Páči sa vám meno Paul?
Ako sa vám páči toto meno? Poznáte niekoho s týmto menom?
Paul ako Paul (foneticky) sa mi páči. Aj keď na Slovensko veľmi nepasuje. Paul ako [Po:l] s anglickou výslovnosťou mi pripadá úplne mimo ak nejde o anglicky hovoriaceho jedinca.
A ako sa bude vyslovovat? Po anglicky (poool) alebo paul ako v tej nemeckej basni (Ich bin Peter, du bisst Paul, ich bin fleissig, du bist faul)?
Autorka, reálne ho aj tak budú volať Paľo, Pali a podobne. Pochybujem, že ho každý bude oslovovať "Paul".
Jednoducho ľudia robia skratky a zdrobneniny, s tým sa nič nedá robiť. Mala som spolužiačku, ktorá sa volala Andrea a každý ju volal Ada, Adka, hoci sa na to rozčuľovala. No nemohla stále každého v kuse opravovať, vykašľala sa na to. A druhu som mala Beatu a tej dokonca niektorí ľudia komolili meno na "Betka". A co mala robiť?
Skratky a zdrobneniny boli, sú aj budú. Najlepšie sa s tým zmieriť.
@zuzulka558 Tak ja by som mu "Pólko" nehovorila😀 Ani prvému synovi nehovoríme zdrobneninami.
Ale druhý ty nemusíš 🤷♀️ tým to nezakazes mu inak vravieť, no neviem ako sa bude cítiť mne hovorili Zúži neznášala som to a aj si drzo povedala ale čiže odvtedy mi tak nik nevravi
Ale ja nechápem, prečo chceš odobrenie od žien. Najmä keď si sa už rozhodla. Nie, meno v našich končinách, nie je typické a bude s tým mať malý opletačky. A aj tak bude proste Paľko. Ale keď sa tebe páči a o inom neuvažujete tak bude "Pól"
Poznám človeka s takym menom. Je to môj bývalý šéf a nie, nepaci sa mi to meno.
Poznam, ale cudzinca. Slovaka zijuceho na Slovensku s takym menom nepoznam. A nepaci sa mi to.. stretnúť na ulici nejakeho Paula Gajdoša alebo Paula Baďuru (priezvisko čisto náhodné, prvé čo mi napadlo) , tak sa asi pousmejem a pomyslim si, že zase raz ďalší rodičia, čo chceli byť strašne svetoví a cool, ale nevyšlo 🤷😏
@svokrinjazykmonika, ako si na takú koninu prišla, ze francúzske? Priteplene je vec vkusu, resp. skôr nevkusu. Tvojho.
Ked zijete v zahranici,preco nie🤷♀️ Keby sa cital PAUL, tak este v pohode,ale Pól na Slovensku evokuje juzny alebo severny pól,sorry😁
Malý bude Paul. Už naozaj nebudem nejak riešiť cudzie názory, pretože to by som si potom meno naozaj nikdy nevybrala. No ďakujem za všetky názory🙂
V rakusku sa vyslovuje paul a nie pól ako pisu baby ze cely svet to tak povie. A je meno v top 10 aktualne tak ani zastarale nie je. Ale v rakusku ani nie je taka velka potreba ludi mena nejak super velmi menit na zdrobneninky, trosku sa to samozrejme robi ale nic extremne ako u nas. Snad sa ti podari vsetkych presvedcit aby ho oslovovali ako ty chces🙂
V dnesnej dobe je normalne davat aj cudzie mena, ktore su v inych krajinach bezne. Akurat sa u nas stale najdu ludia s predsudkami, co sa dokazu pohorsit za to, ze meno nie je slovenske. Pritom vela z nich ani slovenske meno nema. Za mna, pokial meno nie je hanlive, tak sa nad nim ani nepozastavim.