Je Tichomir vhodným menom pre chlapca?
Som tehotna, a vyberame s manzelom meno pre dieta. Tento tyzden ma meno Tichomir. Mne sa to meno zapacilo. Ale muz mi vravel cely zdeseny, ze a to na ihrisku budeme na neho volat - Ticho, Ticho? A, ked bude dobry tak ho budeme volat Tíško? Je to aj podla vas nevhodne meno pre dieta?
@anonym_0f346a deti mu raz dva dajú prezývku . Čo stoho že ho doma tak budú volať keď deti raz dva vymyslia či v škôlke ,v škole
@parvinka0001 pracujem s detmi su deti co maju prezyvku aj co nie a naozaj extremne vela zavazi ako oni sa po prvy raz predstavia. Dokonca poznam deti, ktorym ked niekto povie celym menom tak sa urazia, ze ako skaredo lebo nie su zvyknute. A povedzme si uprimne je minimum rodicov, ktori volaju celym menom od narodenia preto deti maju prezyvky.
každý chce len niečo výnimočné. Už ráno tu bola téma Klaudius - Kláďo.
Nie a ešte raz nie.
Vam uz niektorym ozaj drbe s tymi menami
Tento tyzden ma meniny aj Filip, to sa ti nezapacilo? 100- krat lepsie ako Tichomir
Plný kalendár krásnych chlapčenských mien a ty zrovna vyberieš Tichomíra... 🙈
Máme v rodine od manžela Tichomíra, volajú ho Tihi (tvrdo TYHY) , aj jeho otec nebohý bol Tichomír, toho volali ujo Timo.
Ja som dlho ani nevedela, že sú Tichomír :D
Mne sa páči, len je dlhé.
@anonym_autor súhlasím s tvojim mužom
@anonym_autor no už vidim toho chudáka chlapca vzdy ked ucitelka skríkne "ticho"
@anonym_autor Ticho, buď ticho😀
@anonym_autor rano tu bol Klaudius, teraz Tichomir...do tretice skus daco?
@anonym_6331be onedlho bude Bartolomej a na jar Pakrác, Srvác a Bonifác... ešte je dobré aj Hektor......no z týchto je ten Tichmír najlepšie...
@anonym_autor znicis mu zivot. Budu si z neho robit posmech od malicka
Katastrofálne meno, manžel má pravdu.
Dobre baby...ja po tychto prispevkoch o menach nadobudam presvedcenie, vacsiana toho hejtu a posmechu okolo mien deti nerobia samotne detske kolektivy ale dospeli.
Jasne ze niektore mena su "rizikovejsie", ak sa niekto predstavuje ako "ticho" isto to vyvola minimalne zvlastne reakcie a nepochopenie, takze osobne by som tiez take meno dietatu nedala. Takisto skratky niektorych mien mozu v slovencine vyvolavat asociacie, ktore vo svojej povodnej krajine nemaju. Co ja viem napadama meno "Helmuth" - v nemecku bezne ale na slovensku ho ako volat? Helma? ci Muti? alebo spominane Klaudius, inde iste vznesene meno, u kas ktochu krkolomne pre skratenie na domacku podobu.
Ale zase...za kazdu cenu vytahovat aj tie najnemoznejsie prezyvky z kazdeho mena, ci posmievanie vdaka nejakym retro filmom, ktore uz dnesne deti absolutne nepoznaju a nevedia o tych asociaciach s menom, je prehnane... To uz pomaly kazde meno je na posmech, a ked sa neda spotvorit, tak potom je prilis vsedne, prilis sockoidne, davaju ho psom atd...
Jamam napr. Johanu a hned vsetci, budu sa jej posmievat ze je Johana z arcu....No to iste. povedzte ktore 3, 5, ci aj 10 rocne dieta pozna pribeh Johany z arcu??? no prakticky ziadne , vzdy a kazdy ju volal pekne Johanka - ako sa predstavila. Mozno 5-6 x v zivote sa niekto pozastavil, ze Johanka z arcu a, usmiala sa islo sa dalej.
Moje deti chodili do madarskej skolz a tam boli kadejake podivuhodne mena, nik sa nesmial a nepoyastavoval...
- mali aj Benyho /z Bedenek/, a nik nevravel ze je to ako pre psa. A nie ani jeho brat sa nevolal Rexo @valria
- Mali aj Rafaela, a volali ho celym menom alebo Rafi, a islo sa dalej
- potom spusta pre slovakov divnych madarskych mien ako Alma, Dalma, Borbála, Orsolya, Virag, Kinga atd....a vsetci s tym boli ok.

Ja osobne nevolam deti zdrobnelinami, keby sa volal takto takto ho volam
Kamoska ma Teodora vola ho Teodor