Aké meno pre súrodenca ku Terezke?
Aké meno sa vám hodí pre súrodenca k Terezke (Tereza) 😊
@anonym_8ddb4f áno taká Jessica sa hodí úplne perfektne 🤣. Hľadám inšpiráciu nie posmešky...🤷🏼♀️
@anonym_autor čo je zlé na Jessice?
Inak nechápem tej kritike, tiež som svojim deťom vyberala mena tak aby sa k sebe hodili, tak aj k nášmu priezvisku aby jeden nebol exotický a druhý klasický. Tak asi hľadá autorka inšpiráciu, mne príde že na modrom koniku musíte hejtovat úplne v každej nevinnej téme. Niekomu už asi čítanie internetu trocha preteká cez mozog.
@ria_sprout fakt zvláštny to zvyk aby sa mená hodili? To kedy vzniklo? V čase Danky a Janky? Petra a Pavla? Roman a Romana? Dušan a Dušana? Krása na počkanie 😀
@anonym_autor Ja tomu nerozumiem, tomu hladaniu mena aby sa hodilo k surodencovi ? Ved kazdy je original. Mam tri deti a nikdy sme nevyberali mena aby sa k sebe hodili. Ono ked sa rodicom pacia exoticke mena tak daju asi vsetkym surodencom take alebo ked sa im pacia skor klasicke tak daju klasiku asi vsetkym. Ale aby sa hodilo jedno ku druhemu ? Ked uz tak som pozerala ako to bude zniet s priezviskom. Inak som vobec neriesila ako sa volaju ostatní. My mame najstarsiu Terezku a potom prisiel Janko a potom FilipGregor.
@silvike a všetky krásne 🫶
@anonym_autor nechapem "zmysel" tejto otazky co oni budu spolu vsade chodiť alebo co, ako hodi sa? 🙄 Sak daj meno co sa ti paci nam to moze byt ukradnute ci to zuza ci eliska🙂
@anonym_autor nechapem "zmysel" tejto otazky co oni budu spolu vsade chodiť alebo co, ako hodi sa? 🙄 Sak daj meno co sa ti paci nam to moze byt ukradnute ci to zuza ci eliska🙂
@klotildabazarik a budú všade veršovať My sme brat a sestrička, voláme sa Jožko a Evička. Naše mená sa hodia, lebo tak napísali ženy zo Záhoria. V diskusii o mene, kedy naša mama nevedela rýmovacie premenné 🤪
Prečo nemôžte rešpektovať , že niekto to chce inak ako to chcete/máte vy? Nasilu pretláčať vlastný názor a presviedčať autorku o tom , že ten jej je odveci..🤦🏻♀️
Už som zabudla prečo som tak dlho neotvorila diskusie na modrom koníku. Nerozumiem kde sa v ženách berie toľko zloby a arogancie... Veď keď k tomu nemáte čo povedať tak načo zbytočne píšete niečo škaredé. Niekto vám ublížil a potrebujete si to vybíjať na ostatných? Nerozumiem tomu... Chcela som len inšpiráciu a okrem hľadania v kalendári, na internete alebo inspa od rodiny a mojich kamarátok som myslela, že možno aj tu sa ozvú maminky, ktoré buď majú rovnakomenné dieťa doma alebo ich napadne meno alebo kombinácia mena, ktorá by mne nenapadla. A prečo sa musia k sebe hodiť? Jednoducho pretože to tak chcem a bodka 😀. Ďakujem slušným ženám za správy. A vy ostatné prajem hlavne veľa lásky... Očividne ju potrebujete.
@ria_sprout fakt zvláštny to zvyk aby sa mená hodili? To kedy vzniklo? V čase Danky a Janky? Petra a Pavla? Roman a Romana? Dušan a Dušana? Krása na počkanie 😀
@anonym_8ddb4f a teba nejako ovplyvňuje ten zvyk, alebo aký máš problém?
Už som zabudla prečo som tak dlho neotvorila diskusie na modrom koníku. Nerozumiem kde sa v ženách berie toľko zloby a arogancie... Veď keď k tomu nemáte čo povedať tak načo zbytočne píšete niečo škaredé. Niekto vám ublížil a potrebujete si to vybíjať na ostatných? Nerozumiem tomu... Chcela som len inšpiráciu a okrem hľadania v kalendári, na internete alebo inspa od rodiny a mojich kamarátok som myslela, že možno aj tu sa ozvú maminky, ktoré buď majú rovnakomenné dieťa doma alebo ich napadne meno alebo kombinácia mena, ktorá by mne nenapadla. A prečo sa musia k sebe hodiť? Jednoducho pretože to tak chcem a bodka 😀. Ďakujem slušným ženám za správy. A vy ostatné prajem hlavne veľa lásky... Očividne ju potrebujete.
@anonym_autor čo znamená hodiť sa k sebe? Prvé písmeno rovnaké? Má sa to rýmovať? Alebo rovnaký počet písmen? Mesiac menín? Narodenia? Niekomu sa k Tereze hodí Viliam, inému Ján
Teraza a Teodor - Tea a Teo 🙂
Tina,Timea..chlapec Teo, Leo
@anonym_autor tamara tatiana tobias tadeas
@anonym_autor mala som bratrancov súrodencov terezu a Igora mne sa to hodilo 😂 lebo som na to zvyknutá...ale Tereza a Larisa znie ako pekná kombinácia za mňa alebo Tereza a Tamara
Chlapec alebo dievča?Mne by sa k Terezke hodila Alžebetka a chlapčenske možno Timur 🙂
Ja som Terezia a moj brat je Matej 🙂 susedovci maju Terezku a Filipka
Moje dievčatá majú prvé 4 písmená svojich mien rovnaké a je to celoživotná katastrófa. Často som ich oslovila opačne a to aj teraz po 50. rokoch. Neraz sa ma spýtali, či neviem, ako sa mi volá dieťa. Ale ak sú tie mená podobné, automaticky sa stane, že poviem opačne. Najlepšie dať úplne iné meno a také, ku ktorému sa hodí neskôr každé priezvisko, aby po výdaji neboli ako Ingeborg Kapustová alebo Ingrid Kravianská.

aké len chceš. Prečo sa musia k sebe hodiť?
@danica2711 lebo chce