Nosí vaše dieťa meno po vás?
Pomenovali ste svoje dieťa vlastným menom? Čo vás k tomu viedlo? Prečo ste sa tak rozhodli? Resp. prečo nie? Ak ste tak neurobili, ako vnímate to, že sú takí, ktorí tak učinili? Je v tom snaha vychovať dieťa na svoj obraz?
Pred nedávnom tu bola sťažnosť že dcéra vybrala peniaze na pošte so šekom určeným pre jej mamu, majú rovnaké mená.
Ja som tretia s rovnakym krstnym menom. Mama aj jej mama maju rovnake. Este ako pubertiacka som im povedala, ze moja dcera dostane ine meno. Mne sa moje nijak extra nepaci. Nase deti dostali pri narodeni (myslim si ze pekne) klasicke slovenske mena, brali sme ohlad akurat na to, aby boli lahko vyslovitelne aj v zahranici. A kedze sme to riesili pred 20 rokmi, nie je to ziadna Rebeka, Ema, ani Sofia 🙂
@anonym_dc4b34 Ale no ták, moje deti majú úplne bežné mená zo slovenského kalendára a dvom starším sa dokonca stalo, že boli jediní s takým menom v škôlke aj v škole...to, že nechcem dať dieťaťu meno po rodičoch, alebo starých rodičoch ešte neznamená, že chcem dať nasilu nejaké "moderné" meno z top 10 mien.
@zuzitko74 ved ja som zástanca ,,daj meno aké chceš” či už je po rodičoch alebo z kalendára náhodne stopnuté. Ale netvárit sa ako sigmund Freud, že dať meno po rodičoch je neviem aké tvorenie kópii samého seba a podobne sračky. Trosku sú premúdrelé matky z toho internetu.

Páči sa mi ako tu všetky chcete aby bol dieťa original, nebol niekoho kópiou a pod. hlavne že syn ma v triede 3xmatteo, 4x Emma alebo Ema, 3x Adam, 2xJan, ďalších marko,teov,jakubkov,sofiniek a neviem ešte aké opakujúce sa mena …. No neviem čo je originálnejšie …. Či mat meno, ktoré keď matka zavolá otočí sa 10 deti alebo to jedno čo je ,,sebestredne” po otcovi ale keď zavolám tak sa otočí len ten jeden čo ma …… gratulujem vam všetkým, čo str chceli byt cool
@anonym_dc4b34 Ale no ták, moje deti majú úplne bežné mená zo slovenského kalendára a dvom starším sa dokonca stalo, že boli jediní s takým menom v škôlke aj v škole...to, že nechcem dať dieťaťu meno po rodičoch, alebo starých rodičoch ešte neznamená, že chcem dať nasilu nejaké "moderné" meno z top 10 mien.