Aké mená sa vám nepáčia?
@modrymotyl8 práve preto.. tuctovka
1. Najtuctovejsie zahranicne mena (Jessica, Kevin a podobne) a este pouzivane v prisernych slovenskych zdrobneninach (Kevinko, Brianko, Liamko...)
2. Uplne bezdovodne su mi cely zivot foneticky neprijemne muzske mena konciace sa na -ik (Erik, Dominik, Patrik), vobec neviem preco.
3. @raja95 @beata110 pripajam sa k Vivien a Vanesse, podobne na mna posobi aj napriklad Chiara.
4. Dlhe slovanske mena (take mam aj ja) ako Slavomira, Radoslava a podobne, nevadia mi same o sebe, vadi mi, ze su dlhe a vo svojej zakladnej forme nepouzitelne.
5. Najneprijemnejsie zenske meno, s ktorym som sa nazivo stretla je pre mna Dusana, aj ked obe baby s tymto menom, ktore som za svoj zivot stretla, boli uplne v pohode, ale to meno ma desi. Podobnu hrozu u mna vzbudzuje muzske meno Vendelin.
Nevadia mi hitovky poslednych rokov, aj ked ich je vsade milion, ale zas Nina, Ema, Sofia, Jakub, Samuel su podla mna vsetko pekne mena, take prijemne a neutralne, neurazi nenadchne, svojmu dietatu by som ich vsak uz nedala.
Kazdopadne sa moze stat, ze s nejakym velmi prijemnym nositelom, vam zrazu uplne prestane vadit meno, ktore ste si mysleli, ze neznasate, mne sa to stalo s menom Marta.
@kvietok2891 To mi nenapadlo, Gejza je fakt zahul, asi do 25 rokov som si myslela, ze to je prezyvka, a nie cele meno, podobne ako Pista 😀
Ludia raz sme sa dočitali o mužskom mene Telesfor :D
@felicitab kľud😂
@snazilka_bio_mamka no tak tuctovne krásne...😉
@snazilka_bio_mamka Telesfor je myslim nejake stare katolicke meno a takych cudnych mien je viac, len su zriedkave.
ja ked citam kalendar, tak ma vzdy zarazi meno Cecilia a Ursula, ako moze niekto dat take meno, alebo aj Blanka a Denis. Alebo zenske verzie muzskych mien ako Stefania, Frantiska, Frederika mi pridu take divne.
@heln ja poznam Igoru 🙂
@jana_eyre_2 Ja meno Vladko-Vladimír vnímam pozitívne ešte stále, pretože meno nemôže za to, že aký človek ho nosí. 😅 Nie to meno je zle, ale ten dotyčný človek... To jest Putin. 👍
@snazilka_bio_mamka Niečo medzi teleskopom a termoforom. 🤪
@drimonna Tak tak, Zelensky je tiez Vladimir
@drimonna veď to je samozrejme, myslela som že som dostatočne vysvetlila ako to myslím..
@gabrielkaa Volodymyr
@gabrielkaa zelenskyj je volodymyr, to je ako Pavel a Pavol, síce rovnaké ale úplne inak znejúce..
@drimonna to je myslím jedno. To je to iste meno
@jana_eyre_2 áno ale ide o to iste meno. Po rusky to tiež trochu inak znie ako po slovensky
Neviem si predstaviť, že by som mala ešte tucnovejšie meno, ako napríklad tá Sofia a Ema. To ako sa rozoznávajú, keď sú v jednej triede aj 7? 🤐 Mne úplne stačilo, že sme boli 4...
mne sa nepacia hitovky 80tych rokov....zuzana ...monika...lenka...lucia....katarina..ekvivalent monča je pre mna des.....natalia podobne nie......
Mne sa nepáči Patrik.. Neviem prečo.. A syn je Jakub. Ked sme toto meno dali ešte nebolo take obľúbené a proste sme sa s muzom na nom zhodli. Synovi perfektne sedi. No a z dievcenskych je to Jessica, Vanesa, Mia a pod..
Ema, Sofia, Natália, a teraz obľúbená dvojica mien pre dievčatá Nina a Nela (poznám asi 5 sesterských dvojíc s týmito menami).
Samuel, Jakub, Vincent.
Este dajte nejake meno, co tu nezaznelo 🙂
@petkasaurus mne sa nepaci Mario a Adrian🤪

Blanka. ( karol, Jozef)