icon

Páči sa vám meno Lilien pre dieťa?

14. aug 2026

vas nazor na toto meno? stretli ste sa s nim? paci sa vam? ako na vas posobi? bali by ste ho svojej dcere?

anonym_dfa851
16. aug 2026
@anonym_b797ca

@anonym_dfa851 ty chces hodnotit niekoho spravanie? Sa pozri co tu pises ty o inej zene. 100x si prekonala hociktory prispevok v tejto diskusii. A nebud smiesna s tym, ze matky prenasaju na dieta, ze sa im nejake meno nepaci. V zivote sa ma ziadne, ani moje ani cudzie dieta neopytalo, ci sa mi nejake meno paci alebo nepaci a ani som nemala potrebu ja o tom dietatu hovorit. Vies, to len tu su take otazky, lebo kazda druha nevie vybrat dietatu meno kym sa neopyta na koniku. A ked sa niekto pyta, tak odpovedame.

@anonym_b797ca bože aké múdra. Skús si sama odpovedať odkiaľ to tie deti asi v škôlke a škole majú, keď sa posmievajú inému dieťaťa kvôli menu. Samozrejme, že od svojich rodičov, z domu, od veľmi podobných ako tu Euka. O to mi v príspevku išlo. Viac nebudem vysvetľovať, lebo pre mnohé je to jadrová fyzika na pochopenie 😗

zuzana76
16. aug 2026
@anonym_dfa851

@anonym_b797ca bože aké múdra. Skús si sama odpovedať odkiaľ to tie deti asi v škôlke a škole majú, keď sa posmievajú inému dieťaťa kvôli menu. Samozrejme, že od svojich rodičov, z domu, od veľmi podobných ako tu Euka. O to mi v príspevku išlo. Viac nebudem vysvetľovať, lebo pre mnohé je to jadrová fyzika na pochopenie 😗

@anonym_dfa851 deti sa mnohokrat posmievaju lebo su deti, toto vobec nemaju od rodicov, nepoznam rodica, co by riesil meno ineho dietata so svojim dietatom. Deti sa posmievaju za vselico, co nam dospelym ani nenapadne. Samozrejme, ze rodicia maju dieta ukocirovat a vychovavat a ak by malo taketo maniere, tak mu vysvetlit, ze mena su rozne a aj vkus ludi je rozny a preto, ze tebe alebo mne sa nejake meno nepaci, moze sa pacit niekomu inemu. Neprimerane tu reagujes ty v celej diskusii, ach chudence tvoje deti, to musia byt ale sikanatori v skole.

anonym_dfa851
16. aug 2026
@zuzana76

@anonym_dfa851 deti sa mnohokrat posmievaju lebo su deti, toto vobec nemaju od rodicov, nepoznam rodica, co by riesil meno ineho dietata so svojim dietatom. Deti sa posmievaju za vselico, co nam dospelym ani nenapadne. Samozrejme, ze rodicia maju dieta ukocirovat a vychovavat a ak by malo taketo maniere, tak mu vysvetlit, ze mena su rozne a aj vkus ludi je rozny a preto, ze tebe alebo mne sa nejake meno nepaci, moze sa pacit niekomu inemu. Neprimerane tu reagujes ty v celej diskusii, ach chudence tvoje deti, to musia byt ale sikanatori v skole.

@zuzana76 len toľko. Nepoznáš rodiča, ktorý rieši meno iného dieťaťa??? Stačí pozrieť túto diskusiu 😀 Nevadí, možno niekedy pochopíš. Maj sa

anonym_b797ca
16. aug 2026
@anonym_dfa851

@zuzana76 len toľko. Nepoznáš rodiča, ktorý rieši meno iného dieťaťa??? Stačí pozrieť túto diskusiu 😀 Nevadí, možno niekedy pochopíš. Maj sa

@anonym_dfa851 to ty nechceš pochopiť, že len tu sa to rieši a nikto to s deťmi doma nerozobera, lebo to normálne ani nikoho nenapadne.

anonym_34e9e7
16. aug 2026

@anonym_autor gýčové a cukríkove, Lilien( podobne aj Vivian) aj Liliana, Liana ako tie liany v pralesoch. Tie ženy pôsobia ako vystrelené keď deti takto pomenujú

anonym_a853b7
16. aug 2026

Nie nepáči ani nikdy nepáčilo otrasné meno a ako budeš svoje dieťa volať? Celý život LILI?🫣 LILKA? 🤣 otras

fadama
16. aug 2026
@anonym_a853b7

Nie nepáči ani nikdy nepáčilo otrasné meno a ako budeš svoje dieťa volať? Celý život LILI?🫣 LILKA? 🤣 otras

@anonym_a853b7 a ty sa ako voláš? Možno aj to meno bude otras 🤔

ankare
16. aug 2026

@anonym_autor nepáči sa mi

anonym_8a8c44
16. aug 2026

Za mňa moc preafektované. Hodí sa mi to možno tak na mačku, ak by som chcela ísť tým smerom. Jedna by mohla byť Lilien a druhá Princezna.

Ja som sama dostala afektované, cukríkové meno a je to veľmi komické pre takúto starú kobylu, ktorá nikdy nebola a ani nebude drobný kvietok a princeznička. Ľudia si ako keby predstavia štandard, ako by človek pod takým menom mal vyzerať a už od detstva mám pocit že zlyhávam. Celý život počúvam že aké nežné, jemné meno a potom ma skenujú očami a okamžité sklamanie.
Rodičia si musia uvedomiť že pomenúvajú človeka, nie bábiku.

sisaka
16. aug 2026
@anonym_8a8c44

Za mňa moc preafektované. Hodí sa mi to možno tak na mačku, ak by som chcela ísť tým smerom. Jedna by mohla byť Lilien a druhá Princezna.

Ja som sama dostala afektované, cukríkové meno a je to veľmi komické pre takúto starú kobylu, ktorá nikdy nebola a ani nebude drobný kvietok a princeznička. Ľudia si ako keby predstavia štandard, ako by človek pod takým menom mal vyzerať a už od detstva mám pocit že zlyhávam. Celý život počúvam že aké nežné, jemné meno a potom ma skenujú očami a okamžité sklamanie.
Rodičia si musia uvedomiť že pomenúvajú človeka, nie bábiku.

@anonym_8a8c44 ale prosím ťa, je to úplne normálne meno, žiadne cukrikové, pre mačku, princeznú a pod., akurát na Slovensku nie je asi tak rozšírené, keď si neviete predstaviť, že by sa tak volala dospelá osoba.
Dajte si do Google mená ako Lillian Carter (maťka prezidenta Jimmyho Cartera), Lillian Disney (umelkyňa a žena Walta Disneyho), či Lillian Armstrong (klaviristka, skladateľka a manželka slávneho Louis Armstronga) . Žiadne cukríky, mačky, úplne normálne ženy.

anonym_8a8c44
16. aug 2026
@sisaka

@anonym_8a8c44 ale prosím ťa, je to úplne normálne meno, žiadne cukrikové, pre mačku, princeznú a pod., akurát na Slovensku nie je asi tak rozšírené, keď si neviete predstaviť, že by sa tak volala dospelá osoba.
Dajte si do Google mená ako Lillian Carter (maťka prezidenta Jimmyho Cartera), Lillian Disney (umelkyňa a žena Walta Disneyho), či Lillian Armstrong (klaviristka, skladateľka a manželka slávneho Louis Armstronga) . Žiadne cukríky, mačky, úplne normálne ženy.

@sisaka Meno ináč znie v slovenčine a ináč v angličtine. Jennifer je normálne meno, ale nepomenovala by som decko Jennifer Halušková. Veľa zahraničných mien neznejú dobre so slovenským prízvukom a v slovenskej vete, napriek tomu, že sú to normálne mená.
A autorka sa pýta na Lilien, nie Lilian. To E je tam hrozné, Lilian je už lepšia. A pýtala sa na názor, nie či existujú na svete ženy s podobným menom.

oblecenie99
16. aug 2026

V krajine, kde sa polovica ihriska volá Sofia, Ema, Nina, Mia, či Eliška je LiliEn s revolučným "e" proste škandál 😅 Autorka, napadlo mi, či nie ste skôr z maďarského prostredia, keď ťa to meno zaujalo.. zdá sa mi, že v maďarčine sa píše toto meno presne s tým "e" a neznie divne, práve naopak.

tomiholjubavi
16. aug 2026

Mám dcérku Lilien. 🩷 Naši tiež celé tehotenstvo zbrojili, že to je ako pre čivavu a nech dám niečo "normálne" napr. Katku, či Betku.

Lilien je v Maďarsku a na juhu Slovenska nielen uplne normálne, ale aj veľmi bežné. Také, že sa pravidelne umiestňuje v top 10 vedľa Nín a Sofií. Dcérku voláme Lili, Lilike, Lilička, Lilienočka, ako príde. A veľmi sa jej to hodí. Je to náš blonďavý kučeravý anjelik s jemným menom.
A nevadí mi, že tam kde bývame ich je všade plno. Keď som chodila do školy, bolo nás 5 menom Michaela a 6 Zuzán. + niekoľko Moník. 😅

zuzana76
16. aug 2026
@tomiholjubavi

Mám dcérku Lilien. 🩷 Naši tiež celé tehotenstvo zbrojili, že to je ako pre čivavu a nech dám niečo "normálne" napr. Katku, či Betku.

Lilien je v Maďarsku a na juhu Slovenska nielen uplne normálne, ale aj veľmi bežné. Také, že sa pravidelne umiestňuje v top 10 vedľa Nín a Sofií. Dcérku voláme Lili, Lilike, Lilička, Lilienočka, ako príde. A veľmi sa jej to hodí. Je to náš blonďavý kučeravý anjelik s jemným menom.
A nevadí mi, že tam kde bývame ich je všade plno. Keď som chodila do školy, bolo nás 5 menom Michaela a 6 Zuzán. + niekoľko Moník. 😅

@tomiholjubavi inak Miska, od teba som fakt cakala nejaku Bozidaru, Anastaziu, alebo nieco z historie, pamatam ten tvoj album s menami historickych osobnosti 😀

tomiholjubavi
16. aug 2026
@zuzana76

@tomiholjubavi inak Miska, od teba som fakt cakala nejaku Bozidaru, Anastaziu, alebo nieco z historie, pamatam ten tvoj album s menami historickych osobnosti 😀

@zuzana76 Anastasia bola v hre 😆. Ale Lilien sa nám obom veľmi zapáčilo na prvé počutie. 🩷 Také nežné, zvučné, ako pre princeznú. A vôbec nie iba pre dievčatko. Veď raz z nej bude stará tetka Lilien a chvala Bohu. Dúfam, že sa dožije aj sto rokov naše bábo.

zuzana76
16. aug 2026
@tomiholjubavi

@zuzana76 Anastasia bola v hre 😆. Ale Lilien sa nám obom veľmi zapáčilo na prvé počutie. 🩷 Také nežné, zvučné, ako pre princeznú. A vôbec nie iba pre dievčatko. Veď raz z nej bude stará tetka Lilien a chvala Bohu. Dúfam, že sa dožije aj sto rokov naše bábo.

@tomiholjubavi ja si myslim, ze kazdy ma take svoje vyvolene meno a je uplne jedno, co si myslia druhi ludia, ja mam Alexandra, Lara, Lívia, ale pacia sa mi aj Natalia, Greta, Daniela, Klára, Emilia, Olivia som zatazena na dvojhlasku -ia v mene, ale keby som mala dcerku, tak na 90 percent Alexandra - 10 percent by sa delilo medzi Laru a Liviu a tiez by ludia povedali, ze Lara ako pre psa, ale mne sa velmi paci.

anonym_dfa851
16. aug 2026
@tomiholjubavi

@tomiholjubavi a toto je presne to, na čo tu poukazujem. Úprimne som dúfala, že sa tu ako mama malej Lili vyjadríš. Predsa každá matka, otec, vyberá meno s láskou, citom, má xy dôvodov prečo to konkrétne meno, miluje svoje dieťa. A tu nejaké zakomplexované trúby alebo akože majsterky sveta, možno sedliačky budú písať aké hnusné meno.
Preboha ženy, sa spamätajte, aj o vašom dieťati môže niekto hovoriť, že má hnusné meno ako pre mačku alebo psa. 👎 A neverím, že by to ani jednu hrdinku nezamrzelo. Je to veľmi zraňujúce a v spoločnosti veľmi rozšírené. Škoda.

tomiholjubavi
17. aug 2026
@anonym_dfa851

@tomiholjubavi a toto je presne to, na čo tu poukazujem. Úprimne som dúfala, že sa tu ako mama malej Lili vyjadríš. Predsa každá matka, otec, vyberá meno s láskou, citom, má xy dôvodov prečo to konkrétne meno, miluje svoje dieťa. A tu nejaké zakomplexované trúby alebo akože majsterky sveta, možno sedliačky budú písať aké hnusné meno.
Preboha ženy, sa spamätajte, aj o vašom dieťati môže niekto hovoriť, že má hnusné meno ako pre mačku alebo psa. 👎 A neverím, že by to ani jednu hrdinku nezamrzelo. Je to veľmi zraňujúce a v spoločnosti veľmi rozšírené. Škoda.

@anonym_dfa851 mne osobne je naozaj jedno, za čo hlasuje fórum na koníku. Keď ma neodradilo 6 mesiacov komentárov vlastnej rodiny, nejaké neznáme tety z internetu ma neovplyvnia. 😆
Pre mňa je Lilien to najkrajšie meno, lebo sa tak volá náš zázrak. 🩷

Lilien je maďarská verzia mena Liliana/Lilian. Preto je to niekomu zo severu divné a preto sa tak nevolajú žiadne americké tety. Šak prečo by aj? Veď Alžbety sú tiež Bethy a Elisy a nie Eržiky. 😆

Moja dcérka má maďarského otca, maďarské priezvisko, tak má aj hodiace sa meno. A ozaj, len u nás na ihrisku sú 3 (a naša štvrtá), tak nikto sa nad tým pozastavovať nebude. 🩷

zuzana76
17. aug 2026
@anonym_dfa851

@anonym_dfa851 nie, mne to vobec nevadi, nezalezi mi totiz, co si myslia druhi, meno sa ma paci mne a manzelovi, bodka. Nezamrzelo by ma to, jedno moje dieta ma meno velmi popularne a tiez viem, ze sa ludom nepaci, je tam toho. Ty si sa tu zato predviedla onakvejsie. Ovela horsie. Ja som tiez napisala, ze meno mam v kategorii gycove a stale si to myslim, hoci Misku mam v ucte. Verim, ze vyrovnanej osoby sa to nedotkne.

zuzana76
17. aug 2026

Rovnako ako Lily (Liliana) aj Nela,Ema a Sofia. ( Sofia je nadherne meno, ale tym preuzivanim sa mi prejedla a dostala sa do tejto kategorie u mna.

zuzana76
17. aug 2026
@anonym_dfa851

@anonym_dfa851 mimochodom meno Lara, co sa mi velmi paci, sa zvykne davat aj psom. Tiez som uz zazila trapas, ked nas vezerinar volal na svoju dcerku a ja som myslela, ze na psa, aj som nieco take povedala. A? Ako ma clovek vediet, ci vola cloveka a ci psa, ked to meno je take, ze sa pouziva aj aj. Ja by som meno Lara dala aj napriek tomu. Mam ho medzi vyvolenymi uz 45 rokov, myslela som, zensom ho povodne vymyslela ja. Za sociku sa nepouzivalo a my sme mali deke Larisu a mama stale - prines mi tu larisu, daj sem tu larisu a mne sa to pacilo nevedela som , ze je to ruske meno. Myslela som si, ze larisa je deka. Ja som to zmenila na Lara, pomenovala tak babiku a myslelam som si, ze ake nadherne meno som vymyslela.

zuzana76
17. aug 2026
@anonym_dfa851

@anonym_dfa851 a nemas ani tolko chochmesu, aby si pisala pod svojim nickom.

tomiholjubavi
17. aug 2026
@zuzana76

@anonym_dfa851 a nemas ani tolko chochmesu, aby si pisala pod svojim nickom.

@zuzana76 v deň, keď som zistila, že konečne čakám bábo, som sa pozrela do kalendára a tam písalo: 23 Júl - Oľga, Libor, Lilien.
Už vtedy som zacítila taký nával nádeje a lásky, že čakám maličku Lilien.
Manžel to tiež schválil, ak budeme mať dievčatko.
No napriek tomu, že som hneď cítila to správne meno, naši tak urputne proti tomu bojovali, že až kým neprišla matrikárka pred cisárskym spisovať meno, tak som váhala. Okrem Lili sme prešli doslova tisícky mien. Zo všetkých možných zdrojov. Ešte po ceste do pôrodnice sme diskutovali, či radšej Elena, alebo Nora. Ale ani jedno nebolo to pravé. Proste k nám prišla malá Lilička.
A keď prišla pani z matriky, vedela som, že ak dám hocičo ine, budem ľutovať.

zuzana76
17. aug 2026
@tomiholjubavi

@zuzana76 v deň, keď som zistila, že konečne čakám bábo, som sa pozrela do kalendára a tam písalo: 23 Júl - Oľga, Libor, Lilien.
Už vtedy som zacítila taký nával nádeje a lásky, že čakám maličku Lilien.
Manžel to tiež schválil, ak budeme mať dievčatko.
No napriek tomu, že som hneď cítila to správne meno, naši tak urputne proti tomu bojovali, že až kým neprišla matrikárka pred cisárskym spisovať meno, tak som váhala. Okrem Lili sme prešli doslova tisícky mien. Zo všetkých možných zdrojov. Ešte po ceste do pôrodnice sme diskutovali, či radšej Elena, alebo Nora. Ale ani jedno nebolo to pravé. Proste k nám prišla malá Lilička.
A keď prišla pani z matriky, vedela som, že ak dám hocičo ine, budem ľutovať.

@tomiholjubavi ved aj nasi si meno vybrái sami a je mi fuk, ze je okolo 1000 Samuelov, on je nas Samino

anonym_dfa851
17. aug 2026
@tomiholjubavi

@anonym_dfa851 mne osobne je naozaj jedno, za čo hlasuje fórum na koníku. Keď ma neodradilo 6 mesiacov komentárov vlastnej rodiny, nejaké neznáme tety z internetu ma neovplyvnia. 😆
Pre mňa je Lilien to najkrajšie meno, lebo sa tak volá náš zázrak. 🩷

Lilien je maďarská verzia mena Liliana/Lilian. Preto je to niekomu zo severu divné a preto sa tak nevolajú žiadne americké tety. Šak prečo by aj? Veď Alžbety sú tiež Bethy a Elisy a nie Eržiky. 😆

Moja dcérka má maďarského otca, maďarské priezvisko, tak má aj hodiace sa meno. A ozaj, len u nás na ihrisku sú 3 (a naša štvrtá), tak nikto sa nad tým pozastavovať nebude. 🩷

@tomiholjubavi viem, že tebe to nevadí. Pointa je v tom, že je dosť hlúpe celkovo v spoločnosti od matiek kritizovať mená iných detí.

tomiholjubavi
17. aug 2026
@anonym_dfa851

@tomiholjubavi viem, že tebe to nevadí. Pointa je v tom, že je dosť hlúpe celkovo v spoločnosti od matiek kritizovať mená iných detí.

@anonym_dfa851 to áno... a najhorsie je, ako tu uz niekto písal, že kvoli predsudkom matiek sa potom deti posmievajú deťom. Všetko sú to z domu naučené veci.

zuzana76
17. aug 2026

Pracovala som s detmi a vysmech kvoli menam som nezazila, skor kvoli majetku, alebo teda skor nemajetku, kvoli okuliarom, tomu ako kto vyzeral, ze je naprikald tlsty, ale vysmech kvoli menu si nepamatam, ze by sa riesil.

fadama
17. aug 2026
@zuzana76

Pracovala som s detmi a vysmech kvoli menam som nezazila, skor kvoli majetku, alebo teda skor nemajetku, kvoli okuliarom, tomu ako kto vyzeral, ze je naprikald tlsty, ale vysmech kvoli menu si nepamatam, ze by sa riesil.

@zuzana76 mne sa smiali kvoli menu, poznačilo ma to tak že to meno som neznášala aj ja. V 30ke som si meno zmenila 🤷‍♀️😀

zuzana76
17. aug 2026
@fadama

@zuzana76 mne sa smiali kvoli menu, poznačilo ma to tak že to meno som neznášala aj ja. V 30ke som si meno zmenila 🤷‍♀️😀

@fadama a co to bolo za meno?

a je ine vysmech alebo povedat si, ze niektore meno sa vam nepaci a nidky by ste ho nedali, ved to ma kazdy take, len preto, ze teraz si to tu povieme, tak co? ideme sa popotahovat? ved naco potom zeny zakladaju diskusie o menach? Netreba sa nikoho pytat a hotovo a diskusia je diskusia, tam treba pocitat s tym, ze ludia napisu aj nieco, cop sa dotyznemu nebude pacit, netreba byt precitliveny.

anonym_1b9aa3
17. aug 2026
@fadama

@fadama V dnešnej dobe už toto deti a mladí dospelí neriešia. Možno od rodičov počujú, že ich kamoš Vavrinec má fakt divné meno a tú Vivien tak určite matka pomenovala, lebo hormóny, ale samotná mládež toto nerieši. Viem, lebo moje dieťa si vybralo fakt čudné meno a absolútne nerieši, že by sa dal premenovať. Už môže a keby chcel, nebránila by som v tom ani pred osemnástkou. Kamaráti a kamarátky majú tiež mená od výmyslu sveta, aké sa za môjho detstva a mladosti nevyskytovali, tak vlastne ani neviem, kto by sa mal komu smiať.