icon

Zavážil dátum v kalendári pri výbere mena?

marsmykkok
20. máj 2026

Len taká diskusia na zabitie času, nič svetaborné. Chcem vedieť či napríklad sa dieťa narodilo 20.6 a chceli ste dať meno Ján aj a nedali ste aby nemal meniny a narodeniny rýchlo posebe? Alebo ste sa rozhodovali medzi menami Andrej a Jakub a vyhral Jakub aby mal meniny v lete a nie v zime? Alebo sa Vám páčilo meno Adam, ale kvôli tomu že oslavuje meniny na štedrý deň ste ho vylúčili?

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
20. máj 2026

Nie, dali sme take mena, ake sme chceli a nezmenila by som, ani keby mali narodeniny a meniny v jeden den. Obe deti to maju tak, ze mesiac pred narodeninami maju meniny.

billy_jean
20. máj 2026

Nie, máme narodeniny a meniny deň po sebe a je to super 🙂. Ešte máme v rodine aj dievčatko, čo sa narodilo na Štedrý deň a volá sa Eva. 😂

zajinkakoni
20. máj 2026

Ani som netušila, kedy ma meniny. Narodila sa, dala som jej meno, týždeň po narodení chodili SMS blahoželanie k meninám 🙈

mimaapeto
20. máj 2026

dcéra je novembrová, v decembri Vianoce a v januári má meniny😝

dajna8
20. máj 2026

My sme na to nejak neprihliadali a neriadili sa podla toho. Ale teda keby to vyslo tak, ze by to malo byt den po dni, tak by som asi hladala nejake ine mena.

abbey1
20. máj 2026

Nie. Vyberali sme pocitovo mena. Ku všetkým máme určitý hlboký citový vzťah.

biba_18
20. máj 2026

u nás ako @zajinkakoni - mali sme vybrané meno a tak vyšlo, že je rozdiel 2 týždne na chlp medzi narodeninami a meninami... a ak by to nebol chlapec ale dievča - bol by ten rozdiel 6 dní ...

ika02
20. máj 2026

Nie, dala som mená, aké sa mi páčia, neriešila som dátumy menín a iných sviatkov.

zavana
20. máj 2026

Ani ja som nepozerala na to, kedy bude mat meniny, meno sa mi pacilo a rozhodovala som sa podla toho. 🙂 Fakt by asi nezavazillo ani to, keby ma narodeniny a meniny v jeden den 😀 Su aj horsie veci 🙂

anonym_adf1d9
20. máj 2026

Mam 2 deti, obe maju meniny v decembri kvoli comu som najprv aj vahala....ale napokon velmi sa mi pacili mena a ine som si nevedela predstavit. Ked musim okolo vianoc este riesit aj meniny vtedy sa tapnem po hlave naco skm ai robila take problemy 🤣 na cely zivot. Aj mama mi povedala ze ona ako dochodkyna...dam jej zamakat....ked riesi naraz darcek na 2xmeniny, vianoce a este aj ten mikulas tam je 🤣. Ale co uz. Dievcenske meno som mala vybrane uz ako dieta. Keby som vyberala medzi dvoma menami urcite zavazi kedy ma dieta narodky, a aky je to mesiac. Moj manzel a aj jeho brat maju presne 3 dni medzi narodeninami a meninami. Ja by som tak nechcela. A poviem vam svokra aj tak dorazi 2x za ten jeden tyzden, ale potom ju cely rok skoro nevidim. 😅✌️

tatiana288
20. máj 2026

Syn má meniny deň po narodeninách. Meno som vybrala hneď a blízkosť menín ma neodradila. Zatiaľ mu to nevadí, bude mať rok 😀

lubina
20. máj 2026

nie nepozerali sme kalendar a nevyberali mena podla menin. Ved to je obmedzujuce, tych par stoviek mien, co su v kalendari....niektore staty ani meniny neoslavuju, najdu si iny dovod na oslavu a v den kedy chcu 😉

ivik4
20. máj 2026

Nie

patka06
20. máj 2026

áno, pozerala som kalendár, dnes už dospelá dcéra, oceňuje, že nemá všetko naraz

anonym_c40e45
20. máj 2026

Neoslavujeme meniny 😂😂

bomba36
20. máj 2026

@marsmykkok veď je to len meno v kalendári, nič extra sa nedeje. A to poznám presne taký prípad s Jánom, nikto to nerieši ani ho nikto neľutuje

elenka.k
20. máj 2026

@marsmykkok dcéra má meniny na tretí deň po narodeninách - stále všetci jej blahoželajú dokopy na meniny sa zabúda 😕
Nedala by som to ešte raz tak.

zuzana2910
20. máj 2026

Pri staršej dcére ma výber mena neovplyvňoval dátumom, mesiacom, rocnym obdobím...tam sme mali vybraté meno Janko, ak by bol chlapec, no bolo dievčatko, teda Janka. A mladšia keďže sme nevedeli pohlavie, narodila sa necakane o viac ako mesiac skôr, muž bol mimo SR, mená sme nemali ani len prediskutované, po pôrode som dala meno Hanka - staršia Janka má v ten deň narodeniny, Hanka meniny.

natal99
20. máj 2026

Áno. Jeden z našich favoritov na meno mal meniny deň pred tym ako sa narodil. Bol hneď vyradený zo zoznamu. 😅 Chceli sme nech je medzi narodeninami a meninami rozdiel aspoň mesiac.

weruska1311
20. máj 2026

Nie .. najstarší ma v januári meniny, február narodeniny a najmladší mal minulý mesiac meniny a narodil sa pred pár dňami. Dávame mená, aké sa nám páčia

marsmykkok
autor
20. máj 2026
@bomba36

@marsmykkok veď je to len meno v kalendári, nič extra sa nedeje. A to poznám presne taký prípad s Jánom, nikto to nerieši ani ho nikto neľutuje

@bomba36 No mne to napadlo preto, že poznám dosť ľudí čo majú tieto sviatky napríklad s dvojtýždňovým rozdielom. A teda napríklad mne by v dospelosti nevadilo mať narodeniny 25.5 napríklad a meniny 26.5-oslávim spolu a bolo by to praktické hoci v detstve rannom by ma to možno škrelo, rovnako nie som nejaký záhradný gril typ človeka a je mi jedno či sa oslavuje dnu v novembri alebo von v júni, ALE napríklad mať narodeniny 10.4 a meniny 23.4 by mi vadilo v dospelosti, lebo sa to nedá osláviť ani naraz a dvakrát oslavovať niečo moje pár dni po sebe ktoré v dospelosti prejdú rýchlo pri povinnostiach mi príde nepraktické a že tú druhú oslavu a darčeky a gratulácie by som si ani neužila, by som mala nejaké dejavú z toho prvého sviatku... Teda asi by som dieťaťu nedala meno čo je v kalendári napríklad 7 až 25 dní po narodeninách...

bbebe
20. máj 2026

nepozerala som na nic. myslim, ze som ani nevedela kedy ma meniny

anonym_0e690a
20. máj 2026

Mali sme v najuzsom vybere 2 mena a tak viac sme boli nakloneni jednemu a ked sme pozreli kedy su meniny a vychadzalo to velmi dobre, tak sme ho vybrali. Ale asi by sme boli aj tak.

anonym_efab1f
20. máj 2026

mne pride nejaka velkolepa oslava menin dospelych ludi ako zbytocnost
potrasiem rukou, kupim kvet bombošu flašu a vybavene
este tak do 15 aj u deti - odvtedy dostanu dake peniaze na pizzu alebo dake prachy na oblecko, inak sa neda o oslavovani hovorit
keby mali aj tie narodeniny v jeden den, tak je uplne jedno

ako niekto vyssie pisal, ze si zarobil problem na cely zivot, tak nechapem, co robia, ake mega oslavy alebo ake dary si to kupuju na meniny, ze ich to tak vycerpava?😀

bomba36
20. máj 2026
@marsmykkok

@bomba36 No mne to napadlo preto, že poznám dosť ľudí čo majú tieto sviatky napríklad s dvojtýždňovým rozdielom. A teda napríklad mne by v dospelosti nevadilo mať narodeniny 25.5 napríklad a meniny 26.5-oslávim spolu a bolo by to praktické hoci v detstve rannom by ma to možno škrelo, rovnako nie som nejaký záhradný gril typ človeka a je mi jedno či sa oslavuje dnu v novembri alebo von v júni, ALE napríklad mať narodeniny 10.4 a meniny 23.4 by mi vadilo v dospelosti, lebo sa to nedá osláviť ani naraz a dvakrát oslavovať niečo moje pár dni po sebe ktoré v dospelosti prejdú rýchlo pri povinnostiach mi príde nepraktické a že tú druhú oslavu a darčeky a gratulácie by som si ani neužila, by som mala nejaké dejavú z toho prvého sviatku... Teda asi by som dieťaťu nedala meno čo je v kalendári napríklad 7 až 25 dní po narodeninách...

@marsmykkok ja tak mám necelé dva týždne od seba, ale ja sa zase tak neprežívam aby som z toho robila vedu.

talia16
20. máj 2026

Ak by sa dieťa narodilo rovno na deň svojich menín, tak by mi to vlastne prišlo zlaté. Mám tak jedného kamaráta a on to vôbec neberie osobne, že ho tým rodičia chceli ukrátiť o sviatok, ale práve naopak všade sa tým chváli a nastavil si to v hlave vlastne, tak že to ma lepšie ako ostatní, lebo nie každému sa podarí sa narodiť na svoje meniny (že to bol osud). 😂🤭
Ak by sa však malo narodiť v rovnaký mesiac ako má meniny a na tom mene by mi tak nezáležalo, tak to meno prehodnotím a vyberiem iné.
Ale ak by to meno bola moja srdcovka, tak mi to je jedno. Predsa len to meno bude využívať každý deň a sviatok ma len raz do roka.❤️

anjelicek26
20. máj 2026

Najmladsi ma narodeniny a meniny v jeden den... nahoda uplna, je narodeny mesiac pred terminom... Takze si to vybral sam, my sme nad menom velmi dlho vahali 😂

marsmykkok
autor
20. máj 2026
@talia16

Ak by sa dieťa narodilo rovno na deň svojich menín, tak by mi to vlastne prišlo zlaté. Mám tak jedného kamaráta a on to vôbec neberie osobne, že ho tým rodičia chceli ukrátiť o sviatok, ale práve naopak všade sa tým chváli a nastavil si to v hlave vlastne, tak že to ma lepšie ako ostatní, lebo nie každému sa podarí sa narodiť na svoje meniny (že to bol osud). 😂🤭
Ak by sa však malo narodiť v rovnaký mesiac ako má meniny a na tom mene by mi tak nezáležalo, tak to meno prehodnotím a vyberiem iné.
Ale ak by to meno bola moja srdcovka, tak mi to je jedno. Predsa len to meno bude využívať každý deň a sviatok ma len raz do roka.❤️

@talia16 No presne v rovnaký deň alebo deň pred/po má svoje plusy aj mínusy, to by som dala. Ale ten týždeň/dva/tri rozdiel skôr nie, mne osobne by sa nechcelo napríklad doniesť do roboty niečo na narodeniny a ani sa nenazdám a o 10 dní zase rozmýšľať čo donesiem a asi aby to nebolo podobné a rovnako napríklad urobím oslavu v sobotu 7.5 narodenín a o 2 týždne zase musím byť cez víkend doma a chystať oslavu, lebo blízka rodina mi príde zablahoželať k meninám-príde mi to také otravné a o ničom...

emjee
20. máj 2026

Nie, az po narodeni syna som zistila, kedy ma meniny 😀 Trafila som sa tak, ze ma 12 dni rozdiel. Ja mam 5 dni rozdiel meniny - narodeniny, takze je na tom lepsie ako ja 😀

anonym_de1dac
20. máj 2026

Nie, dali sme take ake sme chceli meno, bolo jedno kedy ma. Syn ma v novembri meniny, v decembri vianoce a v januari narodky. :D

Strana
z2