Zavážil dátum v kalendári pri výbere mena?
Len taká diskusia na zabitie času, nič svetaborné. Chcem vedieť či napríklad sa dieťa narodilo 20.6 a chceli ste dať meno Ján aj a nedali ste aby nemal meniny a narodeniny rýchlo posebe? Alebo ste sa rozhodovali medzi menami Andrej a Jakub a vyhral Jakub aby mal meniny v lete a nie v zime? Alebo sa Vám páčilo meno Adam, ale kvôli tomu že oslavuje meniny na štedrý deň ste ho vylúčili?
@marsmykkok u nás nie veľmi plánované ale máme tak že v máji 1.5 má mladšia narodeniny a staršia 15.5 meniny
A potom v júli má malá 10.7 meniny a staršia 13.7 meniny 😂 tak tak spolu môžu oslavovať ❤️a nechcela by som aby mali tesne pri sebe oba sviatky
Ano, ja som mala narodky marec, v júni bol deň deti, v septembri meniny, v decembri Vianoce, takto som to presne dala aj u starsieho dietata, u mladsieho som nevedela vybrat meno, takze tam je rozdiel medzi narodeninami a meninami menej ako tyzden.
Akože vôbec, bolo absolútne jedno kedy by som porodila výber bol jednoznačný dávno predtým
Presne toto sa mi stalo. Vybrali sme meno, idem pozriet do kalendára, že kedy má vlastne meniny. A bum, cca termín pôrodu 😂 tak má rozdiel 2 dni - a čo 😁
Ja som tak chcela urobit, ale nevydalo 🫣😃 V nemocnici týžden pred pôrodom som zmenila meno. Takze meniny ma na zaciatku mesiaca a narodky na konci toho isteho. Myslim si, ze co ma prist pride a ked to tak ma byť tak aj bude.
Nie, syn má 2 týždne medzi meninami a narodeninami a vôbec ma to netrápi… a druhé dietko bude mať medzi narodeninami a meninami mesiac, takže tiež blízko. Ale aspoň od Vianoc to majú ďaleko :D Bábo, o ktoré sme prišli, malo termín 21.12. a keď sme sa bavili o menách, hovorila som, že páči sa mi meno Adam, ale že to už je asi moc, všetky sviatky naraz mať 🙂)
@bomba36 No mne to napadlo preto, že poznám dosť ľudí čo majú tieto sviatky napríklad s dvojtýždňovým rozdielom. A teda napríklad mne by v dospelosti nevadilo mať narodeniny 25.5 napríklad a meniny 26.5-oslávim spolu a bolo by to praktické hoci v detstve rannom by ma to možno škrelo, rovnako nie som nejaký záhradný gril typ človeka a je mi jedno či sa oslavuje dnu v novembri alebo von v júni, ALE napríklad mať narodeniny 10.4 a meniny 23.4 by mi vadilo v dospelosti, lebo sa to nedá osláviť ani naraz a dvakrát oslavovať niečo moje pár dni po sebe ktoré v dospelosti prejdú rýchlo pri povinnostiach mi príde nepraktické a že tú druhú oslavu a darčeky a gratulácie by som si ani neužila, by som mala nejaké dejavú z toho prvého sviatku... Teda asi by som dieťaťu nedala meno čo je v kalendári napríklad 7 až 25 dní po narodeninách...
@marsmykkok a ty si mávala ako dieťa rovnakú oslavu menín ako narodenín? Lebo ja som teda ešte nezažila ani aby mal niekto v mojom okolí oslavu na meniny. Pre mna je oslavovanie menín len blahoželanie od ludí čo si spomenú, možno nejake posedenie s rodinou, nejaký malý darček (kytica, bomboniera, niečo take do 30€) a ako dieta som to mávala ako nejaký výlet (na zmrzlinu, na kolotoče, k babke, do hračkarstva) proste sa mi rodičia snazili spríjemniť ten deň, ale nebola to oslava ako na narodeniny. Narodeninovú oslavu vnímam ako niečo väčšie kde sa naozaj pozývaju ludia a kupuju sa drahšie darčeky. Takže preto mne napríklad nerobí problém ak by malo dieťa meniny a narodeniny vedla seba skôr by ma mrzelo, že by dostalo dva darčeky hneď posebe a potom by muselo dlho čakať, no lepšie by to bolo keby to malo rozložene v tom roku, ale tak to je už taka blbosť s ktorou sa dá žiť.
@marsmykkok tak my sme napriklad presne toho Adama vylucili, a to preto, lebo termin som mala 24.12., este aj keby sa volal Adam, tak narodeniny, meniny a Vianoce spolu, no chuda. Ale aj tak ma meno tak, ze meniny ma v novembri, narodil sa tyzden pred Vianocami. Takze tesne.
A dceru sme vzdy chceli mat Danielu, takze keby sa aj narodila v januari, aj tak by sa tak volala. A to iste teraz mame, dalsia dcera sa ma narodit v auguste a chcem jej dat meno, ktore ma meniny v auguste. Az tak to neriesime.
@marsmykkok a ty si mávala ako dieťa rovnakú oslavu menín ako narodenín? Lebo ja som teda ešte nezažila ani aby mal niekto v mojom okolí oslavu na meniny. Pre mna je oslavovanie menín len blahoželanie od ludí čo si spomenú, možno nejake posedenie s rodinou, nejaký malý darček (kytica, bomboniera, niečo take do 30€) a ako dieta som to mávala ako nejaký výlet (na zmrzlinu, na kolotoče, k babke, do hračkarstva) proste sa mi rodičia snazili spríjemniť ten deň, ale nebola to oslava ako na narodeniny. Narodeninovú oslavu vnímam ako niečo väčšie kde sa naozaj pozývaju ludia a kupuju sa drahšie darčeky. Takže preto mne napríklad nerobí problém ak by malo dieťa meniny a narodeniny vedla seba skôr by ma mrzelo, že by dostalo dva darčeky hneď posebe a potom by muselo dlho čakať, no lepšie by to bolo keby to malo rozložene v tom roku, ale tak to je už taka blbosť s ktorou sa dá žiť.
@talia16 Hovorím skôr o dospelosti že to vidím ako problém. A teda ako dieťa som si isté obdobie pozývala kamarátky na oslavu aj na meniny...
@bomba36 No mne to napadlo preto, že poznám dosť ľudí čo majú tieto sviatky napríklad s dvojtýždňovým rozdielom. A teda napríklad mne by v dospelosti nevadilo mať narodeniny 25.5 napríklad a meniny 26.5-oslávim spolu a bolo by to praktické hoci v detstve rannom by ma to možno škrelo, rovnako nie som nejaký záhradný gril typ človeka a je mi jedno či sa oslavuje dnu v novembri alebo von v júni, ALE napríklad mať narodeniny 10.4 a meniny 23.4 by mi vadilo v dospelosti, lebo sa to nedá osláviť ani naraz a dvakrát oslavovať niečo moje pár dni po sebe ktoré v dospelosti prejdú rýchlo pri povinnostiach mi príde nepraktické a že tú druhú oslavu a darčeky a gratulácie by som si ani neužila, by som mala nejaké dejavú z toho prvého sviatku... Teda asi by som dieťaťu nedala meno čo je v kalendári napríklad 7 až 25 dní po narodeninách...
@marsmykkok da sa to oslavit naraz. Pozri, mame za chvilku 5 deti, do toho moje narodky, manzelove narodky, meniny. Takze spajame, co sa da. Zacnem dcerou, co je narodena na zaciatku septembra, o 5 dni ma narodky manzel, to sa oslavuje spolu, potom mame do konca novembra "pokoj", a tam to zacina, mladsi syn meniny, mladsia dcera meniny, starsi syn narodky, potom december - v polke decembra mladsi syn narodky, potom Vianoce, v januari mladsia dcera narodky a starsia meniny, hned na zaciatku po Silvestri. Potom ideme k sestre, lebo starsia dcera ma narodky, to oni spajaju so sestrinymi vo februari a svagrovymi v marci, potom mam ja v aprili, syn meniny v maji, svokor narodky v maji, potom v juni svokra a mladsia sestrina dcera. No a dalsie babo sa ma narodit v auguste, mohli by sme potiahnut do konca augusta, aby sme oslavovali zas naraz. Meniny nejak extra neriesime, ale svokrovci vzdy pridu aspon detom na tie meniny doniest sladkost, daku drobnost na oblecenie, dame si kavu. Ale pri tolkom pocte ludi fakt uz spajame, co sa da 🙂. Ale v dospelosti neoslavujeme meniny, dostanem kvet a cokoladu, pripadne obrazok mi deti nakreslia. A hotovo.
Praveze mne v dospelosti toto nevadi vobec, ba by som povedala, ze je to lepsie spojit meniny s narodkami a hotovo. Ale my ani velke oslavy na narodeniny pre dospelych nerobime, len ked je okrujle, aj to nie az take obrovske.
Nie, máme narodeniny a meniny deň po sebe a je to super 🙂. Ešte máme v rodine aj dievčatko, čo sa narodilo na Štedrý deň a volá sa Eva. 😂
@billy_jean chúďa;)
Mám Barborku, narodenu 6.1.
Chudatko vsetky sviatky ma behom 1 mesiaca ( meniny, Mikuláš , Vianoce, narodeniny)
Pred porodom som na to nemyslela, po porode uz bolo neskoro🤷♀️
Snazila som sa detom vymýšľať mena aby to mali "rozlozene"
Sama mam meniny a narodeniny mesiac po sebe ( manzel tiez ale tam to bol vraj zamer) a v detstve ma to dost štvalo.
A potom sa ti narodi dieta na meniny starsieho syna a das mu meno Lukáš ktory ostavuje 18.10. na narodeniny dalsieho syna
Urcite ma neskor bude za to nenavidiet🤣 ale niekedy si proste nevyberieš
Meno som mala vybrate hadam 10rokov pred narodenim syna 😂😂😂 nemyslim si ze toto je nejaky problem. Syn sa narodil 2dni pred meninami 🙂 a iba par minut a mal by den po sebe.
Teda ja budem asi jedna z mála...alebo jediná, čo som vyberala mená podľa dátumu narodenia. Moje pohnútky pramenili z môjho detstva. Pre vysvetlenie...meniny mám na Vianoce a narodeniny mám v deň menín mojej sestry. Okrem toho aj ja aj sestra sme narodené v jeden mesiac, takže oslava mojich narodenín vyzerala asi tak (za socializmu), že bola jedna torta, najprv sa napichali sviečky pre sestru napr. 4 a odfotila sa, potom sme dopichali ešte 3 sviečky a odfotila som sa ja 😂 proste strašne som tým trpela. Takže som si povedala, že ja toto mojim deťom neurobím...samozrejme čo čert nechcel, narodili sa v jeden deň s odstupom 9 rokov 😝 tak som si povedala, že aspoň meniny budú mať dostatočne od seba "vzdialené" čiže Adriana 26.6. a Martin 10.11. (pôvodne mal byť Michal, ale to by mal meniny 10 dní po narodeninách) 😉
Ja som na to pozerala.Ja mám narodeniny a meniny v tej istý deň a ešté aj cez vianočné sviatky.Mne sa to nikdy nepáčilo.
@marsmykkok ja by som to nasmu dietatu neurobila, lebo som Eva nar.25.12. 🤦♀️ Ale poznam dost ludi, co maju narodeniny a meniny v priebehu 2tyzdnov.

Mám Luciu narodenú 13.12. a bolo mi jedno, čo si kto myslí. Sestričky v pôrodnici mali pekne sprosté komentáre. Ale pre mňa bolo dôležité zhodnúť sa na menách detí s mužom, nie so sestričkami a inými.
A že jej to meno sedí ako riť na šerbeľ!
Na izbe baba dala s tým istým dátumom meno Adela.
Ako hovorí moja Lucia: "A čo?!"