Chlapčenské mená - zvyčajné verzus nezvyčajné
Ahojte dámy, hľadám chlapčenské meno. Určite tu podobných diskusií bolo neúrekom, ale chcela by som aktuálnu. Zvyčajné, nezvyčajné aké sa vám páčia? Poprípade ako sa volajú vaši synovia? Možno ma niektorá inšpiruje 😉 Ďakujem.
Chlapčenské bol u nás problém. No nakoniec sme sa zhodli na Robinovi. 🙂 Hoci mne sa páči aj Oliver.
@selu11 môj syn je Lukas (nie Lukáš, ale aj to je za mňa fajn). Celkovo sa mi páčia chlapčenské mená typu Matias, Tobias..ale aj napríklad Daniel, Michal, Alexander, Robin, Dominik..také univerzálne aj vo svete. Kedysi mi mama hovorila, že nám hľadali mená, čo sú bežné aj vo svete (i keď to bolo za komáčov 😂) a veru sa mi to hodilo, keď som bola napr. v Anglicku a nemala som problém, zatiaľ čo vtedajšiemu frajerovi jeho meno vždy skomolili.
Mám Františka. A páčia sa mi Ján a Ondrej. ❤️
Mne sa pacia iba tradicne mena..cize ziadny Nikolas Tobias nie je moj styl..ale teda z tie tradicne delim na, povedzme, zvycajne a nezvycajne? Caste a menej caste? Asi 😀
Cize napriklad Šimon, Matúš, Daniel, Richard, Viliam su take beznejsie
Tie menej caste, ktore sa mi pacia: Benedikt, Benjamin, Eduard, Henrich, Vincent, Albert, Gregor, Anton
Tobiáš, Eliáš, Radovan
Náš syn je Viliam. ❤️
Moji synovia su Martin a Adrián
Mne sa pacia klasicke mena, slovenske chlapcenske su krasne. Juraj, Daniel, Jakub, Adam, Andrej, Lukáš, Tomáš. Moj favorit boj Jakub, ale zijem v zahranici a tu by mu meno len komolili. A ostatne manzel zamietol. Potom bol dlho favorit Enzo, ale v poslednej dobe je ich v okoli vela. Nakoniec vyhral Luka ❤
@hettinka Simeon😇...mam.synceka a teda vela ludi,ze zaujimave meno.ma
Mam doma Viktora,Luciu a Matusa 👍👍👍
My máme Dávida a Damiána..a keby som mala viac synov,tak by sme vyberali medzi menami: Dárius,Daniel,Dorián, Adorián.Mne sa veľmi páči Adrián,ale to je manželove meno 🙂
@selu11 My máme Mareka a Viliama
@robinotina Simeon je tiež krásne meno, tak sa volal syn kňaza čo nás sobášil. To si určite poznačím 😉
@nelca84 Možno aj preto, ale zas dám teraz dáke meno a môže sa stať obľúbené až o pár rokov a už ich bude veľa. Často vie povedať, že to a ono meno má syn jeho sesternice, bratranca.. No a svokra pochádza so šiestich sestier a svokor z piatich bratov, takže takýmto uvažovaním je tých možností minimálne.. 🤷♀️
@selu11 aj ja som vyberala take mena aby ich nikto v rodine nemal 😅 a teda okrem Slavky tie mena nemame, a Slavku vybral manžel
A to mam 29 sesternic a 19 bratrancov a vacsina z nich uz ma minimalne 1 dieťa. Plus u manzela uz deti jeho bratrancov maju svoje deti
Moja mama je zo 7 deti, otec z 5. Svokor z 5 a svokra z 3
Ľuboš ❤ krásne slovenské meno a používané tak zriedka..

@selu11 ja som mala vybrateho Daniela.nakoniec mam Sebastiana .