icon

Je Tichomir vhodným menom pre chlapca?

19. aug 2026

Som tehotna, a vyberame s manzelom meno pre dieta. Tento tyzden ma meno Tichomir. Mne sa to meno zapacilo. Ale muz mi vravel cely zdeseny, ze a to na ihrisku budeme na neho volat - Ticho, Ticho? A, ked bude dobry tak ho budeme volat Tíško? Je to aj podla vas nevhodne meno pre dieta?

Strana
z2
ariannazara
19. aug 2026

Ja osobne nevolam deti zdrobnelinami, keby sa volal takto takto ho volam
Kamoska ma Teodora vola ho Teodor

anonym_0f346a
19. aug 2026
@parvinka0001

@anonym_0f346a deti mu raz dva dajú prezývku . Čo stoho že ho doma tak budú volať keď deti raz dva vymyslia či v škôlke ,v škole

@parvinka0001 pracujem s detmi su deti co maju prezyvku aj co nie a naozaj extremne vela zavazi ako oni sa po prvy raz predstavia. Dokonca poznam deti, ktorym ked niekto povie celym menom tak sa urazia, ze ako skaredo lebo nie su zvyknute. A povedzme si uprimne je minimum rodicov, ktori volaju celym menom od narodenia preto deti maju prezyvky.

beloved
19. aug 2026

Aj ja by som dala Miroslav, Tichomir vymyslel niekto naozaj z pomsty

anonym_7df754
19. aug 2026

každý chce len niečo výnimočné. Už ráno tu bola téma Klaudius - Kláďo.
Nie a ešte raz nie.

muzula
19. aug 2026
@pr85

@anonym_autor Hrôza toto meno. Daj mu nejaké kresťanské.

@pr85 prečo by mu mala dávať “kresťanské” meno? A aké sú to vlastne? Akoze ho ma nazvať Ježiš alebo ako?

anonym_ecd554
19. aug 2026

Vam uz niektorym ozaj drbe s tymi menami

zuzana2910
19. aug 2026

Ešte vari Tichomír Čonka, Novák, Macko?

anonym_61fcbf
19. aug 2026

Tento tyzden ma meniny aj Filip, to sa ti nezapacilo? 100- krat lepsie ako Tichomir

bielasovicka
19. aug 2026

@anonym_autor to nemôžeš myslieť vážne, však? 🙈

anonym_c3da8c
19. aug 2026

Plný kalendár krásnych chlapčenských mien a ty zrovna vyberieš Tichomíra... 🙈

leveta
19. aug 2026

Máme v rodine od manžela Tichomíra, volajú ho Tihi (tvrdo TYHY) , aj jeho otec nebohý bol Tichomír, toho volali ujo Timo.
Ja som dlho ani nevedela, že sú Tichomír :D
Mne sa páči, len je dlhé.

anonym_115034
19. aug 2026

@anonym_autor súhlasím s tvojim mužom

anonym_115034
19. aug 2026

@anonym_autor no už vidim toho chudáka chlapca vzdy ked ucitelka skríkne "ticho"

pasomnica
19. aug 2026

To je fakt strašné meno.

anonym_ccf432
19. aug 2026

@anonym_autor Ticho, buď ticho😀

2691
19. aug 2026
@anonym_6331be

@anonym_autor rano tu bol Klaudius, teraz Tichomir...do tretice skus daco?

@anonym_6331be onedlho bude Bartolomej a na jar Pakrác, Srvác a Bonifác... ešte je dobré aj Hektor......no z týchto je ten Tichmír najlepšie...

negymama
19. aug 2026
@2691

@anonym_6331be onedlho bude Bartolomej a na jar Pakrác, Srvác a Bonifác... ešte je dobré aj Hektor......no z týchto je ten Tichmír najlepšie...

@2691 no nasi znami maju maleho Bonifáca, nahodou celkom mile, volaju ho Bony

kikusenka1
19. aug 2026

Súhlasím s manzelom

anonym_4b0fc0
20. aug 2026

@anonym_autor znicis mu zivot. Budu si z neho robit posmech od malicka

anonym_c6b14a
20. aug 2026

Katastrofálne meno, manžel má pravdu.

ankare
20. aug 2026

@anonym_autor preboha, hrozné meno

valria
20. aug 2026
@negymama

@2691 no nasi znami maju maleho Bonifáca, nahodou celkom mile, volaju ho Bony

@negymama Bony a klid. Inak, meno ako pre psa. Dôjde aj na Rexa?

negymama
21. aug 2026

Dobre baby...ja po tychto prispevkoch o menach nadobudam presvedcenie, vacsiana toho hejtu a posmechu okolo mien deti nerobia samotne detske kolektivy ale dospeli.

Jasne ze niektore mena su "rizikovejsie", ak sa niekto predstavuje ako "ticho" isto to vyvola minimalne zvlastne reakcie a nepochopenie, takze osobne by som tiez take meno dietatu nedala. Takisto skratky niektorych mien mozu v slovencine vyvolavat asociacie, ktore vo svojej povodnej krajine nemaju. Co ja viem napadama meno "Helmuth" - v nemecku bezne ale na slovensku ho ako volat? Helma? ci Muti? alebo spominane Klaudius, inde iste vznesene meno, u kas ktochu krkolomne pre skratenie na domacku podobu.

Ale zase...za kazdu cenu vytahovat aj tie najnemoznejsie prezyvky z kazdeho mena, ci posmievanie vdaka nejakym retro filmom, ktore uz dnesne deti absolutne nepoznaju a nevedia o tych asociaciach s menom, je prehnane... To uz pomaly kazde meno je na posmech, a ked sa neda spotvorit, tak potom je prilis vsedne, prilis sockoidne, davaju ho psom atd...

Jamam napr. Johanu a hned vsetci, budu sa jej posmievat ze je Johana z arcu....No to iste. povedzte ktore 3, 5, ci aj 10 rocne dieta pozna pribeh Johany z arcu??? no prakticky ziadne , vzdy a kazdy ju volal pekne Johanka - ako sa predstavila. Mozno 5-6 x v zivote sa niekto pozastavil, ze Johanka z arcu a, usmiala sa islo sa dalej.

Moje deti chodili do madarskej skolz a tam boli kadejake podivuhodne mena, nik sa nesmial a nepoyastavoval...
- mali aj Benyho /z Bedenek/, a nik nevravel ze je to ako pre psa. A nie ani jeho brat sa nevolal Rexo @valria
- Mali aj Rafaela, a volali ho celym menom alebo Rafi, a islo sa dalej
- potom spusta pre slovakov divnych madarskych mien ako Alma, Dalma, Borbála, Orsolya, Virag, Kinga atd....a vsetci s tym boli ok.

Strana
z2