Hľadáte inšpiráciu na netradičné dievčenské meno?
Ahojte maminky. Mám "problém". Čakáme dievčatko a žiadne meno z klasického kalendára má nezaujalo. Ako sa volajú vaše princezné, ktoré majú meniny napríklad aj v rozšírenom kalendári? Ďakujem za všetky inšpirácie
@oli18 to mi strašne pripomína španielske slovo "emergencia" = núdza, tieseň, resp.pohotovosť 😉
je dobre sa aj poohliadnuť trochu, či v najviac používaných jazykoch nebude meno pripomínať nejaké slovo, ktoré by sme nechceli
@zmrzlinka8 jedine takto: Meno Emerencia má latinský pôvod a je odovodený od slovesa emerere čo znamená “zaslúžiť si”. Mnohé mená pochádzajú z latinčiny, hebrejčiny, gréčtiny... Každé jedno v danom jazyku niečo významovo popisuje, tak už to v lingvistike chodí 🤷♀️
Jeeee toho som sa veľmi bála mať dievčatko,lebo všetky mená mi pripadali pre dievčatko strašné.A asi som cítila,že to bude dievča a panický strach ako sa bude volať.Meno muselo spĺňať podmienku,že muselo mať skratku mena.Medzi top bolo meno Georgia - Gigi
Soledad, inmaculada, dolores, rocio, rosario, paloma, socorro, esperanza, belen, nuria, visitacion, trinidad, candela, consuelo, caridad, guadalupe, covadonga, begoña, montserrat, mercedes, amparo, amancia, milagros, encarnación, Lourdes, virginia
@jamimo to nespochybňujem, napísala som, čo vo mne evokuje meno Emerencia. Španielčina je veľmi používaný jazyk vo svete, tak som považovala za vhodné napísať, na čo sa to podobá.
a ešte mi pripomína aj slovo eminencia
Nemám dcéru, ale za nezvyčajné a použiteľné mená považujem Letícia, Adelaida, Mína, Lota
U nás má istu symboliku - mám doma dcéru Ráchel.
Meno niekedy je a niekedy nie je v kalendári.
Potom mám Izabelu
@thirstymonk no predstav si, že poznám jednu Rene a super sa jej to hodí a zlate dievca…
Ja som chcela dať Amélia, v slov.kalendári ani neni, ale muž ma zrušil, že to je exotika a mám dať Miška, Zuzka alebo Ivanka 😁 tak teraz neviem, sú pekné, ale prídu mi velmi bežné. Vyzerá to na Leu

@bam11 Noemi, Miriam