icon

Aké meno sa nedá spotvoriť?

10. sep 2023

Poznate pekne meno, ktore je povazovane za univerzalne pekne, nema ho kazde druhe dieta a neda sa v ramci nasej slovenskej gubernie spotvorit?

iwesska
10. sep 2023

@zuzanockamt Kto na koho kyda? Ked da niekto opyta,ci by ste dali take meno a ludia pisu svoje nazory preco nie a nepritakavaju,neochkaju uzasom,tak kydaju? To je zaujimavy postoj...

zuzanockamt
10. sep 2023

@iwesska Nerieš, nepochopila si. Užívateľka, ktorá ma označila, má na mysli úplne inú diskusiu, kde som napísala, že isté mená sú otrasné (pre mňa). Už bol oheň na streche, katastrofa, pohroma. Ale že ostatné písali, že otrasné je práve to meno z úvodného príspevku, to už bolo super, pohodička. Nuž konská logika, už som tu roky rokúce, zvykla som si.
A okrem toho táto užívateľka nepochopila o čom je táto diskusia. Zase klasika tohto fóra .

muchotrafka298
10. sep 2023

Podla mna su najhorsie cudzojazycne krstne mena s obtiaznou vyslovnostou. Pretoze nie kazdy musi byt jazykovo zdatny a vediet spravne meno vyslovit. Cize ja by som sa jedine vyhla takymto komplikovanym menam, pokial zije dotycna rodina v SR.

nwnw
10. sep 2023

@konulka20 och to ma nenapadlo 😩.

matana2
10. sep 2023

@konulka20 aj Martina sa da spotvorit. Ked chceli byt zlí hovorili Marta

babulkomale
Odpoveď bola odstránená
sasitimi17
10. sep 2023

Timea, doteraz nám ho nikto nespotvoril, no očakávam, že tu mi ho hned niektorá spotvorí 🙂)

zuzulka558
10. sep 2023

My máme v rodine také meno neviem ho ani napísať ale ani mu tak nehovoria davaju skratku, keď to ucili mladsiu lebo je sesternica tak 3 ročne dieťa sa len z mohlo na slovko ozaj šibe 🤪
No kamoška ma Barborku a hovoria jej Dorka 🤷‍♀️

kalianka
10. sep 2023

Rastik 🙂

autor
10. sep 2023

@kalianka to si spotvorila ty sama

kalianka
10. sep 2023

?

autor
10. sep 2023

@kalianka Skratka mena co si napisala je cisty hnus. Rastislav je prezitelne.

kalianka
10. sep 2023

Asi ste mysleli “prežite” a s týmto prístupom je úplne jedno aké meno vymyslíte. Ak bude mat take vyjadrovanie ako vy, ľudia síce nemusia sprznit meno ale myslieť si budú svoje. - mimochodom, napísala som iba jedno meno ;)

dominikamacakova
10. sep 2023

Ja mám Zoju a Timeu

tamvtme
10. sep 2023

@igiana hned mi napadlo Klaudika a Klarika ako riadne spotvoreniny, ktore som pocula

dominikamacakova
10. sep 2023

@autor čistý hnus? Ty musíš mať strašné komplexy

h2
10. sep 2023

@zuzanockamt Myslíš túto diskusiu o mene Sergej, však? Opovrhovala si tam nami, že sme si dovolili písať negatívne o tom mene. To by bolo úplne v poriadku, keby si zároveň nenapísala:

autor
10. sep 2023

@dominikamacakova Komplexy? Preco? Pretoze niekto spotvori meno?

autor
10. sep 2023

@kalianka Myslela som to ako som to napisala. Prezitelne. To zmamens ok. Ty si napisala otrasnu skomoleninu mena.

lenkakravcova
10. sep 2023

@ankare Lenka nie, ta sa spotvorit dá takou "úžasnou" básničku. Citujem z čias svojho detstva som si pár krát vypočula: "Lena pena polepená čo má cicky po kolená" 😂
Nehovoriac o tom ako niektorí radi používajú miesto Lenka Lenin.. 😀

tamvtme
10. sep 2023

@lenkakravcova lenin na lenku som este nepocula 😅 my sme kamaratke hovorili Lienka, ale v dobrom, jej sa to pacilo

konulka20
11. sep 2023

@matana2 a ved Marta je Marta 😁

ankare
11. sep 2023

@lenkakravcova na každé meno sa dá vymyslieť básnicka, tým. 🙂

kristiii
11. sep 2023

@nikus93 spolužiak mal sestru Sandru a inak ako handra alebo sadra ju nevolal 🙈 Ale mne sa inak to meno veľmi páčilo.
Mňa napádajú mená ako Tomáš, Lukáš, Šimon, Matúš/Ema, Jana, Lea...

missviolet
11. sep 2023

nepocula som sprznene Anita ani Aneta

matana2
11. sep 2023

@konulka20 Marta je meno a nie je to Martina, Marta znie tak tvrdo. Ked som ako dospela mala ceske kamosky tak ma volali Mart`a (no nenasla som mekcen v klavesnici) to sa mi uz pacilo lebo to znelo mäkko.

klarolinne
14. sep 2023

Autorka veď pre každého je pekné meno nejaké iné. ❤️ Ale stále nechápem aké spotvorenie mena myslíš. Zdrobnelinu, skratku, rymovacku?
Vieš keď nevznikne prezývka z mena, deti sú kreatívne a tak vznikne z priezviska alebo výzoru.
Michal - Miško - Mišo je to spotvorenie podľa teba? Ak áno, hold smola také meno aké hľadáš neexistuje 🤷🏻‍♀️
Inak vieš ako sa spotvorí meno podľa mňa? Ak vznikne napríklad spojenie mien Jessica Mrkvičková.

ebirka
14. sep 2023

@veronicka88 Máme susedku Miu a moje deti stále hovoria ze ideme von s Miou a znie to ako zmijou (zmija to zvieratko). Deti to nehovoria posmešne ešte si to tak nespoja, sú malé ale časom to môže prísť.
A ešte sa čudujú (nie smejú) keď sa niekto vola Daniel a Ema. Ze prečo sa volajú ako zvieratká.
Ako ale už bolo písané. Deti si spravia posmech z čohokoľvek ak chcú nie len z mena. Na to sú tu rodiča aby usmernili.

mata90
14. sep 2023

Agáta, Klára ,Amália , Tomáš, Adam, Lukáš, Maroš, Viktor

julish
14. sep 2023

Iris, Ines