icon

Chlapčenské mená - zvyčajné verzus nezvyčajné

selu11
11. júl 2021

Ahojte dámy, hľadám chlapčenské meno. Určite tu podobných diskusií bolo neúrekom, ale chcela by som aktuálnu. Zvyčajné, nezvyčajné aké sa vám páčia? Poprípade ako sa volajú vaši synovia? Možno ma niektorá inšpiruje 😉 Ďakujem.

terina25
11. júl 2021

@selu11 ja som mala vybrateho Daniela.nakoniec mam Sebastiana .

blah24
11. júl 2021

@selu11 my mame michael a benedict

evita_g
11. júl 2021

@selu11 Richard je krásne, vznešené meno. Vyberajte podľa priezviska, aby spolu pasovali.

monka105
11. júl 2021

Chlapčenské bol u nás problém. No nakoniec sme sa zhodli na Robinovi. 🙂 Hoci mne sa páči aj Oliver.

kristiii
11. júl 2021

@selu11 môj syn je Lukas (nie Lukáš, ale aj to je za mňa fajn). Celkovo sa mi páčia chlapčenské mená typu Matias, Tobias..ale aj napríklad Daniel, Michal, Alexander, Robin, Dominik..také univerzálne aj vo svete. Kedysi mi mama hovorila, že nám hľadali mená, čo sú bežné aj vo svete (i keď to bolo za komáčov 😂) a veru sa mi to hodilo, keď som bola napr. v Anglicku a nemala som problém, zatiaľ čo vtedajšiemu frajerovi jeho meno vždy skomolili.

kristiii
11. júl 2021

@monka105 jej, akurát som ho spomenula, ešte som nepoznala chlapca s týmto menom, ale odmalička sa mi páči 👍

elenajezova
11. júl 2021

Mám Františka. A páčia sa mi Ján a Ondrej. ❤️

queen_el
11. júl 2021

Mne sa pacia iba tradicne mena..cize ziadny Nikolas Tobias nie je moj styl..ale teda z tie tradicne delim na, povedzme, zvycajne a nezvycajne? Caste a menej caste? Asi 😀
Cize napriklad Šimon, Matúš, Daniel, Richard, Viliam su take beznejsie
Tie menej caste, ktore sa mi pacia: Benedikt, Benjamin, Eduard, Henrich, Vincent, Albert, Gregor, Anton

elenajezova
Autor odpoveď zmazal
ab727
11. júl 2021

@selu11 my sme zvažovali medzi Damián,Sebastián,Alan a nakoniec to vyhral Dávid

ibrunova
11. júl 2021

Tobiáš, Eliáš, Radovan

h2
11. júl 2021

Náš syn je Viliam. ❤️

jadeka
11. júl 2021

Moji synovia su Martin a Adrián

mey8
Autor odpoveď zmazal
majulino
11. júl 2021

@selu11 ja mam Maroša, Slávku a Jakuba (povodne som velmi chcela Jakuba ale ako sa blizil pôrod sa mi premietali este Denis, ktorý by sa neskutocne hodil k priezvisku a potom Oliver, ale neprešlo mi ani jedno 🙄)

jajamalka
11. júl 2021

@selu11 moj 6r. syn sa volá Dušan. To sa vacsina ludi chyti za hlavu, ze to naposledy tak pred 50 rokmi poculi.🤣🤣

matejakub
11. júl 2021

@phiby83 Renko.Mne sa páči jedno neobvyklé meno Chesus,neviem ako sa to píše

amelie2017
11. júl 2021

Mne sa pacia klasicke mena, slovenske chlapcenske su krasne. Juraj, Daniel, Jakub, Adam, Andrej, Lukáš, Tomáš. Moj favorit boj Jakub, ale zijem v zahranici a tu by mu meno len komolili. A ostatne manzel zamietol. Potom bol dlho favorit Enzo, ale v poslednej dobe je ich v okoli vela. Nakoniec vyhral Luka ❤

robinotina
11. júl 2021

@hettinka Simeon😇...mam.synceka a teda vela ludi,ze zaujimave meno.ma

nelca84
11. júl 2021

@selu11 mozno ich manzel zavrhol preto, ze sa tak vola polovica sidliska?

jarmila1977
11. júl 2021

Mam doma Viktora,Luciu a Matusa 👍👍👍

bettie
11. júl 2021

@selu11 Simon

adkoalauri
11. júl 2021

My máme Dávida a Damiána..a keby som mala viac synov,tak by sme vyberali medzi menami: Dárius,Daniel,Dorián, Adorián.Mne sa veľmi páči Adrián,ale to je manželove meno 🙂

katecameron
11. júl 2021

@selu11 My máme Mareka a Viliama

selu11
autor
11. júl 2021

@basska_b Nemusí byť nutne slovenské, alebo bežne používané na Slovensku, ani dcéra nemá slovenské meno.

selu11
autor
11. júl 2021

@robinotina Simeon je tiež krásne meno, tak sa volal syn kňaza čo nás sobášil. To si určite poznačím 😉

selu11
autor
11. júl 2021

@majulino Maroš bol aj u mňa na prvom mieste, no opäť len u mňa 🙄

selu11
autor
11. júl 2021

@nelca84 Možno aj preto, ale zas dám teraz dáke meno a môže sa stať obľúbené až o pár rokov a už ich bude veľa. Často vie povedať, že to a ono meno má syn jeho sesternice, bratranca.. No a svokra pochádza so šiestich sestier a svokor z piatich bratov, takže takýmto uvažovaním je tých možností minimálne.. 🤷‍♀️

majulino
11. júl 2021

@selu11 aj ja som vyberala take mena aby ich nikto v rodine nemal 😅 a teda okrem Slavky tie mena nemame, a Slavku vybral manžel
A to mam 29 sesternic a 19 bratrancov a vacsina z nich uz ma minimalne 1 dieťa. Plus u manzela uz deti jeho bratrancov maju svoje deti
Moja mama je zo 7 deti, otec z 5. Svokor z 5 a svokra z 3

zenazaba
11. júl 2021

Ľuboš ❤ krásne slovenské meno a používané tak zriedka..