icon

Svadba na úrade bez hostí

20. sep 2025

Je možné mať svadbu na úrade len tak? Žiadna rodina ,žiadne omáčky okolo ?
Som vážne chorá, čaká ma náročná operácia a chceli by sme svadbu skôr a chceme ju len tak . My dvaja a nič okolo toho keďže nevládzem absolútne
Ďakujem za radu

miselka257
20. sep 2025

jasné... 😁 ale nie je potrebné mať na svadbe aj svedkov? 😀 aj keď sa jedná o úradnú svadbu

martinmmartin
20. sep 2025

musia byt dvaja svedkovia s Platnym OP. A musis vychytat termin kedy sa "svatbuje". Ak bude svatba na miestnom urade kde ma jeden aj trvaly pobyt tak je to zadara a vybavis aj za 15minut

stellarstar
20. sep 2025
@martinmmartin

musia byt dvaja svedkovia s Platnym OP. A musis vychytat termin kedy sa "svatbuje". Ak bude svatba na miestnom urade kde ma jeden aj trvaly pobyt tak je to zadara a vybavis aj za 15minut

@martinmmartin svatba???

januska12323
20. sep 2025

@anonym_autor potrebuješ spísať žiadosť, dohodnúť termín, povedať, že si želáte len to najnutnejšie - to je pár povinných viet a ešte dvoch svedkov. Všetko ostatné nie je nutné.

anonym_f0fbf5
20. sep 2025

Na úrade môžeš mať sobáš, právny akt uzavretia manželstva.
Svadbu - spoločenskú udalosť na oslavu sobáša nemusíš riešiť.

Manželstvo sa uzaviera súhlasným vyhlásením snúbencov pred orgánom obce alebo mestskej časti, ktorá vedie matriku, alebo pred orgánom registrovanej cirkvi alebo náboženskej spoločnosti. Snúbenci verejne a slávnostným spôsobom v prítomnosti dvoch svedkov vyhlásia, že uzavierajú manželstvo.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

minenkaa
20. sep 2025

Ano my sme tak mali,bez prsteňov a omáčok,musia byt svedkovia,spýtaj sa úradnícok či nepôjdu

zuzikak
20. sep 2025

svedkov potrebujes. Inak samozrejme, ze sa da.

viestta
20. sep 2025

@anonym_autor v pripade zleho zdravotneho stavu vas mozu zosobasit aj mimo sobasnej siene, a aj mimo "sobasnych dni". Podmienka je len pritomni dvaja svedkovia. Vsetko si mozte dohodnut na matrike.

anonym_f0fbf5
20. sep 2025
@viestta

@anonym_autor v pripade zleho zdravotneho stavu vas mozu zosobasit aj mimo sobasnej siene, a aj mimo "sobasnych dni". Podmienka je len pritomni dvaja svedkovia. Vsetko si mozte dohodnut na matrike.

@viestta poznám prípad keď rodičia mali 20 ročné deti a vtedy sa sobášili v nemocnici, keď už žena zomierala

anonym_2d9a7e
21. sep 2025
@anonym_f0fbf5

@viestta poznám prípad keď rodičia mali 20 ročné deti a vtedy sa sobášili v nemocnici, keď už žena zomierala

@anonym_f0fbf5 Ved kvoli vdovskemu. Cely zivot nic a zrazu im to doplo.

anonym_9e2b3c
21. sep 2025

Chceš určite vymáhať od štátu vdovské, za to svadba .....