Najpodivnejšie reálne mená pre deti
aj ta najlepsia matka, dokaze znicit zivot detom ked im da nejake otrasne mena. a co este ak je zena hrozna matka? Ake mena dali vo vasom okoli zeny svojim detom, ktore podla vas su neni stastne ze ake meno dostali?
Tak mne osobne sa dvíha žalúdok z mien ako Mateo alebo Izabela, alebo čohokoľvek, čo je hrozne “moderné”. Pri menách ako Silvester, Gorazd, Bystrík, Svetlana, Cyril, Mojmír sa len usmejem. Aké krásne, že má niekto toľko odvahy vytiahnuť také meno!
A na tvoje že babka a dedko 😂 to si myslíš, že nejaká Sarah bude navždy ňuňu bábo v perinke alebo že Timon bude navždy rozkošný školkár? 🤦♀️to sú také sprostosti. Viac by som verila chlapovi čo sa volá Bystrík ako Timon. Timon je pre mňa surikata.
@anonym_b300e1 ja poznám práve najviac izabel vo veku 25-45rokov. Takže toto meno je dlhodobo populárne. Timon je surikata. A vždy keď to počujem tak mi ide v hlave dovetok “a Pumba”
@anonym_autor Nerozumiem, o čo ti ide. Pokiaľ to meno nie je hanlivé, tak normálny vyrovnaný dospelý človek takéto veci vôbec nerieši.
Ja mám syna Paľka a niekto sa nad tým pozastavuje. Je v puberte a žiadny problém s menom nikdy nemal.
Školastika je jediné čo by som fakt neprekúsla. A poznám detičky od spoluobčanov, Diego Haluška vedie… 🤦♀️
Aj pekne meno sa da zhovadit, dcera Natalia zacali ju volat Naty na co sa ohradila ze je Natalia a klasika Anna,Hana, Mária krasne mena len sa nepekne volaju,
Aj pekne meno sa da zhovadit, dcera Natalia zacali ju volat Naty na co sa ohradila ze je Natalia a klasika Anna,Hana, Mária krasne mena len sa nepekne volaju,
@daren1, vidíš, moja beštia sa ako Naty predstavuje. Jej sa ten tvar páči (znie to ako meno pre baktériu, okomentoval jej otec, ktorý bytostne nenávidí zdrobneniny a skracovane mená. Dcéra ho schladila, že nevie, čo je pekné 🤷🏼♀️)
Inak sme menovite otrli, pohybujeme sa v roznojazycnej spoločnosti a mená sú skutočne rôznorodé. Ale Hyppolitte teda nadvihol obocie aj mne.... (Netuším prečo, ale evokuje mi to nosorožca. Chalana v triede volali "Ipo")
@anonym_2387bd a myslis ze dieta sa tuzi volat zofia ?
@anonym_autor ty nemas co robit, ked taketo veci riesis, ze kto sa ako vola!??????!!!!
ale je v tom nejaka logika dat dietatu cim najdeb_lnejsie meno? Preco to robia ? Cisto chu originalitu alebo ,???
@anonym_autor deti taketo veci vobec neriesia. Jedine ked sprosta matka im podsunie takuto informaciu.
@katica06 meno pre babky a dedov.
@anonym_autor autorka staraj sa do svojho decka a mena, aké si dala ty. Je ťa h..o do toho, ako sa kto a prečo volá. Mená ktoré si napísala sú pekné. Chcela by som vedieť, koľko máš rokov, keď potrebuješ rieśit cudzích ľudí a ich rodiny. Si totálne trápna osoba.
Smiať sa nad menami detí 🙄....to je jediné divné, nad čím som sa tu pozastavila ja 🤦a že dospelá osoba....
Moje meno a meno mojej babky tu radsej ani neprezradim, lebo mi tu autorka sposobi traumu do smrti. Ja mam rada svoje meno, paci sa mi a som s nim stotoznena, no na MK je nenavidene, ale pohoda. Babka ma velmi jedinecne, zastarale nemecke meno, ktore ona sama nenavidi od malicka, ale mne k nej velmi pasuje a ine by som jej ani nedala. Nikdy som sa ani nad tym nepozastavovala, preco sa tak volam, vola a uz duplom nie sa niekomu za meno smiat, akoze wtf.
A potom ze odkial to tie deti maju.
Tie slovenske mena mne osobne pridu normalne, vela tu spominanych poznam a nikto sa nad tym ani v skolke, ani v skole nepozastavil... Teraz ma jedine trosku zarazi, ked pocujem kombinacie ako Ryan Hruška a pod... niektore povolania vyzaduju urcitu vaznost a respekt, s podobnym menom tazko...
Samozrejme, voľba mena je každého osobná vec a hoci niektoré vo mne vyvolávajú údiv, nevešiam to nikomu na nos. Avšak k otázke - sú mená, kde naozaj neviem čo rodičov ku tomu vedie a nemyslím si, že sa najmä ženám (ich nositeľkám) môžu v puberte alebo aj neskôr páčiť, sú to mená ako Alžbeta, Milota, Matilda, Žofia. Akokoľvek sa snažím, nedokážem pochopiť dôvod prečo.
Akurát minulý týždeň som v práci prišla do styku s jednou mladou ženou menom Alžbeta a keďže to meno sa mi aj ťažko derie na jazyk, spýtala som sa jej ako preferuje oslovovanie a poprosila ma, nech ju oslovujem Bebe. Evidentne ani jej samej nerobilo dobre ak ju niekto oslovil Alžbeta alebo Betka.
Samozrejme, voľba mena je každého osobná vec a hoci niektoré vo mne vyvolávajú údiv, nevešiam to nikomu na nos. Avšak k otázke - sú mená, kde naozaj neviem čo rodičov ku tomu vedie a nemyslím si, že sa najmä ženám (ich nositeľkám) môžu v puberte alebo aj neskôr páčiť, sú to mená ako Alžbeta, Milota, Matilda, Žofia. Akokoľvek sa snažím, nedokážem pochopiť dôvod prečo.
Akurát minulý týždeň som v práci prišla do styku s jednou mladou ženou menom Alžbeta a keďže to meno sa mi aj ťažko derie na jazyk, spýtala som sa jej ako preferuje oslovovanie a poprosila ma, nech ju oslovujem Bebe. Evidentne ani jej samej nerobilo dobre ak ju niekto oslovil Alžbeta alebo Betka.
@anonym_fa6cb2 Alžbetka je nádherné meno
Moje meno a meno mojej babky tu radsej ani neprezradim, lebo mi tu autorka sposobi traumu do smrti. Ja mam rada svoje meno, paci sa mi a som s nim stotoznena, no na MK je nenavidene, ale pohoda. Babka ma velmi jedinecne, zastarale nemecke meno, ktore ona sama nenavidi od malicka, ale mne k nej velmi pasuje a ine by som jej ani nedala. Nikdy som sa ani nad tym nepozastavovala, preco sa tak volam, vola a uz duplom nie sa niekomu za meno smiat, akoze wtf.
A potom ze odkial to tie deti maju.
@heidi4 A aspon nas nebolo 5 s rovnakymi menami v jednej triede, mozno ani jednom rocniku a mozno ani celej skole tolko dokopy. :D Kdezto inych mien bolo aj 5 v 1 triede (comu sa nesmejem). Nikto sa mi nikdy neposmieval, asi som mala stastie na ludi cely zivot (az kym som prisla na MK, dovtedy som myslela, ze mam uplne normalne meno 😅). Mna skor jedine ako malu mrzelo a velmi hnevalo, ze aj narodky aj meniny mam v lete, cez prazdniny, cize vzdy som vymeskala oslavu v triede a nemohla nikdy oslavit a mat taky "moj den" so spoluziakmi v triede ako oni. Nevadi 😁
@70katka70 pre teba je nádherné, pre mňa je to meno za trest 🤷 neexistuje univerzálna pravda. Ja som sa vyjadrila ku tomu, aké meno u mňa vyvolá údiv že ho rodičia dobrovoľne pre svoje deti zvolia. Nejdeme sa tu snáď teraz presviedčať o tom, čo sa nám má alebo nemá páčiť. Tak ako sa niekomu páči meno Katarína a iný ho nemôže ani cítiť. Je to nevôľa k menu, nie ku jemu nositeľovi.
@70katka70 mne pride aj Zofia aj Matilda pekne. Take originalne, netuctove. Dokonca si tak viem predstavit volat aj svoje deti (aj ked mam inych top favoritov a 10 deti isto neplanujem mat 😅), ale tak ja nikdy nejdem velmi s vacsinou, ani na MK. 😅 Jednu Zofku poznam a je to uplne v pohode, inteligentna baba a jedna Matilda bolo jedno velmi mile, zlate a nadherne dievcatko v skolke v Anglicku, ze uplne som si ho zamilovala aj s tym menom a velmi sa jej aj hodilo. 🙂
@70katka70 pre teba je nádherné, pre mňa je to meno za trest 🤷 neexistuje univerzálna pravda. Ja som sa vyjadrila ku tomu, aké meno u mňa vyvolá údiv že ho rodičia dobrovoľne pre svoje deti zvolia. Nejdeme sa tu snáď teraz presviedčať o tom, čo sa nám má alebo nemá páčiť. Tak ako sa niekomu páči meno Katarína a iný ho nemôže ani cítiť. Je to nevôľa k menu, nie ku jemu nositeľovi.
@anonym_fa6cb2 poznam Milotu, velmi inteligentna baba a nikdy so svojim menom nemala problem. Niekedy aj to dieta, ci clovek sam moze mat nejaky vnutorny problem a naviaze si ho na meno, ze kvoli menu ho ludia nemaju radi a vysmievaju sa mu atd... a pritom za tym moze byt nieco uplne ine.
@flatwhite tak ano Jergus je asi take trochu lepsie ale co mena .. Chváloslav, Milodar, Dobrohost, Prvoslav.. ako im budu doma vraviet?
@anonym_autor mena konciace na -slav mozu volat Slavko a na - dar Darko, Pravoslava Pravko, poznam Mojmira, aj moj zubar je Mojmir a teda nie je jeidny, ktoreho poznam s tymto menom a poznam aj Gorazda a Cyrila. Inteligentni ludia zhruba v mojom veku - 50 rokov.
Mám dospelých synov Ctibor, Fedor a Bystrík . Rodení v 90 tych rokoch . Synovia sa mi nikdy nesťažovali čo sme za mená dali , ani raz som od nich nepočula že by sa im niekto vysmieval alebo ich znevažoval , dnes sú to dospelí muži , dvaja už majú aj svoje rodiny a deti a aj moje vnúčatá majú mená pre "babky a dedkov ". Meno ktoré ma prekvapilo bolo Sixteen a bola to majiteľka jednej reštaurácie v Na nože .
@anonym_autor šak ale to dieťa keď sa narodí nebude večne malé či áno? Myslím že ako decko je menej rokov ako dospelý človek až do staroby či ?
@anonym_autor Žofia bola moja suseda a je ešte mladšia odomňa, mne sa to meno páči, je také iné. Určite milšie mne než Sofia, ktorých je v každej škôlke aspoň 5 🤭 Aj Jerguša poznám, tiež mladší chlap odomňa a Ctibora tiež, ale pravda, že to je trochu starší pán. Slovenské meno k slovenskému priezvisku je v pohode, hoci by to bol Vavrinec, Pravoslav, Bohumila…. Horšie sú tie prebraté ako Nicole, Lia, Mia, Zara, Jenifer, Mathewiu… ani to neviem napísať 🤭a potom bách k tomu totálne slovenské obyčajné priezvisko… keď jedna dievčina z mojej rodnej obce dala dcére meno Scarlet, čumela som ako puk 🤪
Baby ja som stretla v praci pani Emerenciu Šteklačovu pozerala som jej na OP ci si zo mna nerobi srandu
čo poviete na mena ako... Kara, Hortenzia, Žofia, Christopher, Chváloslav, Milodar, Dobrohost, Prvoslav, Bohumila, Ctibor, Svetlana, Leontína, Tadáš, Leon, Jerguš, Samanta, Taja, toto vsetko pribudlo nedavno iba v nasej obci ☹
@anonym_autor mám mamku(57) a sestru(34) obe sú Žofia❤️Jergusa synovca....
@katica06 meno pre babky a dedov.
@anonym_autor však raz z nich budú babky a dedkovia,či máš predstavu,že dieťa si každú dekádu života má meniť meno podľa veku?
Ja, že si tu fakt prečítam nejakú “divočinu” a tu reálne mená….
Tak aspoň ja dám niečo nezvyčajné
Chlapci: Blex, Choco, Crypton, Gizmo, Jeyphen, Neon, Man, Number, Castle, Paddles, Rhythm, Sherlock, Frosty, Ghostbuster, Turbo, Wall
Dievčatá: Miss, Ozzlynn, Panda, Proverbs, Psegs, Quinlynn, Rocklyn, Sirenitee, Soda, Stormee, Zen,
Abisky'lanna, Chill, Chloeybelle, Sushi, Einstein, Tindwer, Fedora, Scotia
@anonym_autor Úplne normálne mená. Lepšie ako stále nejaká Zara, Zoe, Mia, Sofia, Lucas, Šimon, atď. Babka Mia bude topka o niekoľko desiatok rokov 🤦🤦🤦
@anonym_e97461 presne sa vzdy smejem ked bude tolko babiek Mii 🤣
Jediné hrozne meno, čo som čitala v tejto diskusii je Milodar. 😅
Možno v Chorvátsku alebo Srbsku by to prešlo.
Môj bývalý muž mal členov rodiny menom: Ranko, Zdravko, Dúbravko, Jadranko, Bojan, Predrag, Trifun,
Rumena, Jagoda, Snežena, Krasoň. Krasoň bol jeho dedko... Susedov sme mali: Vuk (Vlk) a Vukašin (Vlka syn). 😆
Ale to sú tam celkom nornálne mená.
@tomiholjubavi môj manžel spomínal, že mali na škole upratovačku s menom "Tragica"... tu ma napadlo, že rodičia jej pripravili už tragický štart do života...ušla z Balkánu pred vojnou a chúďa čo ju ešte stretlo...no lenže môj zahraničný manžel nerobí rozdiel vo výslovnosti "d" a "t" všetko je "t"...a po rokoch sme sa zase raz bavili o upratovačke "Tragici" ...a teda som sa ho spýtala, že či sa nevolala náhodou "Dragica" s D ... že však jasné 😁 a to znie inak, to má až rajcovitý nádych
Ešte meno Janka tu niekto spomínal...mojej starkej pred cca 70r odmietli v zapísať toto meno pre dcéru, že to je napodobenina mena Ján ...a normálne jej sestrička premenovala dcéru podľa krstnej mamy

@anonym_f3ddd4 ale detom? starych ludi si viem predstavit s takym menom ale nie deti.
@anonym_autor ved vacsinu zivota sme “stari” (dospeli) 😄