Ako sa zhodnúť na mene pre bábätko?
Ahojte. Zaujimalo by ma, ze ako to u vas dopadlo, ked ste sa s partnerom nevedlei zhodnut na mene babatka? Ze ci ste nakoniec nasli nejaky kompromis? Alebo ste sa podvolili? Ci naopak-presadili si svoje? Ja sa pri kompromise obavam, ze nakoniec ani jeden z nas vlastne nebude uplne spokojny 😃
Hľadali sme tak dlho, kým sme nenašli také, čo sa nám páči obidvom
Od začiatku sme vedeli, že dve mená nedáme
@anonym_autor mne sa to síce nepáči, no nemôžte dať 2 mená?
@valikadzm to urcite nie. Nepaci sa nam to
Tiež by ma zaujímalo, po kom bude mať priezvisko ?
Tiež by ma zaujímalo, po kom bude mať priezvisko ?
@anonym_e0c979 to neni tema diskusie. Otazka je na krstne meno
@anonym_e0c979 to neni tema diskusie. Otazka je na krstne meno
@anonym_autor hahaha cize po nom... tam by som si robila vacsie starosti ako kto da krstne meno 🤐
a k otazke, ak niesme manzelia, tak kadzy si moze pomenovat co vynosi a vytlaci...😝
@anonym_autor hahaha cize po nom... tam by som si robila vacsie starosti ako kto da krstne meno 🤐
@anonym_e9321a aj ja si myslim
@anonym_e9321a to. Ake bude priezvisko, na tom sme zhodnuti na 100% obaja. Teba to zaujimat nemusi. Ak nevies odpovedat na otazku, tak neries nieco,co nie je temou diskusie
@anonym_e9321a to. Ake bude priezvisko, na tom sme zhodnuti na 100% obaja. Teba to zaujimat nemusi. Ak nevies odpovedat na otazku, tak neries nieco,co nie je temou diskusie
@anonym_autor 10 z 9 rozidenych byvalych nezosobasenych matiek ti povie, ze kedysi boli 100% stotoznene s priezviskom po ich parnerovi. rovnaky pomer zmenil po rozchode nazor. 🙈
a vyjadrila som sa aj k teme 🙄😢
@anonym_autor my sme dali dve mena z tohto dovodu. Ale ak sa ti to nepaci, presad si svoje, lebo ak si presadi muz, moze ta to este dlho stvat.
@anonym_autor 10 z 9 rozidenych byvalych nezosobasenych matiek ti povie, ze kedysi boli 100% stotoznene s priezviskom po ich parnerovi. rovnaky pomer zmenil po rozchode nazor. 🙈
a vyjadrila som sa aj k teme 🙄😢
@anonym_e9321a ty kto si, aby si ma hodnotila? Chod robit mudru niekde inde. Otazka bola na krstne meno. Alebo nevies citat? Mna nezaujimaju tvoje nazory na priezvisko. Nikto sa na ne nepytal a ani o tom nie je diskusia
@anonym_e9321a ty kto si, aby si ma hodnotila? Chod robit mudru niekde inde. Otazka bola na krstne meno. Alebo nevies citat? Mna nezaujimaju tvoje nazory na priezvisko. Nikto sa na ne nepytal a ani o tom nie je diskusia
@anonym_autor a si si ista, ze ty vies citat s porozumenim? kde ta hodnotim?
@anonym_autor my sme dali dve mena z tohto dovodu. Ale ak sa ti to nepaci, presad si svoje, lebo ak si presadi muz, moze ta to este dlho stvat.
@hariet a to akoze muz vola na dieta jednym krstnym a ty zas druhym? ci jak to v praxi vyzera 😃. Lebo ak dieta nakoniec volate jednym menom, tak potom vlastne sa jeden z vas prisposobil
@hariet a to akoze muz vola na dieta jednym krstnym a ty zas druhym? ci jak to v praxi vyzera 😃. Lebo ak dieta nakoniec volate jednym menom, tak potom vlastne sa jeden z vas prisposobil
@anonym_autor my máme napríklad 2 deti s 2 menami. Voláme ich raz jedným raz druhým. Ako sa zadarí. Sú na obe mená zvyknuté. Aj okolie využíva obe mená. Aj sa samé predstavujú oboma menami. A nie, nemajú ich preto, že sme sa nevedeli dohodnúť na mene. Obom sa nám páčilo že by mali deti 2 mená. Každý vybral svoje ale teda také aby sa k sebe hodili a aj poradie sme vyberali podľa toho čo lepšie znie, nie striktne že napríklad moje musí byť prvé
Nikedy sa rodičia zhodnú na mene až keď uvidia bábätko a v tom momente je jasne ako sa bude volať
Ja som navrhla 3-4 mená, partner trval na jednom, ktoré sa mne nepáčilo, priam sa mi zdalo otrasné. Keďže iné nemal na výber, dala som také, aké som ja vybrala. Dnes by som to spravila rovnako.
My sme hladali take meno, na akom sme sa zhodli obaja. Kazdy z nas sice vidi za tym menom nieco ine, ale podstatne je, ze sme nasli meno, co sa nam obom pacilo.
@anonym_autor stahli sme kalendar s jmenama. Oba si ho prosli, napsali jmena, ktere se nam libi. Pak sme porovnali a z tech sme vybrali. Zbyli nam 2 😃
@anonym_autor co tak dat obe mena, ked sa neviete na jednom zhodnut? Je to celkom bezne, ze sa davaju 2krstne mena.
@anonym_autor normalne.. ja som povedala ake su na vyber mena a z nich sme sa nakoniec na nejakom zhodli.. ale teda ten vyber mien bol moj.. priezvisko som dovolila aby malo po nom takze co by este viac chcel..
@anonym_autor Tak u nas sa to sice velmi nerobi, ale teoreticky je mozne pomenovat dieta az po narodeni (den-dva po mozno). Mozno by to mohla byt volba pre vas, pozriet sa najprv na dieta a mozno by ste mali viac tusenie, co sa mu hodi. Kamoska to tak robila, ze mali viacero variant a vybrali, az ked malu uvideli. Dalsia kamoska sice nieco dala, ale realne ked ho mala pri sebe tak jej to nepasovalo a este to pri zapise do matriky zmenila.
mm navrhol dievčenské, lebo sa mu veľmi páčilo konkr. jedno meno.
Tak ja som navrhla zas chlapčenské.
Pohlavie sme sa dozvedeli až pri pôrode. Dohodu som dodržala.

@anonym_autor 2 krstné mená? Poprípade mu môžeš ponúknuť, ze moze mat posledné slovo pri vybere krstného mena a ty vyberieš priezvisko 🤷🏽♀️ to zvyčajne prinavrati vôľu robiť kompromisy 🤔🫢