Neobvyklé mená
Ahojte.
Veľmi sa mi páčia zvlášne mená.
Simeon, Roderik, Markus alebo Saskia. Poznáte ešte niečo pekné a zvlášne? 🙂🙂🙂 Nech si môžme vybrať to najkrajšie aj pre dievčatka aj chlapcov 😊
Ja mam 33 a meno Nina..mna sa furt pytali decka, ze od akeho mena je to skratka 🤣 jeden chalan, ze ci od Lenina 🤣🤣 doteraz sa na tom smejem, a to som mala vtedy asi 10.. ak budem mat dcerku tak bude Zoja ❤
@queen_el mňa by zaujimalo, kto spustil vlnu Tobias.Matias som videla v Alžbetinom dvore.Sofiu dodnes neviem, 20r.som ju nepočula potom každý.A Nela Pociskova ma zasluhu, že Nela je 6.najdavanejšie meno + Nina z Burliveho vína.Ostatné netušim kde sa vzali
Mne sa pačia aj take šialenosti ako Virginia, Vanesa, Simon je super
Ked si pomyslim, že mama chcela dať sestre meno Hortenzia 😄😄
@kristinaa300 tiež som za slovenské mená,už je to ale žiaľ také pomiešane že až...prvé si poznal Slováka podľa mena,teraz....🧐
@karolinakr Ja si myslim ze to tak všeobecne začali dávať tie mená končiace na -as, ale ozaj neviem prečo. A zase všeobecne tie “exoticko” znejúce mená, mne je iba smiešne keď potom nevedia, že napr. Elizabeth je Alžbeta, Sofia je Žofia, atď.
@karolinakr 🙃 mne sa tiez nezda nezvycajne, len tak okolie reagovalo, ze z kade to mam.. prvy krat som videla to meno v knizke Zoja od Danielle Steel , kt som citala v puberte 🤣
Svagrina ma dievcata Stefani a Leilani.Stefani vsetci volaju Pepi,Pepa a Leilani Leni,Lenka.Stefani je obdobne a Leilani je v preklade kvet z Havaii
@rene2 preco zvlastne? Aj mne sa paci, keby som mala dvoch synov, druhy by bol Rene.. krasne meno ❤
A este co sa mne nepacia menasvokra mojej sestri sa vola Jaga a nasa babka Bara.A sestrina svagrina dala dcere meno Ruža.
Mne sa pacia mena ako napr.: Nicol, Vivien, Sandra, Sarah, Carmen, Scarlett, Elissa, Leyla, Samantha, Yasmine, Bianca, Ruby, Meriam, Melissa, Livia, Klaudia, Natalia, Renata, Laura, Karin, Liana, Lilien, Lea, Francesca, Vanessa, Diana, Thalia, Izabela, Marika, Nela, Timea, Melania, Adriana, Dominika, Karolina, Chiara, Simona, Denisa, Linda, Zara, Inna, Nina.
Patrik, Marco, Marek, Nicolas, Alex, Robert, Tomas, Lucas, Lukas, Liam, Saber, Samer, Samir, Adrian, Luis, Noel, Sebastian, Daniel, Adam 🙂
@kinderis mozno v dnešnej dobe už nie je neobvyklé, ale keď som ho dávala ja synovi, rozhodne bolo - Damián. Stále sa mi páči a veľmi sa mu to meno hodí 🤗
@lacibo veru, keď som bola dieťa ja mali sme 5 eviciek a 6 zuziek, dnes je 5 elliniek a 6 sofiniek.. móda v menách bola vždy len kedysi sa nad tým ľudia nemali kde pozastavovat, ako dnes na nete možno teda len na pieskovisku 😂
Ked vidím meno Roderik, ma napadol úsmevný zážitok z jazera na Záhorí Mamička z brehu vykrikovala na synka " Roderiku dzi z tej vody ven,, máš konc pysky modré"!!! 😀 😝
Inak nijake meno nie je nezvycajne. Kazde meno je niekde a pre niekoho "normalne", pre niekoho nie. Casto to tu citam, ze zijes tam a tam, tak daj meno "krajiny", daj meno aby sa hodilo k priezvisku atd. So su take hluposti. Ludia migruji, vydávaju sa, zenia, menia priezviska, su zmiesane manzelstva.... My zijeme v extremnej multikulti spolocnosti a tu nik mena neriesi, lebo je to normalne. my mame 5 deti a kazde ma uplne normalne nie tuctove a ani "in" meno. Ale ludia musia vzdy nieco riesit, aj ked nie je co riesit. Pri Carl riesili uz v nemocnici. "Nooooo, to bude široko daleko jediný. Bude vycnievat z radu"...a podobne dristy. Mame Carl, Conrad, Claus (muz je tiez na "C") a baby Antonia a Aurelia.
Mne sa napríklad páči meno Nadežda 😉 Základný tvar je divný 😀 ale po rusky to znamená nádej, a tiež to má perfektnú využiteľnosť v bežnom živote - Naďka, Naďa... sedí malej, pubertáčke aj dospelej...
@renatka1985 Markus nie je Marek... Marek je Mark, Marc... Markus je Markus... V skratke Max... Ale to môže byť aj Maximilián...
@karolinakr jasné, ja som stále chcela Sylva.. zijeme v zahraniči, tak sme mu zmenili písmenko.. ale tiež som sa napocuvala na to meno..
Druhý má na konci i, j som nechcela aby nebol timotejdz a timothy som tiež nechcela..
Ale jedna mamka tu na koníku má tiež Silvestra, asi o rok mladší od môjho, tiež ma to milo prekvapilo..
Ja som počula rozhovor mamičky vysoko tehotnej, ktorej sa kamarátka pýtala, že "Nathanael - ako ho budeme volať skrátene? Nat?" 😁
Mne sa veľmi páči meno Lina, no nechcela som ho dať práve preto, aby sa nemusela 3x predstavovať, diktovať, že ako sa to jej meno píše a pod... asi by sa mi nepoďakovala. Tak som hľadala alternatívy v menách, ktoré končia na -lina. Ak by som žila natrvalo v zahraničí, je to ine. Mala som frajera z Litvy, keby nám to vydržalo, tam je to úplne bežné meno odvodené od slova ľan = linas. Dokonca existuje aj chlapčenske meno Linas.

Je velmi otázne, komu čo je neobvykle, mne sa páčia niektoré mená, ktoré sú menej časté, skôr chlapčenské napr. Frederik, Benedikt, Augustín, Gregor, z dievčenských je pekná vyssie spomenutá Zita, Margaréta. Ale tieto mená sú v kalendári a nemyslím si, že by boli extra výnimočné, len je ich málo. Také tie mená z kalendära ako Pankrác, Servác a podobne, čo sú naozaj neobvykle, sa mi nepáčia. A tie mená čo spomínaš mi neprídu neobvyklé, až na Roderika, čo mi príde skôr také...no radšej nebudem komentovať. Ale je to ten štýl čo je teraz v móde, Matias Tobias a podobne, mne sa ten štýl vyslovene nepáči. Rodičia si možno myslia že sú výnimoční, no v skutočnosti sa tak pomaly kazdý druhý volá.