí čo nepoznám na vlastnej svadbe nechcem ani snúbenec vlastne. Svadbu si platíme my a budeme mat 60 hostí, jeden kamarát to zobral v pohode tí dvaja tak ze no okey...neviem mam sa cítiť zle keď nechcem na vlastnej svadbe ľudí čo ani poriadne nepoznám ?
Mne sa manzel zranil den pred svadbou, na ktoru sme mali ist, velmi blizka rodina a tak som musela ist aj s 10-mesacnym synom, ta svadba stala za💩, nemala som s kym tancovat, syn nervozny v novom a ja sama na vsetko, este aj s dietou, kde na mna zabudli, sla som si zmrzlinu na namestie kupit, super spomienky, radsej doma sediet a uprimne boli na svadbach aj slecny, ktore dnes nie su manzelkami a cuduj sa svete, pamatame si ich a vieme kto to bol
@bonboniera akože aby som išla na svadbu kde všetci budú s niekym len ja alebo ešte dvaja nie - nešla by som… iné by bolo keby vačšina bola bez partnerov alebo rodín…
a nikto nepíše že frajerka je superdôležitá - ale argument je to smiešny 😏 že je nedôležitá…
@bonboniera akože aby som išla na svadbu kde všetci budú s niekym len ja alebo ešte dvaja nie - nešla by som… iné by bolo keby vačšina bola bez partnerov alebo rodín…
a nikto nepíše že frajerka je superdôležitá - ale argument je to smiešny 😏 že je nedôležitá…
@biba_18 stále nechápem. Ja asi chodím na iné svadby ako všetky tu, ale nikdy sa mi nestalo ze VŠETCI hostia, co prišli plus 1, trávili so svojim doprovodom viac času ako jedno fotenie a tri slaďáky. Ale po otázke jednej prispievateľky “ako by som šla domov” nerozumiem ani ako dokážu niektoré žiť normálny život vo svete dospelých, co tam po nejakej účasti na svadbe…
Dopisala si svoj koment - ešte smiešnejši je argument ze autorka môže byt po rokoch rozvedená ;)
@anonym_autor mne spravila toto najlepšia kamarátka. Mala som čerstvo priateľa, cca 3 mesiace spolu, nepozvala ho dôvod dala veď isto sa rozidete a nikto ho nepozná. Celú svadbu som presedela sama za stolom , keď som sa aj snažila dať do partie alebo k sesternicam bola som tam ako piate koleso na voze. Nevesta samozrejme nemala na mňa čas, keďže sa snažila rovnomerne rozdeliť čas medzi všetkých. Rok sme sa na jej svadbu spolu tešili, pripravovali a v ten večer som sa nevedela dočkať kedy to skončí,lebo som sa tam nudila, bola som tam takmer celý čas sama. Podotýkam s priateľom sme spolu zostali, už je to 6. Rok. Vyčítať jej to už nevyčítam ale je mi to spätne stále ľúto.
@bonboniera ja čo som bola na svadbe tak som bola s mužom alebo aj s dieťaťom - naozaj sme neboli separátne počas svadby, keď tak na krátko… 😏 a teraz si spomínam - na mnohých svadbách z oboch strán sme boli ešte ako slobodní - aj medzi priateľmi sme sa brali medzi poslednými 😏
a ako myslela autorka otázku ako by šla domov - no, ak si niekde sama, buď po teba niekto musí prísť alebo sa musíš dostať sama taxíkom napr. keď idú dvaja je to povedzme keď nie bezpečnejšie, tak príjemnejšie rozhodne…
@biba_18 stále nechápem. Ja asi chodím na iné svadby ako všetky tu, ale nikdy sa mi nestalo ze VŠETCI hostia, co prišli plus 1, trávili so svojim doprovodom viac času ako jedno fotenie a tri slaďáky. Ale po otázke jednej prispievateľky “ako by som šla domov” nerozumiem ani ako dokážu niektoré žiť normálny život vo svete dospelých, co tam po nejakej účasti na svadbe…
Dopisala si svoj koment - ešte smiešnejši je argument ze autorka môže byt po rokoch rozvedená ;)
@bonboniera od začiatku diskusie aj ja rozmýšľam, že u nás svadby fungujú asi zvláštne 😁 bola som na svadbe sama, aj v páre. Tak isto na našej boli jednotlivci aj páry. Nikde som nezažila nikoho odstrčeného. Svadba je udalosť, kde sa spoja dve rodiny, zoznamujú sa blízky jednej aj druhej strany. A tanečné kolá kde sú dvaja na sebe nalepený by sa dali spočítať na jednej ruke. Každý sa prestierada s každým a nie vždy idú tancovať obaja z páru. Teda po pravde na našej som zažila jedného ufrflaneho ktorý odišiel ešte pred polnocou, ale čuduj sa svete prišiel v páre, len je večne nespokojná osoba
@bonboniera tu ide o to, ze sa chodí vo dvojici. Ako na ples. S kým sa potom bavis ci nebavis je už tvoja vec. Chlap ti súčasne robí aj garde. Kto chce túto uplne elementarnu vec pochopi, kto nie, bude sa tu hádať. Inak neviem, čo s tým ma taka vec, že niekoho poznám, niekoho nie. Tak toho, koho nepoznám, toho nepozyvam, lebo to je iba frajerka, s tou sa môže o pol roka rozist, ale keď nepoznám manželku, to uz je predsa ina liga, tu jasne ze pozvať! Ze aj s nou sa môže o pol roka rozviesť je tu už akosi irelevantné. Wtf???
@bonboniera tu ide o to, ze sa chodí vo dvojici. Ako na ples. S kým sa potom bavis ci nebavis je už tvoja vec. Chlap ti súčasne robí aj garde. Kto chce túto uplne elementarnu vec pochopi, kto nie, bude sa tu hádať. Inak neviem, čo s tým ma taka vec, že niekoho poznám, niekoho nie. Tak toho, koho nepoznám, toho nepozyvam, lebo to je iba frajerka, s tou sa môže o pol roka rozist, ale keď nepoznám manželku, to uz je predsa ina liga, tu jasne ze pozvať! Ze aj s nou sa môže o pol roka rozviesť je tu už akosi irelevantné. Wtf???
@anonym_852e53 presne tak, s kým sa bavis alebo nebavis je tvoja vec, preto je jedno či prides “sám” (úvodzovky lebo na svadbe nie si nikdy sám), alebo v pare. A to, ze sa chodí vo dvojici - ja toto napríklad neviem, nikdy som to takto nepočula, takže elementárna vec ako elementárna vec. Ten zvyšok o poznaní alebo rozvode riešia ostatné, ja som poukázala na ten bizar ze v jednej téme je to tak, v druhej téme úplne inak. A to je wtf 🙂 inak hádať sa tu hádajú hlavne tie pre ktoré je prist na svadbu plus 1 elementárna vec ;)
Tak autorka zas ti niektore nalozili.Dobre robis,cudzich na svadbe som nechcela ani ja.Mala som dobru kamosku 60+na svadbu bola pozvana s manzelom,zacala vymyslat,ze pride s vnukom a jeho frajerkou co som jej zatrhla,jeho som videla 2xju vobec nikdy,nerozumie slovensky.Tak na svadbu neprisla ani ona,jej rozhodnutie tak ako svadba a moji hostia su moje rozhodnutie.
Tak autorka zas ti niektore nalozili.Dobre robis,cudzich na svadbe som nechcela ani ja.Mala som dobru kamosku 60+na svadbu bola pozvana s manzelom,zacala vymyslat,ze pride s vnukom a jeho frajerkou co som jej zatrhla,jeho som videla 2xju vobec nikdy,nerozumie slovensky.Tak na svadbu neprisla ani ona,jej rozhodnutie tak ako svadba a moji hostia su moje rozhodnutie.
@mamaaja82 ked si chce niekto vziat vnuka s partnerkou a niekto svoju partnerku je to iste? Inak si v poriadku?
@really8 skus citat o co mi islo.Druha veta.O to iste ide aj autorke.
@mamaaja82 jaaaj no jedna veta. Cudzia osoba tak klapky na oci a ideme sa toho drzat ze je to cudzia osoba. To ze je to niekoho priatelka je irelevantne. Hlavne ze je cudzia. V tomto momente. Aj ked o pol roka ked bude svadba vlastne uz nemusi. Skus rozmyslat trosku hlbsie a nie len tresnut prve co ta napadne a este s prikladom pritiahnutym za vlasy
@mamaaja82 jaaaj no jedna veta. Cudzia osoba tak klapky na oci a ideme sa toho drzat ze je to cudzia osoba. To ze je to niekoho priatelka je irelevantne. Hlavne ze je cudzia. V tomto momente. Aj ked o pol roka ked bude svadba vlastne uz nemusi. Skus rozmyslat trosku hlbsie a nie len tresnut prve co ta napadne a este s prikladom pritiahnutym za vlasy
@really8 nerozumies nevadi.
No ak pridu gratulovat navecer na raut a zabavu uz by som to neriesila.co taka babenka zje a vypije?tri pohare bieleho a jedno kuracie stehno s trochou zeleninoveho salatu? Par praclikov?ozaj pri tych peniazoch toto zavazi?praveze ked tam budu mat ti chalani baby tak budu trosku chochmesnejsi a nezleju sa vam tam ako traja stari mladenci.
Pre teba sú to ľudia, ktorých dobre nepoznáš, no pre mužových kamarátov sú to ich partnerky. Predstav si situáciu, že o dva roky budú mať svadbu s dotyčnými oni a nepozvú ta, ved ani ty si nepozvala ich. Blbé, čo?
Mňa by teda nenapadlo zadaného kamaráta pozvať bez partnerky.
Pre teba sú to ľudia, ktorých dobre nepoznáš, no pre mužových kamarátov sú to ich partnerky. Predstav si situáciu, že o dva roky budú mať svadbu s dotyčnými oni a nepozvú ta, ved ani ty si nepozvala ich. Blbé, čo?
Mňa by teda nenapadlo zadaného kamaráta pozvať bez partnerky.
@mima172 no ju ale predsa pozvať musia, lebo ona je manželka! 🙈
Niektoré tu fakt nepoznajú základy slušného správania
@bonboniera ale je iné, ak si single a partnera nemáš, ako keď ho máš a nie je pozvaný. O to viac, že ostatní z partie tam partnerov mať budú, iba títo traja nie. A o to viac, že dvaja z nich s tým veľmi stotožnení nie sú. Argument, že sú teraz spolu pár týždňov je tiež smiešny, keďže svadba bude až v lete. Stať sa môže všeličo aj párom, ktoré sú spolu už roky.
@bonboniera ale je iné, ak si single a partnera nemáš, ako keď ho máš a nie je pozvaný. O to viac, že ostatní z partie tam partnerov mať budú, iba títo traja nie. A o to viac, že dvaja z nich s tým veľmi stotožnení nie sú. Argument, že sú teraz spolu pár týždňov je tiež smiešny, keďže svadba bude až v lete. Stať sa môže všeličo aj párom, ktoré sú spolu už roky.
@anonym_5d993d a práve preto, že je svadba až v lete by som pozvania smerovala len na kamarátov. Do leta môžu vymeniť ďalších x slečien... Nechala by som to tak, a ak by sa medzičasom zrekrutovala nejaká stála partnerka, tak by som ich pozvala ako pár.
@anonym_autor nikto ta nenuti,len potom sa necuduj ked dotycni nepridu,alebo sa budu nudit. Logicky ked pozvem kamaratov tak nebudem s nimi cely vecer a taky clovek sa ma potom nudit,resp nasilu si hladat partaka spomedzi pozvanych? My sme mali na svadbe kazdy zopar najblizsich kamaratov+1 a na vydavkoch to nebolo citit.
@anonym_autor Je to v pohode. Moj frajer ma tiež nezobral na svadbu kamaratovi že len pre blizkych ludi mala svadba
Mna osobne sa dost dotklo, ked sa kamoška vydávala, ja som si kvoli tomu vzala v praci v Írsku dovolenku, dotrepala som sa na SVK a ani som si nemohla vziať +1 🙂
@anonym_bad47c tak ja neviem ...mas vzťah 3 mesiace a možno koniec, zoberie ju ku nám na svadbu čo mňa bude stáť tak minimlame 100eur na osobu, a o 20 rokov budem kukať na fotky a nebudem vedieť ani kto to je...a je to náš spoločný názor nie môj
@anonym_autor to je ich vec, co ja viem, ludia ked išli na svadbu, isli s takým partnerom, akého aktuálne mali.
Mna osobne sa dost dotklo, ked sa kamoška vydávala, ja som si kvoli tomu vzala v praci v Írsku dovolenku, dotrepala som sa na SVK a ani som si nemohla vziať +1 🙂
@gerrwie_girl a šla si na tú svadbu? však to voľno si nedostala zo dňa na deň, ty si o tom nevedela, že máš prísť iba sama?
@anonym_autor je to uplne v poriadku. Vasa svadba, vase pravidla. My sme tiez nepozyvali "kazdeho", dokonca sme mali svadbu bez deti a nik s tym nemal problem. Iba muzova sesterka kvoli tomu neprisla, ze oni chodia spolu ako rodina.
@gerrwie_girl a šla si na tú svadbu? však to voľno si nedostala zo dňa na deň, ty si o tom nevedela, že máš prísť iba sama?
@amdornik ano jasne vedela. Prišla som lebo to bola najlepšia kamoška. S odstupom času uz viem ze by som nebola taká blbá a neprišla by som 😁
@amdornik ano jasne vedela. Prišla som lebo to bola najlepšia kamoška. S odstupom času uz viem ze by som nebola taká blbá a neprišla by som 😁
@gerrwie_girl už nie je kamoška? 😀 a ozaj, ty si s tým partnerom stále?
@anonym_autor slusne by som podakovala a odmietla ucast na takej svadbe. pozyvat dospelych ludi na svadbu a prikazovat im, s kym maju/nemaju prist je vrchol drzosti a obmedzenosti. rada sa necham poucit, kde bonton prikazuje, ze na svadbu sa ma chodit s manzelom/dlhorocnym priatelom, nie, na svadbu sa chodi v pare a je fuk, ci ta partnerka je sesternica/kamoska/manzelka. neviem, ci ti chudaci dvaja bez partneriek budu akoze prosit ostatnych, nech im na chvilu pozicaju svoje frajerky alebo budu celu vasu svadbu len chlastat, lebo nebudu mat s kym tancovat. ja som bola na svadbe muzovej sesternice, v case, ked sme spolu s muzom este iba spolu spavali a neboli vo vztahu. poprosil ma, aby som mu robila partnerku, prave preto, aby na tej svadbe nebol sam ako kol v plote. bola som tam ako jeho kamaratka, tak ma predstavil. sme manzelmi 17 rokov. polovica z tych pozvanych, co tam v tom case boli v x rocnych vztahoch su uz davno rozideni, niektori aj rozvedeni. ty nemas vestecku gulu a nemas odkial vediet, ci prave ta kamosova - aktualne 3 mesacna znamost nebude prave ta osudova.

@anonym_autor svadba je spoločenská udalosť, na kroru sa chodí v páre. A je uplne jedno s kým daná osoba príde. Je to iba na nej. Verím, že aj tebe sa toto raz stane, že ta nezavolaju ako manželku. A nie preto, žeby ta nepoznali, ale preto, že za 20 rokov keď sa pozrie nevesta na fotku si povie, ze kto je táto, s ktorou je už dávno Ivo (meno vymyslene) rozvedený.
@anonym_5d993d súhlas
@lienka.7 aj to sa môže stať. neverím, že sú v tom len financie zo strany autorky. keby mali 20 ľudí (aj to je už dosť na dnešnú dobu - finančne), tak ešte chápem, že 3 navyše urobia škrt. ale pri 60? možno ich tam nechce, lebo sú pripekné 😀 aby neboli krajšie ako nevesta 👍