icon

Dali ste dieťaťu druhé meno?

Dnes o 08:18

Vyberáme meno pre bábätko a rozmýšľame aj nad druhým menom.

Prvé meno už máme skoro isté, ale páči sa nám aj jedno rodinné meno, ktoré by sme nechceli úplne pustiť. Bežne by sme ho asi nepoužívali, skôr by tam bolo kvôli tradícii a pamiatke na blízkeho človeka.
Len neviem, či je druhé meno v praxi pekná vec, alebo skôr komplikácia navyše pri papieroch a predstavovaní.

Dali ste dieťaťu druhé meno? Sú s tým nejaké problémy? Napr. na úradoch a pod.

anonym_02d54e
Dnes o 08:25

Nie nedala by som druhé meno a už nie kvôli tradícií . To mi chces povedať že u vás má pomaly to meno každý druhy človek v rodine lebo tradícia ?.

tuniska_008
Dnes o 08:28

@anonym_autor Len nie druhe meno. Vzdy to vyzera strasne nech je hocijake a vzdy mi je toho dietata luto lebo to ma na cely zivot. No ale moje dieta to na stastie neni. Moje ma len jedno.

janinah
Dnes o 08:30

Mam zaťa s dvoma menami a s dvoma priezviskami,pouziva ich len v oficialnom pisomnom styku. Cize bezne sa v Europe predstavuje Jan Novák. Ale ich deti maju normalne z kazdeho jedno. Za mňa druhe meno slovenskemu dieťaťu určite nie.

anonym_73a47a
Dnes o 08:36

mne sa dve mena pacia ale pre svoje dieta som sa rozhodla ze befam, pride mi to zbytocne ked sa pouziva v beznom zivote len jedno ale ako naozaj na papiery sa mi pacia dve krstne mena. A ak tebe ide v prvom rade o tradiciu nie smaotne pouzivanie tak nevidim dovod preco ho nedat. Ja ked som nad druhym uvazovala len za podmienky, ze sa budu obe pouzivat, co po doslednom zvazeni by nebolo realne

anonym_02c9f5
Dnes o 08:57

Za mna je druhe meno uplna zbytočnosť. Mam kolegyňu ktorá má druhe meno, rozmysla že ho zruší.

abbey1
Dnes o 09:29

Rada by som vedela 1 príklad, kedy druhé meno komplikuje život. 🙂
Naša dcéra má 2 mená, my vieme prečo. Predstavuje sa ako kedy, niekedy 1, niekedy 2. Všade píšeme obe. Niekto ju oslovuje prvým menom, iným ľuďom naopak sa páči druhé a hovoria jej tak.
Dnes už nie je nič nezvyklé mať v mená a za celé roky sme ešte nezistili, kde by to akože mohlo spôsobovať nejakú komplikáciu pre nositeľa 2 mien.

anonym_3d398d
Dnes o 09:43

Druhe meno je k nicomu, nestazuj to dietatu.. bude mu to divne ze kazdy ma jedno len on ma 2

d_ivana
Dnes o 09:50
@anonym_3d398d

Druhe meno je k nicomu, nestazuj to dietatu.. bude mu to divne ze kazdy ma jedno len on ma 2

@anonym_3d398d Dnes už nie je až taká rarita mať dve mená. Som učiteľka na ZŠ a už len v mojej triede mám dve deti s dvoma menami, na celej škole ich musí byť fúra.

marianarem
Dnes o 10:08

@anonym_autor Ked sa vam paci, dajte. Poznam ludi s 2 menami a nepripada mi to zvlastne. A tiez nechapem, v com by to malo dietatu stazit zivot. Ja mam 2 priezviska a cele moje meno ma dokopy 27 pismen a aj tak nevidim ziadnu nevyhodu ani komplikaciu.

anonym_18e0af
Dnes o 10:11

@anonym_autor dve mena mi nevadia, ak k sebe pasujú naprikád Šimon Peter , Anna Mária, Anna Kristína... mne sa to páči ... ale aby decko malo dve priezviska to je už cez

anonym_28bdde
Dnes o 10:54

Moja dcera ma 2 mena. Ziadne problemy. niekto ju vola tak, niekto druhym menom. Nikdy sa nestazovala. Ani nikto iny.

bomba36
Dnes o 10:59

Veď daj. Počúvať aj tak nebude ani na jedno 😂

euka210
Dnes o 11:46

@anonym_autor u nas v jednej rodine maju Marek (po otcovi) Timotej a Emma Maria. Bezne ich oslovujeme prvym, ale ked su to oficialne veci ako vysvedcenie a pod, tak jasne, ze tam su obe. Netusim, preco sa tak rozhodli, ale nevidim v tom ani velky problem, clovek si zvykne.

anonym_a628db
Dnes o 11:55

Nie nedala.za mna otras to je 🙂 ale tak kazdeho vec

maurora
Dnes o 11:55

Naše deti majú po dve mená aj my sme si obaja s manželom pridali druhé meno v dospelosti. Žiadne komplikácie, len väčší výber a originalita z môjho pohľadu. Len na bankomatovú kartu sa nemestí toľko písmen 🤭 ale to neberiem ako problém.

anonym_201c79
Dnes o 12:04

@anonym_autor a na co to dietatu je to druhe meno? raz to bude sofia, raz emily? v zahranici sa dedi druhe meno, ktore ale nikto nikdy a nikde nepouziva... za mna zbytocna zdlhavost, nakolko to bude mat v dokladoch a bude to aj vsade tak vypisovat... ked sa vam tak paci nejake meno, ktoremu by ste chceli dat hold... dajte si ho doplnit ty alebo manzel... do mena

anonym_5e2caa
Dnes o 13:05
@tuniska_008

@anonym_autor Len nie druhe meno. Vzdy to vyzera strasne nech je hocijake a vzdy mi je toho dietata luto lebo to ma na cely zivot. No ale moje dieta to na stastie neni. Moje ma len jedno.

@tuniska_008 moje majubpo 2 mena a su na to hrde,je to vynimocne.nemusi ti byt luto takych deti lebo nie je dovod😁

tuniska_008
Dnes o 14:11
@anonym_5e2caa

@tuniska_008 moje majubpo 2 mena a su na to hrde,je to vynimocne.nemusi ti byt luto takych deti lebo nie je dovod😁

@anonym_5e2caa no mne to pride vzdy ze mama a tato sa nevedeli dohodnut na mene tak dali kazdy to svoje vybrane 😁

anonym_5e2caa
Dnes o 17:42
@tuniska_008

@anonym_5e2caa no mne to pride vzdy ze mama a tato sa nevedeli dohodnut na mene tak dali kazdy to svoje vybrane 😁

@tuniska_008 ano,u nas kazde meno vybral jeden z nas a za nas je to krasny napad

anonym_b71e8a
Dnes o 18:01

@anonym_autor mne sa to absolutne nepaci kde kto volal dieta dvoma menami...citala som prispevok kde bola Izabela Johanka...a ze otec vola Johanka lebo ze po svojej mame a mama dietata vola Bela ze skratka...no chuda dievca

anonym_5e2caa
Dnes o 18:16
@anonym_b71e8a

@anonym_autor mne sa to absolutne nepaci kde kto volal dieta dvoma menami...citala som prispevok kde bola Izabela Johanka...a ze otec vola Johanka lebo ze po svojej mame a mama dietata vola Bela ze skratka...no chuda dievca

@anonym_b71e8a tak toto mi príde trochu divoké. u nás voláme prvým menom a druhé je doplnok🙂 my sme ale veriaci, takže vnímame to aj z tejto strany, že dieťa má svojich dvoch patronov. nedavali sme mena len tak od brucha, ale vždy s dorazom na ich nositelov ,ktorymi sa dieta inspiruje. no, ale to sa tazko vysvetluje niekomu, kto neveri na veci medzi nebom a zemou..

anonym_b71e8a
Dnes o 18:48
@anonym_5e2caa

@anonym_b71e8a tak toto mi príde trochu divoké. u nás voláme prvým menom a druhé je doplnok🙂 my sme ale veriaci, takže vnímame to aj z tejto strany, že dieťa má svojich dvoch patronov. nedavali sme mena len tak od brucha, ale vždy s dorazom na ich nositelov ,ktorymi sa dieta inspiruje. no, ale to sa tazko vysvetluje niekomu, kto neveri na veci medzi nebom a zemou..

@anonym_5e2caa teda my sme tiez veriaci ale dve mena sme nedali bud aa volas tak alebo tak ...za nas nie 🙂

elz1920
Dnes o 20:22

Každé moje dieťa má iba jedno meno. Jednak nie sú zo šľachtického stavu, aby som im dala mená po každom významnom predkovi, jednak si myslím, že pre jeden ľudský exemplár stačí jedno meno a jedno priezvisko v takej forme, aby bolo jasné, že ide o chlapca / dievča bez ohľadu na šialené súčasné módne trendy v tejto oblasti.

timea301196
Dnes o 20:34

Áno naša ma dva mena lebo sme SŠ nevedeli dohodnúť. Mne sa páčilo druhé 🙂 manžel prvé.

tuniska_008
Autor odpoveď zmazal
jeliz59
Dnes o 20:36

@anonym_autor áno dcéra má 2 mená Elis Marta ....elis sa mi vždy páčilo a Marta je po mojej zbožnovanej nebohej starej mame, ktorá sa, žiaľ mojej dcéry nedožila

anonym_b0e326
Dnes o 20:41

@anonym_autor Nedali sme, nevidim dovod. Kompliakcie su len pri vypisovani papierov ci online ziadosti, ze vypisujes dve mena. Ale asi iny problem nie je, pokial to deuhe meno nie je krkolomne.

tuniska_008
Dnes o 20:43
@anonym_5e2caa

@tuniska_008 ano,u nas kazde meno vybral jeden z nas a za nas je to krasny napad

@anonym_5e2caa ja som si robila srandu a ono to tak je aj naozaj? 😁 to kazdy to dieta volate ,,svojim menom" ktore ste mu podla seba vybrali? Raz zavola mama na dceru Zuzka a druhy raz tato na nu zavola Miska? Cisto zo zaujimavosti.